40 cu + sau - (cap.22)
Raspunsuri - Pagina 16

soni spune:
Neata' Is prima la cafea azi??? Hai sinteti invitate toate.
Oana poate plinsul dupa ce am sris eu te-a mai linistit. Eu ti-am spus ce fac pe aici ,Nu cunosc legile de acolo dar asculta sfatul fetelor:nu te lasa.
Polux degetele adormite sin de la oleaca de artroza cervicala (vertebre5si6) cu oleaca de terapii si antiinflamatoare se trezec.
Tre sa ma uit sa vad cum se fac .daca sint siciliene!!Ma uit pe o carte siciliana si daca le gasesc i-ti scriu tre sa va las ca mihita a fost rau azi noapte a ramas fara aer si iau scazut brusc analizele Mama e deja la Timisoara -a ajutat-o unchiul Denis si cu tren si cu avion sa ajunga miine aici de urgenta pup si mai intru

oana cretu spune:
Somn chinuit, cu cosmaruri, cu sperante, nu mai am putere si nu a trecut decat o zi din acea luna in care trebuie sa parasim teritoriul...
Oana si Seb
(10.01.2005)
AUGUST SEPTEMBRIE

cicina spune:
Kim merci, de repatriat m-am repatriat singura, dupa aceea l-am cunoscut pe actualul meu coleg de camera, si m-am reintors.Se vede ca nu e destinul meu sa mai traiesc in Ro. Intrasem intr-o depresie ca ajunsesem ce n-am fost dacat in tinerete la 57 kg.
Si aveam de toate acolo, dar nu mai eram obisnuita cu stilul de trai de acolo. Vorbind cu al meu daca vrea la pensie sa ne mutam in Ro, dupa experientele pe care le-am avut acolo, mi-a spus ca destul la munca are o viata haotica, la pensie vrea sa stea linistit si nu vede posibilitatea asta in Ro.
Polux, da de doi ani am reluat si eu ski-ul pe aici( doar nu fac figuri ca altii care-si pun skiurile pe masina, costum de la mama lui, clapari, fac doua poze jos la teleferic, si acasa), dar drept sa-ti spun pistele de aici, sant destul de abrupte, si anul trecut am cam prins frica (eu sant ca balerinele, pot sa-mi rup orice dar nu picioarele)dat ca al meu skiaza f bine.
Oana, cat exista speranta mergi inainte, ea e "ultima a morire".
Soni, dar tu la tine, din cand in cand te mai gandesti?
cicina

soni spune:
ma faci sa zimbesc CICINA , .Misto intrebare! Tot i-mi promit de vreo 25 de ani incoace sa o fac dar de citeori incep apare ceva si iar ma imiedic !!1Si uite asa am ajuns azi!! Miine inca nu sti ce v-a fi.Da multam de intrebare! Unde te duci la ski?? Eu pe Salice D'oulx ca Sestriere a devenit o ---mocirla de bani gata!
NEMAAAA stiu ca ai plecat la culcare dar eu cred ca tu ai cumparat BUCATINI nu BUCANAVE aia o fi fabrica care ii face !!!Mi-am spart ochii ca am vreo 50 carti de bucatarie si m-am lasat pagubasa si am intrebat pe sefu si el zice tot Biucatini. Uita-te pe punga ca rete sint multe .
Oana tine-te tare.Daca nu pleci ce i-ti fac???
Franzuzoaicele mamii si romancutele matusii, sinteti deja pe loinga cratite???
A mica cind te scoli da un bip,ca sigur dormi bustean.
Cicina ce faci azi bun de papa??
Hai pup mai intru!

nematics spune:
Soni, mancatzash, adik io nu vad sa citesk???????????
Uite ce scrie:
Bucaneve
pasta di semolina di grano duro (..tzo duro asta e de la mine)
cook in 12 minutes
adik se cuccina in dodici minutti
mai scrie "hand made" adica "facute ad labam"
si
Tradizioni di Puglia (ca de aia i-am luat, de dorul Pugliei)
si pe dos nu scrie nici o ricetta ca daca era nu mai plingeam pe-aici
si arata asa de frumos ca nu-mi vine sa le inec in sos de roshii:
semola e acqua con aggiunta di pomodorro o paprika se rosa/arancio, zaferranno o curcuma se gialla, barbietola se viola, nerro di seppia se nera , spinacci se verde
organic food
Lavorazione tradizionale a lenta essicazione a basa temperatura
aaa shi mai scrie
Naturlische arom wo spetzifizirt
si binenteles "Nutrition facts"
si bar code
SHI-ATAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

craciunitza spune:
No servus dragelor, unde-i cafeluta?
nema, fa gimnastica la degetele, am un amic care si-a rupt degetul mijlociu la baschet si dupa ce l-a scos din ghips nu-l mai puea misca, i-a spus medicul ce miscari sa faca si si-a revenit. Ai fost la medic?
Si apropo de degete, lu, tie ti s-au vindecat?
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze

craciunitza spune:
kim, prietenul meu de la RAR are nevoie sa stie seria de sasiu (are 17 caractere), tipul motorului si tipul masinii (cod motor). Daca are datele astea, cauta in nomenclatorul lor si imi spune.
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze

noemi marian spune:
Sint pe fuga.Trebuie sa merg la mama la spital si-apoi ma apuc de curatenie in balcon.
Oana,plinsul ajuta,dar nu-l duce in exces.Imi pare tare rau!Lupta din toate puterile,cu orice mijloace legale posibile.Hai,fruntea sus!Va fi bine.
Va tzuc pe toate si mai povestim.Nomi

lu.more spune:
Neata, si eu capul cat o banita, desi am dormit bine. Ne stoarcem creierii pentru Oana si familia ei.
Imi amintesc intr-o seara de 14 iulie, ziua nationala a Frantei, acum doi ani cred, eram impreuna pe plaja la focul de artificii iar Oana avea pielea de gaina in timp ce se canta imnul national. Mi-a spus atunci ca iubeste Franta, sincer, si ca se ridica in picioare cu tot respectul in aceste momente. Am inteles-o fiindca si eu simteam acelasi lucru.
N-au venit aici sa cerseasca mila nimanui, nici sa fure, nici sa insele. Au venit cu speranta ca le va fi bine, ca vor munci cinstit si ca intr-o zi vor putea sa plateasca impozite la bugetul Frantei.
N-au cerut decat sa li se dea aceasta sansa. Imi spunea Oana ca primul lucru pe care l-ar fi facut daca ar fi fost acceptati, era sa mearga la agentia pentru forta de munca, sa se inscrie si ea si George pentru a avea un serviciu legal.
Nu pentru a lua locul somerilor francezi, pentru ca somerilor francezi le miros urat meserii ca femeie de menaj sau lucrator pe sanitier, asta se stie. Ci pentru a continua legal sa faca ceea ce faceau oricum de 6 ani. Pentru a avea dreptul sa iasa pe strada fara teama ca vor fi interpelati de vreun politist.
Sunt furioasa pentru tot circul facut de ministrul de interne, pe circulara asta, care nu a fost decat o mare cacialma, o momeala, o mare minciuna.
Sunt furioasa pe functionarul de la primarie care le-a spus ca dosarul lor e foarte bine constituit, le-a dat sperante, ca au sanse. Ma intorceam acasa din vacanta cand m-a sunat Oana sa-mi spuna, bucuroasa, plangea de bucurie, ca i-au aceeptat dosarul ca domnul acela a fost asa de amabil, ca le-a dat sperante, ca vor fi chemati la un interviu... sa continue sa stranga dovezi ale sederii lor aici, ca vor fi chemati sa le prezinte la interviu. Nimic din toate astea. Nu i-a vazut nimeni, sa se uite in ochii lor, sa vada ca sunt cinstiti si nu vor sa profite de bunatatea statului francez. Sunt furioasa, pentru ca o familie de tigani vine cu puradeii, spune ca e persecutata in Romania, toate asociatiile sar sa-i ajute si au sanse, poate, sa continue sa ramana aici, sa fure si sa insele in continuare, pe cand George si Oana, care si-au tocit mainile muncind cinstit trebuie sa se intoarca.
Gata, m-am descarcat. Daca pana acum ne rodea incertitudinea, acum ne omoara neputinta. Nu stim cum e mai bine sa-i sfatuim sa faca, iarta-ma, Oana, cum ti-am spus aseara, nu stiu ce e mai bine pentru voi... mai rezonabil. Sa plecati? Sa ramaneti?
Aia mica, bun tortul ala, miam-miam.
Nematics, reteta de placinta o pun luni, o am in calculatorul de la serviciu, tradusa deja in romana. Da, feuille de blette et frunza de sfecla.
Nu mai stiu ce am vrut sa spun, va las, azi nu mai intru pe la voi, am intre altele in plan s-o invat pe Anca sa citeasca un text. Adica sa-l inteleaga, sa stie sa vorbeasca despre el, sa scoata niste idei acolo, sa-si puna intrebari... Ca am observat ca citeste de multe ori de dragul cititului, dar pricepe doar jumatate.
A! am uitat sa va spun ca mi-a dat Mik data trecuta un borcan de un fel de gem-peltea de coacaze, de sa-ti mananci degetele cu totul.
Va pup, dragele mele va doresc un sfarsit de saptamana dintre cele mai placute!
..............................................................................................
"C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne". Kyo

lu.more spune:
Craciunitza, merci de intrebare, vad ca unghia e usor innegrita la baza, iar in locul unde am avut rana deschisa am un fel de "gālma" usor dureroasa la apasare. Deci degetul meu face bine.
Iar acum plec, sau poate mai vin, cine stie?
Noemi, sanatate mamei tale, am citit aseara gandurile tale, si voiam sa-ti spun ca iti doresc din tot sufletul sa aiba rezultate bune, iar in al doilea rand, sa o faci sa inteleaga multimea de lucruri pe care nu a putut sau nu a vrut sa le vada.
..............................................................................................
"C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne". Kyo