Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt II

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teyla spune:

succes bobocilor vostri, sa va aduca numai bucurii...

cand va citesc parca as vrea si eu sa am copil la scoala (nu am de loc bb, dar na...viseaza omu')

p.s. sa nu-i stresati cu notele sau sa-i certati ca ma supar rau pe voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wesel spune:

Da, Catusha, ai dreptate, e sambata pe 30.
Mamica wesela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alma2006 spune:

quote:
Originally posted by Lala_D

annitha_cl atunci poate solutia ar fi sa vorbesti cu cativa parinti si impreuna sa stabiliti niste lucruri de bun simt cu invatatoarea .
Eu raman la ideea ca sportul ( si desenul, muzica etc) sunt importante pentru pitici si ar trebui sa trageti cu dintii sa se faca.
Daca ea este in varsta si nu poate atunci sa stabileasca cu profesorul de sport sa ii preia la ora . In multe scoli asa se procedeaza.
Si aveti cam multe de facut in acea clasa si asta spune ceva despre invatatoare

Intrebare - intrebatoare pentru fetele din RO

- cum vi se pare manualul de Religie ???

Mie mi-ar fi placut sa ii invete poate povestioare din Biblie si nu rugaciuni lungi pe de rost

Edit : la noi religia se va face cu un profesor separat.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Lala, nu stiu ce manual aveti voi dar la noi sunt povestioare din Biblie! E drept ca luni vom avea religie si nu stiu pe ce va pune accentul profesorul dar manualul e OK!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Buna, abia acum am descoperit subiectul acesta.
Sa ne inscriem si noi pe lista boboceilor de clasa I:
Bianca, Scoala "Elena Doamna" Ploiesti.
Pana acum ii place mult la scoala, e chiar incantata, o place pe invatatoare si e colega de clasa cu multi din fostii colegi de la gradinita (invatatoarea a fost recomandata de educatoarea Biancai).
La sedinta cu parintii a fost sotul, caci eu din pacate am fost plecata din tzara (in interes de serviciu) chiar in saptamana in care ea a inceput. Asa rau mi-a parut ca nici macar nu am putut fi cu ea la acest eveniment... Am dat si noi bani pt 4 caiete speciale pe care vor lucra, chiar sunt curioasa sa vad daca sunt aceleasi cu cele ale copilasilor vostri.

Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Lala, sar'mana, am rezolvat, am gasit si joculetul si-am mai luat o multime de alte chestiute, chiar si niste invelitori de carte mai frumoase, asa ca am mai luat cateva, sa fie acolo.
Si Laura a luat azi 2 de FB, acum ca sa fiu sincera eu nu i-as fi dat chiar FB ca liniutele alea nu erau chiar perfecte dar banuiesc ca FB-ii astia sunt asa de incurajare, la inceput. Bineanteles ca i-am zis ca sunt mandra de ea si-apoi m-a intrebat daca n-ar fi mai bine sa ia excelent, e si asta calificativ? sau e doar de incurajare, cum ziceam.
Fetele cu tabara, stiu ca va faceti griji dar pt. ei o sa fie fun cu adevarat. Laura a fost deja in vreo 6 tabere, iarna la ski si vara de catarare-alpinism. Ea s-a distrat super, adevarat ca din 7 chilotei a folosit doar 2-3, tricourile si bluzitele parte neambracate, a rupt doua costume de ski asta iarna si-am frecat de mi-a venit cu spume la treningurile din vara sosete, adidasi si bocanci, dupa care le-am mai bagat si de cate doua ori in masina ca sa le scot la lumina ca ziceai ca s-a tavalit prin mocirla, dar a fost distractiv pt. ea. A mancat mai bine decat acasa ca n-o mai intreba nimeni ce-ar vrea ci trebuia sa manance ce primea, s-a descurcat si cu imbracatul/dezbracatul desi acasa si-acum trebuie sa-i trag dresul sau s-o ajut daca ne grabim. In iarna am urcat si noi cu teleski-ul sa vedem de unde pleaca si pt. ca probabil am si ceva rau de inaltime, am avut o senzatie extrem de idioata si la urcare si la coborare si-am zis ca n-as cobora nici pe jos pe-acolo dar pe ski-uri, ea in schimb n-are nici o treaba, apoi cand am vazut pozele din vara si-am vazut cum se catara sau cum coboara in coarda m-a luat cu ameteala dar instructorii mi-au zis ca-i f. curajoasa si ca face lucruri pe care copii mai mari nu le fac. Asa ca s-ar putea sa fiti surprinse si sa descoperiti si o alta fatza a copiilor vostri. Stiu ca noi mamele suntem mai panicoase, cred ca-i normal dar eu cel putin mi-am impus s-o las sa incerce de toate, insa bineanteles ca trebuie sa am incredere in oamenii cu care-o las.
va pupam,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Liliana ma bucur ca ai gasit joculetul
Felicitari pentru fetita curajoasa ( are si parinti extrem de curajosi ) si mai ales pentru cei doi FB ! Se lungeste lista cu calificative in grupul acesta, avem scolari constiinciosi
Am impresia ca invatatoarea Laurei este pe aceiasi unda cu invatatoarea lui Bogdan ca prea lucreaza dupa aceleasi materiale didactice , atat culegeri asemanatoare cat si joculet
Am sa am la cine sa apelez cand ne vom izbi de probleme dificile

Laura T bine ai venit printre noi si succes mult Biancai la scoala !

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Mai am o carte pe care o recomand cu caldura pentru invatarea literelor, silabelor si mai precis a cititului ( si dezvoltarea obisnuintei de a citi ):

- JOCUL CUVINTELOR de Liliana Catruna , editura Aramis , culegere de exercitii de limba romana pentru clasa I .

-contine fise de evaluare pentru fiecare litera din alfabet, exercitii joc, citire de silabe in ordinea invatarii literelor, formare de propozitii scurte sau cuvinte cu literele invatate, completarea cuvintelor cu silaba lipsa, separarea cuvintelor legate dintr-o propozitie astfel incat sa obti propozitia corecta, gasirea cuvintelor cu sens opus etc.

Mie imi pare extrem de folositoare pentru fixarea cunostintelor dobandite in clasa.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Buna fetelor si bine v-am regasit.
Eu am fost cu bebeul meu internata o saptamina in spital si nu am m-ai putut posta.
Cassian s-a oparit cu ceai fierbinte,am fost terminata,dar acum e mult mai bine,trebuie sa mergem in continuare zilnic la spital sa-i schimbe pansamentul.

Darian e incintat de scoala si cum ajunge acasa vrea sa-si si faca lectiile. Deocamdata i-a luat usurel,nu au lectii grele. Cite o pagina,ori de desenat,ori de completat diferite chestii,ori sa scrie numele lor sau cuvintul mama sau tata. Cu toate ca desenatul nu e punctul lui forte,se strauduieste foarte mult. Dar e foarte neindemnatic si stingaci,da cu S mare nu asa :-)
Citeodata imi mai pierd rabdarea cu el la lectii,lucuri care mie mi se par floare la ureche,pentru el sunt ditamai lectia

Gata a trecut si duminica,miine o luam iar de la coada
Mii de succese boboceilor vostri!!!

In sfirsit am reusit sa pun si eu cu scolarelul nostru:

http://fotos.web.de/corinastella/Darian

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Catusha, felicitari ca ai reusit sa o lasi. Si tie Liliana. Eu cred ca imi lipseste o doaga. Pur si simplu cand o trimiteam la tara adica 30 km din fata blocului, sa fac curat sau vina vreun mester… un puteam sa fac nimic, trageam de mine. Dar o saptamana !! Sotul a fost tare incantat pentru ca de cativa ani eu iarna sunt in sesiune si se ducea doar el cu fata la schi. A zis “super ca si asa un mai aveam unde sa ne cazam, stai linistita ca eu sunt de acord.”
Si in clasa Oanei s-au dat calificative, dar ea un a primit nici unul. Aseara cand am aflat mi s-au taiat picioarele, eu tot timpul spuneam ca sunt plictisitoare liniutele mai bine facem….

Lala_D, la scoala Oanei sunt cursuri de karate dar sunt la de la 19.30 la 21.00. Mi se pare cam tarziu.

wesel, multa bafta la scos polipii. Eu stiam ca este obligatorie religía.

Laura T, bine ai venit. Bafta Biancai la scoala.

alba, offff…. Mititelul de el. Imi pare rau. Sper ca este bine! Probabil ca pentru tine este mai greu ca mai ai un copilas mic care necesita si el multa atentie. Eu nu am inteles prea bine la ce foloseste Schultütte. Fac schimb intre ei, de bomboane si le pun in conul acela? E foarte dragut scolarelul tau, mi se pare ca seamana cu tine nemaipomenit.

Saptamana asta se va termina tare repede. Marti dupa amiaza incepe week-end-ul pentru copii!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

'neata mamici!
Eu am fost plecata din Bucuresti de joi pana sambata cu serviciul, asa ca de copii s-au ocupat maica-mea cu sotul.

Victor a mai luat 2 'FB' la matematica.(in lipsa mea).
In rest, vrea sa scape super repede de lectii. A avut de colorat o manuta ce reprezenta familia, si el a colorat numai varful degetelor. Restul a vrut sa fie 'transparent'.

Catusha, va fi bine in tabara.
Copiii se adapteaza mai repede si mai bine decat parintii.

Annitha_cl, mie mi se pare ca Andrei primeste foarte mult de scris.
La Victor 4-5 randuri primesc de scris.
Si daca le greseste, le mai face inca o data. Si cu acestea, tot nu ajunge la o pagina.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput