Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt II

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zana spune:

April, nu-ti face griji ca o sa se acomodeze Andrada si se va imprieteni incet-incet cu copiii.
Eu incerc s-o conving sa raspunda la lectii chiar daca nu va da raspunsul corect intotdeauna si ii tot spun ca am incredere in ea si ca nu e nevoie sa fie prima in toate.
Scoala e o competitie si daca gresesti azi, maine vei sti.

Noi am intalnit colegi de gradinita care sunt in clasa a II-a acum.

La Religie trebuie sa cumparam un caiet special.

Am uitat sa-i pun in ghiozdan un caiet pentru ora de democratie, m-a iertat "doamna", dar copilul nu.
Si am rupt prima pagina din caiet , a facut niste liniute unduitoare rau-rau, cu ochii la copiii de afara care se jucau(ce mama rea am devenit!)
Dupa ce a scris pe pagina rupta a trecut apoi la caietul de teme.
I-a mai trecut o idee prin cap, sa intoarca caietul invers ca liniutele verticale ieseam mai bine.
Azi e zi scurta si facem sport.

Va .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Sper Zana. Stiam ca e mai retrasa, dar asta pana cunoaste bine lumea. Apoi isi da drumul. Insa altii n-au treaba, raspund fara frica. Inca din prima zi de scoala erau vreo 2 baieti foarte indrazneti. Mi-au placut. Pe Andrada, cum a vazut-o invatatoarea i-a spus ca-i ca o MIMOZA.

Ieri i-a schimbat in banci. Acum fiecare fata e cu un baiat, fiind 12:12. Cand am intrebat-o cum il cheamam pe baietel a zis ca nu stie ...pai cum nu stie? Nici el n-a intrebat-o cum o cheama.

De aseara mi s-a plans ca o doare gatul. Asta mai lipsea. Bine ca e vineri azi. Sper sa o dreg pana luni. De nici o sapt n-a inceput scoala si deja avem pb cu racelile. I-am dat Strepsils, sper sa fie de ajuns.

prima zi de scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Oboseala isi spune deja cuvantul. Aseara la ora 7,30 mi-a yis sa-i dau sa manance de cina ca ea vrea sa doarma. Ii picau ochii. Nu vrea sa doarma la amiaya. Nu mai stiu ce sa fac! Cand vin acasa e cam obosita. Nu ma incred in bona sa o las la lectii.
Cum sa fac? Vreau sa facem lectiile impreuna dar sa fie si odihnita.

prima zi de scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

amai Bina ai venit, multa bafta Anei.

liliana, vai ce de culegeri v-a dat !

Noua nu ne-a dat nici o culegere si nici nu am vorbit despre asa ceva. Toate colegele mele au folosit culegerile de la editura Paralela 45, asa ca azi pleca bunica sa le caute.

april, si noua ne-a zis la fel, nici sa nu deschidem manualul, asa ca un l-am deschis. O sa se acomodeze, si poate ca s-a referit la primele raspunsuri doar. Oricum o sa-i puna pe toti. Important e sa vorbeasca cand e intrebata. Oana e destul de infipta in schimb nu prea nimereste raspunsurile - a intrebat-o doamna cum se numeste puiul caprei si ea a spus pui de capra!

Catusha, te admir pentru curajul de a lasa copilul in tabara, pe mine m-au luat toate transpiratiile cand au auzit cuvantul tabara!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Cristina T, n-a fost deloc usor sa iau hotarirea sa o las in tabara (ma perpelesc avant la lettre, caci vor pleca luni ).

Iti spun sincer ca ceea ce a cintarit mult in a opta sa o las, este faptul ca la iarna ei oricum vor merge in tabara la ski cu scoala (care tabara e oricum mai lunga decit cea de saptamina viitoare, plus ca atunci vor trebui sa se descurce cu 100 de cojoace pe ei, etc, etc), si m-am gindit sa aiba aceasta experienta care sa o pregateasca. Si pe ea si pe mine.

Catusha, de 2 X mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Al meu slava Domnului e infipt si de timiditate nu a auzit inca asa incat e numai cu mana pe sus si guraliv rau.
Dar a contat mult cred ca are si colegi de la gradi in clasa asa incat a fost mult mai usoara acomodarea
Nici eu nu as avea curaj sa il las in tabara

Cat despre culegeri :
- din tainele abecedarului vor incepe probabil de saptamana viitoare sa lucreze. Este un excelent material didactic asa incat va recomand achizitia ei chiar daca nu a cerut-o invatatoarea In primele pagini de exemplu ii pune sa recunoasca o litera , de exemplu ''A'' pe unde o vad printre cuvinte. Este un exercitiu folositor.
Mai tarziu o vor folosi foarte mult pentru dictari.
La noi este considerata '' caietul special '' si nu culegere.
La fel tot '' caiet special '' este la matematica : '' matematica de clasa I '' de la editura Carmins de unde au lucrat ieri un pic ( prima pagina).

Nici Bogdan nu doarme la pranz dar dupa ce vine de la scoala mananca sio isi face lectiile . Apoi se joaca un pic iar lunea. miercurea si vinerea la ora 4 plecam la aikido.
Incerc din rasputeri sa il trimit la culcare pana in ora 21.00 dar are inca zile in care il prinde aproape 21.30 inca neadormit

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

April insista sa o culce bona dupa masa de pranz, nici Ana nu dormea la pranz dar a convins-o soacra- mea ca nu mai vine mos Craciun la ea daca nu doarme si a tinut

amai unde e sc. 97; pe unde locuiti voi?

Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani fara 1 luna - Edi 2 ani si o luna

http://community.webshots.com/user/biluta28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wesel spune:

Da, Catusha, stiu si ma bucur! Matei oricum e cam nazdravan si sper sa invete sa fie mai cuminte si mai ordonat - asa, ca Ioana.

Si eu as fi vrut sa-l las in tabara, dar, din pacate, marti il operez de polipi (pentru a doua oara...). Oricum, felicitari pentru curajul de a o lasa singurica.

Ieri n-a mai fost asa de bine ca-n primele zile: am primit bila neagra la cumintenie (a vorbit cand nu trebuia si s-a jucat cu foarfeca) si doar un bine la liniute...Poate oboseala, cine stie?!
Astept sa vad lectiile pentru week-end.

Noi n-avem religie. Este oare obligatorie in programa romaneasca?

Cat despre distractii, abia asteptam peterecerea h potter de la ziua unui baietel - duminica viitoare.

Mamica wesela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Eu nu stiu nimic de nici un calificativ deocamdata, dar daca Matei a primit deja, probabil ca si Ioana. Nu vreau sa ma gindesc ce calificativ, pentru ca am asa un feeling legat de scrisul ei , nici eu nu am scris frumos la scoala, si nici acum nu scriu frumos. Dar am alte calitati . Asa cum si Ioana are (este intr-adevar cuminte, ordonata nu prea .

Wesel, eu am inteles ca petrecerea e simbata pe 30, nu duminica.

Oricum, a trecut o saptamina de scoala. Adica ce a fost mai greu.

Catusha, de 2 X mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Azi au avut cunoasterea mediului si au lucrat din carte si din caietul special. Calificative nu au primit astazi decat oral , fata de cele 2 FB scrise de ieri care vor aparea si in catalog acestea orale sunt " contabilizate'' pana la aparitia unuia scris

Ora de religie nu s-a facut ...nu stiu din ce motiv .

Nu au primit teme pentru weekend dar vom scrie noi de la ''mami putere'' cate 3 randuri cu stiloul intr-un caiet de scriere de acasa in fiecare zi .
Ce mama rea sunt

A trecut prima saptamana cu brio . Sunt multumita de el.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput