Despre emigrare...cum v-ati decis?
Raspunsuri - Pagina 5
syracuse spune:
quote:
Deci ca sa nu ma lungesc, ca poate degeaba o fac, omul asta a decis ca USA este naspa si asta e tot ce vrea sa vada.
Dar cel de aici? Domnul ymcar...destul de brutale declaratiile - dar pentru mine, nu mai putin adevarate.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67069&whichpage=6
Mie una mi se face groaza cand imi recunosc sentimentele in astfel de posturi. Multa vreme si eu am vrut sa ma auto-mint ca este o chestie de perspectiva si poate ca nu am eu suficient de multa buna vointa ca sa recunosc frumusetea Americii. M-am chinuit sa o gasesc si nu am gasit-o. Si chiar cand eram gata sa recunosc fata de mine insami ca poate sunt eu deficienta mental si rau-voitoare...hop!!! dau peste posturi ca ale domnilor mai sus mentionati in care ma regasesc 100% si atunci ma gandesc...Doamne, daca e adevarat? Daca nu sunt eu nebuna? Uite ca mai sunt inca cativa "nebuni" care observa aceleasi lucruri pe care le-am observat si eu?
Chiar sa nu aibe nici o validitate si nici o urma de adevar perspectiva celor ca noi? Eu m-as bucura sa aflu ca este doar nebunia din capul meu si ca daca ma vindec, voi descoperi America in toata splendoarea ei. Insa mi-e teama ca nu capul meu are nevoie de vindecare ci America. Si cum America nu se va vindeca prea curand...imi dau seama ca va trebui sa fac efortul de rigoare sa-mi gasesc drumul inapoi in Europa, pentru mine si pentru familie.
columbiana spune:
am citit si eu mailul respectiv, si singura expresie ce-mi vine-n minte e bullshit; si eu sunt in Canada, unde se spune c-ar fi nitel mai rau decit in USA; n-am timp si nu merita efortul sa demolez motivele de plingere a tipului, dar multe sunt nereale sau absurde-cel putin in Canada;
unii cred ca-si pling de mila si-n paradis....
"If you talk to God, you are praying; If God talks to you, you have schizophrenia. If the dead talk to you, you are a spiritualist; If you talk to the dead, you are a schizophrenic."
lumi686 spune:
Syracuse, parca tu spuneai asta intr-o alta postare:
"Oricat m-ar manca de vie America pe plan psihic...nu pot sa-mi duc copilul la 500 de dolari pe luna in Romania, cu un tata care este American si care ar avea nevoie sa viziteze America anual ca sa isi vada familia. In Romania actuala daca ai venit scazut te mananca de viu societatea. Si apoi...nu stiu cat as putea sa cad si pe parinti la o adica, cum sugera dansul. De-asta speram cu disperare intr-un job in Europade vest, pe salarii vestice."
Faptul ca doresti sa traiesti confortabil te face materialist? Atunci bine ai venit in clubul nostru!
Cat despre faptul ca americanii nu sunt prietenosi, te-ai gandit vreodata ca poate e vina ta ca nu ai nimic sa le oferi?
syracuse spune:
Eu m-am regasit aproape complet in mailul lui ymcar cu exceptia acestei fraze:
"Putinii din ei [se refera la Americani] care au avut ocazia sa cunoasca Europa realizeaza ce li se intampla si sunt marcati pe viata si complet nefericiti. Dar astia sunt F. puti".
Eu nu am vazut nici un astfel de exemplar. Acesti oameni sunt atat de atasati de comforturile lor personale - apanaje ale mediocrului prin excelenta - ca poti sa le plimbi tu pe la nas toate minunatiile, artele, cultura si spiritul uman al Europei. Cel mult zic ca sunt "nice, great, whatever" dar obsesia pentru comfort material, spatiu si mediocritate a intelectului castiga invariabil. Toti pe care i-am intalnit prefera sa se intoarca acasa la ei unde mintea si spiritul nu le sunt solicitate in nici un fel.
Nu am vazut pe nici unul care oadata ce a cunoscut Europa sa cada in depresie ca nu a trait si el la fel pana acum.
Ceea ce nu e de mirare. Majoritatea sunt irecuperabili.
Saje spune:
Syracuse, sper sa nu te supere mesajul meu. Am citit toate postarile tale la trei subiecte referitor la viata ta amara in America si tot ce pot sa-ti spun e ca probabil problema ta n-are nimic de-a face cu societatea pe care o descrii tu ca fiind "pragmatica si mediocra", problema ta e de ordin interior.
America te dezamageste acum, sa vezi ce-o sa te mai dezamageasca Europa.
Daca in 8 ani de studiat si trait in America nu ai reusit sa vezi mai departe de granitza Atlantei, nu ai reusit sa vezi si sa te bucuri de ceea ce are America de oferit pe toate planurile, nu ai reusit sa-ti faci prieteni pe care sa te bazezi si cu care sa imparti momentele de bucurie sau tristete, E VINA TA draga mea, nu vina societatii pe care o blamezi.
Europa este tot o societate de consum, si in Europa se munceste, chiar mai mult decit in America, si europenii sunt atasati si traiesc pentru comfortul lor personal, pentru ca oameni suntem toti,nu?
Ce ma uimeste pe mine insa este faptul ca tu crezi ca o sa intilnesti in Europa oameni diferiti de cei din America. Ori uiti ca America este o adunatura de toate natiile si stilurile, inclusiv europeni . Tie nu-ti plac americanii - dar esti casatorita cu unul -, societatea aceea de bolnavi irecuperabili te-a adus aproape de azilul de nebuni, ce te face sa crezi ca ii vei accepta pe europeni? Sunt curioasa ce vei spune despre belgieni, francezi, olandezi, portughezi, daca despre americani vorbesti asa .
Da, daca vrei in Europa pentru arhitectura si pozitie geografica -Mediterana, Riviera franceza, Grecia si antichitatile, samd-, you go girl. Dar nu astepta sa intilnesti o societate prea diferita de cea americana, poate doar putin ma xenofoba.
Si nu uita, cind o sa pleci din America, lasa-ti o portita deschisa acolo, just in case.
In incheiere o citez pe Ana Stroe fiindca mi-a placut enorma replica ei : unii cred ca-si pling de mila si in paradis.
syracuse spune:
Postarile recente nu fac decat sa confirme - desi numai partial - afirmatia voastra cum ca si in Europa sunt oameni superificiali, interesati numai de comfortul personal.
Sunt convinsa de acest lucru. Este doar o chestiune de procentaje. America e regina la capitolul asta.
La fel, fara nici o suparare, afirmatiile facute mi se par extrem de superficiale. Sa inteleg ca toata cerneala scursa pe tema diferentelor dintre America si Europa este numai iluzia si nebunia autorilor respectivi? Mai mult decat atat, eu am trait si in Europa cativa ani de zile (excluzand Romania) si pot sa afirm fara nici o urma de indoiala ca nu, Americanii nu sunt la fel ca Europenii.
Inca ceva: eu, cea cu "probleme interioare", Americanii dulcii, caldutii si prietenosii. Eu nu am ce sa le ofer Americanilor, asa cum nici ymcar nu a avut si atatia altii care au remarcat ce au remarcat despre acesti indivizi seci.
Dar ce asteapta me rog Americanii de la prietenii atat de grozav de ne-a scapat noua astora cu "probleme interioare"?
Permite-mi sa-mi exprim punctul de vedere in pofida "problemelor" la care faci aluzie: NIMIC.
Ei nu asteapta nimic fiindca nici ei nu nimic de oferit in schimb.
In rest, avem aici prieteni, nu multi - dar suficienti. Toti sunt fie Romani, fie Francezi, fie Italieni. Din pacate, mai toti sunt in tranzitie. Toti vor sa se intoarca pana la urma de unde au venit. Am mai pierdut cativa si vom mai pierde fiindca nici unul nu vrea sa ramana in Paradisul de care vorbesti Dumneata, d-ra.
Guestus spune:
quote:
Originally posted by ocebine
PatriciaR...cu privire la mailul de mai sus, nu pot spune decit ca America (sau orice alta tara) nu este pe gustul tuturor. Nu ar fi posibil.
cind se spuneau numai balarii despre ro erai prima in top ce aprobai si aplaudai ..... ca si us nici ro nu este pe gustul tuturor.
syracuse spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
PatriciaR...cu privire la mailul de mai sus, nu pot spune decit ca America (sau orice alta tara) nu este pe gustul tuturor. Nu ar fi posibil.
cind se spuneau numai balarii despre ro erai prima in top ce aprobai si aplaudai ..... ca si us nici ro nu este pe gustul tuturor.
Abordarea asta este deja clasica. Tari ca Romania, care nu au avantaje materiale, sunt indubitabil considerate fara nici o calitate, de nici un fel.
Nu mai este chestie de gust - sunt moarte din start.
SUA, ale carei avantaje sunt strict materiale si nimic altceva, este de obicei etichetata drept "Paradis Absolut". Cei care nu se lasa imbatati de mirajul consumului si ii sesizeaza partile urate sunt catalogati drept nebuni, neadaptati, incapabili de a recunoaste Paradisul, perturbati psihologic, cu "probleme interioare" etc.
Hai sa ne mai uitam nitel si la cine aplica aceste etichete absolute. De la bun inceput am precizat ca pentru O ANUMITA CATEGORIE de oameni (in care ma inscriu), SUA este un cosmar. Recunosc insa ca pentru multi este un Paradis. Personal nu as vrea insa sa am de-a face cu persoane care percep SUA ca pe un Paradis, pentru simplul motiv ca am fi foarte incompatibili.
Saje spune:
Syracuse, problema ta din cite am inteles eu in ceea ce priveste americanii este ca sunt interesati doar de comfortul personal, muncesc ca niste "robotei idioti", glazurati, in rest sunt seci, ignoranti si nu mai stiu ce. Da?
Dar tot tu spuneai prin alte subiecte ca nu pleci de acolo inca pina nu gasesti altceva care sa-ti satisfaca comfortul tau si al familiei tale. Salariile din Ro nu te satisfac, la cules de capsuni nu mergi samd. Cu ce te deosebesti tu de americani?
Eu te inteleg ca nu-ti place si te simti pierduta, crede-ma. Dar daca nu-ti place, nu-ti place si gata, nu te tine nimeni cu forta, fa-ti bagajele si la aeroport. De ce stai acolo si profiti de sistemul acela pe care-l dispretuiesti, de ce iti duci viata alaturi de niste oameni pe care-i numesti robotei idioti si glazurati, dar care in fond si la urma urmei nu au nici o vina ca tu esti nefericita si neimplinita? Stii, evrei au o vorba, dar nu vreau sa te jignesc. Insa nu este fair ceea ce faci tu, asta ca sa fiu politically correct.
Nu crezi ca ar fi fost mai frumos si cinstit sa spui simplu ceva de genul nu-mi place in America, nu ma simt bine aici, sufletul meu e in Europa, decit sa jignesti o natiune intreaga, implicit familia sotului tau si a altor fete de pe forum.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
Bate shaua sa priceapa iapa...se vorbea despre pensionare...Tu vorbesti, tu auzi si tot tu dai niste verdicte din burtica autohtona.
De ce este atit de complicat? Daca esti nefericit si toate merg rau, de ce nu pleci unde ti-e bine? Simplu ca buna ziua. Degeaba stai cu piatra in mina dar esti complet paralizat sa faci orice altceva? Si cind cineva se considera super cerebral, lipsit de prejudecati, plin de adevar absolut, ce mama naibi mai stau sa ma pling si sa dau din colt-in-colt? Mai ales cind s-a beneficiat din plin? Este o ipocrizie dusa pina la capat. Pai tot acel "cerebral" nu ajuta la nimic???????
Este forumul plin de plingeri si de comentarii la misto...de astea nu ducem lipsa...
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.