Despre emigrare...cum v-ati decis?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

La astfel de postari chiar ca nu am replica. Mi-este greu sa raspund la comentarii de tip "all or nothing". A dori sa mentii un salariu decent cu care sa iti poti apara copilul de jigodismele si lacomiile erei moderne in care traim nu este nici pe departe incompatibil cu a dori sa ai si o viata cu alte preocupari, dincolo de aspectele pragmatice si seci de zi cu zi. Ceea ce in America este practic rar intalnit.
Asta este ce am spus. Cine nu este in stare sa inteleaga dincolo de "black and white" ... imi pare sincer rau (dar nici nu ma mir).

Hai sa se bucure fiecare de Paradisul gasit iar cei care nu l-au gasit inca, urati-le sa si-l gaseasca. In rest, incercati sa nu va mai simtiti chiar asa de "personalmente" jigniti atunci cand se fac niste aprecieri critice la adresa unui sistem social.
Daca voi va simtiti chiar asa trup si suflet din majoritatea Americana criticata si a sistemului in sine, si nu dintr-o posibila minoritate cu calitati mai aparte, ...atunci asta este nenorocirea Dvs., nu a mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu iti doresc din tot sufletul sa iti gasesti Paradisul propriu si personal. Si sper ca ne vei comunica si noua unde este aceasta societate idilica (promit ca nu voi emigra acolo...nu de alta dar ma tem ca exigentele tale imi vor impiedica intrarea).

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Eu iti doresc din tot sufletul sa iti gasesti Paradisul propriu si personal. Si sper ca ne vei comunica si noua unde este aceasta societate idilica (promit ca nu voi emigra acolo...nu de alta dar ma tem ca exigentele tale imi vor impiedica intrarea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by syracuse

Postarile recente nu fac decat sa confirme - desi numai partial - afirmatia voastra cum ca si in Europa sunt oameni superificiali, interesati numai de comfortul personal.

Sunt convinsa de acest lucru. Este doar o chestiune de procentaje. America e regina la capitolul asta.
La fel, fara nici o suparare, afirmatiile facute mi se par extrem de superficiale. Sa inteleg ca toata cerneala scursa pe tema diferentelor dintre America si Europa este numai iluzia si nebunia autorilor respectivi? Mai mult decat atat, eu am trait si in Europa cativa ani de zile (excluzand Romania) si pot sa afirm fara nici o urma de indoiala ca nu, Americanii nu sunt la fel ca Europenii.

Inca ceva: eu, cea cu "probleme interioare", Americanii dulcii, caldutii si prietenosii. Eu nu am ce sa le ofer Americanilor, asa cum nici ymcar nu a avut si atatia altii care au remarcat ce au remarcat despre acesti indivizi seci.
Dar ce asteapta me rog Americanii de la prietenii atat de grozav de ne-a scapat noua astora cu "probleme interioare"?
Permite-mi sa-mi exprim punctul de vedere in pofida "problemelor" la care faci aluzie: NIMIC.
Ei nu asteapta nimic fiindca nici ei nu nimic de oferit in schimb.
In rest, avem aici prieteni, nu multi - dar suficienti. Toti sunt fie Romani, fie Francezi, fie Italieni. Din pacate, mai toti sunt in tranzitie. Toti vor sa se intoarca pana la urma de unde au venit. Am mai pierdut cativa si vom mai pierde fiindca nici unul nu vrea sa ramana in Paradisul de care vorbesti Dumneata, d-ra.

fraze ca cea de mai sus, jigniri voalate a celor care nu-ti impartasesc opiniile despre superioritatea spirituala europeana versus stupiditatea simpla americana nu dovedesc deloc deschiderea aceea spre cultura si neliniste metafizica pe care-o tot fluturi prin topice;

pacat ca s-a deturnat topicul in felul asta, unii oameni chiar aveau nevoie de informatii

"If you talk to God, you are praying; If God talks to you, you have schizophrenia. If the dead talk to you, you are a spiritualist; If you talk to the dead, you are a schizophrenic."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

ocebine....te intelegem...pentru naturalizare obligatoriu trebuie sa ai o

"favorable disposition toward the United States"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

Ce te-ai face fara Google?
Ai fi nevoit poate chiar sa muncesti la servici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:

quote:

stii tu cum este cu calu ce moare de drum lung si ala de grija altuia.....? nu ai tu treaba cu munca mea de la job si nici cu google

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

stii tu cum este cu calu ce moare de drum lung si ala de grija altuia.....? nu ai tu treaba cu munca mea de la job si nici cu google

Atunci "practice what you preach" si vezi-ti de treaba ta...nu ta mai baga atita pe mine...chiar asa nu poti de dragu' meu?

Mergi la inceput