Despre emigrare...cum v-ati decis?
Raspunsuri - Pagina 4
Flaflo spune:
PatriciaR, cam asta povesteste si sora mea stabilita de 5 ani la NY. Eu personal am vazut multe din ce ai povestit tu si as vrea sa mai adaug ca in concediu nostru de 2 saptamini la NY, sora mea a aruncat 2 pachete de carne "proaspat" cumparate de la Cosco, ca puteau de-ti luau nasul. Aici asa o chestie ar avea mari repecursiuni....
Si bineinteles eterna chestie: "You are from Austria? A lot of kangaroos there!!!"
Flavia si Bianca
Bia studioasa!
Sa o ajutam pe Barbye!
patriciaR spune:
Flafo ceea ce scrie acolo despre viata in america sunt povestirile unui individ venit in state sa lucreze la GOOGLE...eu inca nu pot fi de acord cu tot ce scrie, dar nici nu neg..
Experienta mea in America e scurta...poate peste un an...voi afirma aceleasi lucruri sau poate pentru mine va fi mai bine decat a fost pentru el si familia lui.
Cat despre carnea stricata pe care o poti cumpara ...nu te indoi ca o poti gasi oriunde in lumea asta...nici nu stii cum le scapa.....
In alta ordine de idei eu nu cred ca exista perfectiune nicaieri.
Oriunde e bine si rau, frumos si urat, greu si usor ....
syracuse spune:
In mare parte sunt de acord cu ce zice domnul "nemultumit" de mai sus. Si asa este - sunt cam robotei idiotei, exact motivul pentru care te simti "sec" traind in aceasta societate.
Eu ma rog la Domnul ca in 2-3 sa imi gasesc job in Europa.
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Flaflo
PatriciaR, cam asta povesteste si sora mea stabilita de 5 ani la NY. Eu personal am vazut multe din ce ai povestit tu si as vrea sa mai adaug ca in concediu nostru de 2 saptamini la NY, sora mea a aruncat 2 pachete de carne "proaspat" cumparate de la Cosco, ca puteau de-ti luau nasul. Aici asa o chestie ar avea mari repecursiuni....
Si bineinteles eterna chestie: "You are from Austria? A lot of kangaroos there!!!"
Flavia si Bianca
Bia studioasa!
Sa o ajutam pe Barbye!
Carnea aia de la costco, daca era stricata, trebuia returnata imediat si costco iti dadea banii inapoi. Fiind vorba de carne stricata, daca te adresai managerului iti dadea si despagubiri si te asigura ca ancheteaza cauza, ca nu-i de gluma cu sanepidul.
Eu am luat de la costco o cutie mare de conserva de salata de boabe de toate felurile (fasole, naut, fasole verde). Cand o desfac era dulce ca o dulceata. Ma uit la ingrediente si scria ca contine zahar, dar nu scria proportia. Le-am dus-o inapoi asa desfacuta cum era si mi-au returnat banii. Nu costa mult, vreo $6, dar faptul ca nu era mentionata proportia de zahar, era greseala fabricantului.
Aici totul se returneaza fara sa fie nevoie de explicatii. Poti returna cu motivul ca nu iti place sau ca te-ai razgandit si nu-i nici o problema.
Simona27 spune:
Asa o fi..dar mai sunt si exceptii...
Schimbat uleiul la Costco si dobitocii au spart baia de ulei si au lipit-o cu lipici/silicon... da' ne-am prins, noi, smecherii..ca ne curgea uleiul intr-o veselie..
Ne-am dus inapoi, ne-au tinut pe drumuri cam 1 sapt, dupa ce ne-au trimis sa o reparam ca deconteaza ei reparatia!
Si asa a ramas...nici un decont de la ei, numai multi nervi si timp pierdut!
Simona
soma spune:
apropos de Costco
in 6 ani nu am gasit NIMIC stricat in japonia, cu exceptia unor masline mucegaite de la ..Costco. Au promis ca vor fi mult mai atenti cu importatorii si ne-au returnat banii. Numai drumul inapoi ca sa le returnez m-a costat mai mult decat maslinele...
paula_mea spune:
Numai drumul inapoi ca sa le returnez m-a costat mai mult decat maslinele...
,si eu mai fac cumparaturi la Costco dar nu m-i
sa intamplat nimic...deocamdata
blackpanterro spune:
Parerea mea despre mailul ala este ca tipul respectiv a ales sa vada tot ce a crezut el ca e mai prost in State....
Magazine mici in State?!? NU stiu cum e in San Francisco dar in Texas totul e urias!!Magazinele sunt gigantice si cele mai multe vand lucruri extrem de bune - chiar daca sunt facute "pe vapor"
Apoi telefonia, da T-Mobile - cea mai naspa firma de telefonie din lume(parerea mea) - aplica chestia aia cu raspunzi-platesti dar hei, exista Verizon care are telefoane gratuite cu sistem walkie-talkie care este GRATUIT!!!
Si faza ca exista numai telefoane LG e o mare tampenie.Toate firmele le-am vazut pe la magazine.Si ce fel de depozit de 500$ trebuie sa platesti???Scuzati expresia dar e BULLSHIT!
Apoi la credit history, da e adevarat ca nu e bine sa ai bad credit history dar guess what, nu te urmareste toata viata...socrii mei au declarat bancrupcy la un moment dat si a fost mai nasol o perioada dar acum totul e ok, isi pot cumpara masini, casa, tot ce vor, nu i-a urmarit toata viata.Si nu au salarii de 8-10 mii pe luna dar o duc foarte bine....atat de bine ca au avut 6 copii care nu au dus niciodata lipsa de nimic!!!
Deci ca sa nu ma lungesc, ca poate degeaba o fac, omul asta a decis ca USA este naspa si asta e tot ce vrea sa vada.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."
danangie spune:
Ideea de a emigra ne-a venit acum 6 ani. Prima oara am plecat fara acte. Clandestini. Am esuat. Dupa 11 luni am plecat legal....dar pentru Grecia. Luasem viza pentru Grecia. De acolo am plecat spre Italia. 7 luni clandestini. Pe urma, legali din toate punctele de vedere. Nu regret nici macar o secunda, ma simt bine aici, nu m-as mai intoarce in Ro. Motivele emigrarii: saracia, imposibiliatatea de a avea casa noastra.etc....si cum nici in ruptul capului nu as fi locuit in aceeasi casa cu soacra.....asta a fost solutia cea mai buna.
Dar va intreb..........cum faceti sa emigrati asa usor in Canada? Pai eu de aici ce ar trebui sa fac daca as vrea sa emigrez acolo? Sunt asistenta medicala. As avea sanse?Sau voi ce anume faceti pentru a ajunge acolo?
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE