PROBLEME PISICESTI
Raspunsuri - Pagina 22
anca_emanuel spune:
Eloise, Emanuel isi dorea orice pisica pe care o vedea. Inainte de Moti am luat alta pisi de pe strada care nu a stat decat 2 minute... Mama ce a mai plans dupa ea. Cand l-am adus pe Moti era fercit, il mangaia vroia sa doarma cu el si pe el...cu timpul a inceput insa sa-l traga de coada, de labute. Vai de el. Il iubea ins atata de mult incat nu zicea nimic. L-am dezvatat repede si acum ii da sa manance, se joaca cu el, il alinta "Moti, motanel pumos..." si ilmai si cearta cand face pe langa.
Ai mare grija cu bbe. Si mie mi-a trecut astmul la pubertate, crizele au fost extrem de rare dupa acea perioada. Totusi m-a mostentit. Nu a afcut crize decat o data dar il feresc de tot ceea ce inseamna risc.
Tare frumoasa este perioada asta...ultimile saptamani pana il vezi pe bbe. eu eram innebunita, abia asteptam un semn si nimic. Nici macar in ziua cand l-am nascut nu am avut nimic. Contractiile au aparut cand stiam deja ca voi naste...cam cu 30 de min. inainte. Nu pot decat sa iti doresc o nastere cat mai usoara si lipsita de dureri, se poate foarte bine. Eu din pacate am plecat urechea la multi binevoitori inainte si era speriata.
Hai ca de pe o zi pe alta nu mai dam de tine... si dupaia apareti in doi.
Merci mult pentru complimente. Am sa incerc sa vad ce am facut cu link-ul..eu si tehnica
pisoi3 spune:
ELOISE, vorba ANCAI, peste binevoitori ai sa tot dai, important e sa nu iti pese. Eu cand am ramas graviduta am avut razboi cu toata familia, mai putin tata (si sigur si mama daca as mai fi avut-o), toti imi spuneau sa dau matzele, ca au par, ca imbolnavesc copilul, ca face bebe chist hidatic etc. Le-am explicat eu ce e ala si cum se face, dar tot nu au inteles, parca erau batuti in cap. Asa ca le-am zis ca daca se mai iau o singura data de matzele mele eu nu mai vorbesc cu ei. Au inceput sa il toace si pe sotul meu la cap sa dea matzele (sotul meu e innebunit dupa matze), i-a linistit sotiorul meu si le-a zis ca mai bine da nevasta decat matzele Asa ca s-au potolit, noi doi am fost super duri si le-am zis ca nu e treaba lor, e familia noastra si ne priveste ce facem cu copilul nostru. De atunci nu s-au mai bagat.
Inainte sa nasc m-a amenintat o ruda binevoitoare ca nu mai gasesc matzele cand vin de la maternitate, i-am zis ca daca se intampla chestia asta o strang de gat cu mana mea, chit ca intru in puscarie, dar de matzele mele nu se atinge. Asa ca mi-a pus eticheta de nebuna si de atunci nu mai vorbeste cu mine!
Eu zic sa iti impui punctul de vedere si sa le spui sa stea in banca lor, fii transanta si explica-el ca nu e treaba lor, ce faci tu in casa ta te priveste!
Stiu zilele astea de dinainte de nastere, eu nu mai aveam rabdare, voiam sa vina bebe cat mai repede si sa il tin in brate. Hai ca mai e putin, tin pumnii sa fie bine si sa nasti usor.
Mamicute de pisicute pe voi si pe pisicutele frumoase.
pisoi3 spune:
Ca uitam: iar am facut razboi in familie din cauza matzelor. Noi ne mutam la Luxemburg din noiembrie si bineinteles ca le luam cu noi. Toata familia s-a crucit (mai putin tata, normal!) si ne-a zis ca nu suntem sanatosi ca plecam cu trei matze dupa noi, ca sa le lasam aici. Iar le-am dat peste nas si le-am reamintit ce am discutat cand eram gravi, si anume ca nu e treaba lor. S-au potolit, ma intreb pentru cat timp!
Nu luam matzele acum, cand plecam, ca plecam cu masina si nu vrem sa le chinuim pe drum, o sa venim sa le luam pe la inceputul lui decembrie cu avionul, pana atunci raman in casa noastra cu prietena mea, ea va sta in apartamentul nostru cat timp suntem noi plecati. E singura solutie pe care am gasit-o si mi se rupe inima sa le stiu atat de departe, nu stiu cum o sa rezistam fara ele!
pisoi3 spune:
Mamicute de pisicute, unde ati disparut? Ca vad ca nu mai scrie nimeni. Dati si voi vesti despre pisicute.
anca_emanuel spune:
Pisoi3, eram in vacanta de DC. Plecati? Wow! Te cred si eu ca s-au crucit cand au auzit ca iei pisicile. Daca poti ar fi bine sa le iei cu masina. Nu o sa-ti vina sa crezi ce bine stau matzele in masina.
Am mai povestit ca mai este o persana la maica-mea, Minu. Eh, la un moment dat am fost nevoite sa venim in Ro cu masina, 2000km. Am luat cusca, am consultat 3 vetrinari...ce mai organizare mare.
Plecare: punem matza in cusca, ii dam apa cu sare sa nu i-se faca rau...scuipa de zor. Dupa 15 minute mieuna isteric. Dupa o ora, la fel. Orpim si ii dam drumu sa isi gaseasca un loc. S-a asezat printesa fiy pe bancheta din spate si s-a culcat. S-a trezit dupa 8 ore sa faca la nisip. Am scos o punga in care am pus nisip si a facut acolo. Tot drumul a facut de 2 ori si atat. Nu a mieunat, nu a cerut nimic.
Am venit cu ea in avion si povestea a fost alta. S-a speriat de curiosii din aeroport si din avion iar actele matzei au fost luate la puricat. In masina, la vama, ne-au intrebat doar cu o cheama.
Tzuni spune:
Eu va citesc mereu, dar scriu rar...
AM o problema cu Lola mea: a ramas fara voce! Ieri miauniza ragushit si azi dimi nu mai avea voce deloc. S-ar putea sa o si doara putin gatutzul, ca se linge pe botic. Dar toarce cu pofta! Ce-o fi? Raceala? Ce sa-i dau? Oare lapte cald cu miere ajunge? sau trebuie s-o duc neaparat la medic?
Va multumesc.
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
anyella spune:
al meu e bine,sanatos,jegos la o saptamina dupa baita...astazi sau miine iar trec la actiunea "spalat motan nebun" si ii fac deparazitarea ca are trei luni de la ultima si daca e golan prin vecini ce ii pot face ...examen de fecale nu ii fac...am zis!desi costa cit o pastiluta de deparazitare ,dar iubirea mea are si ea limite,nu ma duc cu kk la pachet pt. nimic in lume,ce dreq...ii dau cestal cat o juma de pastila la 14 zile si gata
editez pt.tzuni:depinde de starea ei generala,se joaca,maninca...daca e apatica s-ar putea sa fie o viroza,zic si eu ca nu sint vet...sanatate!
saddie spune:
Oooo... bine ati revenit fetele, era cam liniste pe aici. Si al meu e bine si alintat, parca e si putin constipat (na, ca fac si rime!). Aveti idee ce sa-i dau?
www.tickercentral.com/view/76xc/1.png" target="_blank">Slabesc, slabesc
anyella spune:
daca e sigur iti dau 3 remedii(tu stii ce suporta cel mai bine)
1-ulei de parafina cam 1/2 seringa(fara ac) la coltul gurii,sa te imbraci adecvat si fara mila ii dai in gurita,s-ar putea sa scuipe
2-laxavet,e o pasta pt. pisoi/caini ce contine miere,ficat etc...
3-pasta de malt,zic eu cea mai buna,care ajuta la eliminarea ghemelor de par si ii asigura un tranzit intestinal bun
eu nu am probleme cu al meu,pt. ca are gazon la discretie si face multa miscare dar am avut cind stateam la bloc cu alt motan...pup blanos si stapina!
dana_e spune:
Hello, pot sa ma alatur si eu voua ?
Cred ca la mine e pur si simplu vorba de karma - pisicile ma gasesc pe mine, orice as face. Momentan familia mea cu blana e asa:
la mine acasa: Bombonel (motan negru, gasit, 5 ani), Sticks (tot negru, gasit si hranit cu biberonul, 2 ani), Lili-Mau (hmm, cica vreo 12-15 ani, gasita, neagra) si Grasunica (rezidenta temporara lasata de o prietena, persana gri, 10 ani)
la bloc, facem kitty-sitting cu rindul: Tarzanel (motan galben, 2 ani) si Sarmaluta (motan vargat gri cu alb, un ochi verde si unul albastru, nu am idee de virsta). mai apar si alti vizitatori, dar astia doi locuiesc la subsol.
la serviciu in curte: pisica mama-eroina, castrata acum 2 zile; motan si motanitza din seria ei trecuta, 7 luni. plus pisicuta seria curenta, 2 luni. toti vargati/cu pete alb si gri. nu am mai avut imaginatie pentru nume
uffff. nu mai pomenesc de cei gasiti (evential hraniti cu biberonul) si dati, deja toti colegii si prietenii stiu eterna intrebare: "nu vreti sa luati un pisoi??"
pentru ultimii 3 pisoi am tot pus anunturi, am reusit sa dau din fratiorii lor insa astia au ramas... si vine iarna, si mi-e ca daca cresc nu-i mai vrea nimeni... sint blinzi ca au avut de-a face cu oamenii inca din prima zi, le-am pus si nisip ca sa stie cum se procedeaza, halesc ca apucatii bobite si conserve, m-au adus la sapa de lemn... :) da' nu asta e baiul, ci ca masinile si ciinii si oamenii rai ii pindesc la tot pasul.
daca voi sau altcineva stiti pe cineva care vrea sa adopte, heeeeeeelp... scuze de "mica publicitate", dar stiti voi cum e cu felinofilia asta, nu te lasa sa stai in banca ta...