PROBLEME PISICESTI

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

quote:
Originally posted by anca_emanuel

Ursoiaca, eu stiam ca doar motanii au apucaturi de genul asta. Ma gandesc ca pisica mamei tale era nemultumita de ceva, o schimbare ceva...

NU, a fost cu ea la tara si acolo a invata sa faca asa.

quote:
Originally posted by anca_emanuel
Cum este muta? In gluma sau pe bune?

Muta deabinelea. Cand deschide botul ea cica miauna, dar nu scoate nici un sunet ... este tare buna la casa omului mai ales cand este in calduri...
Iar cu auzul poate sa cada mama bombelor langa ea ... ea fuge datorita vibratiilor produse de noi cand mergem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Ripley - bine ai venit. nu ai poze cu pisoiul?
nici eu nu il spal pe Fulgusor, care sta numai in casa.
mie imi place cel mai mult la pisicute ca ma simt supeeeerrrr cand le tin in brate pe piept si cand torc. atunci simt ca scap de toate grijile.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Ramonika, si Moti a avut o pata pe gat. A facut crusta, ii cazuse blanita. Pana la urma a trecut de la sine foarte repede. O prietena mi-a zis ca este ciuperca...nu a mai facut dar si daca mai apar fug cu el la veterinar.
Baita ii fac cand este nevoie, adica atunci cand este murdar. Oricum mai des de 1 data /luna nu i-am facut. Veterinarul mi-a zis ca pot sa il spal cand vreau dar si eu stiam de ce spunea Saddie, ca le face rau pentru ca au nu mai stiu ce subastanta pe piele si la spalat o elimini. Veterninarulmi-a dat voie insa.

Anyella, pentru urechi gasesti la farmacia veterinara sau la Pet Shop, Otto Clean. Este un gel. Pui un pic pe tifonul steril si stergi de zor

Pisoi3 si eu am folosit odorizant dar se pare ca Moti al meu face prea mirositor...era si in calduri. _Oricum acest Natusan de 3 zile nu miroas deloc si nici cu am scos nimic din el. Azi il curat. Se face ciment acolo unde a fact si poti sa scoti doar partile murdare, ce ramane este perfect curat.

Eloise chiar am uitat sa iti spun de Pisoi ca are si bebe mic si 3 pisicute. Mai ai putin si apare bebe, acum am vazut, ai sa vezi ca vi totul ok...rpimele luni sunt minunate.

Ripley bine ai venit! Pe listuta o sa te trec la capitolul urmator ca nu mai am acelasi nick. Cum s-a impacat ToMY cu fata?

Ursoiaca, imi pare tare rau pentru pisi...saracuta, muta. De pisici surde am ami auzit mai ales cand imbatranesc dar mute.... Chiar citeam undeva anunturi cu pisici, cand cautam pisi... Am gasit 3 anuntuti cu pisici abandonate pentru ca erau batrane. Tare mi-ar fi plact sa iau una dar mi-am dat seama ca nu ar fi fost o idee buna cu copilul mic..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

ANCA, ati luat biscuti pentru catelul de plus?
ELOISE, sa iti povestesc: pisicutele au fost primele in casa. Mark a aparut pe 16 ianuarie, iar pisicutele le aveam din: 2001, 2004 si 2005 (ultimul motanel e ingeras acum, nici nu vreau sa imi amintesc! Si era si cel mai bun prieten al lui bebe)
Cand am fost insarcinata numai cu ele in brate stateam si pe burtica. Dupa ce am nascut si l-am adus pe bebe acasa l-au adoptat imediat, s-au apropiat, l-au mirosit si au inceput sa il pazeasca. Nu s-au suit peste el in patut, nu au incercat sa se apropie prea mult in primele zile. Stateau la distanta, la inceput. Pe urma, Oscar venea si il mai lingea pe capusor, pe par, l-am lasat, ca daca l-as fi dat la o parte nu intelegea ce am cu el. Cand plangea bebe, veneau miorlaind sa ne anunte, asa fac si acum. De cand a mai crescut bebe si a inceput sa mearga in patru labe se tin numai dupa el, unde e bebe sunt si matzele. La inceput bebe le mai apuca de cap, de coada, cum facea cu jucariile de plus dar de vreo doua luni le mangaie tare finut, cred ca ne-a vazut pe noi cum facem si a invatat de la noi ca nu trebuiesc bruscate. Uite mai multe poze: http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/gatita_pequena2004/my_photos
Ce sa iti mai spun: ca in 9 luni aproape de cand il avem pe bebe nu s-a imbolnavit o singura data? Ca bebe e super sociabil si innebunit dupa animale? Pediatra spune ca faptul ca nu s-a imbolnavit, desi a intrat in contact cu persoane racite- eu, sotul, bunicii - se datoreaza prezentei matzelor in casa, s-a imunizat foarte bine. Suntem super fericiti toti 6, oameni si matze. Nu as renunta pentru nimic in lume la pisicutele mele, desi s-au trezit nebuni care sa zica sa le dam, ca nu e bine sa ai si bebe si pisica. I-am trimis la naiba si le-am zis ca nu e treaba lor.
Nu stiu cum e sa ai o singura pisicuta si bebe, pisicuta daca e singura s-ar putea simti neglijata daca nu o mangai ca inainte. E adevarat ca nici eu nu mai am asa de mult timp pentru ai mei, dar ei se au unii pe altii si se iubesc si se joaca impreuna. Dupa ce apare bebe incearca sa ii mai dai atentie si motanelului, cand nu poti tu, sa il ia in brate sotul si sa il alinte. Altfel ar putea sa sufere si sa se simta neglijat. El nu are nici o vina saracutul si nici nu poate sa inteleaga ca bebe are nevoie de mai multa atentie. E cam acelasi lucru ca si cu un copil foarte mic caruia i se naste un fratior sau o surioara.
Incearca sa nu te ingrijorezi, o sa reusesti tu sa il impaci si pe bebe si pe motanel.
Oricum, daca mai ai intrebari, nu ezita. Putem vorbi si pe messenger daca vrei, ID-ul meu este andreea_danulescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

PISOI3 multumesc mult pentru detalii si explicatii! (Ti-am vazut si pozicile, ai un bebe asa de dulce! Si niste pisicutze frumoase-frumoase!) Mi-au fost de mare folos mai ales incurajarile, sper sa se acomodeze si la mine bebe cu motanul si viceversa! Mai rau e cu toti binevoitorii din jur, cu bunicile, matusicile, ba chiar si cu sotul care nu e dispus sa faca prea mari concesii motanului. Sper totusi sa decurga totul lin si sa nu fie probleme. Eu oricum nu vreau sa dau motanul, il iubesc prea mult!

Exista mai ales prejudecatile astea legate de par. Vai, cum sa inhaleze copilul par? Copilul nu are perisori in nasuc care sa opreasca... se poate imbolnavi.. animalul are microbi etc etc... Eu stiu cum stau lucrurile dar e greu sa lupti cu prejudecatile altora. Sicer mi-e teama sa nu-mi faca vreo rubedenie "un bine" cat sunt eu la maternitate, si sa imi dea motanul. Oricum l-am avertizat pe sotz ca ma fac foc si para in acesta eventualitate. Si el il iubeste pe motan si se joaca cu el si nu il cred in stare sa cedeze in fatza'binevoitorilor' in ciuda dorintelor mele exprimate clar. Dar mereu imi repete ca trebuie sa punem copilul pe primul plan si sa nu il expunem nici la cel mai mic risc. Nu sunt de acord. Sigur ca nici eu nu vrea sa-mi expun copilul, dar mai stiu si ca el are toate sansele sa creasca mai rezistent la alergii, mai bine imunizat din cauza contactului cu animalul, si mai echilibrat psihic, mai responsabil, in urma acestei interactiuni.

Eloise 38+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

eloise, pentru modul tau de gindire!!! atita timp cit motanul nu are acces direct la copil(cit e ft. mic) e totul ok...in rest toate stim ca cu sau fara copii trebuie aspirat "la singe" totul...
saddie,baita nu le face nimic rau pisicilor,chiar ajuta la eliminarea surplusului de par...e indicata o data la cca trei luni(cea generala),restul sint idei preconcepute,crede-ma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Eloise, cand avea Emanuel 1 an am intrebat medicul de familie ce "parere" are despre adoptia unei pisici. Emanuel isi dorea pisica mai mult decat mi-am dorit eu vreodata.

Nu poti sa iti dai seama ce mi-au auzit urechile. Pisica era cel mi mare dusman al omului. Mai avea putin si atribuia toate bolile pisicilor.

Nu am luat pisica in acel moment si am zis sa astept sa creasca. Totusi dupa cateva luni l-am infiat pe Moti.

Copilul este alegic la praf si are tendinta asmatica. Pisica mea este blanoasa rau si totusi nu am avut probleme cu ea. Se joaca cu ea, o mangaie, o mai trage de coada (si sta) dar nu l-am prins niciodata sa stranute langa pisi.

Argumente pro pisi si bbe:
- pisicile linistesc nu numai adultii ci si copii
- un copil crescut cu aniamlute in casa va fi educat in privinta lor si va stii sa le respecte
- pisica are pe piele nu stiu ce substante care imunizeaza copilul la alergii (este un studiu aparut anul trecut care a daramat conceptia invechita si gresita potrivit careia copii alergici sunt cei care au avut animale de casa). ÂAu dovedit ca un copil crescut inca de mic cu animal in casa este mult mai rezistent alergiilor si altor boli.

Ta admir pentru modul de a gandi. Cat despre binevoitori...stai linistita ca o sa gasesti muuulti, ba cu infasat, ba cu biberon, ba cu suzeta, impotriva marsupiului ca iti cracaneaza copilul....hehehe...te vei imuniza repede. Eu ajunsesem sa ma fac ca nu aud., asta cand sfatul nu era atat de absurd incat raspundeam revoltata. Si a mers, copilul este maricel si sanatos, asa ca am stiut eu ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

quote:
Originally posted by anyella

eloise, pentru modul tau de gindire!!! atita timp cit motanul nu are acces direct la copil(cit e ft. mic) e totul ok...in rest toate stim ca cu sau fara copii trebuie aspirat "la singe" totul...
saddie,baita nu le face nimic rau pisicilor,chiar ajuta la eliminarea surplusului de par...e indicata o data la cca trei luni(cea generala),restul sint idei preconcepute,crede-ma!

Aaaa.... stai linistita ca si al meu 3-4 sapuneli pe an cu bulbuci tot primeste!

Cat despre idei preconcepute stati sa va spun eu. Pana in vara asta am stat cu fratele meu si cumnata. Cand a venit vorba sa se mute fiecare la casa lui frate-miu care era innebunit dupa motan a zis ca nici nu se gandeste sa nu-l ia cu el.
In acelasi timp faceau si analize pt ca se chinuie de ceva timp sa aiba un bb si nu iese. Unul din doctorii pe care i-a consultat cumnata cand a auzit ca are pisica i-a spus ca datorita infectiei cu toxoplasmoza de la pisica nu ramane insarcinata si a sfatuit-o sa scape cat mai repede de ea. Zis si facut! Motanul a ramas la mine (si mie tare rau imi pare!) Cat despre cumnata degeaba i-am dus toate informatiile posibile pe care le-am gasit despre infectia cu toxoplasmoza si degeaba a facut analize si a iesit rezultatul negativ la infectie. Ea o tine una si buna, din cauza pisicii nu mai poate face copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

hai ca e tare faza cu cumnata ,din toate problemele de infertilitate care pot fi ea da vina pe bietul pisic...si tie ce mare rau ti-au facut ,sa iti traiasca mustaciosul si sa te bucuri de el! eu tocmai ma pregatesc sa il imbaiez ca i-am luat ieri un sampon nou,dar cred ca milogul a simtit ceva si a sters-o prin vecini un pic...dar apare el,cu cit mai tirziu cu atit mai bine,dupa spalat l-am si bagat la culcare sa nu faca vreo viroza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Anca multumesc pentru explicatii. Emanuel isi dorea pisicutza inca de la varsta de 1 an? Si acum cum se impaca cu Moti, ii da atentie, il mai mangaie, tine la el?
Eu in copilarie am avut astm bronsic in toata regula (a trecut de la sine odata cu pubertatea, cam asa se intampla) si faceam tratament zilnic. Tot asa, eram alergica la praf, cu animalele nu aveam si n-am avut niciodata vreo problema. In ziua de azi exista si medicatie, si informatie profilactica mult mai buna, si modalitati de investigare, asa ca tu stii cum sa-ti aperi copilul.
A, stii ca linkul cu poze pe care l-ai pus la semnatura ultimului tau cont de utilizator nu merge? Pe Emanuel l-am vazut in pozele date in linkul de la inceputul capitolului. Este un baietel foarte frumusel si reusit ! Oh, abia astept sa-l vad si eu pe al meu! Mai am asa putin, si asteptarea asta pe ultima suta de metri e grea!

Eloise 38+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput