PROBLEME PISICESTI
Raspunsuri - Pagina 15
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by ancamironiuc
Am si eu o intrebare: pot sa ii dau matze ton din conserva? Conserva pentru oameni. Am terminat carnita si disperata, poe la 23.00 i-am pus o cutie de ton. Spre marea mea surprindere l-a papat tot, ma intreb insa daca nu cumva ii face rau?
Sa o ajutam pe BARBYE
"tine aripioara asta, voinice, si cand ti-o fi mai greu... sufla de trei ori peste ea si indata am sa vin si eu sa te ajut"
POZE: EMANUEL
Nu cred ca ar putea sa ii faca rau doar pentru ca a mincat o data asa ceva, daca ai indoieli poti sa intrebi veterinarul. Eu i-am dat doar mincare de pisici si imi faceam griji ca e "sintetica" si s-ar putea sa-i dauneze dar medicul a spus ca nu trebuie sa-mi fac griji si sa-i dau ce-i place ( inainte de Bella Mya am avut o alta pisicutza care era vegetariana, minca doar brinza morcovi si orez, refuza orice fel de carne) dar sa am grija sa bea apa destula, pisicile cam au probleme cu rinichii. Chiar eram curioasa sa stiu ale voastre cita apa beau?
Eu i-am pus la inceput apa intr-un castronel si nu a vrut deloc sa se atinga de ea (nu stiu de ce) asa ca stateam sa-i dau apa de la chiuveta, adica o lasam sa linga apa curgind ma gindeam ca i se pare tare distractiv. Apoi am vazut ca ii place sa bea din cana ( fura apa din cana mea) asa ca am pus o cana in loc de castronel dar tot n-a vrut sa bea de acolo.
Mai ce-o fi?, m-am gindit. Trebuie sa fie o explicatie asa ca am pus cana pe noptiera ca de acolo bause pe furate si imediat mitzoaca mea a baut din ea. Deci e vorba de loc...ahaaa.
Oricum, Bella Mya bea apa multa ( de aia ma intrebam ale voastre cita beau?) sa nu-i faca rau atita apa sau sa nu insemne ca are vreo boala, ceva..
Bea adunat cam o cana la trei zile si mi se pare mult, e ca si cum as bea eu un butoi la trei zile, raportat la dimensiunile mele...
Sau poate sint eu exagerata si asa e normal.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
saddie spune:
Anca nu are nimic daca a mancat o data insa e bine ca pe viitor daca mai vrei sa- i dai sa fie din cel in suc propriu (adica apa ) ca uleiul nu e foarte indicat.
Daniela si motanul meu bea cam la fel de multa apa si eu ma gandeam ca e putina, la fel fiindca veterinarul mi-a spus sa fiu atenta sa bea apa suficienta mai ales ca e castrat. Cu locul ai prefecta dreptate, al meu are mancarea in bucatarie si castronelul de apa pe chiuveta din baie. Nu ma intreba de ce dar din alta parte nu vroia sa bea nici mort, nici n-am stat sa ma cert cu el .
A si inca o faza veterinarul imi spusese ca e mai bine sa bea apa plata ca nu are la fel de multe minerale sau sedimente, tot pt rinichi. Rezultatul? Nu bea nici mort, de la chiuveta tata, tot asta de Dambovitza e mai buna
Ma duc sa scuip motanu'
ancamironiuc spune:
Daniela, scuze, am uitat sa te trec pe listuta. De data asta a fost memoria nu lipsa de timp
Moti bea multa apa insa trebuie sa o schimb foarte des. Cu cat o schimb mai des cu atat bea mai mult. O vreme a avut obiceiul sa bea din wc. Cum prindea usa deschisa la baie acolo il gaseam. Am scapat rapid de obicei dar mai uita sotul usa deschisa.
Depinde foarte mult si ce mancare mananca. Daca papa carnita cu sos bea mai putina apa, daca papa croncane insa, povestea se schimba, ar trebui sa bea ceva mai mult fiind uscate. Tu cum iti dai seama cata apa bea? Eu i-am pus un castron imens si nu verific pentru ca o scimb des... oricum il gasesc mereu acolo.
oricum apa nu ii face rau
As fi vrut sa ii mai dau ton. El nu mananca deloc carne doar sosul. Acum ca am vazut ce succes a avut ma gandeam sa ii dau mai des. Era din acela in apa. Deci practic e ca si cum ar papa peste...
Veterinarul mi-a spus sa nu ii dau Friskies, Wiskas si alte asemenea ci numai Iams, Hills si Royal C. Problema este ca astea nu ii plac sub nicio forma.
Saddie ma omori cu scuipatulEu o scuipam pe Minu' (matza de la maica-mea) ca sa o imit, asa ne jucam ca altfel e o lenesa.
Victoria spune:
Noi avem o problema...cu greutatea.Zic "noi", ca si eu si matzele suntem cam dolofane...vet-ul mi-a spus sa nu le mai las mancare la discretie, sa le dau numai seara, insa azi dimineatza m-au impresionat cu un cor de miorlaituri, nu pot sa nu le dau...Ce sa fac...intr-adevar, arata ca niste pere, un cap mic si un corpusor dolofan:)))
Uitati aici link cu poze,http://pets.webshots.com/album/553673769FrofqE a se vedea poza "zorro in cos", acu abia mai incape singura in cosul in care inainte dormeau amandoua...
(Eu inca mai incap in pat)
Alrfel sunt vioaie, toata ziua tzopaie prin casa, seara le scoatem si afara, fac miscare, dar de cand le-am castrat( se vede in poze cum erau inainte) s-au rotunjit tare...ce sa le fac, ca nu vreau sa sufere de foame (stiu cum e sa tii cura de slabire autoimpusa, d-apoi sa te infometeze cineva...)
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
daniela_b spune:
Eu ii pun apa in cana dimineata, o pun plina si-mi dau seama din ochi cit a baut, n-am masurat chiar la mililitru dar bea cam o treime din ea.
Intr-adevar folosesc apa plata si eu stiam ca-i bine asa.
Mincare maninca Wiskas si uscata si la pliculet, cu sos,ii pun si de una si de alta in castronel de ala cu doua spatii, incepe cu aia cu sos si la felu' doi cealalta, numai sa nu fie cu pui sau peste, aia cu pui ramine acolo mult si bine, abia de-o linge putin in nici un caz nu se atinge de bucati in schimb daca-i vita sau vinat o infuleca imediat...
Din pacate nu maninca prea mult si-i cam slaba dupa parerea mea (are 5 kilograme). A avut o singura data o tentativa sa manince brinza de oaia dar numai ce-a lins putin, foarte putin! Ori eu tare as vrea sa-i diversific alimentatia si incerc sa-i dau tot fel, doar-doar oi gasi ceva sa-i placa. Oare n-as putea sa-i fac niste injectii cu vitamine?
Acum, mai am o speranta ca dupa ce o sa o sterilizez ( v-am spus ca nu face scandal, nu ma deranjeaza in nici un fel cind e in calduri dar mi-e mila de ea ca are asa niste ochi plingaciosi...) sa mai ia in greutate. Dar si aici am de luptat, of! ca sotul meu zice ca i-e frica sa nu pateasca ceva in timpul operatiei, i-a bagat lui cineva in cap ca exista riscuri -un caz la nu stiu cite mii- si de atunci se opune vehement sa intervenim asupra ei...
Ma rog, cred ca am sa-l las si eu pe el cind e in calduri sa se tiriie prin casa cu ochii plingaciosi si pe urma sa vad eu daca-i place.
Sincera sa fiu as prefera sa ii aduc cite un motanel si sa-i treaca dar de cite ori am facut-o pina acum...m-am speriat, nu e vorba ca nu-i accepta, asta n-ar fi nimic da' scoate niste sunete zici ca-i jaguar, nu mai spun ca umbla prin casa mult timp dupa aia cu dintii dezveliti ca pumnalele ( mica mica da' are niste colti!!!) si nu te mai lasa sa o atingi, de fapt nici prea te mai lasa sa o vezi ca mai mult se ascunde intr-o valiza pe dulap ( si cu aia alta poveste... )...Asa ca tentativele mele sa-i gasesc un "iubit" au esuat lamentabil!!!
eloise spune:
Anca multumim pentru ca ne-ai trecut pe lista! . In legatura cu conservele de peste (pt oameni) date pisicutzelor, eu am citit cu siguranta odata ca nu sunt indicate. Contin nu stiu ce ingredient, poate un conservant special, care e f toxic pt mitze. Au fost si cazuri de otravire cica... Acum si la mine in familie s-a mai dat rar, ocazional, peste din conserva pisicilor, si n-au patzit nimic. Cred ca nu trebuie sa devina un obicei. Intreaba veterinarul cel mai bine... intreaba ce-i cu 'misterioasele otraviri'
Si mie imi plac persanele, la parintii mei vietzuisc un persan negru fumuriu (Misha), un birmanez (Whisky) si o europeana gri incredibil de grasa (Bella).
Anyella pisi tau cum e? Da da, sunt dragutze tigrutzele astea (imaginea whiskas mai ales), eu mai am o preferinta deosebita pt pisicile "portocalii" cum le spun eu, roscatele tot cu pattern tabby, cu sau fara pete albe, sunt asa scumpe! De ani de zile imi doresc una, dar acum, cu venirea lui BB, imi iau gandul... Rufiliano imi ajunge.
Si pe mine ma musca Rufus de ma termina, cand il apuca joaca (si-l apuca zilnic). Prefera sa ma muste de glezne sau de maini. Pontul meu: procurati-va un pistolash de plastic, de jucarie, din acelea care se umplu cu apa, si stropiti-i un pic atunci cand intrec masura (orice ar face si va supara: musca, se suie pe masa, ascut gherutzele unde n-au voie, papa florile din ghivece etc). O sa abandoneze brusc! Rufus numai cat vede pistolul de departe se opreste!
A! Sa ma laud cu el un pic: e motan de ala care aporteaza! Ii place sa se joace cu dopuri de plastic (nu pot sa deschid o sticla de apa minerala fara sa-si faca el aparitia de oriunde ar fi, fie si adormit, in speranta ca o sa se pricopseasca cu dopul cadou!) sau cu bile de hartie mototolita, pe care le aduce inapoi dupa ce le arunci, sa i le mai arunci o data, si-nca o data, samd pana obosesti (pana oboseste el de fapt)! Cred ca nu e singurul care face asa, stiu ca e un "gest" destul de raspandit prin neamul pisicesc.
In legatura cu bebe, asta e si ingrijorarea mea... ca fiind al doilea venit, dupa Rufus, pot sa ma astept la crize de gelozie din partea motanului, care s-a stiut pana acum stapanul absolut al casei. Ma tem sa nu devina agresiv sau sa nu se apuce sa-si marcheze teritoriul pentru a-si certifica suprematia. Cu copii mici nu a prea avut de-a face; doar vara asta a venit cumnata mea cu fetitza de 6 luni in vizita pt cateva ore, si Rufus statea foarte respectuos la distantza, o privea curios, dar de la 2-3m departare.
Eloise 37 cu
EU
Virsta bebe
ancamironiuc spune:
Victoria, vrei sa vezi o prblema? Intra la albumul meu de la semnatura si apoi alege albumul cu animalute...acolo da problema rahitica.
Acum serios, mate tale sunt super! Nu mi se par nici slabanoage nici grase, sunt ok. Asta dupa parerea mea. Veterinarul mi-a spus in scimb ca pisicile trebuie sa fie slabanoage fiind feline. Daca stau sa ma gandesc astea de casa numai feline nu mai sunt. A mea dorme non stop, degeaba ce-i drept, dar nu pot sa o consider felina ci cel mult anorexica.
Daniela, la 5kg nu este slaba, al meu are 2kg. oricum daca o sterilizezi se va ingrasa, teoretic. Nu toate pisicile se ingrasa, Minu a ramas la fel de slaba si este sterilizata de 5 ani! Eu sper ca Moti sa se ingrase cand il voi castra...macar asa arata a pisica.
Operatia este usoara, eu am asistat la Minu, veterinarul fiind un bun prieten al tatalui meu. Dureaza putin si nu are riscuri. Este bine insa sa cunosti medicul sau cel putin sa nu te duci la intamplare.
Eloise, eu cred ca merita sa incerci. Daca vezi ca nu merge il dai o perioada eventual. Daca il tii departe de copil cand doarme si nu esti langa el nu are cum sa ii faca rau. Cand este treaz daca il lasi cu voi, va fi ok. Tu poti vedea daca este cuminte si nu se duce sa-l miroasa sau chiar sa-l linga iar el intelege ca este in continuare important si schimbarea nu este chiar atat de mare.
Te invidiez pentru pisica jucausa, al meu nu s.a jucat niciodata. Singura lui jucarie (acceptata) a fost un avion de hartie. Se dadea cu capul de pereti ca sa-l prinda... dupa 2 minute si-a pierdut interesul si nici ca a mai vrut sa se joace.
eloise spune:
Anca vad ca si tu a trebuit sa-l tunzi candva pe Moti. Si persanul parintilor mei e tuns cam o data pe an... prima data a fost atat de suparat! Si celelalte mitze din casa il priveau cu un dispretz suveran ("Cine mai e si somalezul asta?" -pe atunci era f slab si necastrat-)
2 kg e cam putin pt un motanel, nu? Ce papa? N-are pofta de mancare?
Pe Rufus l-am castrat acum 2 ani pentru ca, desi a invatat instant de la varsta de 4 saptamani (o sapt dupa ce-l adoptasem) sa faca la tavitza, cand l-au apucat calduricile pishorcea totul prin casa.. numai dovedeam sa curatz si mirosul domnea pretutindeni in asa fel incat receptorii mei olfactivi devenisera insensibili. Totul a culminat cu stropirea posetei mele incapatoare cu care mergeam la scoala, doldora de manuale (sunt profa). Nu mi-am dat seama din cauza obisnuintei cu mirosul pana am ajuns afara in mediu aerisit, dar era f tarziu sa ma mai intorc. Toata lumea a facut haz de patzania mea, toti colegii... parfumasem jumatate de liceu... Si-am zis "pana aici"! Operatia e f simpla la motan, dar mi-a fost asa mila de el... Apoi si-a revenit repede, nu s-a ingrasat deloc, precum se vede si-n poze, are 5 kg in mod constant.
Eloise 37 cu
EU
Virsta bebe
daniela_b spune:
Oh, Eloise...ce motan frumos! Si ce bine i-ar mai sta sa se intilneasca macar o data cu Bella Mya, exact asa ceva aveam nevoie pentru ea, un tigrat...dar din pacate o sa ramina numai la stadiul de fantezie, am scris mai sus de ce.
Chiar sint curioasa, voi ce ati inlesnit o imperechere cum ati procedat sa-i apropiati pe cei doi?? Poate este un secret si nu stiu eu...
eloise spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
Oh, Eloise...ce motan frumos! Si ce bine i-ar mai sta sa se intilneasca macar o data cu Bella Mya, exact asa ceva aveam nevoie pentru ea, un tigrat...dar din pacate o sa ramina numai la stadiul de fantezie, am scris mai sus de ce.
Chiar sint curioasa, voi ce ati inlesnit o imperechere cum ati procedat sa-i apropiati pe cei doi?? Poate este un secret si nu stiu eu...
Daniela multumim pt apreciere! Si inca in poze nu se vede cat e de mumos , hehe! Din pacate, chiar daca nu s-ar interpune departarea nemiloasa intre Rufus si Bella, legatura lor ar fi oricum sortita sa ramana de-a pururi platonica! Deci, oh, e mai bine asa....
In caz de imperechera eu stiu ca au nevoie de intimitate, sa fie izolati intr-o camera linistita pentru cateva zile, 2, 3. Asa am procedat cand persanul parintilor mei a avut o "vizitatoare". Vizita a durat 3 zile si s-a soldat cu 4 persanei negri adorabili!
Eloise 37+ cu
EU
Virsta bebe