PROBLEME PISICESTI

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Anyella, hai ca te-am lasat dar ma omoara curiozitatea, in ce consta pontul??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:
Originally posted by ancamironiuc
in ce consta pontul??????

sa il scuipi mama (nu cu flegma-scuze pt. vulgaritate ) sau sa sufli mai tare spre el...la mine nu functioneaza chestia cu suflatul pentru ca deja e cronica treaba dar de citeva zile de cind am aflat a inceput sa functioneze scuipatul,se sperie un pic si ma lasa in pace,eram ferfenita pe miini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

S-ar pute sa mearga, o sa probez dar cum fac un fel de imitat cum scuipa pisica sau ii zic ptiu, ptiu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

M-am distrat la nebunie cu mushcaciosii si cu mamele lor scuipacioase . Cred ca merge partea cu scuipatul, ca se sperie, vorba Anyellei, dar de suflat ma indoiesc sincer. Din experientele mele din copilarie cainii si pisicile carora le suflam in bot nu se aratau prea multumiti, si mai curand sareau la mine.

Anca, aveam un prieten care dadea pastilute montanului, cand era in calduri, si functiona destul de bine. De ce nu intrebi veterinarul? - poate reusesti sa nu-l castrezi, si ramane multumit si sotul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Salutare tuturor! Vrem si noi pe listutza cand aveti timp sa ne treceti! Multumim! Motanino se numeste RUFUS , este european si are 3 ani. L-am cules din fatza blocului pe cand abia daca implinise 3 saptamani, tin minte ca m-am si 'razboit' un pic cu ceata de copii care il foloseau pe post de jucarie, l-am hranit cu seringa pana a putut sa pape singur... Sunt foarte atasata de el si recunosc ca e cam razgaiat, adica isi permite sa faca aproape tot ce are chef. Avem si noi ceva probleme cu joaca mai violenta, cred ca nu stie sa faca diferenta intre lupta si joc de aceea musca destul de nasol, aceasta fiind distractia lui preferata. Pe de alta parte, e si foarte afectuos, torcator si lipicios. Un pic schizo, deci...
Ma bucur ca am gasit acest subiect. De fapt, am si o intrebare, sper sa gasesc pe cineva cu experienta in acesta situatie. Sunt insarcinata in 37 de saptamani si bebe va veni foarte curand. Locuim intr-un apartament destul de spatios, dar care are doar 2 camere. Bebelusul va sta cu noi, in dormitor. Pana acum Rufus a avut acces nelimitat peste tot, si noapte de noapte a dormit cu noi in pat, dar dupa venirea lui bebe n-o sa mai aiba voie in incapere. Imi fac totusi probleme din cauza parului pe care il lasa: desi facem curatenie cu regularitate si-l periem pe Rufus (pe cat posibil, ca nu prea suporta), parul e peste tot, pe haine mai ales. Ma gandesc ca va fi foarte greu cu bebe si matza... sa-l feresc mereu pe bebe de contactul cu pisica (macar atunci cand e mic) si de parul fin care pluteste prin aer... ma tem sa n-o ia razna motanul cand se va vedea neglijat...
Va intreb, stiti cumva cum e cu bebe si pisica? Motanul nu are acces afara, e curat, sanatos, deparazitat. Nu imi fac probleme legate de legende de genul 'chistul hidatic se transmite prin inhalarea parului'. As vrea mai ales sa aflu experientele voastre, daca v-ati confruntat cu ceva asemanator. Toata lumea ma sfatuieste sa ma debarasez de motan, macar in primele 3 luni, dar nu-mi surade deloc perspectiva, mai ales ca n-am pe nimeni de incredere in oras caruia i l-as putea lasa temporar.

Eloise 37 cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Eloise, sarcina usoara! Si sa-ti traiasca alintosenia, vai ce fata de poznas are!

Eu stiu ca in general cu pisicile, cea mai mare problema e in timpul sarcinii, din cauza toxoplasmozei, dar asta in cazul in care n-ai facut-o deja, avand in vedere ca se poate lua din excremente. Nu stiu daca ai facut analize sa vezi nivelul anticorpilor. Cel mai sigur e sa nu-i schimbi tu nisipul. Uite www.babycenter.com/refcap/pregnancy/pregcomplications/1461.html" target="_blank">aici mai multe informatii.

Dupa nastere, cred ca mai usor e sa ii interzici la inceput contactul direct cu bebe, si sa respecti o igiena stricta. In rest, personal n-am auzit sa fie probleme de sanatate, cred ca sunt mult prea multe mituri legate de pisici.

Sa le faci cunostinta treptat, astfel incat pisica sa nu devina geloasa. Mai trece-i lui Rufus pe la nas niste scutece murdare, ca sa se obisnuiasca treptat cu bebelusul. Daca ai prietene cu copii mici, poti sa le inviti pe la tine. Rutina motanului trebuie mentinuta constanta si dupa nastere, astfel incat pisicul sa nu devina frustrat si imprevizibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Eloise,ador tigratele!!! dar nu am avut parte asa ca ma multumesc cu "brutushica" al meu...
Saddie ,scuipa-l mama cu nadejde,nu ca matzele, ca pe "uciga'l toaca"...nu se supara ti-o spune fata,asa cica ii "educa" si mamele lor...inspira si da-i drumu'
dragi mamici de maidaneze adoptate sintem cele mai greu incercate d.p.d.v. rasfat: cica o mita cind o hranesti cu biberonul,te chinui cu ea ca cu un copil etc...si te astepti sa fie cuminte atunci e cea mai speculanta crezind ca totul i se cuvine,normal daca i se satisfac toate mofturile...(similitune cu un copil super rasfatat si mai ales parasit)...atit pentru azi,pup mamici de pisici

Mergi la inceput

Eloise, bine ai venit! V-am trecut pe listuta. Rufus trebuie sa fie tare fericit ca a scapat din strada. Eu sunt fan persane, am o slabiciune pentru rasa... insa, mereu am luat pisicile din strada sau de la persoane care vroiau sa scape de ele. Cat despre copii care fac din ele jucarii...dau in discutii macabre daca va povestesc ce am vazut cand eram mica.
Eu am copil si pisica. Copilul a fost primul si la 1 an si un pic a venit si pisica. De fapt m-am hotarat sa iau iar pisica dupa ce facusem o colectie impresionanta de pisici de plus.
Cum s-au impacat? Excelent. La tine va fi problema ca bb este al doilea. Poti tine pisica in alta camera noaptea sau cand dormi iar ziua o poti lasa sa admire minunea. Daca o izolezi compet s-ar puta sa nu simpatizeze noul venit care oricum ii va rapi mult din atentie. Pisicile, contrar parerilor unora, iubesc copii foarte mult.

Anyella, super faza cu scuipatul pisicesc

Pis-pis, il voi castra, sper saptamana viitoare dupa summit ca sa nu fac 2 zile pana la veterinar. M-a disperat deja, nu cred ca mai am solutii. Acum ca este in calduri miroase ingrozitor litiera, dau cu spray tot timpul. Pastilele am inteles ca pot sa ii faca rau. La pisica maica-mii am folosit picaturi Extropil, nu stiu daca exista si aici, tare bune erau. O saptamana tinea minunea, pisica nu mai zicea nimic si scapam. Pana la urma a fost sterilizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda raluca spune:

Buna dimineata!
suntem victoriosi!!!!!
Am reusit sa avem o noapte de somn, pentru ca Asti a dormit toata noaptea! Nici miau nu a spus!
Asa ca in vasta noastra garsoniera se intrevede odihna in timpul noptii!
Va pup!

Mergi la inceput

Magda, hai sa dam o ca si Moti al meu a dormit toata noaptea fara sa conte prin casa! Mi-e si frica de el de multe ori. Cand este in calduri scoate niste sunete de am impresia ca mai are putin si incepe sa vorbeasca.

Dar Asti de ce miauna noaptea ca la varsta asta nu poate fi in calduri?? De rasfat cumva?

Am si eu o intrebare: pot sa ii dau matze ton din conserva? Conserva pentru oameni. Am terminat carnita si disperata, poe la 23.00 i-am pus o cutie de ton. Spre marea mea surprindere l-a papat tot, ma intreb insa daca nu cumva ii face rau?

Mergi la inceput