PROBLEME PISICESTI

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Anca, nu stiam ca pastilutele pot sa ii faca rau. Omu' invata toata viata. Saracu motanel, are soarta pecetluita. Pana dupa summit inceraca sa-l scuipi , cine stie poate merge si la asta .

Cat despre ton, nu cred ca ii face rau, matzuca mea a papat numai conserve de peste pt oameni, si asta muuulti ani. Ba, culmea e ca ma si certau ai mei cand ii papam ultima conserva de ton, ca pe vremea lui Cesca se gaseau al naibii de greu, iar moftiuroasa mea mica facea greva foamei si nu manca NIMIC altceva . De fapt avea perioade, cand o apuca obsesia, manca un singur fel de conserva, (nici marca nu o puteam schimba), pana se plictisea, apoi trecea la alt soi: ton in suc propriu, sardine in ulei, macrou in sos tomat ... Faceau ai mei provizii de cate 20 de conserve, cad gaseau era bucurie mare.

Acu' sa las amintirile, incearca sa-i faci o alimentatie cat mai diversificata. Pa la 13-14 ani, matu meu a inceput sa aiba probleme cu intestinele, si a trebuit sa o punem la regim, a fost tare greu, ca nu accepta alta alimentatie. Era peshtivora 100%. Da la varsta aia, la ce sa te astepti, ca socotind 1 an la 7, avea deja peste 90 de ani batranica mea jucausa ...

Dar matzucile de rasa sunt mai sensibile, ma gandesc ca trebuie intrebat si veterinarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:
Originally posted by eloise
In legatura cu conservele de peste (pt oameni) date pisicutzelor, eu am citit cu siguranta odata ca nu sunt indicate. Contin nu stiu ce ingredient, poate un conservant special, care e f toxic pt mitze. Au fost si cazuri de otravire cica... Acum si la mine in familie s-a mai dat rar, ocazional, peste din conserva pisicilor, si n-au patzit nimic. Cred ca nu trebuie sa devina un obicei. Intreaba veterinarul cel mai bine... intreaba ce-i cu 'misterioasele otraviri'
corect,foarte corect...si mai ales grija mare la "whiskas" cica e proasta rau...eu nu ii dau decit "royal canin pt. mofturoase" ca hill's sau altceva bun nu gasesc in pet-urile de la noi,si am auzit ca nici hrana umeda nu e indicata!
Anyella pisi tau cum e? alb cu negru
procurati-va un pistolash de plastic, de jucarie, din acelea care se umplu cu apa, si stropiti-i un pic atunci cand intrec masura (orice ar face si va supara: musca, se suie pe masa, ascut gherutzele unde n-au voie, papa florile din ghivece etc). O sa abandoneze brusc! Rufus numai cat vede pistolul de departe se opreste!
pai am incercat-o si pe asta...cred ca a prins teama si la baita avem spectacol,nici nu il mai pot imbaia fara ajutor

si acum hai sa ma laud eu!!!al meu e necastrat,din aceleasi motive ca ale ancutei(sot) si nici macar nu mai incerc...in viitorul apropiat ,stau la casa,si sa va oftic va spun ca de cca o luna(de cind nu mai sint matzele in calduri,ca ei sint tot timpul) imi bintuie ziua prin imprejurimi dar la 23 maxim e acasa...si cu mine in pat la somnic!si ma trezesc eu si pe el il las in continuare sa viseze,cind ma duc mai devreme sus la culcare coborim la 23 ori eu ori al meu barbat si gasim "muscata din fereastra" care asteapta docila sa il bage si pe el cineva in casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda raluca spune:

quote:
Originally posted by ancamironiuc

Magda, hai sa dam o ca si Moti al meu a dormit toata noaptea fara sa conte prin casa! Mi-e si frica de el de multe ori. Cand este in calduri scoate niste sunete de am impresia ca mai are putin si incepe sa vorbeasca.

Dar Asti de ce miauna noaptea ca la varsta asta nu poate fi in calduri?? De rasfat cumva?

Neeeeee, Asti e in perioada cand din pui zanatic, pentru care doar noaptea, si numai noaptea, este pentru topaiala, joaca, atac la maini si picioare, se transformam in pisica de casa! Asteptam momentul acesta de o luna (adica de cand s-a facut co-chiriasa)...
Asa ca dau cu placere de baut!

Iar in privinta mancarii, experimenteaza tot ce se poate.. Deja ne-a adus aminte ceea ce stiam deja, ca doar crema de la prajitura este buna, e lesinata dupa vinete cu ceapa, dar nu-i dau decat sa guste, ca stiu ca-s cam grele, ii pun ton sau alt tip de peste din conserve peste biscuiti, ca asa o pacalesc si mai manaca si din aceia. Este curioasa sa guste tot. Ii place si pilaful, dar morcovul a fost ales cu grija si indepartat (normal, cui ii place morcovul fiert? ! e, si povestea poate continua ...
Va pup, fetelor, ma duc la "copil"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Mai, mai, mai, dar eu prin pozele alea am vazut si o vulpita ganditoare . Am voie sa o admir, sau se zburlesc si ma scuipa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Anyella ce-o fi cu Whiskasul? Am auzit si eu... Parintii mei hranesc mitzele numai cu W (si decanul de varsta, Whisky, are 10 ani, deci pana acum, toate bune!) Motanu'meu nu suporta Whiskas de felul lui.. eu tot Royal Canin ii dau, alternativ cu Purina ProPlan granule, si conserva mai rar (ca se plictiseste rpd de hrana moale) tot de la Purina. Al meu e genul mofturos, vrea varietate!
Ii faci baitza? Rufus se teme de apa, de aceea e si asa usor sa-l tin la respect (temporar, ca pan' la urma face tot cum are el chef) cu un pistol cu apa. Daca as incerca acum sa-i fac baie cred ca m-as alege cu niste semne de nesters pe piele!

Eloise 37+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamironiuc spune:

Eloise, Moti a fost tuns prima data anul acesta. Ii cadea parul rau de tot. Acum a crescut si nu mai cade aproape deloc. Imediat dupa operatiune parca imi parea rau, firele fosrte mici nu le mai vedeam asa usor si ma gandeam ca am complicat situatia...pana la urma a fost o idee super!
Mi-am bagat nasul la pozici, super Rufus, e atat de simpatic, mai ales cum doarme
Moti este intr-adevar slab, dar oricat ar manca tot asa ramane. Veterinarul mi-a spus ca este slab dar nu are nimic, asa este el

Pis-pis, stii ca mi-ai dat o idee. Daca tot stau inchisa in casa intre vreme si aglomeratie, ma apuc sa-l scuip cine stie poate ii trece!
Eu m-am gandit ca acele conserve sunt ca pestele proaspat, fara conservanti sau arome, sosuri etc. Voi intreba veterinarul cand il duc la castrat. Mai da pisi rasfatata, ton pe vremea lui Ceasca? WoW!

Magda, scria Craciunitza ca morcovul este bun la pisici, doar ca ale ei nu l-au vrut, al meu nici nu vreau sa imi imaginez cum ar reactiona

Anyella..si eu sper sa ma mut pana in 2010 la casa dar nu prea vreau sa-l tin afara... mi-e frica, e plin de caini, in camp. Oricum nu cred eu ca ar pleca la plimbare, este foarte speriat daca il scoti din casa. Stai intr-o zona populata (pentru mine intrebarea este logica, ca noi vom sta in camp)? Nu iti este frica de masini?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Fetelor mi-am schimbat look-ul sau mai bine zis sunt sub acoperire. Maaama ce bucuroasa sunt ca am scapat de nick-ul ala lung si antipatic

Avem o problema: pana nu terminam capitolul nu pot actualiza listuta pentru ca ancamironiuc a disparut asa ca daca apar noi posesori de piscutze vor fi trecuti abia la lista urmatoare.

Moti al meu si-a reluat obiceiul de a face la usa de la intrare dar il iert pentru ca stiu ca nu mai tine mult.
Nu i-am mai dat ton, i-am luat Friskies ca tot nu vrea din cele bune si a mancat doar sosul, mare rau nu are cum sa ii faca. Ce ma sperie este ca nu mai vrea nici croncane bune, ii plac cele Cat Chow iar veterinarul a spus ca sunt cah!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by anca_emanuel

Fetelor mi-am schimbat look-ul sau mai bine zis sunt sub acoperire. Maaama ce bucuroasa sunt ca am scapat de nick-ul ala lung si antipatic

Sa o ajutam pe Babye
Tine aripioara asta voinice...

ANCA si Emanuel (20.nov.2003)

Bine-ai (re)venit!
Lasa ca este timp de reactualizari, noi si pisicile noastre sa fim sanatosi!!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

quote:

i-am luat Friskies ca tot nu vrea din cele bune si a mancat doar sosul, mare rau nu are cum sa ii faca. Ce ma sperie este ca nu mai vrea nici croncane bune, ii plac cele Cat Chow iar veterinarul a spus ca sunt cah!

anca felicitari pentru "botez",acum nu am timp dar revin miine cu amanunte,vad ca stii ca Friskies nu sint bune,deci cum spuneam incerc sa imi fac timp pentru povesti miine,ca am muuulte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Daniela, era nevoie, pacat ca nu m-m gandit mai evreme.

Anyella, veterinarul mi-a zis ca Friskies, Wiskas, Kitekat si altele asemanatoare sunt echivalente chips-urilor pentru noi.

mamelor de pisici

Mergi la inceput