NU MAI VREA LA GRADI !!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

INca ceva: in ceea ce ma priveste, am amintiri super-placute de la gradi! Tin minte ca abia asteptam sa ajung acolo, sa ma joc....sa pictez..sa desenez. Mi-a povestit mama ca am plans si eu, vreo saptamana. Dar apoi...era lumea mea!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ella, pentru mama "denaturata".
Nu de alta dar asha sunt si io.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Pisi_ella, ma bucur ca fetita ta s-a reacomodat la gradi. Chiar ti-am citit cu interes povestea, pentru ca si eu am o proaspata bobocica la gradi. Fetita mea merge din iunie, cand avea 1 an si 11 luni, la program lung. Adaptarea a fost nesperat de usoara, adica a plans vreo 2-3 zile cand o lasam, dar pana ajungea sus ii trecea. Dupa care nu a mai fost nici o problema. O duce tati dimineata si chiar daca vreau sa-i mai dau si eu un pupic in plus, ea ma impinge si fuge la tati la lift sa mearga la copii.
E foarte bine daca un copil se acomodeaza, pentru ca avantajele zic eu ca sunt enorme. Fetita mea a invatat in numai doua saptamani sa manance singura cu lingurita sau furculita, ceea ce nici nu visam. La noi masa era un chin, trebuia sa ii pun scaunul de masa in sufragerie, la tv si sa-i dau muzica, reclame, desene etc ca sa manance cat de cat. De cand merge la gradi, acasa mananca cu noi in bucatarie pe un scaun normal, singura din farfuria ei, nu mai accepta altfel. A inceput sa spuna ca vrea la toaleta, caci acolo au insistat si au tot pus-o pe wc. A inceput sa vorbeasca, spune o gramada de cuvinte noi, a invatat sa coloreze in contur (depaseste, dar cat de cat stie ca trebuie sa se incadreze in forma respectiva).
Eu am vazut aceste progrese in timp foarte scurt si pot sa spun ca gradinita este buna. Plus ca se obisnuieste cu ceilalti copii, e mare lucru sa invete sa socializeze, sa nu fie timida.
Sigur ca depinde de copil, daca adaptarea este foarte grea si plange mult, poate ca intr-adevar ar trebui amanat putin, nu stiu. Desi, din cate am vazut eu, cu cat merge mai tarziu, adaptarea este mai grea. Dar desigur nu trebuie ajuns la traume, Doamne fereste. Dar eu zic ca si la tine partea grea a trecut si de acum va fi bine.
Eu cred ca ai facut bine dand-o la gradi, imi imaginez cat de greu este sa stai cu doi copii, sigur unul din ei e mai neglijat la un moment dat. Plus ca ea e de alta varsta, are alte nevoi decat Matei, e clar ca nu mai puteai sa te ocupi la fel de bine de amandoi. Acolo au programe adaptate varstei lor, invata o multime de lucruri si progresele sunt mult mai rapide.
Mult succes in continuare !

Anemona

Mergi la inceput

Mersi mult!

quote:
Originally posted by cge

Ella, pentru mama "denaturata".
Nu de alta dar asha sunt si io.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Ai mare dreptate! Si Emma s-a schimbat mult (in bine) de 2 saptamani, de cand merge la gradi. Mai bazaie putin inainte sa iesim pe usa si cand o iau de-acolo (pe drum ma cearta ) Ma rog, e o etapa trecatoare.
Acolo insa uita de mine. Mai plange putin cand se trezeste din somn, dar o ia educatoarea cu jocuri si povesti si-i trece. Intreaba "Unde-i mama?" si i se raspunde:"E pe drum" Si e multumita cu raspunsul asta.
Oricum, ma duc relativ repede dupa ea, pe la 3 - 3 jumate, ca sa n-o las sa astepte mult dupa ce se scoala. Mai stam apoi in curtea gradinitei...ne mai jucam acolo, ca Emma mai vrea sa stea putin cu copiii
De fapt ea nu intelege DE CE NU STAU SI EU LA GRADI CU EA! Ca ea vrea sa mearga, ii place...dar ar fi bine sa stau si eu cu ea acolo Ma rog...i-am explicat...ca nu ne lasa d-na directoare, ca nici o mamica nu mai sta acolo...Ea tot nu intelege. Dar o scoatem noi la capat.
Problema e ca vrea sa o duc eu la gradi!! Urla daca nu ma imbrac s-o duc eu...cu Matei dupa noi, normal. E f greu asa. Trebuie s-o conving sa mearga cu ta-su...am incercat in fel si chip...a mers cu el de 2 ori, dar nu mai vrea. Vrea cu totii, sau numai cu mine (si Matei).

Felicitari pentru progresele fetitei!

quote:
Originally posted by anemona

Pisi_ella, ma bucur ca fetita ta s-a reacomodat la gradi. Chiar ti-am citit cu interes povestea, pentru ca si eu am o proaspata bobocica la gradi. Fetita mea merge din iunie, cand avea 1 an si 11 luni, la program lung. Adaptarea a fost nesperat de usoara, adica a plans vreo 2-3 zile cand o lasam, dar pana ajungea sus ii trecea. Dupa care nu a mai fost nici o problema. O duce tati dimineata si chiar daca vreau sa-i mai dau si eu un pupic in plus, ea ma impinge si fuge la tati la lift sa mearga la copii.
E foarte bine daca un copil se acomodeaza, pentru ca avantajele zic eu ca sunt enorme. Fetita mea a invatat in numai doua saptamani sa manance singura cu lingurita sau furculita, ceea ce nici nu visam. La noi masa era un chin, trebuia sa ii pun scaunul de masa in sufragerie, la tv si sa-i dau muzica, reclame, desene etc ca sa manance cat de cat. De cand merge la gradi, acasa mananca cu noi in bucatarie pe un scaun normal, singura din farfuria ei, nu mai accepta altfel. A inceput sa spuna ca vrea la toaleta, caci acolo au insistat si au tot pus-o pe wc. A inceput sa vorbeasca, spune o gramada de cuvinte noi, a invatat sa coloreze in contur (depaseste, dar cat de cat stie ca trebuie sa se incadreze in forma respectiva).
Eu am vazut aceste progrese in timp foarte scurt si pot sa spun ca gradinita este buna. Plus ca se obisnuieste cu ceilalti copii, e mare lucru sa invete sa socializeze, sa nu fie timida.
Sigur ca depinde de copil, daca adaptarea este foarte grea si plange mult, poate ca intr-adevar ar trebui amanat putin, nu stiu. Desi, din cate am vazut eu, cu cat merge mai tarziu, adaptarea este mai grea. Dar desigur nu trebuie ajuns la traume, Doamne fereste. Dar eu zic ca si la tine partea grea a trecut si de acum va fi bine.
Eu cred ca ai facut bine dand-o la gradi, imi imaginez cat de greu este sa stai cu doi copii, sigur unul din ei e mai neglijat la un moment dat. Plus ca ea e de alta varsta, are alte nevoi decat Matei, e clar ca nu mai puteai sa te ocupi la fel de bine de amandoi. Acolo au programe adaptate varstei lor, invata o multime de lucruri si progresele sunt mult mai rapide.
Mult succes in continuare !

Anemona

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Draga Pisi_ella, ma regasesc destul de mult in povestea ta. Si Ioana mea va merge din septembrie la gradi.Ea va avea 3 ani si 6 luni.si eu am emotii in ceea ce priveste acomodarea. Si eu stau acasa pt ca surioara Ioanei, Maria are 8 luni.
Am decis sa o dau la gradi pt ca de multe ori o vad plictisita,sictirita, fara chef.Nu vrea sa se joace,nu vrea sa se uite la desene...pur si simplu nu are chef de nimic si asta ma sperie.Plus ca de multe ori am observat ca, cauta compania altor copii. La gradi va avea alte activitati specifice varstei,copii de aceeasi varsta cu ea cu care se va putea juca si nu in ultimul rand vor fi supravegheati/indrumati de niste oameni cu o pregatire in acest sens. I-am cumparat si eu o carte cu activitati pentru gradinita grupa 3-4 ani de care nu a fost foarte interesata.Ne-am jucat noi pana la urma dar.....la gradi e altceva.Sunt copiii.Iar la aceasta varsta imitatia e foarte importanta.
Eu imi amintesc cu placere de gradinita desi si eu am plans cand m-au dus ai mei.Imi amintesc cu placere si de serbari,de repetitiile pt serbare,de jocuri si de cantecele.Plus ca acolo copilul invata ca nu tot i se cuvine si invata sa se poarte cu copiii(unii sunt draguti,alti rautaciosi,unii talentati,altii nu s.a.m.d).
Educatoarea i-a spus mamei ca daca lasa toata grupa cu mine nu se plictiseste niciunul.

Fiecare are parerea lui.

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003) si Maria Carolina( 26.11.2005)

Mergi la inceput

Ai mare dreptate! Nu poate invata cu noi ce invata la gradi. Chiar daca incercam sa facem cu ei activitati specifice, tot nu se arata prea interesati. Cel mai bine invata si se dezvolta in colectiv, cu copii de varsta lor, sub indrumarea educatoarei. Colectivul le trezeste sentimentul competitiei, dorinta de auto-depasire. In colectiv fiecare vrea sa fie cel mai bun, cel mai laudat. In consecinta, fiecare face tot posibilul sa iasa in evidenta, sa fie laudat si recompensat de educatoare. Noi, acasa, nu le putem cultiva atat de bine dorinta asta de auto-depasire. Asta e meritul gradinitei, al scolii, al vietii in colectiv in general.
Da, si Emma e deseori plictisita si sictirita...Mai ales ca Matei e la varsta primilor pasi si trebuie sa ma ocup mult de el. Vrand-nevrand, Emma a trecut pe locul 2. Numai eu ma ocup de ei, nu ma ajuta nimeni. De-aia am decis ca e mai bine pentru ea la gradi, ACUM, nu la anu'. Fiecare an la gradi are importanta lui. Nu va invata la grupa mijlocie ce a invatat la grupa mica. Si crede-ma...si o saptamana la gradi se cunoaste! Daramite un an!
Da, si Emma cauta cu disperare compania copiilor (cu toate ca inca e destul de timida si retinuta intre ei; ma rog, educatoarea ne-a zis ca in curand nu va mai fi asa).
Cum ajunge la gradi uita de mine. Acasa face inca show, nu in fiecare zi, dar inca face. Sper sa treaca perioada asta, mai ales ca acolo-i place atata de mult. Se desparte insa fff greu de mine. Asta e...numai cu mine a stat, e si normal.

Mult succes printesei!

quote:
Originally posted by Pico

Draga Pisi_ella, ma regasesc destul de mult in povestea ta. Si Ioana mea va merge din septembrie la gradi.Ea va avea 3 ani si 6 luni.si eu am emotii in ceea ce priveste acomodarea. Si eu stau acasa pt ca surioara Ioanei, Maria are 8 luni.
Am decis sa o dau la gradi pt ca de multe ori o vad plictisita,sictirita, fara chef.Nu vrea sa se joace,nu vrea sa se uite la desene...pur si simplu nu are chef de nimic si asta ma sperie.Plus ca de multe ori am observat ca, cauta compania altor copii. La gradi va avea alte activitati specifice varstei,copii de aceeasi varsta cu ea cu care se va putea juca si nu in ultimul rand vor fi supravegheati/indrumati de niste oameni cu o pregatire in acest sens. I-am cumparat si eu o carte cu activitati pentru gradinita grupa 3-4 ani de care nu a fost foarte interesata.Ne-am jucat noi pana la urma dar.....la gradi e altceva.Sunt copiii.Iar la aceasta varsta imitatia e foarte importanta.
Eu imi amintesc cu placere de gradinita desi si eu am plans cand m-au dus ai mei.Imi amintesc cu placere si de serbari,de repetitiile pt serbare,de jocuri si de cantecele.Plus ca acolo copilul invata ca nu tot i se cuvine si invata sa se poarte cu copiii(unii sunt draguti,alti rautaciosi,unii talentati,altii nu s.a.m.d).
Educatoarea i-a spus mamei ca daca lasa toata grupa cu mine nu se plictiseste niciunul.

Fiecare are parerea lui.

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Ella, multumim de urare! Stai sa ma vezi si pe mine in septembrie!

Mergi la inceput

Buna, fetelor!! Am vesti noi si BUUUNEEE!! Emma nu mai plange deloc si vrea sa ajunga mai repede la gradinita!!! Azi dimineata, in timp ce o imbracam, se agita de nerabdare si mi-a zis: "Mai iepede!! Veau sa pec!!" Eu nu mai puteam de bucurie!!
Educatoarea mi-a zis azi ca fata mea s-a acomodat perfect, mananca, doarme, nu mai plange deloc (inainte mai plangea cand se trezea din somn), e vesela, se joaca cu copiii, deci nu mai e nici o problema!!
Sper sa o tinem tot asa!

Mult succes la piticutzi!

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

felictari pisi_ella .Asteptam si noi cu emotie startul ,la 2 ani jumate (suntem cam micute).Povestea voastra imi da curaj,si sper sa rezolvam repejor si noi.
Santate micutzei!

Mergi la inceput