NU MAI VREA LA GRADI !!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by lordra

Pisi_ella, da' de ce iti duci copilul la gradinitza daca oricum stai acasa cu celalalt?
Io, una, nu-s de acord cu gradinitele bagate pe gat cu fortza, insa asta e alta poveste si, in masura timpului, voi detalia.
Copiii, sunt ei mici si "manipulatori" uneori, insa cred ca trebuie sa li se dea si lor o sansa de alegere si sa nu fie fortzatzi sa faca unele lucruri care le displac cu certitudine. Faptul ca, in cele din urma, fetitza ta a acceptat, poate fi si un semn de resemnare si nu neaparat de acceptare cu draga inima. Ce sa mai zica, micutza, daca toate protestele ei n-au fost ascultate si a fost dusa in acelashi loc pe care-l detesta?

Daca vreti sa aflati mai multe despre impactul gradinitelor asupra copiilor de varste mici, cititi, va rog, cartile: "Secretul copiilor fericiti" de Steve Biddulph si "Greselile parintilor ii pot distruge pe copii", de Laura Schlessinger. Veti fi uimitzi de ceea ce veti afla si nu cred ca veti mai privi cu atata usurintza "teatrul" pe care-l fac micutzii cand sunt dusi cu fortza la gradinitza.

Lordra & Dara (30 Nov. 2005)

Lordra - imi pare rau dar eu (iar) nu sunt de acord cu ce spui tu. Iar titlurile respectivelor carti... Adica eu imi distrug copilul daca il duc la gradi? Asta sa fie o greseala de parinte? Cred totusi ca altele ar fi greselile care ar distruge un copil si nu dusul la gradinita.

In legatura cu mamicile ai caror copilasi nu vor in colectivitate - daca ati fi inceput sa ii duceti in colectivitate si sa ii lasati nu mult - macar o ora-2 pe zi, cam de la 1an, 1.5 ani, categoric la 3 ani nu ar fi plans!
Ptr ca ar fi stiut "cu ce se mananca".

David a mers la cresa de la 18luni. Acomodarea s-a facut treptat. Intai am mers noi cu el si ne-am jucat. A 2a zi l-am lasat singurel o jumatate de ora. A 3a zi o ora. Daca nu ar fi rezistat acest timp singurel, in ziua urmatoare nu am fi crescut timpul, ci ar fi repetat, sa stea singur doar o ora.
Apoi 2 ore
Apoi o dupa-amiaza.
Apoi un pranz, un dormit si joaca de dupa...
In felul asta ptr DAvid a fst f simplu.

Iar dimineata - incercati sa ii duca tatii! Eu am observat ca: daca il duc eu - se lipeste de mine si nu vrea sa plec, chiar plange daca il las! Daca il duce taica-su - vede doar copii si jucariile in fata ochilor. Eu il iau seara.

Daca un copil nu merge in colectivitate, macar in gradinita, si il duceti direct la scoala - va veti trezi ca urla si refuza sa mearga. Si ce veti face? Ca tot mic il veti vedea! Ii chemati profesorii acasa? Sa fim seriosi!
Colectivitatea isi are si ea rostul ei, iar faptul ca ei sunt timizi, e normal. Faptul ca ii incurajam sa stea dupa fusta noastra ramanand in timiditatea lor - nu e normal, si nu le facem un bine!
Cel putin asa vad eu lucrurile.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Ah - am uitat sa spun: vreau sa cred ca gradinita de azi, nu mai e gradinita pe care o stiam noi, pe vremea noastra. Vreau sa cred ca educatoarele copiilor din RO sunt calde, iubitoare, inventive. Ca nu culca copii cu capul pe masa ca pe vremea mea. Sper ca educatoarele din RO sa fie ca cele de aici - sa aiba nitica psihologie in ele.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Pisi -Ella stai pe aproape de gradi?
te intreb ca si noi stam la 3 minute de ea, am fost clientii ei vreme de 2 luni dar am renuntat din mai multe motive care ti-ar strica exuberanta asa ca mai bine ma abtin de la comentarii.Vroiam doar sa stiu daca sunteti pe aproape ca poate ne vedem prin cartier.Si eu am 2 copii de varste apropiate cu ai tai.
Mamaia Lili mai e?

Irinuca,Raducu si Raluca
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput