Bulgaria - impresii:drum,hoteluri,statiuni,etc(3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns firutza spune:

Natasa,nu-s ce gradina ai vazut tu,ca aceea pe care am vazut-o noi avea exact doua alei cu cactusi si alte cateva plante care sincer nu prea m-au impresionat...o fi fost si caldura de vina,ca dupa ce-am stat la doua cozi sa luam bilete(in gradina n-as fi tinut musai sa intru),dupa ce-am bastacait pe-acolo cautand un semn care sa indice pozitia castelului si-am urcat pe tot felul de scarisoare nu m-a impresionat deloc ceea ce am vazut!Sincer -peisajul vazut de sus a fost-este-superb dar, nu stiu ,impresia generala -slabut!Absenta ghidului,a unor informatii,explicatii,organizarea slaba(ma refer si la cele doua case de bilete)baruletul din castel cu sucuri de 3 ori mai scumpe decat afara...nu stiu,orizontul meu de asteptari a fost altul...in sfarsit e doar umila mea impresie despre castelul din Balcik!Albena in schimb mi-a placut mult dar am avut acelasi gust amar ca si la noi...cand priveam talciocul de pe strada si cu niste preturi...facute pentru buzunare groase!Dar asta e!Sezonul estival e scurt si oamenii trebuie sa traiasca!Pe noi nu ne-a afectat ,ca ,vorba ceea,nu-ti baga nimeni mana in buzunar:doreai sa iei- luai,nu te plimbai -spectator ,si-ti trecea timpul!Mi-au placut mimiii(Cezar,Cleopatraetc,)costumierii..pacat ca n-am avut timpul necesar sa devin pentru cateva clipe regina;mi-a placut restaurantul corabie,mijloacele de locomotie specifice statiunii,plaja,peisajul,hotelul etc.nu-s chiar asa carcotasa dar si ce m-a lasat rece v-am spus!Fara suparare,,,parerea mea!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss1902 spune:

Buna seara !

Am ajuns si noi acasa, dupa un drum infernal...Vacanta a fost fff frumoasa. Noi am fost la Nisipuri, la hotel Excelsior. Am fost foarte multumiti de hotel, masa, echipa de animatori si de toti oamenii de la hotel.
Daca ar fi sa scriu despre masa si hotel, ar trebui sa repet cam ce a scris Ligia . In statiune am vazut foarte multe hoteluri frumoase si puse la punct, dar nu pot sa spun cum este sa fi cazat acolo.
La Nisipuri este si un parc de distractie numit Aquapolis, mare si frumos unde ne-am simtit foarte bine.
Cam atat deocamdata , daca aveti intrebari va raspund cu placere..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Firutza, am vazut multe gradini botanice si asta e una foarte frumoasa si valoroasa prin speciile pe care le are. SInt pasionata de botanica si stiu ce spun, dar pot intelege ca parerile sint subiective si nu e obligatoriu sa placa tuturor. Cit despre preturile mari la cafeneaua din castel, oriunde pe lumea asta un loc special se plateste, asa ca bulgarii nu fac exceptie. O inghetata acolo costa 5 leva, un cocktail-foarte bun, 3-5 leva, ceea ce insemna maxim 100.000 lei, intr-un loc cu totul special. In sfirsit, nu vreau sa intru in polemica, mi-am dat si eu cu parerea, oricum, fiecare se convinge cum e dupa ce ajunge acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns firutza spune:

Natasa,ai vazut ca ne-am ,,impacat''!Imi place sa cred despre mine ca-s o mica fire de artist dar gradina de la Balcik n-am reusit sa o descopar-descifrez...Poate intr-o alta vara ,poate cu mai multa atentie,poate cu mai putin soare ...oricum vacanta sau minivacanta la bulgari mi-a placut,mi-a parut rau ca plec si as vrea sa revin intr-o buna zi pe tarmul lor!
Inca o data urez concediu placut tuturor,indiferent de locul unde mergeti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Buna fetelor ,m-am intors din Albena si pot sa spun ca a fost unul din cele mai reusite concedii chiar daca am avut si peripetii .
Am stat la hotel Kaliakra , camerele mi s-au parut ok dar serviciile au fost super bune. Am fost multumita de locatie ,masa ,piscina ,ce mai ,am regretat ca nu am avut de stat decit 7 nopti .
Am fost prin Giurgiu si a fost bine ,vamesii ne-au vazut cu copii si ne-au luat pasapoartele mai repede .Am platit 550 000 la romani si 6 euro la bulgari la dus si tot atit la intors .Drumul Ruse - Varna bun si liber ,prin Varna am ratacit drumul dar pina la urma am ajuns la destinatie .
Acum sa va povestesc care au fost peripetiile si va dau un sfat de om patit :SA VA FACETI ASIGURARI DE SANATATE si sa va luati o tona de medicamente cu voi ca nu am gasit ce aveam nevoie si tare rau a fost .Baietelul nostru a facut o enteroviroza in ultima zi si disperati am fost la un centru medical in Albena .Doctorita de acolo dusa cu pluta ,noi ii spuneam ca baiatul vomita tot cei ii dam ,inclusiv apa ,si ca are febra mare dupa tot ce ii administrasem noi ,ea ne spunea sa ii dam sa bea glucoza si paracetamol .Pina la urma sotul meu a insistat si a pus copilul la perfuzie dar nu i-a administrat si lui niciun sedativ ,asa ca a plins copilul 2 ore cit a durat perfuzia .Nici de algocalmin nu a vrut sa auda desi ei nu au supozitoare , au numai fiole .In fine ,ne-a cerut asigurarile dar nu stiu ce fax dorea desi la 6 seara ei nu mai aveau fax ! Am sunat la Bucuresti si a ramas ca noi sa platim ,sa luam raportul medical si chitanta si sa ne deconteze in tara .Consultul si perfuzia au costat 70 de euro !!!
Am fi platit oricum pt ca eram disperati ,in fine pina la urma am ajuns acasa cu bine.
Asa ca ne-am hotarit ,la anul mergem in concediu fara copil !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Am ajuns si noi acasa dupa un drum obositor. Vad ca toata lumea -a simtit bine in Bulgaria. Nici noi nu am facut exceptie. vacanta a fost super dar, cum aspus si diana2004, am ajuns la aceeasi concluzie: concediu fara copil. Baietelul nostru nu afost bolnav, dar a fost sigur depasit de evenimente, nu a mancat nimic tot concediul(inafara de lapte si dulciuri) si a fost foarte obraznic, chiar parca nu-l mai recunosteam . Cred ca a fost foarte emotionat, el oricum s-a distrat pe cinste, s-a dat in fiecare seara cu coarda elastica si cu masinutele cate 2-3 ture pe la fiecare.
90% din buget s-a dus pe fundul lui.
Dar macar s-a simtit foarte bine. Hotelul a fost excelent, recomand la toti Berlin Golden Beach, camera a fost uriasa, balconul excelent, piscina super, apa calda, totul la superlativ.
Mancarea nu prea mi-a priit, nu prea mi-a placut, dar era multa si aveai ce alege in final, dar nu a fost chiar pe gustul meu. dar locatia hotelului si restul au fost super. Nu mi-ar fi placut un hotel pe un deal, sa urc si sa cobor scari sau sa fac mult timp pana la plaja. Aici am avut totul la indemana, wc-uri, dusuri, piscina, plaja, bar, toate aprope, la un loc, a fost super. Mi-a placut mult statiunea, dar nu mai repet ce s-a scris deja. mi-a placut terasa din fata hotelului Morsco oko, cu fetele care dansau pe bar, foarte frumoase si dasau super, am baut cocteiluri si ne-am simtit excelent iar plodul s-a dat cu barcuta pe piscina hotelului, foarte frumos luminata. Am facut multe poze dar nu stiu sa le postez.
Ramos, imi pare rau ca nu ne-am vazut, dar nu avea rost, plodul meu a fost foarte enervant si nu am vrut sa-ti stric luna de miere. Sper ca te-ai simtit si tu bine, de fapt sunt sigura ca asa a fost.
Alte detalii, daca este cineva interesat.........
Va pup si va doresc vacante placute pentru cine mai pleaca de acum incolo.

Crengu, mami lui Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Pentru fetele care au trecut in Bulgaria pe la Calarasi-Silistra: drumul prin Bulgaria, pana la Varna, e prin munti? E cu serpentine? Ca noi pana acum am fost doar prin Vama Veche, dar acesta in care se trece cu bacul, e mai scurt...

Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Litoralul bulgaresc este ok, dar nu mai mult dupa parerea mea
cred eu ca este foarte important standardul fiecaruia, depinde pe unde ai mai fost si ce ai vazut inainte
eu am fost in iulie in Nisipurile de Aur si m-am simtit ok, este mult inaintea litorarului nostru pt ca acolo s-a investit uniform in toate hotelurile, in toata statiunea. Nu vezi kitschuri si sunt civilizati!

ce mi-a placut:

- Hotelul Iberostar Obzor - nota zece la curatenie si pozitionare
- plaja desi relativ mica, este curata, toate la indemana, dusuri etc
- peisajul este diferit decat la noi
- Balcik e frumos
- prajiturile sunt f bune

ce nu mi-a placut:

-mancarea nu era pe gustul meu desi era f variata, mancarurile gatite erau sub nivelul unui hotel de patru stele, adica nu erau gustoase. am refuzat o mancare de peste prima data in viata mea
-la piscina tb sa te duci de dimineata ca sa apuci un loc pe sezlong
-absolut totul este scump, este bine sa te duci cu "all inclusive"
-cei din servicii nu stiu engleza, ei se fac ca inteleg, dar de ex la restaurant aduc cu totul altceva decat le ceri, am patit-o de doua ori
- NU INCERCATI MANCAREA BULGAREASCA, sosuri lungi fara gust, (ex : mujdeiul in prepara numai ulei cu usturoi dar nu e facut maioneza e o chestie uleioasa si atat
- nu luati excursia de seara "Party Trip" cu vaporul (in Nisipuri) veti avea ocazia sa auziti manele bulgaresti:)
-coctkailurile la hotelul la care am stat nu erau facute ca la carte
-e plin de muste peste tot
-nivelul social al turistilor nemti (care sunt in proportie de 80%) e f scazut

Poate unele dintre voi vor considera ca sunt eu prea critica si pretentioasa, repet depinde de experienta in alte statiuni si asteptari, ce iti doresti de la o vacanta, care sunt prioritatile.
numai bine si vacanta frumoasa cui nu a fost inca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Comparatia se face intre Bulgaria si Romania, ce primesti la cat platesti. Nu putem compara Bulgaria cu alte destinatii exotice, depinde si cat platesti pe un concediu. Nu pot fi toate perfecte dar, sunt cu mult inaintea noastra.
La noi se merita cu bilet prin sindicat, dai 3-4 milioane si induri toate mizeriile dar cu pret intreg nu merita, iti strici tot concediul.Am fost si la Perla in Mamaia si la Belvedere in Olimp, hoteluri de 3 stele dar misunau gandacii in camera si nu mai spun ca stiti si voi cum este. Plajele sunt mormane de gunoi iar terasele si restaurantele (nu toate) jalnice. Pana ce si farfuriile si tacamurile sunt slinoase. Nu mai merg la noi decat cu bilet prin sindicat, cu 3 milioane 10 zile, merita sa trec cu vederea.

Crengu, mami lui Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

quote:
Originally posted by Caprioara

Ne-am intors si noi de la Nessebar, hotel IFA NESSEBAR BEACH PALACE aseara. A fost super!!!

O sa pun poze si o sa scriu amanunte cand am timp (acu am multa treaba la job - ca dupa conced, deh).

Repet, a fost SUPERB ! Mai ales pentru copii, dar si pentru cei mari.

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

In sfarsit, iata poze din vacanta. Nu sunt incarcate toate in album, dar o sa mai pun. Dau link-ul si sper ca dupa ce mai adaug o sa le puteti vedea pe toate.

Noi: http://pg.photos.yahoo.com/ph/abiolan1975/album?.dir=a23are2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Oras:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abiolan1975/album?.dir=3011re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
Hotel:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abiolan1975/album?.dir=4d73re2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput