Bulgaria - impresii:drum,hoteluri,statiuni,etc(3)
Raspunsuri - Pagina 18
Oana_B spune:
quote:
Autor: angelapriboi
Subiect: Vacante in Bulgaria
Trimis la: 10/08/2006 16:25:51
Pentru ca este al doilea an in care mi-am petrecut concediul in Bulgaria,m-am gandit sa deschid acest subiect.
Parerea mea sincera este ca ofera conditii mult mai bune,decat pe litoralul nostru.
Cazarea si mancarea sunt excelente.Plaja si apa sunt curate,iar oamenii sunt foarte amabili.
In plus fac totul ca sa te faca sa te simti bine.Au o echipa de studenti care se ocupa cu joaca cu copii si chiar si cu adultii.
Seara au specatcole.
Si sa nu mai vorbim de bazar , unde ce-i drept preturile sunt cam piperate tinand cont ca este totusi Bulgaria.
Acum astept si parerea voastra.
Sper ca acest articol nu va fi considerat reclama.
Angela
Oana_B
Rozi spune:
Pt cine intereseaza - am trecut granita pe la Ostrov.
Am mers pe autostrada soarelui, apoi Calarasi, trecut cu bacul Dunarea (200.000 / masina), 2 euro plus 9 euro (au scris fetele). Drumul nu e perfect, dar am ajuns in 5,5 ore, cu mici pauze de bb. La granita nu am stat decat 5 min, cu formalitatile. Cred ca tot pe acolo ne vom intoarce.
O ora de net la Albena Beach este 7 leva.
Va pup si daca va mai pot ajuta cu info... mai intru o data zilele astea.
Bebe Beca spune:
Rozi, cum vi se pare?
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
ligia13 spune:
Incerc sa scriu si eu cateva impresii de vacanta, desi nu prea multa lume mai pleaca la mare, fiind sezonul pe sfarsite.
Noi am mers pe la Vama veche , am stat o ora la coada. Am intrat si la free shop (mai sunt vreo 2 deschise, dar atentie intrati la dus daca vreti ceva ca la intoarcere nu va mai lasa sa mergeti pe sensul celalalt).Drumul pana la Albena e acceptabil, cam denivelat, dar e scurt si pe tot drumul sunt indicaroare speciale catre Albena.
Ne-au cazat de cum am ajuns, camera curata, dar micuta. Cu patutul si cu miile noastre de bagaje s-a cam umplut. Gresie pe jos peste tot. Baia micuta, cu cabina de dus, dar curata.
MAsa: nota 10.
Gseai tot ce vroia muschiul tau, mancare variata si nu acelasi lucru in fiecare zi.
Salate de vreo 7 feluri + rosii, ardei, varza, castraveti taiate , boluri de ulei , otet, sare, sa-ti prepari singur salata daca vrei.
Micul dejun:
crenvusti, carnat, bacon prajit, omleta, ochiuri, unt, gem de 2 feluri + dietetic, musli, cereale, cornuri si croisanturi de vreo 5 feluri minim, paine de 5-6 feluri (alba, neagra, graham, cu seminte, chifle), cascaval, telemea, brinza de vaci, urda, cas proaspat, cas afumat, brinza topita, pateu, salam, sunca, parizer, fructe
(struguri, pepene, pepene galben, nectarie, piersici, prune, mere, pere, banane, portocale, gref), peste cu sos (ca in conserva), clatite - un nene facea clatite continuu si altul ochiuri, gris cu lapte pt copii, cafea - dozatoare multe, ceai, lamaie, zahar, zaharina, zahar brun , miere, seminte de floarea soarelui, de dovleac, un bol mare cu stafide, prune uscate, curmale
Prinzul : gratere, tocanite, peste, pui, carnati, burgeri, cartofi, orez, legume, salate, fructe ca si dimineata, prajituri de 6 feluri cel putin, brinza de 3 feluri, castraveti murati , ardei capia copti, 2 feluri de supa(fasole, linte, supa de pui, supa de zarzavat, de porc), plus surprise in fiecare zi: porc rotisat, curcan rotisat, miel la cuptor, napolitane, biscuiti, sticsuri , burgeri la kinder bufet.
Seara masa era la fel ca la prinz(adica atatea tipuri, cu supa,. etc), dar total alte feluri decat la prinz.
BAr cu bauturi - sucuri la dozator, apa, bere, vin , tarii, gin, vermut, brandy, ce vrei...
Inte mese - in curte un nene facea gratar continuu, pui, porc, carnati , mici. La barul de la piscina: pizza, sanvisuri, croisanturi, fructe + bauturi , cafea, sucuri.
La barul de langa restaurant, cu vedere la aleea principala a statiunii (inghetata constinuu, cata vrei, bauturi, prajituri - vreo 3 feluri si cafea).MAi exista un bar inchis , cu bauturi+cafea, fara mancare
In fiec zi curat in camera, schimba prosoapele daca le lasai pe jos. PAtul nostru l-a schimbat de 3 ori ca Radu , a facut pipi o data, o data a varsat ceva mancare, o data a pus piersica. Al sotului numa o data la schimbat. Ne facea lebede, barcute si floricele din prosoape zilnic!
Cem atat de hotel.
Revin si cu alte impresii!
Eu si Raducu (22.04.2005)
ligia13 spune:
quote:
Originally posted by rov
Draga Ligia, mare surpriza si bucurie ne-ai facut cu mesajul tau. Imi pare nespus de bine ca te simti minunat si ca esti incantata de alegerea facuta.
Pentru a profita pe deplin de tine, te rog, da-ne si alte amanunte:
- daca ai rezolvat (gasit) cutiile de rahat de care a amintit Elena, idee minunata pentru mici atentii;
- cum depistezi sezlongurile de pe plaja, rezervate hotelului?
- ai acces la internet? In ce conditii?
- inghetata unde ai gasit-o si in ce perioada a zilei? Se termina repede?Trebuie sa o vanezi?
Bineinteles, astept raspunsurile tale dupa ce te intorci, atunci cand vei avea mai mult rgaz. Deocamdata sa ai concediu placut in continuare si sa te intorci sanatoasa.
Am gasit cutiile de rahat respective, dar am gasit si altele un pic mai ieftine cu rahat din acela gen rulada. In cutiile cu poza albenei e rahat simplu!
Am mai luat: dulceata de trandafiri, miere de trandafiri, miere cu nuci si alune, caramele - bune si ieftine.
Mai cumparau romanii apa de trandafiri si crema de corp cu miros de trandafiri, prea dulci pt gustul meu!
7 leva ora de acces la internet in holul hotelului!
Sezlongurile lu OAsis le-am gasit greu. Cum iesi din hotel si mergi spre plaja pe linga hotelul dorostor, faci dreapta si sunt umpbrelele Coca Cola, singurele cu coca cola de pe zona aia de plaja. Deci in dreape barului Tortuga!
Inghetata noi am gasit mereu, nu mi s-a parut ca se termina vreodata.
rov spune:
Draga Ligia,
Nu-ti poti imagina cu cata nerabdare asteptam impresiile tele, cu atat mai mult cu cat am "tarat" si prietenii la Albena. Din ceea ce ai scris, se pare ca nu vor avea motive de nemultumire.
Multumesc mult pentru informatii.
Mii si milioane de pupici.
ligia13 spune:
back!
Vroiam sa va zic ca Albena e o staiune super, e impartita asha in jumatate, 2 randuri de hotel, apoi incepe un deal impadurit si apoi iar 2 randuri de hoteluri asezate pe deal , arata ca in Poiana Brasov, nu mai zici ca esti la mare.
Oasis este in randul 2 , cam la 100-150 m de plaja.
Nici un tantar, desi aveam aparat cu noi.
Albena, scumpa si plina de locuri de cheltuit banii.
Daca mergeti cu copiii, pregatiti-va cu bani. Locuri de joaca multe , cu tot ce vrei, topogane, invartitori, sarituri in coarde, masinute, trenulete, barcute, bani sa ai.
Plaja aerisita, f lejera, steam cam in radul 3 ca sa nu fie chiar tentat sa stea numa in apa. Se juca lejer copilul cu barcuta, jucarii de nisip fara sa fiu stresata ca dispare in sec 2 sau ca deranjeaza 10 persoane in jur! Nisip fin,intrare in apa lina, plaja curata, dar totusi destule mucuri de tigara, deis erau cosuri de gunoi destule.
Erau si acolo vanzatori de pop corn, porump fiert sau pozari dar nu te agresau. Treceau printre sezlonguri linistiti, fara sa tipe, doar spuneau incet, se opreau, erau nederanjanti.
Pe faleza plin de terase, ospatarii stateau afara si te pofteau. Unele aveau formatie, unele dansatori, la unele dansau ospatarii, la unele faceau cocktaiuri pe sub picior, pe dupa visin etc, la unele arunca unul cu blaturi de pizza, diverse atractii.
Preturi de preturi. Daca nu aveam all inclusive (mare inventie) cheltuiam mai mult! 3 leva un pahar de bere, 3 leva inghetata, sup 1 leva nu gaseai nimica. Pe la mancare nu ne-am uitat f mult, dar parca 5-6 leva o pizza.
Inghetata aceea italina de pe faleza e suuuper. Nu o ratati!
Atractii: titicar, centru de echitatie, vreo 5 Luna Parc , plimbari cu trasura, inchirieri de biciclete , bazar, tarabe (cu nimic interesant dupa parerea mea), inghetata , cocktailuri.
Am fost si la BAlcic in ultima zi, in rest ne-am relaxat la greu in staiune.
Daca mai vreti si alte detalii cu placere!
Bebe Beca spune:
Dar la Morsko Oko Garden s-a cazat cineva?
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
firutza spune:
buna!ne-am intors si noi de la Albena,chiar daca trebuia sa venim duminica...si nu pentru ca nu ne-a placut ci pt,ca puiul afacut febra mare,rosu in gat complicat si cu o enterocolita...in Albena suuuper,preturi prea mari totusi peste tot,imaginati-va ca am dat12 lv pe 5 vederi!Daca n-aveam totul inclus...A,am fost la dr. acolo:60 lv!pentru un consult,chiar daca aveai asigurare plateai si recuperai banii de la agentie ,la intoarcere.Impresie buna despre oameni,despre plaja,despre curatenie ,mancare desi nu-s chiar asa de onesti,daca p[ot sa scoata bani,ii scot,nu se uita!Ex:Balcik !Frumos dar foarte scump pentru ceea ce vezi:o vila draguta pe malull marii,fara un gid,fara panouri cu relatari,cu informatii....nici nu se compara cu Branul!Si-apoi obligatia de a vedea si gradina botanica(2 alei maricele cu cateva plante!)Aici,ce sa spun stiu sa faca bani!toti romanii se plangeau de vizita la Balcik!In afara de peisajul ce merita vazut...Ne placea mult in Albena seara,pe strada...pacat ca piticul nostru s-a imbolnavit si lui i-a placut mult...da'asta e...altadata pentru noi!
Concediu placut si mergeti linistite ,sigur o sa va placa!
Natasa spune:
Firutza, fara suparare, dar gradina botanica din Balcic este una dintre cele mai mari si mai deosebite din Europa. Ca sa o vizitezi iti ia cam 3 ore, asa ca nu stiu despre care doua alei vorbesti :) Felul in care a fost realizata arata ca a trecut pe acolo un superarhitect de gradini. Da, e adevarat ca vilutza aia nu e palat, dar gradina face toti banii, iar atmosfera e deosebita. Cit despre vederi, in Balcic era 0,70 leva o vedere, iar in unele locuri chiar 0,50.