Mamici de iulie - august 2006 (71)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Muuh Multam' pentru raspuns. Crede-ma ca am citit foarte multe articole despre epidurala si am optat de mult pentru ea. Problema mea de azi a fost ca nu mai auzisem de la o persoana din sistem (rezidenta) despre un asemenea risc, cel de anesteziere pe perioada lunga a copilashului. Daca si raspunsurile voastre ar fi inclus asa ceva, mi-as fi regandit hotararea. Se pare, insa, ca nu e cazul.

Larissa multi pupici si tie pentru raspuns.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ayaana mie medicul aici legat de epidurala mi-a zis ca ei aici fac epidurala daca ai dureri dar o dozeaza in asa fel incat atunci cand trebuie sa impingi sa simti ceva nu sa fii total amortita. Normal ca te vor ghida si etc dar mi-a zis sa nu imi fac pb ca daca imi vor face epidurala imi fac in asa fel incat sa raman mobila si cand trebuie sa imping sa simt cat de cat. Oricum din cate am vazut aici ei folosesc destul de rar forceps sau vacuum-ul ala. Si nu cred ca toate femeile nasc fara epidurala toate natural fara nici un anestezic.

------------------------
34+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Ayaana eu am inteles, din cate am citit, ca totul depinde de cantitatea de anestezic administrat. Daca xilina este in proportie mica, poti simti totusi suficienta durere (la nivel suportabil) cat sa impingi eficient si sa colaborezi la nivelul asteptarilor.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanis spune:

WOW,da` scrieti mai fetelor nu gluma,numa` de aseara nu mi-a mers netul(ca doar e RDS) si gasesc numa` vesti bune

MADA_CRISTINA FELICITARI PT BEBELUSH,SA VA TRAIASCA SANATOS,NOROCOS SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII

ADELA aceeasi problema si la mine cu intorsul,deci cred ca e normal la gravidutze.Cat despre ,si eu cred ca declanseaza contractiile,dar din fericire sotzul meu nu se sperie

Despre zodiile bebelushilor,nu conteaza in foarte mare masura,stiti si voi ``soarta e dupa cum ti-o faci``.Insa legat de zodii,mai importanta este ora la care te nasti,si in functie de ora si loc se afla ascendentul,care ala e important(asa am citit).Depinde cum te harazeste DUMNEZEU INCA DIN BURTIKA MAMII

cristina32w6d

dupa cum vedeti numar zilele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayaana spune:

quote:
Originally posted by mada_mxm

Ayaana mie medicul aici legat de epidurala mi-a zis ca ei aici fac epidurala daca ai dureri dar o dozeaza in asa fel incat atunci cand trebuie sa impingi sa simti ceva nu sa fii total amortita. Normal ca te vor ghida si etc dar mi-a zis sa nu imi fac pb ca daca imi vor face epidurala imi fac in asa fel incat sa raman mobila si cand trebuie sa imping sa simt cat de cat. Oricum din cate am vazut aici ei folosesc destul de rar forceps sau vacuum-ul ala. Si nu cred ca toate femeile nasc fara epidurala toate natural fara nici un anestezic.

------------------------
34+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

ce am povestit mai sus reprezinta un risc... care poate fi mai mare sau mic...eu banuiesc ca este destul de mic si sunt convinsa ca o gramada de fete mignione au nascut cu epidurala, fara nici o problema...
asta totusi nu ma impiedica sa ma intreb "dar daca nu o sa pot sa imping?"...asa sunt eu, capricorn care se gandeste de 7000 de ori inainte sa faca un lucru

ps: dr mi-a spus ca foarte multi dintre colegii ei nu sunt de acord cu ea in problema epiduralei (adica beneficiile sunt mai mari decat riscurile)

adriana 33+ si diana-maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Madacristina felicitari draga mea !!!

mikiion a venit ieri asistenta si l-a cantarit, avea 2310 grame, deci mai mult decat la nastere ( 2220 grame ). A inceput sa pape cam la 3 ore si aproape de fiecare data parca putin mai mult.

cristina_ioana eu nu ma mai risc cu sanul deocamdata pt ca Alex e inca micut, o sa mai incerc dupa ce o sa aiba 3 kg, daca o mai vrea. Acum prefer sa vad cu ochii mei cat papa...din pacate insa am cam rarit pompatul cu pompa din cauza oboselii si nu mai am asa de mult lapte...sincer ma astept cat de curand "sa sece fantanica" . Insa o sa mai pompez...

Avmaria intr-adevar sunt f fericita ca am ajuns acasa...acum papa mai bine decat la spital...cred ca trebuie sa-ti fac cinste cu o pt ca o sa castigi pariul

Fetelor, eu nu plec nicaieri pana nu nasteti toate, poate o sa mai scriu si dincolo, dar momentan abia mai am timp sa scriu aici...sunt franta de oboseala...

va,
miti, mamica de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanis spune:

Apropo,voi cum va calculati varsta sarcinii?Va luati dupa dr,sau stiti voi data si calculati singurele?

Eu stiu data,si-mi calculez singura,pt ca dr meu zice ca AM 35 SAPTAMANI,iar eu stiu sigur ca am 32 si 6days.

VOI CE PARERE AVETI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Apropo,voi cum va calculati varsta sarcinii?Va luati dupa dr,sau stiti voi data si calculati singurele?

Eu stiu data,si-mi calculez singura,pt ca dr meu zice ca AM 35 SAPTAMANI,iar eu stiu sigur ca am 32 si 6days.

VOI CE PARERE AVETI

Cam care ar fi probabilitatea sa cunostem mai bine decat tine data la care l-ai conceput pe bebe?

Acum serios vorbind varsta sarcinii se calculeaza de la data ultimei menstruatii.

Bibi cu no. 2 si David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20060830/dt/8/k/2c2b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns assa spune:

Salutare la mamici si burtici!
In primul rand FELICITARI MAMICILOR, BUN VENIT TUTUROR BEBEILOR SI SARCINI USOARE IN CONTINUARE GRAVIDUTELOR.
Din motive de serviciu de internet de kko n-am avut bucuria sa particip si eu la galerii, sa urez bun-venit, sa ma bucur cu voi, dar fac mea culpa si o spun acum.
Asa ca dupa aproape o luna ma bucur impreuna cu voi de evenimentele petrecute intre timp si incerc sa recuperez ce-am pierdut.
Toti , dar absolut toti bebelusii sunt scumpi foc si-ti dau lacrimile doar cand ii vezi.
Cristina_Ioana ti-am citit postarile si am vazut ca te plangi de colici, uite o prietena de-a mea si-a linistit copilul cu un ceai de la Help Net, ceva italian , dar imi scapa denumirea ( ceva gen colic baby) care impreuna cu bonissan i-au schimbat copilul complet, in sensul ca e super ok, se bucura si el de laptic (asa cum ar fi normal). Sper sa il gasesti si sa te ajute.Eventual intreaba la farmacie, sau revin eu cu info. cand aflu.
Restul fetelor : cum sunteti?
Larissa pe tine te intreb ca avem acelasi DPN - 13- cum te simti?
Eu cred ca nu mai e mult, dar ma rog sa mai stea cateva zile acolo in burtica pana vine dr. din concediu, sambata.
INTREBARE: cele care ati nascut in ce hainute ati scos copii din maternitate? Am si eu un fix si nu ma pot hotari care ar fi varinata cea mai ok.
Va pup pe toate fara exceptie

Diana 39 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Miti, ma bucur tare tare mult pt Alexandru si-l pup dulce pe puiut.

Larissa, si aici se fac tot timpul analize pe parcursul sarcinii dar in plus trebuie sa te vada un anestezist inainte, si lui trebuie sa-i completezi un chestionar cu toate antecedentele tale sau din familie, etc. Acum ma gandesc ca poate e si o chestie de responsabilitate, adica isi pune semnatura si in caz de problema are cine sa fie tras la raspundere, nu stiu, poate si de aceea e acest protocol. Analizele de sange legate de coagulare si mai stiu eu ce specific anesteziei trebuie facute in ultima luna, in cel mai rau caz chiar inainte de nastere. In mod sigur si voua vi le face dar nu va zice pt ce. Ideea e ca ideal trebuie sa fie facute inainte, sa nu te trezesti ca nu-ti poate pune peridurala ca nu-s gata analizele. De obicei cand ajungi in urgenta si analizele n-au fost facute, iti fac analizele de urgenta dar astepti rezultatul, si daca te doare rabzi … Si vezi cu asteptatul ca cel putin in Franta dupa un anumit grad de dilatare nu ti-o mai pune, caci considera ca nu mai ajuta la nimic ca nu mai are timp sa-si faca efectul. Eu am o prietena in Canada care a patit asa. Tot a zis nu, cand n-a mai putut de durere si a cerut-o, era prea tarziu, oricat s-a milogit de ei nu i-au mai pus-o.

Ayaana, confirm si eu ce-a zis Mada, peridurala daca e bine facuta si bine dozata, iti ia durerea aia crancena dar iti lasa senzatiile.

Io nu-s medicinista si totusi imi permit sa-mi dau cu parerea si anume ca mi se pare aiurea de tot si neprofesional ce a zis respectiva rezidenta. Unul din motivele pt care se evita mai nou anestezia generala la cezariana e ca aceasta e singura care adoarme copilul, pe cand cea peridurala « amorteste » terminatiile nervoase ale partii de jos la mama, punct, nu ajunge la copil si n-are cum sa-l amorteasca.
Eu nu-s pentru sau contra, fiecare face cum simte, peridurala sau nu, cezariana sau nu, eu personal doresc peridurala. Dar nici nu aplaud teoriile de acum 50 ani si persoanele care se opun « progresului », pe motiv ca altele au putut sa sufere de ce sa nu suferim si noi. Acum 20 de ani era teoria ca la dentist, ca sa-ti lucreze pe canal sau sa-ti curete o carie adanca, sa ti-o faca pe viu, ca altfel « nu simte » cat de adanc sa intre cu freza. Io nici acum nu stiu cum am putut accepta ca o Dr Prof Universitar la care mergeam la dentist sa-mi scoata nervul pe viu si apasa cu un deget pe dintele bolnav ca sa-mi provoace o durere si mai mare, care s-o amorteasca pe prima.
Io as intelege sa aiba temeri Crissa sa si-o faca la Rm Valcea (da nu se face) ca nu au experienta, dar la Buc, unde sa fac pe banda rulanta, vorba lui Larissa, io cred ca stiu doctorii aia ce fac

Mergi la inceput