Alianz Tiriac - nerusinare maxima

Alianz Tiriac - nerusinare maxima | Autor: Andreea_k

Link direct la acest mesaj

Sunt f revoltata si vreau sa va impartasesc si voua nemultumirea mea.
Acum o luna aproape circulam cu masina (Damas) linistiti cand deodata a intrat una in noi cu masina si ne-a facut varza potriera sofer + usa dreapta.
Am fost la Politie , am pierdut TOATA ziua pe acolo ( cine a patit-o stie cum e ) si in final a trebuit sa ne repare masina cucoana respectiva cu RCA-ul ei facut la Alianz Tiriac.
Am sunat acolo , ne-a facut programare la unul din sedii ca sa ne faca ei poze , constatare etc.
Ne face un inspector constatarea si ne zice ca mai mult de 20.000.000 nu ne poate despagubi ca e masina veche ( adica din '99 ).
Cum a ajuns el la suma asta nu stiu dar ne-a dat de inteles ca mai trebuie sa scoatem noi bani din buzunarul propriu.
Ne-a dat o hartie cu service-urile agreate de ei, mergem la unul dintre ele si ni se spune f politicos ca e mult de munca la ea si eu ar vrea sa intre in renovare si sa venim peste vreo 2 luni sa vedem daca se poate face ceva dar oricum bani din buzunarul nostru trebuie , si nu putini.
Sunam din nou la Alinz si ne sugereaza sa apelam la un service modest.
Adica , noi platim de ani de zile RCA , mergem linistiti pe strada , intra una in noi si tot noi tre sa suportam o parte din cheltuieli ca sa numai zic ca tre' sa ne ducem la un service de 2 lei , la un nene in curte , ca sa ne incadram oarecum in suma.
Gasim in sfarsit un service de kk si ne face devizul = 23.000.000 ca mai jos de atat chiar nu se poate.
Ne ducem vineri la Alianz ,pe caldura aia infernala si plini de nervi si ne zice o tanti sa lasam actele acolo si sa venim luni sa vedem DACA ne aproba .
E de neconceput ceea ce se intampla dar revenim luni pe alta caldura , alti nervi , transipratii etc.
Ajungem in fata si ni se spune ca nu azi trebuia sa venim ci miercuri.Am crezut ca mor nu alta.
Am facut scandal , asa ceva nu se poate dupa ce ca ma duc la un service de kk si cine stie cum o repara , trebuie sa platesc iar colantarea masinii pe partea dreapta pt ca ei nu despagubesc decat 20.000.000.
Ma iau de gat ( la figurat ) cu nene ala si urlu cat ma tine gura si ma transform intr-o catza de-aia gen Leana lu' Costel de la Vacanta Mare si incerc sa-mi fac dreptate.
Raspunsul lor a fost ca era o colega noua vineri si nu a stiut ca trebuie sa venim miercuri de parca ma interesa pe mine asa ceva.
In final gaseste dosarul ( ca uitasem sa precizez ca nu-l gaseau si ma intrebau pe mine daca l-au facut drept pt care le-am replicat ca nu le cunosc fisa postului ca sa stiu ce atributiuni au ) si ne pune sa asteptam sa vedem daca se poate face ceva si imi spune ca asa e legea cu despagubirile RCA.
I-am spus ca vreau sa-mi arate legea sa vad unde scrie ca masinile din '99 primesc despagubiri de 20.000.000 indiferent de gravitatea accidentului.
Dupa lungi amenintari ca sun la toate televiziunile si la toate zaiarele si dupa ce am urlat de ma auzea lumea din strada au hotarat imediat sa ma despagubeasca cu cele 23.000.000 in loc de 20.000.000.

Asa ceva nu e posibil , chiar nu putem face nimic fara sa urlam si fara sa amenintam ? Ce fel de lege mai e si asta ?

Asadar Alinz Tiriac sunt de toata cacaoa si nu merita sa va faceti la ei RCA-ul sa-i imbogatiti.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

imi pare rau de de ai patit
au mai patit-o colegi de ai mei, dar la asigurarea de bunuri
cereau factura de acum 7 ani la un rahat de TV, desi ei au evaluatori, si pt toate bunurile furate la care nu au avut factura, n-au primit nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa spune:

Daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca nu sunt singurii.
Cu ei am avut o dauna totala, si dupa milioane de scandaluri si adrese... au platit toti banii. Asa ca trebuie bombardati cu hartii cu numere de inregistrare, cu amenintari ca doar asa se sperie si percuteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Mi se pare absolut normal ce a facut societatea de asigurari. Daca s-ar da despagubiri cu valori mari - apropiate de valoarea masinii , o gramada de " investitori" si-ar ruga un priten cu casco sa-l loveasca un pic ca sa-si poata vopsi masina pe banii asigurarii. Firmele de asigurari sunt afaceri nu societati de caritate
Am avut si eu un accident din vina mea- asigurarea mea obligatorie nu i-a acoperit omului decat 11 milioane pt ca avea o dacie din 78` si n-avea casco desi la dacie e 300,000 pe luna sau asa ceva. Restul banilor i i-a dat firma la care lucram atunci. In mod normal cel care e de vina trebuie sa plateasca - daca nu vrea - trebuie dat in judecata daca se doreste recuperarea banilor.

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cred ca e vorba de franchisa... iar mashina e din 99.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

daciile asa vechi niic macar nu se mai asigura, michelle..au icnercat socrii mei sa faca asigurare casco la o dacie din 85 si au fost refuzati..
eu la allianz am avut doar o avarie mica, un stop spart (tico, tot din '99) si nu au fost probleme..durerea de cap cea mai mare e la politie..oricum, e foarte bine de stiut ca trebuie insistat mult de tot, ca se rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

quote:
Originally posted by michelle7

Mi se pare absolut normal ce a facut societatea de asigurari. Daca s-ar da despagubiri cu valori mari - apropiate de valoarea masinii , o gramada de " investitori" si-ar ruga un priten cu casco sa-l loveasca un pic ca sa-si poata vopsi masina pe banii asigurarii. Firmele de asigurari sunt afaceri nu societati de caritate
Am avut si eu un accident din vina mea- asigurarea mea obligatorie nu i-a acoperit omului decat 11 milioane pt ca avea o dacie din 78` si n-avea casco desi la dacie e 300,000 pe luna sau asa ceva. Restul banilor i i-a dat firma la care lucram atunci. In mod normal cel care e de vina trebuie sa plateasca - daca nu vrea - trebuie dat in judecata daca se doreste recuperarea banilor.

michelle, pana nu de mult [cand au reglementat cei de la asigurari valorile pentru despagubiri] exact asa se intampla. si mi se pare corect. eu am masina in leasing, full casco, rca etc la zi, si tot mai sunt isteti care incearca sa ma fenteze prin trafic doar doar or iesi mai ieftin cu reparatia masinii.
despre tiriac- numai de bine, am reparat masina pe casco (baietii din parcare mi-au zagriat-o cu un cui urat de tot) si au fost extrem de profesionisti si de draguti. cu totul am pierdut o ora la ei - am fost la constatare, au facut poze, dosar, au cerut de la sediul central nush ce confirmare si mi-au dat pe loc acceptul de reparatie.
plata dupa reparatii s-a facut foarte repede - marti seara a fost masina gata, miercuri de dimineata am luat-o

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

quote:
Originally posted by fortelady
despre tiriac- numai de bine, am reparat masina pe casco (baietii din parcare mi-au zagriat-o cu un cui urat de tot) si au fost extrem de profesionisti si de draguti. cu totul am pierdut o ora la ei - am fost la constatare, au facut poze, dosar, au cerut de la sediul central nush ce confirmare si mi-au dat pe loc acceptul de reparatie.
plata dupa reparatii s-a facut foarte repede - marti seara a fost masina gata, miercuri de dimineata am luat-o

No person is entirely bad or entirely good. Therefore learn to forgive yourself for error the same as you should forgive others...

Despre Alianz Tiriac ! Am CASCO la ei de 3 ani si chiar in prima sapt. am gasit masina lovita in parcare: constatare, service unde am lasat cheile la un baiat si m-au sunat pe mobil a 2/a zi sa-mi iau masina. Era ca noua. Am luat cheile, masina si nu m-a interesat nimic. In afara de constatare si nr. politei nu m-a interesat NIMIC. Am fost f.placut impresionata mai ales ca am avut de-a face la viata mea si cu Asirom, ocazie cu care am preferat sa repar masina pe banii mei.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

da mei...da fata vorbea de asigurare de raspundere civila obligatorie, nu de CASCO

Bibi cu no. 2 si David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20060830/dt/8/k/2c2b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Si eu stiu ca asigurarea iti despagubeste numai un anumit procent, in functie de vechimea masinii. Au niste cataloage unde este precizat acest procent, pe marci si ani de fabricatie. Noi am avut un accident acum vreo 4 ani cu un TIR care ne-a busit rau de tot, reparatia masinii a costat atunci vreo 60 de mil, din care asigurarile au platit vreo 40 iar restul le-a scos din buzunar soferul de TIR sub amenintarea ca altfel va fi dat in judecata pt daune. Am avut de-a face cu Asirom-ul, mi-au facut o impresie foarte proasta, parca ne duceam la i sa cersim sau sa-i rugam sa ne faca un maaaaare favor, iar service-ul la care ne-au trimis era sub orice critica (masina nu a mai fost in veci ce trebuia sa fie, pe langa ce au reparat au mai stricat vreo cateva chestii si nu putin importante, iar sotul meu a umblat dupa piese de i-a venit rau in cele doua luni cat a durat reparatia - bineinteles ca ni se promisese ca in doua saptamani o avem gata).
Despre Allianz si eu am numai cuvinte bune, noi am avut numei experiente bune cu ei, foarte amabili si in problemele pe care le-am avut nu a existat expresia "nu se poate". Acum, poate ca depinde si dela un loc la altul si peste ce functionari dai... desi n-ar trebui sa fie asa.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Mai profi ca Allianz nu exista! Noi am avut o gramada de incidente si totul s-a rezolvat extrem de repede, am reparat masinile pe banii lor. Cand n-am vrut sa mergem unde au zis ei am platit noi reparatia si ne-au dat banii integral in 2 saptamani. (Si eu ma refer la CASCO)
Cu RCA-ul astea sunt legile in Romania. In mod normal tu ai fi trebuit sa o dai in judecata pe cea care te-a lovit ca sa recuperezi diferenta de 3 milioane. Faptul ca pana la urma cei de la Allianz au fost de acord sa suporte tot ei aceasta suma nu reprezinta decat (inca) o bila alba pentru ei, probabil au facut-o pentru ca n-au chef de scandaluri gratuite.

Mergi la inceput