In Italia (15)
Bine ati venit la un nou capitol!
Capitolele precedente:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58754&SearchTerms=italia" target="_blank">In Italia,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60722" target="_blank">(2),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62704&whichpage=1" target="_blank">(3),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64086&whichpage=1" target="_blank">(4),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64758&whichpage=1" target="_blank">(5),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65369" target="_blank">(6),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66805&whichpage=1" target="_blank">(7),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68622&whichpage=1" target="_blank">(8),www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69748&whichpage=1" target="_blank">(9),(10),(11),(12),(12bis), (14)
Italiencele vorbarete, de la sud la nord:
Iriale ( Messina )(05.02.1972) si Alessandro (11.06.2002)
Geanina Anghel ( Napoli)
Mary Ilie (de la Bucuresti, curind la Napoli), Andrei (29.09.2005)
CameliaS ( Firenze )
Gabry ( Firenze )(28.05.1974), Elena (07.02.2005)si Mircea
Crista-s ( Bologna )(06.01.1967)
Stralucitor1 ( Torino )(20.12.1973)
Mariana I. ( Torino )
Pyssy ( Novara )
Cicina (Padova) (22.01.1962)
Danangie ( Milano )(08.02.1977)
Crini ( Milano )(01.10.1971), Theodora si Andrei
Pet.cost2005 ( Milano )(15.12.1975)
Alinutza00 (Milano )
Dana7mi ( Milano )(07.02)
Omi308(Milano)(30.08.1975), Corina Maria
Tizabela ( Pordenone )(12.02.1983)
Mireloaia ( Aosta )
si prietenele lor :
Vio
Enn(29.08.1971)cu bebeii Dora (12.07.2006 )si Dčnes(14.02.2004)
Alina
Caarra
Laura T
BB_Alinus(25.08.1975) si Amalia (17.11.2005)
Carmi si Fabiano(20.10.2005)
...... si lista e deschisa ...
alte discutii referitoare la Italia:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43477&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56382&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)(2)
Vacanta la Lago Maggiore
De unde putem "culege" informatii pretioase:
www.romania-italia.net" target="_blank">Forumul romanilor din Italia
Ambasada Romaniei in Italia
www.consulatmilano.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1" target="_blank">Consulatul General al Romaniei la Milano
www.stranierinitalia.it" target="_blank">Stranieri in Italia
www.moduli.it" target="_blank">Tipologie di moduli; Contratti; Autocertificazione; CAP; Codice fiscale...
Dictionar on-line :
www.garzantilinguistica.it/interna_ita.html" target="_blank">Garzanti Linguistica
www.yourdictionary.com/languages/romance.html#italian" target="_blank"> o groaza de link-uri cu dictionare
www.logos.it/" target="_blank">Logos- traduceri
www.foreignword.com/" target="_blank">Foreign wold - the language site
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Raspunsuri
enn spune:
Bine v-am gasit!
De cīnd cu noul statut de "grup de rezidenti", m-am simtit obligata sa scriu si la "Viata īn Germania", dar de placut īmi place mai mult ideea de "calatorii ale sufletului".
La noi cer acoperit, dar cald. Doctorita zicea ca ea presimte ca Dorita va sosi mai repede decīt fratiorul, asa c-am fost la spital sa ma īnregistrez (si am provocat stupoare īntrebīnd daca exista si saloane fara TV, ca pe mine ma streseaza) si acum ma apuc sa-mi fac si bocceluta.
O zi frumoasa īn continuare!
E.
viorela hoff spune:
nici mie nu imi place chestia cu "rezidentii", parca mai mult largeste distanta dintre cei de acasa si cei plecati.
Enn, pe cand?macar sa nu fie chiar atat de cald. Cica in ro. vine un val de caldura din Africa!!!
Am fost la "ag. de munca", m-au incurcat definitiv, trebuie sa le dau acum raport de orice pirt pe care-l fac. asa ca rpd, sa-mi caut ceva de lucru ca astia nu fac nimic, numa hartogaraie!
Cristina , m-am inspirat de la tine si am facut rpd o mancare de linte cu niste cabanosi mici si nostimi
La noi tot cald dar mie imi place asa, sa ma sufoc daca se poate
celelalte fete, in vacanta deja?
va pusilesc
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
sigrid26 spune:
Buna fetele,
Vroiam sa va pun si eu o intrebare, tocmai ne am luat bilet pt 9 zile la Pesaro, vroiam sa stiu cam care sunt preturile pe la terase ca sa putem sa ne facem un buget si daca am facut o alegere buna, daca cineva a fost acolo si mi ar da ceva detalii v as ramane recunoscatoare,
va pup
Mamica de printesa de 4 anisori
crista-s spune:
Sigrid vezi ca inafara de preturile afisate ( asta in cazul in care au in fata terasei , restaurantului... ) o tablita cu preturi, mai adaugi citiva euroi pt "coperto" adica faptul ca stai la masa si te serveste. Nu stiu cum e la Pesaro dar cred ca daca e zona turistica preturile sunt umflate rau in perioada asta. In general fara minim 20 euro nu poate minca 1 persoana ( un fel de mincare , apa minerala si un desert .. nu cine stie ce). Sunt restaurante in care iti dau portii minuscule si platesti o caruta de bani, sunt altele in care portiile sunt mari si mai mult de 1 fel si desert nu poti minca si platesti tot ca in primul... deci e cam la noroc. Cred ca in multe locuri la prinz costa mai putin decit seara ... ca la prinz vor sa atraga clientii. Orienteaza-te si dupa tratoriile cu meniu si pret fix... se maninca bine oricum... si sigur e ceva proaspat cazci fiind meniul zilei l-au facut atunci. Pestele e mult mai scump decit carnea .. chiar dc restaurantul e pe malul marii!
La felul 1 sunt paste, rar cite o minestra (adica un fel de supa de legume... ).
cam asta asa in general .. poate stiu fetele mai multe despre preturi sau zona .. eu n-am fost acolo( din pacate).
Enn bravo.. chiar ca esti unica "ne-doritoare de tv " . Fa-ti lista cu ce bagi in valiza ca sa nu uiti ceva ... sa ma uit pe calendar sa vad cind e urmatoare faza a lunii .. a aia care aduce bebei sa stim cind vine sorocul ...
Vio linteeeeee.. buna... era gata fiarta sau ai fiert-o tu ?? eu mai nou gatesc numai la 6 dimineata ca nebuna... si mai fierb o macaroana doua la prinz dar asta dureaza fix 15 min..
Cristina
viorela hoff spune:
Enn, pe 12 facem noi 3 ani de casnicie! asa ca iti doresc sa nasti usor si sa ai un bb norocos cum am fost noi 2 ca ne-am gasit si as o viata frumoasa (spiritula vorbind) ca noi sa aibe! eu ma consider cadorisita cu ceva atat de frumos de cand m-am maritat ca nici acum nu-mi vine sa cred ca mi s-a intamplat tocmai mie. ca partea materiala cu greutatile ei e pe undeva, pe langa, si se face ataaaaaat de miiiiica daca ai linga tine pe cineva cu care te intelegi si te iubesti!SINCER!
Cristina, am fiert lintea da se fierbe tare rpd, sotul meu a zis ca are gust de mancare indianada a mancat cu pofta! asta e important, sa-i placa!
astatzi suntem ca 2 indragostiti, a scapat si el saracu pe la ora 17, ca de obicei vine tot dupa ora 21, asa ca ne petrecem o dupamiaza impreuna!
Tu Enn, bocceluta aia sti cum s-o faci, nu? era undeva pe aici un subiect cu tot ce iti trebuie sa duci cu tine la spital, sper ca sti, daca nu, cauta, undeva este.
va pusilesc inca o data, pe maine
Vio
""Cand este vorba de bani, toti sunt de aceeasi religie". - Voltaire "
crista-s spune:
Vio asa e, are gust de mincare indiana , eu ii pun chimen si mararca nu ma mai umflu la burta ..
La noi parca s-a mai potolit arsita...am dormit chiar fara geam deschis azi noapte ( ca am uitat da il deschid ).
Cristina
iriale spune:
Vio, ce frumos descrii casnicia ta, felicitari, sa fie asa intotdeauna!
Enn, draguta de tine, cu bocceluta... Citeam azi dimineata intr-o revista ca in Germania mamele care lucreaza pot sta acasa cu bebe pana cand acesta implineste 1 an (si pana aici nimic nou) si ca statul le da 1800 euro pe luna (in Italia nu e asa), indiferent de ce salariu aveau ele. E adevarat?
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
enn spune:
Nu, Iri, din pacate nu e chiar asa. E vorba doar de un proiect de lege, care urmeaza sa fie votat īn curīnd si aplicat din ... 2008. Daca nu se fac modificari, mamele vor primi timp de 10 luni (resp. 12 luni, īn cazul īn care si tatii-s dispusi sa-si ia 2 luni de concediu parental) 80 % din salar, pragul maxim fiind de 1800 EUR. Initiativa apartine noii ministre pt. familie, la rīndu-i mamica de 7 (!!!) copii.
Actualmente nu se primesc bani, doar concediu neplatit pīna cīnd īmplineste copilul 3 ani. Eu am facut cerere pt. concediu pīna pe 1 iulie 2007, sa vedem....
Dar cum spunea si Vio, important e sa fim sanatosi si sa ne īntelegem bine, cu restul ne-om descurca cumva.
Va cu drag,
E.
Cu Petro ce-o mai fi? A plecat oare īn concediu? Ca Danangie e sigur ocupata cu nunta, si Iza la fel.
crini spune:
Buna dimineata, fete cucuiete!
Noi ne pregatim de vacanta, mai mult spiritual, ca de bagaje inca nu ne-am apucat. Sunt asa obosita in ultimul timp, de-abia astept sa fim la mare, sa stau relaxata pe plaja, sub umbrela de soare, cu un suc cu pai intr-o mana, o carte in cealalta, ochelarii de soare pe nas, copiii care zburda in jur, construiesc castele si sotul care dormiteaza langa mine...
Enn, cred ca voi fi deja plecata, cand nasti, asa ca iti urez de-acum nastere usoara si bebe sanatos. Acum imi aduc aminte ca m-ai intrebat mai demult de nastere, da a fost pe cale naturala (e tot aia cu spontana?).