Mamici de sept-oct 2006 (43)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Katia cum te mai inteleg! Si eu ma enervez cumplit cand aud remarci de astea atotstiutoare si condescendente, de-ai zice ca s-au nascut toti invatati, sau ca a face/a creste un copil e o corvoada suprema si numai putini alesi si maestri intr-ale puericulturii au izbandit in acesta mare incercare! Chiar voiam zilele astea sa deschd un subiect aici: LUCRURI CARE MA ENERVEAZA IN SARCINA (dar mi s-a parut frivol si caraghios). Ei acum nu ma mai abtin si o sa trec aceste mici motive de iritare.
1. pe primul loc ar fi afirmatii de genul celei citate de tine Katia
2. ma enerveaza cand oameni necunoscuti sau cu care am relatii oficiale si indepartate imi pun mana pe burtica fara sa ceara voie! Ce, burtica mea e proprietatea lor? Sau o fi vreo superstitie, sa atingi burtica de gravi si-o sa ai noroc? Inclin sa cred asta, ca prea multi o fac. Mie mi se pare un gest intim, familiar, si nu pricep cum de-si permit oamenii astia!
3. ma enerveaza cand de obicei femeile care n-au copii si nici chef sa ii faca prea curand zic tot felu' de mici chestii rautacioase (de ex, ii arat poza echo 14 saptamani. Ea:"Vaaai, ăla mare e capul?" Eu:"Nu. Ovalul mare e trunchiul, cel mai mic e capul."Ea: "Păi da, ăla, ce mare eeeee" Eu: ) Sau "Vai dragă, de-acum s-a zis cu distractia si plecările in vacantă" etc etc etc
4. si ma mai enervează in mijloacele de transport cand nu se autosesizează nici un bărbat sau pushtan sa-mi ofere locul, desi se vede clar ca-s gravi de-acum...staaaau in continuare ca nesimtitii, si eu lesin de obo si de caldura, nu alta!
Cam atat. Las lista deschisa spre completare...

Eloise 23 cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Katiace frumos e textul... mi-au dat lacrimile...

Eloise 23 cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Eloise subscriu la toate nemultumirile tale!La mine pe primul loc e atingerea burticii!Urasc sa puna altcineva in afara de Ovi si Alesio mana pe ea!
Si sa vezi dupa ce nasti ce de "atotstiutori" care sa te invete una si alta se vor gasi....incepand de la soacra care normal ca le stie pe toate....ca deh.... a crescut "n" copii si terminand cu babele de pe strada care iti vor zice: "dar nu-i pui caciulita ca ii e frig!"....sau si mai rau ii vor zice la bb(): "spune-i la mami sa-ti puna caciulita sa nu-ti fie frig!!!!

Putzuruca eu de mult imi tin verigheta la lantisor....ca m-am trezit intr-o noapte cu o durere crunta de deget inelar care se umflase...!Asa ca ...paza buna trece primejdia rea!

Pupici!

Ioana(27+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Buna seara burtici!
Abia am reusit si eu sa va citesc si ca de obicei sunteti tare haioase.Parca mi-a trecut si starea de rau care am avut-o astazi dupa ce v-am citit.
De dimineata de la ora 6 m-am trezit cu niste dureri de burtica , un fel de crampe ( ai mei zic ca cica ar fi fost contractii, nici nu stiu ca nu am mai avut pana acum astfel de dureri) si m-au tinut pana acum spre seara...dupa ce am stat toata ziua in pat.Acum ma simt mai bine si sper sa nu fi fost nimic grav.Bebele a miscat si el aproape toata ziua.
As vrea si eu sa citesc textul acela scris de Katia in mailul comun .Cum se procedeaza cu parola?
Va pupicesc pe toate !

Cami 25+ cu
Pozici cu burticutza
Inca putin pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Katia multumim mult pentru traducerea textului, e emotionant intr-adevar.
Pe mine ma enerveaza ca acum, cand stau acasa si am nevoie de liniste si de odihna maxima, se gasesc sa se autoinvite la mine tot felul de colege de serviciu, care s-au purtat execrabil pe perioada activitatii mele in firma ( ca sa nu mai spun ca nici nu m-ar fi intrebat cum ma simt in perioada greturilor). Si eu trebuie sa le refuz politicos, pentru ca nu am nici un chef sa stau in fund ore in sir palavragind, in loc sa stau relaxata in pat.
Si ma enerveaza oamenii care se uita ciudat la mine ca " nu gust" un pahar de vin sau o bere, ca de, vinul e bun la digestie iar berea e buna pentru lactatie. Iar cand incerc sa le explic de ce nu beau alcool in sarcina, ma catalogheaza ca fiind prea radicala. Poate ca sunt...cine stie.

Ignatica

30 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

daca va mai intereseaza hainutze pt voi uitatzi aici:
http://www.tarafashion.ro/scarlett/products/maternity

Bibi cu no. 2 si David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10053;19/st/20060830/dt/8/k/2c2b/preg.png

Mergi la inceput

Pufy ordinea la LUCRURI CARE MA ENERVEAZA... era aleatorie si intershanjabila...
Alesio e un dulcel si se face tot mai bandit, asa-i? Ce comic arata cu ochelarii aceia de soare!
Ignatica pai bine faci ca le refuzi! Acum e timpul sa te gandesti numai la bebe si la tine, si pe de alta parte, nici n-are rost sa te simti prost...fatza de cine, la drept vorbind?!

Eloise 23 cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Salutare..ma primiti si pe mine in randul vostru?Sunt o graviduta de 28 saptamani cu plus, cu bebita baietel- fotbalist sau boxer(inca nu mi-am dat seama)D.P.N 10.09.2006 Spitalul Cuza Voda Iasi.
Stiu ca e destul de greu sa te integrezi intr-o comunitate deja formata si am ezitat mult pana sa va scriu desi va citesc de la primul capitol..
Dar papanasii si prajitura cu visine m-au facut sa ma hotarasc:TREBUIE SA VA SCRIU!!!
Apropos de ceea ce a scris Eloise si pe mine ma preocupa de cateva saptamani o problema:cum reusiti sa evitati ca lumea sa va puna mana pe burtica?..eu pana sa ma feresc ,deja ma ating cu multa incredere ca si cand ar fi dreptul lor!Si de multe ori daca anticipez mi-e jena sa spun:nu ma atingeti,nu imi place!
A si mai am o problema :eu una nu am reusit (desi stiu ca nu e bine)sa renunt la baile in cada..stiu ca e recomandat sa faci dus si nu baie..dar dupa o zi obositoare e atat de buna o baie!!!
Sarcina usoara in continuare tuturor gravidutelor!

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Itzy-bitzy, cu respiratul sa vezi cum o sa fie mai dupa luna a 7-8-a incolo cand stai pe loc si vorbesti. Si dupa 2-3 frase trebuie sa faci pauza ca obosesti . Face parte din “pachetul” sarcinii. Nu kg in plus sunt principalul motiv al ingreunarii respiratiei, ci aglomerarea din abdomen care impinge totul in sus si apasa pe plamani. Unde mai pui ca si plamanii si inima isi maresc volumul ca sa reuseasca sa faca fatza cant. mai mare de sange si oxygen.

Monique, hai ca esti amuzanta cu candida ta… E ceva oarecum banal in lumea femeilor. E vorba de-o banala infectie vaginala. Eu am avut de-a face cu ea si-nainte de sarcina, deci nu mi-e straina. Dupa ce-ai povestit banueisc ca nu ai simptomele (mancarime, usturime, secretie abundenta) caracteristiceformelor mai avansate. Tratament sa scapi de ea poti lua si-n sarcina. Eu am facut o astfel de infectie pe la 10-12 sapt., dar la mine a fost cu simptome si era musai sa scap de ea ca e foarte inconfortabila. Exista tratamente cu ovule vaginale (nu se face tratament medicamentos oral in sarcina pt. infectiile vaginale) si de regula cu o serie de 3 pana la 7 ovule puse seara dup ace te bagi in pat scapi de candida. Nu te gandi la ea ca la un monstru, e doar o bacterie amarata din vagin care si-a sporit numarul nepermis de mult.
Dar atat timp cat nu ai simptome n usti udaca e necesar sa intervii. Vezi totusi ce spune medicul.

Palina, eu si acum mai vomit cam de 2-3 ori pe sapt. N-am ce face, asta e caracteristica acestei sarcini. La alex am scapat definitiv de ele la 16 sapt. Acum la 24 de sapt. Tot mai vomit, insa nu am stari de greata deloc. Vomit si in secunda urmatoare sunt ca noua…
Sunt femei care la unele sarcini merg pana aproape de nastere cu starile de rau si voma. Cum iti e norocul…
Iar durerile de care spui tu par a fi niste junghiuri prelungite care te tin cand incepi sa mergi dupa ce ai stat mai mult timp intr-o anumtia pozitie. Si mie mi se intampla spre ex. Cand stau mai mult timp in fund si apoi ma ridic sa merg. Dar n ute speria ca e normal, nu-i nicio cauza nelalocul ei.

Mexxa, condoleante pt. bunica ta. Cu totii ne ducem si desi stim asta, niciodata nu suntem pregatiti indeajuns sa face fatza unei astfel de vesti.

Martha, eu n-am facut Keggel. Si n-am facut nici la prima sarcina si rau am facut caci dupa nastere cateva luni bune mi-au trebuit sa-mi revina musculature la normal. In primele sapt. dupa nastere, daca nu ma duceam sa fac pipi cand imi venea, faceam pe mine. Nu mai zic daca stranutam sau tuseam. Acum cu sarcina asta, in primele luni la fel a fost. Acum vad ca m-am redresat. Si cu toate astea, nu m-am invatat minte si tot nu fac exercitiile. Sunt tare comoda din fire la capitolul exercitii. insa nu toate organismele se comporta la fel, eu insa sunt genul care as avea nevoie de keggel.

Cri, e normal sa te mai cuprinda si sentimente de-astea de care nu esti mandra. Sunt absolute normale. Iar dupa ce vine bebe, mai ales la primul bebe socul e mai mare (caci diferenta e foarte mare intre cum arata o zi de-a ta inainte si cum va arata o zi de-a ta dup ace vine bebe). E firesc sa ne mai enervam, sa ne mai sacaie si bebelusii, sa simtim ca ne pierdem rabdarea sau n-avem chef in momentul ala. Important e sa nu te tina prea mult si mai ales sa nu-l apuce si pe sot in acelasi timp cu tine. Ca dup-aia e vai si-amar de bebe .
Cum spunea Eloise, eu am trait asta la alex. La nastere ma asteptam sa cad pe spate de emotie dupa ce-mi voi vedea copilul si-l voi tine in brate. N-a fost asa, parca ma parasisera toate emotiile si sentimentele, parca eram de piatra…cred ca cel mai tare m-a socat cat de putin seamana cu ce-mi imchipuisem eu, ma asteptam sa vad imediat o asemanare cu mine sau sotul, iar alex parca era copilul altcuiva, era total diferit (nu in termeni de frumos sau urat) de ce ma asteptam. Nu reuseam sa simt acea bucurie imensa, parca mi se golise sufletul. Iar in sarcina plangeam si numai gandindu-ma la bebe, doar ideea de bebelus ma facea sa lacrimez. Ma uitam la emisiuni cu nasteri si plangeam de bucurie la fiecare bebelus ce iesea din “gaoace”. Si m-asteptam ca la al meu sa traiesc de 10 ori mai tare toate astea. Ei uite ca n-a fost asa… Poate pt. ca totul s-a intamplat foarte incet si emotiile se disipa. O emisiune la tv tinea o juma de ora, toata povestea acelei gravidute era concentrate in cateva minute. Alex a venit pe lume dupa vreo 49 de ore…La cezariana (cand esti constienta in timpul operatiei) am inteles ca e mai emotionant caci dintr-o data te trezesti cu bebe. Doar ce te suie pe masa si-n 10-15 minute te trezesti cu bebe peste “gard”.
Dar oricat de gol poate parea momentul iti revin repede sentimentele dupa nastere. In prima noapte nu am putut sa dorm de curiozitate si de neobisnuinta cu noua situatie. Iar cand am ajuns acasa deja plangeam de bucurie doar tinandu-mi bebelusul in brate si mi se parea angelic, frumos pana la lacrimi, scump si unic, ca si cand nimeni in lumea asta nu mai tinuse vreodata un copil in brate si doar mie mi se daduse aceasta fericire.
Sunt curioasa acum cum o sa fie la bebe doi caci deja stiu fiecare miscare ce urmeaza (asta daca am norocul sa nasc tot fara probleme gen: cezarian fortata, epiziotomie si alte complicatii).

Nicole, nu-i normal sa ai pierderi de lichid amniotic. Insa nu confunda scurgerile vaginale cu pierderile de lichid (care sunt ca un pipi pe care nu-l poti controla, curge singur). Pierderile astea pot fi in cant mici sau mai mari. In oricare din situatii trebuie sa mergi la dr. pt a te asigura ca bebe nu ramane fara lichid. Daca beb ramane fara lichid si nu se poate stopa scurgerea de lichid in nici un fel se recurge la cezariana fortata.

quote:

Ce se intampla dom'le dupa ce se naste? Ma omoara? Ma sugruma? Ia spuneti-mi fetelor care aveti copii... chiar asa un cosmar dupa ce se naste copilul ala? Mie mi-e frica de perioada aia pentru ca presupune responsabilitate, pentru ca trebuie sa ma transform intr-un om cumpatat nu pentru ca o sa obosesc sau n-o sa am timp sa dorm sau o sa ma doara sfarcurile de la alaptat etc.

Katia, tocmai ceea ce neglijeaza poate cele mai multe femei e de fapt aspectul cel mai important: oboseala. N-am crezut pana cand nu l-am nascut pe alex. Nici nu realizezi cata nevoie de odihna are corpul dupa o asemenea experienta. Iar revenirea n use face in 2-3 zile, ci in saptamani. La toata oboseala asta participa cel mai tare trezirile de peste noapte. N-am realizat ce rea de somn pot fi decat cand am fost privata de somn. Si nici nu ma invatasem minte sa dorm macar ziua cand dormea si alex ca sa recuperez. Preferam sa fac altceva. Din cauza asta noaptea eram nervoasa si imi pierdeam rabdarea cand alex se scula uneori din 15 in15 minute. Dar dupa primele sapt. Iti revii si acum cand ma uit in urma ma pufneste si rasul. Dar daca aveti vreo mama/soacra etc. care se ofera sa va ajute in perioada asta de 1-2 luni dupa nastere nu refuzati nici un moment. Delegati-va sotii cu o parte din responsabilitatile casei sa nu mai aveti voi grija spalatului, calcatului, gatitului sau curateniei. Cand aveti o clipa de relash, fuga la somn, caci omul privat de somn nici nu judeca obiectiv. Si asta e cea mai frecventa cauza de instalare a depresiilor post-natale. Eu zic ca de data asta mi-am invatat lectia…ramane sa vad cum ma pot descurca cu doi, ca nu pot da fuga la nani cand doarme bebe si alex sa misune prin casa treaz.
Nu uita ca nu toate femeile trec prin greutatile astea. Cele care aveti ajutorul unei mame/soacre nu veti avea ocazia poate sa simtiti aceste neajunsuri/oboseli etc. si totul va parea mai uman. Dincolo de faptul ca am avut nevoie de timp sa scap de oboseala asta si dincol ode cele 4 sapt. de dureri la alaptat, nu pot spune c-am avut probleme. Chiar daca problemele cresc pe masura ce cresc si copiii nostril nu uitati ca si noi ne adaptam situatiei din mers si deci n-are de ce sa ne para atat de monstruos. Ca doar nu ne pune nimeni dintr-o data in fata unui copil de 2,5 ani inpline crize de isterie sau in fatza unui adolescent cu crize de pubertate. Solutiile vin di mers, intelegerea situatiilor apare pe masura ce traim si noi odata cu copiii nostril aceste faze…
Chiar daca ne confruntam cu greutati si neajunsuri, lipsa de rabdare, chiar daca va supara sotul de la care cereti participare pe masura etc., nu o sa simtit niciodata cresterea unui copil ca pe-o corvoada, ca pe-o greutate. E un drum frumos, iar daca ar fi neted ca-n palma ar fi lipsit de frumusete. Dar aparitia unui copil nu presupune in nici un caz “taierea” distractiilor si-a vacantelor. Depinde de ce fel de parinti veti fi. Eu n-am fost adepta sa-mi las copilul acasa cand ma duc la un chef. Ne distram de minune doar ca din cand in cand mai schimbam un pampers, mai alaptam, mai culcam copilul si gata. Iar plecarile departe pt. cateva zile pot fi foarte reconfortante, am urat ideea tintuirii acasa doar pt. ca am un copil. Dar sunt mamici care nu gasesc nici u nconfort psihic din a pleca de-acasa cu un copil mic pt. timp mai mult. Depinde de fiecare cum vede lucrurile.

.......in 24+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

vreau si eu parola sa citesc articolul cu pricina postat de katia. cine mi-o trimite?

.......in 24+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput