CINE SI-A SCOS ALUNITE DE PE FATA?
Raspunsuri - Pagina 9
Teodora D. spune:
Bertha, cere excizia papilomului, nu cauterizare si pe urma sa-i faca o biopsie. Spune ca asa vrei tu, pt linistea ta si nu vad de ce s-ar impotrivi, daca asta e dorinta pacientului si el plateste biopsia.
nikole spune:
Azi mi-am scos si eu o alunita, si...nah, stau cu plantatia de morcovi langa mine pana vine rezultatul biopsiei.
Am vazut 3 dermatologi pana sa ma hotarasc sa o scot si sa solicit biopsia, toti 3 s-au uitat cu vreo 3 dermatoscoape(unul ca o lupa, unul ca un ciocanel cu lumina, si inca unul imens, ) la ea, au spus ca nu vede nimic "rau" insa am insistat sa fie analizata, intr-ucat se schimbase intre timp(aparuse un punctulet maroniu in mijlocul ei) .
Eu as avea o nelamurire...toti 3 mi-au spus ca nu vad nimic anormal, dar ca nu e sigur, atunci la ce D-zeu se mai uita cu tot felul de lupe/dermatoscoape?
Iertata-mi fie ignoranta, intr-ucat nu am tangenta cu lumea medicala si deci nu stapanesc cunostinte in domeniu dar...ma gandeam ca analiza aceasta cu dermatoscopul aduce o usurare cumva pacientului, sau...ridica un semn de intrebare, dar se pare ca m-am inselat, medicii spun ca nu poate fi 100% de incredere
Adica.....poate sa vada ceva rau si sa nu fie nimic, si invers...cum e posibil asa ceva?
Interventia a fost extrem de usoara, am simtit o usoara piscatura sa zic, simteam cum taie, dar nu simteam durere...
am cerut de altfel si o oglinda sa vad cum si ce imi fac, fiind tinerei medicii si deschisi la minte, s-au comformat si o asistenta tinea oglinda , astfel ca am vazut tot...
primul gand ce mi-a venit in minte:daca exista reancarnarea(si eu zic ca exista), poi intr-o viata anterioara am fost medic...mi s-a parut super interesanta aceasta mica interventie..stiu, suna sadic.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
mychydutza spune:
nikole, sanatate multa...iar latura asta sadica nu ti-am cunoscut-o!
*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mychydutza nikole, sanatate multa...iar latura asta sadica nu ti-am cunoscut-o! *"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"* |
Mychydutzamultumeeeeeeesccc!!!!esti o dulce
Allan Kardec
speranta spune:
gamaloana, ti-ai scos alunitele la renumitul prof.Zbranca, la Parhon? nu e endocrinolog? sau la fica'sa ? are vreo clinica particulara; ca si eu as fi interesata de Iasi?
denisabia spune:
bertha acum nu stiu prin ce metoda ti le cauterizeaza.Ideea e sa nu te doara si sa se vindece frumos.Sincer n-am invatat inca dermatologia si de papilom nu stiu, insa spune-i medicului sa-ti dea mai multe informatii.E tumora benigna ok, dar e de natura virala? poate recidiva? Sa stii la ce sa te astepti pe viitor.Succes.
XIO spune:
NIkole, dermatoscopia poate doar sa ofere o integrare relativa.
Iti spune care alunite sunt cu risc carcinogen prin urmarirea lor.
Adica , sunt sa zicem 5 aspecte care pledeaza pt. o posibila transformare si in functie de alea se decide excizia sau urmarirea.
Nu-ti poate da nimeni siguranta ca nu exista o celula maligna.
Asta inseamna cancerul : o celula nebuna care nu isi mai face ciclul normal de viata cu transformarile normale si incepe sa faca pui intr-o veselie.
Daca doctorul care face dermatoscopia are vreun dubiu se excizeaza , biopsiaza si gata.
In medicina nimic nu e 100% sigur.
Bertha, papilomul este de origine virala. Atunci cand iti scade imunitatea iti pot apare papiloame , veruci. Peste 80% din po****tia globului este infectata cu HPV (nu cel genital).
Ei, pana si un student la medicina sau un om interesat de medicina isi da seama care epapilom , care e veruca, samd , asa ca stai linistita.
Cauterizarea este foarte usoara , se face injectie cu xilina si cu un cauter micut , ca un pix , incepe sa-ti arda papilomul la suprafata si in piele , depinde de cat e de adanc.
Nici nu vei simti nimic.
Mie mi-a facut fara anestezie unul pe umar si cu anestezie unul la degetul mare de la mana ca ma intrebam daca a ajuns la os sau nu
Partea proasta este ca pot recidiva.
Mie mi s-a refacut repede la deget si mi-au aparut si alte veruci pe langa , s-au dus doar cu crema de rostopasca.
Oricum, ce ti-am spus e in scop informativ , ca nu stiu ce ai , eu ti-am povestit despre veruci aici(provocate tot de HPV)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
bertha spune:
Xio, Denisabia, Teodora, multumesc pt raspunsuri!
Xio, ceea ce ai descris tu seamana bine cu ce mi-a spus medicul care m-a vazut: injectie cu xilina, cauterizare...mi-a zis ca nu crede ca-i f adanc, dar ca e vascularizat puternic. A mai adaugat ca nu trebuie sa rup cojita ce se formeaza ulterior si sa port o perioada un plasture pt a feri cicatricea de soare. Nu ma tem de durere si nici de un eventual semn, sincer, m-am speriat putin citind ca acest papilom e, de fapt, o tumora, suna naspa cuvantul.
Prroblema e ca eu inca alaptez galusca si am uitat sa mentionez asta in discutia cu medicul, acum caut informatii legate de aspectul asta.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
denisabia spune:
Deci e produs de HPV, bun si nu e contagios daca ai o imunitate slaba? Banuiesc ca e vorba de tulpini cu risc scazut.Din ce am citit pe net sunt si papiloame nevirale, vorbeste cu medicul sa te lamureasca ca noi dam cu presupusul aici.Neaparat mentioneaza-i ca ai un copil mic.Daca ai papiloame virale, te rog timp de 3 luni sa iei preparate pentru intarirea imunitatii, e singura cale prin care poti combate virusul, e posibil sa reusesti sa-l elimine organismul.Sper sa n-ai parte de recidive.
nikole spune:
Xio, multumesc ptr lamuriri.
Medicul nu ar fi scos-o daca nu ma rugam eu de el...vb cuiva de mai sus, doar eu platesc, asa ca mi-a scos-o mai mult de gura mea, insa in timpul interventiei mi-a spus ca se poate insela ,intr-ucat el nu prea a vazut europeni, ci doar japonezi si nu-s ce diferenta poate fi, nu am inteles exact ce a vrut sa spuna,dar oricum m-am simtit de parca as fi cerut parerea unui vanzator din piata si nu unui medic, urasc sa vin de la medic comfuza si speriata.
Nu-mi ramane decat sa astept rezultatul
Allan Kardec