CINE SI-A SCOS ALUNITE DE PE FATA?
Buna, imi cer scuze daca deranjeza pe cineva faptul ca am deschis un subiect nou legat de alunite, desi mai exista unul acum 2 zile... ideea e ca acolo se vorbea doar despre aparitia alunitelor iar eu as vrea sa aflu daca si-a scos cineva vreo alunita de pe fata.
Problema mea este ca am o alunita pe fata, pe care vreau sa o scot, ideea e ca nu stiu daca e mai avantajos sa raman cu alunita sau sa mi-o scot si sa raman cu un semn.
Alunita nu e gen excrescenta, ci e un nev pigmentar, si are in jur de 2 mm in diametru. Ma intereseaza sa aflu daca si-a scos cineva o alunita in Bucuresti, la ce doctor (cabinet) si-a scos-o si daca i-a ramas vreun semn.
Vreau sa rezolv problema cat mai curand posibil (am inteles ca nu e bine sa umbli la ele in sezonul cald, deoarece transpiratia atrage microbi si risca sa infecteze locul...).
Astept sa-mi impartasiti experienta voastra si va multumesc anticipat pt raspunsuri.
dianas
Raspunsuri
erer spune:
Buna, eu am facut acum vreo 6 ani o astfel de interventie. Si era vara cand am facut-o. Am fost cu o prietena a carei mama e medic dermatolog, dar nu ea a facut operatia.
Daca vrei, iti dau numele doctoritei pe pm si clinica unde lucreaza.
Sau intreaba-ma tu ce vrei sa stii exact.
PUpici.
CristinaT spune:
Eu am o alunita pe fata, destul de mare, gen Margareta Paslaru, dar i s-a schimbat culoare. De anul trecut din vara nu mai este inchisa la culoare si este chiar foarte deschisa. Am inteles ca asta e o problema, dar nu ma pot duce la doctor inca.
Eu am o intrebare: dupa operatie ramane semn?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani
erer spune:
Mie mi-a ramas un mic semn, ca o mica dunga de 2 mm, daca ma machiez, nu se vede absolut deloc. Cred ca depinde si de marimea alunitei, de cum e facuta interventia etc.
dianas spune:
multumesc pentru raspunsuri, Erer, as vrea sa stiu mai multe despre cum ti-ai scos tu alunita: cu laser sau chirurgical si ce fel de alunita era? Excrescenta sau nev? Ai facut ceva analize inainte? Sau ai facut ceva tratamente dupa interventie pentru a micsora cicatricea? Nu de alta, dar e chiar pe fata...
Si cum s-a procedat cu anestezia?
Ar fi ok daca mi-ai da numele doctorului si la ce cabinet ai fost. Mersi mult!
dianas
louisea spune:
eu mi-am scos 3 tot f mici, dar nu in .ro..
semnele sunt aproape invizibile..
da o cautare ca a mai fost un astfel de subiect, acu ceva timp
------------------------
Bandit si laleaua ;-)
vikinga spune:
Eu am programare luna asta sa-mi scot o alunita din asta. Dr mi-a zis ca o sa faca interventia cu laser pt ca semnul ramas ar fi mai mic, aproape invizibil. Ok sunt avantaje si dezavantaje la amindoua. Operatia in sine dureaza 2 minute cu tot cu pregatire vreo 15 min, asa mi-a zis.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
erer spune:
alunita mi-am scos-o chirurgical si incepuse sa fie excrescenta. am fost la doi medici dermatologi inainte si mi-au spus ca nu e problema sa o scot. dupa operatie s-a facut biopsie si totul a fost ok.
cicatricea de 2 mm e aproape invizibila, doar daca te uiti cu o oglinda care mareste o vezi.
anestezia a fost locala, nu am simtit nimic in timpul operatiei.
iti trimit pe pm numele dr. si clinica. eu zic ca e super ok.
quote:
Originally posted by dianas
multumesc pentru raspunsuri, Erer, as vrea sa stiu mai multe despre cum ti-ai scos tu alunita: cu laser sau chirurgical si ce fel de alunita era? Excrescenta sau nev? Ai facut ceva analize inainte? Sau ai facut ceva tratamente dupa interventie pentru a micsora cicatricea? Nu de alta, dar e chiar pe fata...
Si cum s-a procedat cu anestezia?
Ar fi ok daca mi-ai da numele doctorului si la ce cabinet ai fost. Mersi mult!
dianas
dianas spune:
quote:
Originally posted by erer
alunita mi-am scos-o chirurgical si incepuse sa fie excrescenta. am fost la doi medici dermatologi inainte si mi-au spus ca nu e problema sa o scot. dupa operatie s-a facut biopsie si totul a fost ok.
cicatricea de 2 mm e aproape invizibila, doar daca te uiti cu o oglinda care mareste o vezi.
anestezia a fost locala, nu am simtit nimic in timpul operatiei.
iti trimit pe pm numele dr. si clinica. eu zic ca e super ok.
Erer, crezi ca daca ti-ai fi scos-o cu laser ti-ar fi ramas un semn mai mic? Doc. ti-a recomandat ca ar fimai bine sa o scoti chirurgical sau cu laserul sau a fost alegerea ta?
Mersi pentru pm.
dianas
erer spune:
stiu si eu daca ar fi ramas un semn mai mic, greu de spus...
oricum semnul e aproape invizibil.
pe mine ce ma macina atunci, dar intre timp auzind atatea pareri, m-am mai linistit, era daca exista vreun risc de cancer de la scosul alunitei.
da, asa mi-a fost recomandat, sa fie chirurgical.
liris spune:
eu mi-am scos alunite de pe fata, mari, aici in Olanda.
iti recomand sa le scoti. mie mi-au ramas niste semne micute, dar le prefer alunitelor care ma disperau, le masuram si studiam tot timpul s.a.m.d. mai am inca citeva de care sunt stressata si cred ca atunci cind imi mai fac curaj le scot si pe alea.