CINE SI-A SCOS ALUNITE DE PE FATA?
Raspunsuri - Pagina 2

m_monique spune:
si eu am avut o alunita la spranceana stanga, pe care am operat-o anul trecut.
mi s-a facut electrocauterizare.
medicul care m-a operat mi-a spus ca nu e cancerigena. am facut si biopsie si a fost ok.
o mica cicatrice tot mi-a ramas, ca e chiar la spranceana 9+
http://photos.yahoo.com/micumonica

leeloo2004 spune:
Eu mi-am operat mai multe alunite de pe fata, una din ele destul de mare cam de vreo 4 mm in diametru, o alta chiar pe marginea buzei inferioare. Parte din ele mi-au fost indepartate chirurgical (am fost cusuta cu fir pentru operatii oftalmologice, f. subtire, semnele sunt extrem de mici!), cele mai mici si fara radacina adica mi-au fost cauterizate. Semnele sunt putin vizibile si sub machiaj sunt invizibile. Dr. care m-a operat este dr.Leventer, m-am operat la clinica ei dermastyle (gasesti site-ul pe net cu adresa si contact).
Gabriela si Stefan David
Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Poze nou-noutze
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

roxanal spune:
buna,
si eu trebuie sa-mi scot o alunita, sau ce o fi, ca n-am inteles exact, este in afara, adica excrescenta, moale la palpat, se afla la baza coloanei, si dr dermatolog m-a si programat joi s-o cauterizeze...nu mi-a specificat daca cu laser sau chirurgical, mi-a spus doar ca imi face o anestezie locala si ca dureaza putin...numai ca eu nu stiu ce sa fac...nu mi-a spus clar ce riscuri sunt..ce implica cauterizarea sau necauterizarea ei...
apropo, stie cineva cat costa o astfel de interventie...ma cauterizeaza la Spitalul Militari...necesita si un anestezist?

XIO spune:
Roxanal , iti va face anestezie locala cu xilina, trebuie sa fie doar asistenta si doctorul acolo.
cauterizare inseamna ca ti-o arde cu un ..cauter.Cel putin asa stiu.Nu simti nimic , doare putin anestezia , dar atat.
Daca ti-o scoate chirurgical e cel mai bine pt. ca o scoate frumos si o trimite la fel de frumos la analize , dar stie doctorul ce face.
Eu mi-am cauterizat deasupra buzei superioare3 veruci mici cat o gamalie de ac.Am avut cateva zile urme de la betadina si crusta aceea , dar nu a ramas absolut deloc cicatrice.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

ruxij spune:
Eu mi-am scos chirurgical o alunita mare de pe barba, excrescenta, cu diametrul de aprox 3mm. Mi-a ramas un semn care se vede f. putin, in orice caz, nu ca fosta alunita. Eu sunt multumita ca in sfarsit am scapat de ea. Mai am si alte alunite pe fatza, dar nu ma deranjeaza la fel de tare cum ma deranja cea din barba.

roxanal spune:
mei, pe mine nu ma deranjeaza prea tare, sa va spun drept, insa dr soune ca tb s-o scot, ca o sa tot creasca(este deja de 4-5 mm) si nu se stie si cum o sa devina

Mia. spune:
quote:
si eu trebuie sa-mi scot o alunita, sau ce o fi, ca n-am inteles exact, este in afara, adica excrescenta, moale la palpat, se afla la baza coloanei, si dr dermatolog m-a si programat joi s-o cauterizeze...nu mi-a specificat daca cu laser sau chirurgical, mi-a spus doar ca imi face o anestezie locala si ca dureaza putin...numai ca eu nu stiu ce sa fac...nu mi-a spus clar ce riscuri sunt..ce implica cauterizarea sau necauterizarea ei...
Asa am patit si eu , m-a programat doctorul sa-mi cauterizeze mai multe alunite...dar ajunsa acasa , pt ca eram si sunt in ceata, am anulat respectiva sedinta...Mi s-a parut suspect ca fara sa-mi faca analize la alunite a zis gata, le scoatem!..Nu e dermatolog ci medic generalist, de familie adica..Nu stiu ce sa fac ...
poze cu Corina Elena
poze
Piersicuta mea

roxanal spune:
am fost azi si am scos "alunita" la Spitalul Militar, la dermatologie, nu a fost o interventie cu laser, dar nici chirurgicala ci eletrocauterizare..s-a rezolvat in 15 min..mi-am cumparat eu xilina si a folosit mai intai 1/2 din ea si pe urma si cealalta jumatate, ptr ca ma ardea.n-a fost mare filozifie...tb sa stau pansata 5-6 zile, sa dau cu rivanol si sa nu ud locul respectiv...

andacos spune:
Si eu sunt "fericita" posesoare de alunitze!
Am pe fatza una destul de mare,pe care insa chirurgul mi-a spus ca nu poate sa mi-o scoata ca-mi ramine o "gaura"!(are radacini mari sau cam asa ceva).
Problema este ca eu am senzatzia ca ea tot creste!Eu am suferit o interventzie chirurgicala minora chiar linga ea,si de atunci am senzatzia ca si-a modificat dimensiunile!
Trebuie neaparat sa-mi fac o programare la dermatolog!
Interventzia cu laser,"taie" numai ceea ce e la suprafatza pielii?
Daca da nu exista apoi riscul sa creasca din nou?
Dana

roxanal spune:
Dana, eu zic ca cel mai bine e sa-ti faci programare la un dermatolog care te poate lamurii pe deplin..nici eu nu stiu prea multe..succes