CINE SI-A SCOS ALUNITE DE PE FATA?
Raspunsuri - Pagina 6
Adrriana spune:
Dianas,te-ai operat la un cabinet particular sau la spital?...eu am trimitere la spital la chirurgie plastica...imi poti spune cat te-a costat?...sa stiu la ce sa ma astept...
aly30 spune:
Buna tuturor!
Ma intereseaza si pe mine acest subiect, desi tare ma sperie.Nu vreau sa va sperii mai mult decat sunt eu, insa vreau sa va povestesc ceva.Acum cativa ani un vecin de-al nostru de 58-60 de ani, ce avea o alunita mai mare la baza gatului, a hotarat sa mearga la Bucuresti sa o scoata fiindca il deranja cand statea intins in pat...a luat legatura cu fiica sa care locuia in Bucuresti, si zis si facut.Nu cunosc amanunte legate de metoda de indepartare a alunitei si nici daca ce i s-a intamplat dupa interventie are legatura cu aceasta...cert e ca dupa aproximativ 2 luni de la interventie omul s-a stins de cancer osos.Dupa interventie a inceput sa acuze dureri de picioare...si tot restul.
Ati mai auzit ceva asemanator?Ma sperie teribil lucrul asta si desi am si eu de scos ceva alunite mi-e groaza s-o fac...
Adrriana spune:
Aly30,ma sperii...poate cancerul era deja extins in corp la acel om...nu stiu ce sa spun...
Marilena12 spune:
Aly, ceea ce spui tu se poate explica prin faptul ca omul avea deja melanom in stadiu avansat probabil cu metastaze osoase si a mers foarte tarziu la operatie. Analiza nevului se face doar postoperator, asa ca este posibil.
Daca stie cineva mai multe despre excizia alunitelor, poate o asemenea excizie, adica procedura in sine, sa genereze un cancer? Poate in cazul laserului, daca nu a fost extirpat cu margine de siguranta? Ma refer la un nev cu potential malign, insa nu ceva intins la tesuturile din jur. Chiar sunt curioasa, si poate sunt si altii care ar vrea sa stie daca o excizie facuta doar pe considerente de ordin estetic, poate degenera intr-o asemenea situatie...
Mari
Ajutati-o pe Sosonica! http://www.sonia.as.ro/
Adrriana spune:
Daca ...mergem sa facem operatia,excizia alunitei...apoi se trimite la biopsie sa se vada de ce natura este...daca este benigna nu sunt probleme...dar daca este maligna ce se intampla?...se da tratament?...in cazul unui cancer...poate fi tratat daca s-a excizat alunita?...citesc atatea cazuri pe net si pun raul in fata de acum...mie doctorita mi-a spus sa o scot,am fixata data operatiei...mai sunt fete care s-au operat?...sa mai aflam si alte pareri...
Marilena12 spune:
Daca alunita a fost excizata cu margini de siguranta mai largi si la analiza iese ca este maligna, daca este un stadiu incipient atunci este posibil sa fi fost scoasa toata si sa nu recidiveze. Daca medicul considera ca este cazul va efectua alta operatie pt a mai scoate o parte din tesutul care a fost in jurul alunei. Probabil se da tratament chimio si se verifica si ganglionii mai apropiati.
Daca la analiza nu iese nimic aiurea, atunci nu trebuie sa-ti faci probleme.
Mari
Ajutati-o pe Sosonica! http://www.sonia.as.ro/
Natasa spune:
Nu scoaterea aluntelor provoaca -cancer!!! Am citit pe internet, am mers la doi medici dermatologi, am vazut multe interviuri cu dermatologi cunoscuti. Excizia alunitelor nu provoaca nici o boala! Daca alunita e potential maligna si excizia s-a facut corect- cu destul tesut de jur imprejur, pericolul e indepartat. Daca fost afectata de celulele canceroase o zona mai mare, atunci se trece si la tratament. Un doctor bun studiaza cu un aparat care mareste mult fiecare alunita si daca i se pare dubioasa o scoate chirurgical si nu nu laser sau electrocauter, tocmai pentru a scoate cit mai mult din jurul ei.
Si asa, ca fapt divers, uitati-va la strainii pe care ii cunosteti si vedeti citi au alunite. Eu lucrez intr-un mediu in care cunosc multi straini si cum le apare cea mai mica alunita merg sa o scoata! N-o sa vezi la ei cum vezi la noi de atitea ori femei/barbati cu alunite uriase pe fata si in cap cu mitul de acum 50 de ani "daca o scoti faci cancer!"
Eu am multe alunite pe corp, e imposibil sa le scot pe toate, dar pe cele pe care le atingeam/raneam des le-am scos si am mai scos si una de pe fata pentru ca era total inestetica.
Nu vreau sa fac reclama de genul "mergeti si scoateti-va alunitele", dar daca le vedeti ca isi maresc dimensiunile, ca au margini neregulate, ca le raniti des (la curea, sutien, lantisor etc), mergeti sa vi le vada cineva si lasati miturile din vecini- de genul un unchi si-a scos o alunita si pe urma l-a calcat masina!. Sintem una dintre tarile cu mortalitatea cea mai ridicata la cancer de piele pentru ca oamenii nu merg la control (pentru ca nu au timp, bani, pentru ca le-a zis vecina ca e periculos etc) si atunci cind ajung la doctor cu melanom e evident prea tirziu. Din pacate e un tip pacatos de cancer si daca se ajunge tirziu la medic sansele de supravietuire sint minime. Macar un control periodic, ca cel stomatologic, e absolut necesar pentru cei cu tenul plin de alunite!
cris7 spune:
buna fetelor,
citesc aici ce ati scris pentru ca si eu sunt interesata sa merg la un medic dermatolog in Bucuresti. Intrebare: a fost cineva la d-na doctor Mihaela Leventer? pupici
dilaural spune:
Fetelor,
am si eu o intrebare: stie cineva ceva despre Dr. Spataru de la Urgenta? Mi s-a spus ca este specializat in scoaterea alunitelor...
A auzit cineva de el, ati fost la el?
Ma supara o alunitza care o am sub brat langa san si tare as vrea s-o vada cineva, chiar sa o si scot cu toate ca mi-e o frica de mor! Este din aceea inchisa la culoare, iesita in afara si carnoasa.
Cosmeticiana mea care e la facultatea de medicina - dermatologie si care are f multa experienta, cand le-a vazut mi-a spus ca sunt din alea care n-au nici o problema si se scot repede.
Dar mie tot frica imi este.
Va pup si astept raspuns daca stie cineva ceva!
Dilaural cu Andreea Eliza
dianas spune:
Eu m-am operat la dr. Leventer Mihaela, s-a purtat foarte frumos cu mine, extrem de atenta si de interesata de cazul meu, o femeie foarte draguta si un medic excelent. Asta in conditiile in care m-am dus la cabinetul ei fara nicio recomandare, fara sa o fi cunoscut dinainte sau sa avem vreo cunostinta comuna.
Nota 10 pentru ce mi-a facut si pentru felul in care s-a comportat cu mine!!!!