CINE SI-A SCOS ALUNITE DE PE FATA?
Raspunsuri - Pagina 7
nicoleta79 spune:
buna!!!am si eu o "problema" cu fetita mea de 7 luni, am nascut-o cu un nev pigmentar pe obrazul stang, am consultat 2 medici dermatologi, printre care si pe domnul dr. Giurcaneanu, care ne-a spus ca fetita e mica pt operatie cu laser, ca trebuie anesteziata, si sa asteptam pana pe la 4-5 ani, celalalt medic ne-a spus ca dupa 6 luni o poate opera cu laser.nu stiu ce sa fac?mai vreau sa va spun ca nu este proeminent, se vede mai mult la lumina zilei, este de culoare cafeniu deschis, are forma nereguata si din cate am obsevat pana acum creste in lungime).va rog sa imi raspundeti daca tb sa o operam????
Noa spune:
Mi-am scos si eu in urma cu vreo 2 luni, o alunita mica, de culoarea pielii, care insa era pozitionata exact pe linia sutienului si tot timpul o traumatizam si ma ustura locul.Mi-a scos-o cu laserul(cred, pentru ca mi-a pus un fel de ochelari la ochi), m-a usturat locul cateva zile,dar acum s-a inchis, nu mai simt nici un disconfort.
Am insa o nelamurire:e normal ca dupa 2 luni de la excizie, locul pe care a fost alunita sa fie rosu?Si inca ceva.Dr. care a scos-o mi-a spus ca nu o trimite la analiza ca " nu e nevoie".S-a mai intamplat cuiva?
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Yannia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicoleta79 buna!!!am si eu o "problema" cu fetita mea de 7 luni, am nascut-o cu un nev pigmentar pe obrazul stang, am consultat 2 medici dermatologi, printre care si pe domnul dr. Giurcaneanu, care ne-a spus ca fetita e mica pt operatie cu laser, ca trebuie anesteziata, si sa asteptam pana pe la 4-5 ani, celalalt medic ne-a spus ca dupa 6 luni o poate opera cu laser.nu stiu ce sa fac?mai vreau sa va spun ca nu este proeminent, se vede mai mult la lumina zilei, este de culoare cafeniu deschis, are forma nereguata si din cate am obsevat pana acum creste in lungime).va rog sa imi raspundeti daca tb sa o operam???? nicol teodorescu |
Buna! Nepotica mea s-a nascut cu un nev pigmentar pe gamba, avand dimensiunea unui bob de mazare. Pe la un anisor, a fost la dl dr. Lascar si i-a zis ca nevul va trebui scos dar fetita era prea mica. Si ei i-a spus sa astepte pana la varsta de 4-5 ani, timp in care, anual, mergea cu ea la control ca sa vada cum evoluaza. S-a constatat ca pana la varsta de 5 ani crescuse de marimea unei masline, un pic mai lunguiata. I l-a scos si in locul respectiv are un semn usor, ca o dunga, care in timp n-o sa se mai vada, a asigurat-o dl. dr.
La clinica, au avut conditii excelente iar nepoata mea s-a ales cu diploma pentru cel mai curajos pacient al anului.
Mami de
http://family.webshots.com/album/565167363ZQuFzC
louisea spune:
Noa.. daca alunita arata cat de cat "normal", nu si-a schimbat marimea si culoarea in ultimii ani, nu se vede asa necesar analiza.
Eu de ex dupa ce mi-am scos unele, mi-a zis doctorul ca ma suna daca e ceva, si nu m-a sunat.. dar de unde sa stiu eu daca analiza chiar a fost facuta?
Nu stiu cat e de "normal" ca locul sa fie rosu, dar de ex. pe mine ma mai mananca cateodata unde mi-am scos una din alunite.. Poate dar trebui sa mergi la un dermatolog sa se uite mai atent, pt ca e mai greu sa ne dam noi cu parerea daca n-am vazut :)
E locul rosu permanent? Ai mancarimi pe locul respectiv? Ai zis ca e la linia sutienului.. ai lasat locul liber o perioada sa se refaca?
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
Angelinne spune:
Eu am fost la un batrin care prepara o solutie acida dar nu stiu exact ce contine....si in citeva zile mi s-a uscat si a cazut abea se vede ceva////
Xemar spune:
Buna
am si eu nevoie disperata de o solutie de a scapa de alunite,mi-au iesit mult pe corp si e destul de neplacut.Cele mai multe sunt plate.Cum se numeste solutia aceea a chimistului?
Multumesc
citat din mesajul lui AllyMcBeal Am trei colegi (pe doi din ei i-am vazut personal) care au scapat de alunitele de pe fata cu ajutorul unui chimist din Cluj,care le-a aplicat O DATA ceva solutie pe semne,iar in doua saptamani le-au cazut. Unul din colegi avea fata plina de semne iesite in relief si mari,iar colega avea vreo trei pe fata:spranceana,buza si nas.Pe ea am vazut-o cand semnele erau ,dupa tratament,cu coajba,urmau sa cada,cel mai mic cazuse deja si nici nu se distingea locul.L-am vazut ieri si pe coleg,cu fata curata,de zici ca nu-i el. Ma bate gandul sa merg si eu cu semnul meu de pe gat,ca ma deranjeaza daca vreau sa port lantisor. A mai auzit cineva de metoda asta? Din moment ce nu ramane cicatrice,ma gandesc ca n-or fi efecte adverse...dar ma gandesc si ca poate sunt...Mi-e putin frica,dar mi-ar fi mai frica la operatie! Zilele astea fac rost de adresa omului si poate de nr. de tel. Sanatate ! |
Donia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Xemar Buna am si eu nevoie disperata de o solutie de a scapa de alunite,mi-au iesit mult pe corp si e destul de neplacut.Cele mai multe sunt plate.Cum se numeste solutia aceea a chimistului? Multumesc
|
Ma gandesc ca poate sa fie vorba de crioterapie, alunitele sunt inghetate cu ajutorul unei substante. Asa ceva mi-a propus mie medicul de familie si am citit cate ceva pe net zilele astea, insa nu cred ca e o solutie pentru alunitele plate.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
speranta spune:
Cryopharma, produsul caruia i se face reclama la tv, o fi bun si pt alunitele de pe fata? a folosit cineva asa ceva?
XIO spune:
citat din mesajul lui speranta Cryopharma, produsul caruia i se face reclama la tv, o fi bun si pt alunitele de pe fata? a folosit cineva asa ceva? |
Nevii pigmentari , adica alunitele trebuie biopsiate!
De aia se face sau excizie chirurgicala clasica , sau e excizeaza cu cauterul.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/