Scoala la 6 sau 7 ani si 9 luni?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dcop spune:

Astazi a fost ziua cea mare! Am facut pasul, suntem inscrise la scoala 172 (Sfantul Andrei)!
Am reusit sa gasesc o invatatoare tanara,foarte draguta, care are o fetita la gradinita, se spune ca e una din cele mai bune din scoala, asa ca sunt in culmea fericirii.
Deloc de neglijat este si faptul ca am convins-o pe d-na Secretara sa o inscrie desi noi nu apartinem de scoala respectiva.
Asa ca la 6 ani si 6 luni vom fi in clasa intai

mami de dpitigoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

dcop felicitari!
sa luati numai premiul I!!!

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

felicitari, dcop!
Asteptam cu interes sa ne povestiti si sa ne dati sfaturi.
ina C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Baietelul meu a facut 7 ani in oct. 2006 si acum este clasa I. Cunostintele noastre(cele cu copilasi de 6-7 ani) ne sfatuiau sa il mai tinem un an pe motiv "ca e mic" , asta ar fi insemnat sa il dau la 7 ani si 11 luni. Doamnele educatoare la fel spuneau sa il mai tinem un an "ca nu e pregatit", "ca nu e atent si prea jucaus". Oare ce au de castigat daca merg copii la 7 ani si..la scoala, oricum ele au luat grupa mica in acest an. Baietelul meu nu a invatat sa scrie si sa citeasca la gradi, abia cunostea literele de tipar iar in ultimul timp era un cosmar pt el gradinita.
Deci, am facut consiliu de familie tinand cont si de parerea copilului despre gradi, am luat in calcul si inaltimea lui (este f. dezvoltat desi este printre cei mai mici ca varsta, este al doilea ca inaltime din clasa) si l-am inscris la scoala. Imi pare rau ca nu este nascut prin aprilie - mai, dar asa....ce ar fi fost sa-l dau la 8 ani, parca era prea mare. Oricum ca nivel de inteligenta nu este mare diferenta (din contra)fata de cei care aveau deja 7 ani si..la inceperea scolii. Poti sa dai copilul la scoala si la 8 ani daca nu te ocupi de el il pot depasi cu succes cei mici.Acum este foarte incantat de scoala (step by step)a invatat sa citeasca destul de repede si oricum in clasa I repeta multe lectii facute la gradinita (exceptand scrierea si citirea literelor).
Noi mamicile intotdeauna ne vedem copii prea mici decat sunt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Felicitari pentru decizie! Sunt sigura ca este una buna! Si Stefan va merge la scoala la 6 ani si 8 luni, sigur va fi bine! Acum nu are decat 4 ani, nu imi planuri prea mari, poate vom fi nevoiti sa amanam scoala... desi nu cred. Desi nu-i place sa scrie si sa deseneze, si eu am fost la fel cand eram mica. Si la 6 ani si 4 luni m-am descurcat de minune si in clasa I, si dupa :).
Multa bafta.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Vladut implineste 6 ani pe 19.02. Nu vrea sa-l dau la scoala anul acesta, chiar daca o sa fie cam mare. Problema la el nu e ca nu ar fi interesat de scris-litere-mate (este chiar foarte interesat) ci ca este extrem de imatur si incompetent social. Pur si simplu nu intelege deloc cum se pune problema cu alte persoane. Tot timpul zici ca e picat din luna.
Pe de alta parte e vraiste in viata de zi cu zi - se incalta cu un adidas de o culoare si altul de alta culoare, nu-l interesaza cu ce se imbraca, la gradi vine de la toaleta cu uniforma in chilotei si rad copiii de el... E dezastru din punct de vedere social...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cortez, eu una iti multumesc pentru experienta impartasita. Mie imi face foarte bine. Adi a implinit 6 ani in decembrie si l-am inscris deja la scoala. Au mai fost voci cum ca este prea mic ca este foarte greu in clasa I. Educatoarea insa a spus ca se descurca.
Nu stie sa scrie si sa citeasca, desi cunoaste literele si mari si mici si de mana si de tipar, dar este complt dezinteresat pentru ca spune ca se plictiseste cand scrie, iar lui ii place matematica si mediul... Haios a fost cand a tras concluzia ca nici o problema daca nu invata sa scrie si sa citeasca in clasa I o mai face odata.

Simali, si Adi este foarte imprastiat, dar urmarindu-l in dezvoltare si uitandu-ma la barbatul meu, am tras concluzia ca niciodata nu va fi atent cum se imbraca sau interesat daca isi imbraca pantalonii cum trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Dupa parerea mea baietii/barbatii raman imprastiati toata viata. Sunt putini cei care stiu sa aiba grija de ei chiar si la maturitate. De aceia ii iubim si au nevoie de noi nu ?. Glumesc. Baiatul meu si acum se imbraca cu ajutoare (de taticu, de bunica) desi se descurca foarte bine si singur dar daca are cine, de ce nu? Nepotica mea care este cu 1 an si 4 luni mai mica si inca de la 3-4 anisori se imbraca si alegea singura hainele cu care se imbraca a doua zi la gradi. Problema este ca din pacate noi mamicile de baieti ne cam cocolosim "bebelusii", pana ne dam seama la un moment dat ca "bebelusii" nostri au crescut atat de mult incat urmeaza sa-si intemeieze o familie.''.
Draga SIMALI, nu cred ca faci rau sa-l mai tii un an, mai ales daca ii si place la gradinita.
Mult succes in gasirea unei variante cat mai bune pt. copilasii vostri.

Cortez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Prietena mea are baietel nascut in ianuarie si a decis contrar parerilor educatoarelor sa dea copilul la scoala la 6 ani si 8 luni. Copilul este mititel, extrem de sensibil si inocent dar...este de departe cel mai bun din clasa, merge f.bine si la inot. Nici inca 10 ani e gradi nu i-ar fi schimbat firea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcop spune:

Multumesc pentru urari!

Cele care considera ca nu ar face fata copiii lor la scoala, va ganditi la cum ar reactiona ei acum sau peste 6-7 luni?
Ganditi-va cat au crescut si ce au asimilat de acum 6 luni pana acum si ca vor fi mai mari cu 6 luni atunci cand vor incepe scoala!

Mergi la inceput