Scoala la 6 sau 7 ani si 9 luni?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Monica, tocmai ca ai trecut prin asta ar trebui sa intelegi: noi ne rusinam ca ni se vedeau sanii in clasa a sasea, a saptea (probabil ti-aduci aminte cate stateau cocosate din cauza asta)...
Iar un copil de 7 ani ocupa locul unuia de trei pt ca o gradi are o anumita capacitate si un anumit numar de educatoare. La Ozi se ajunsese la un moment dat ca la grupa mica sa fie si copii care facusera deja 4 ani de gradi (educatoarea avusese deja 2 ani grupa pregatitoare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by monica

quote:
Originally posted by CristinaT

Si cum se numesc cei care fac prostia de a-si da copii la scoala la 6 ani???

Spre sa corectezi cuvantul.

dupa ce corectezi tu copiii

"La sagesse, c'est d'avoir des ręves suffisamment grands pour ne pas les perdre de vue lorsqu'on les poursuit."

Fa prostia si corecteaza-ma tu. Vei ca in acelasi mesaj am mai avut o greseala.Fa si prostia asta.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
Originally posted by monica

am dispute aproape zilnice si interminabile cu o buna prietena pe tema asta.
toate educatoarele spun ca oricât de inteligent este copilul, efortul intelectual si cel fizic este mult prea mare pentru a-l da la scoala la 6 ani, 6 ani si ceva..si sunt totalmente de acord
Bun, ca e sau nu apt sa faca fata stresului si programului de scoala, poate fi discutabil, dar oameni buni, sa ma lamureasca si pe mine cineva ce înseamna "câstiga 1 an" daca pleaca la scoala la 6 ani??? 1 an de ce?? de munca??? Iese în productie mai devreme?? Iese la pensie mai devreme?? Nu înteleg si pace! A, daa, mai câstiga 1 an de copilarie stând înca 1 an acasa (la gradi respectiv), dar care e câstigul asta enorm plecând mai devreme la scoala.
Io o sa-l dau la 7 ani jumate aproape (e nascut în mai ) si nimeni nu ma poate convinge ca ar fi mult mai câstigat mergând mai devreme. E un copil inteligent, e foarte înalt (mult peste medie), e bine dezvoltat, are oaresce cunostinte, cunoaste toate literele si cifrele, începe încet încet sa scrie si totusi eu am sa-l tin acasa.
Imi zice prietena mea: o sa ai ditamai huiduma de 16 ani aproape la clasa a 8-a! So what??? O sa fie cel mai mare si cel mai tare :-)
Acuma, fiecare face cum crede, da' io zic ca e o mare prostie sa trimiti copilu' la scoala cât mai repede.
Parerea mea!
Pretena mea o da pe fetita ei la 6 ani si 1 luna! Brrrrrrrr

"La sagesse, c'est d'avoir des ręves suffisamment grands pour ne pas les perdre de vue lorsqu'on les poursuit."

monica, dar daca ar avea in septembrie 6 ani si 9 luni cand l-ai da?
intr-adevar ca la 6 ani si o luna e devreme, insa la 6 ani si 9 luni nu!
Aici intrebarea din topic era pt 6 ani si 9 luni sau 7 ani si 9 luni, nu despre alte varste. Daca a mea fetita era din mai si eu o dadeam la 7 ani si 4 luni, dar fiind din decembrie am ales 6 ani si 9 luni, 7 ani si 9 luni mi se pare prea mult, cel putin pt ea. Depinde si de copil. Cum e dezvoltat, ce stie, etc. S-ar plictisi inca un an pt ca stie sa scrie, sa citesca, sa socotasca si e si inalta (125 cm). Ce sa mai faca inca un an????

serbari gradi

www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">puiut de om

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Tot la asta ne gandeam si noi zilele astea,cand sa o dam pe pitica la scoala(e nascuta pe 25 Decembrie)si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este la 6 ani si 9 luni .Initial ma gandeam sa o las sa mai copilareasca 1 an dar parca este totusi prea mare sa mearga la 7 ani si 9 luni la scoala.

botez
copiii mei iubiti
poze noi
Cristina , mamica de Craciunita Cristina Adriana (25.12.2001) si piticut Mihai Stefan (17.09.2004)

Mergi la inceput

stie cineva cand incepe scoala anul asta??
la 1 sept sau la 15 sept?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by april

ORDIN
cu privire la structura anului scolar 2006 - 2007

Art.2 Anul scolar 2006-2007 începe pe data de 1 septembrie 2006, se încheie pe data de 31 august ( aici intra si invatamantul prescolar . de aceea este asa lunga perioada )
2007 si se structureaza pe doua semestre, dupa cum urmeaza:
Semestrul I

Cursuri – vineri, 15 septembrie 2006 – vineri, 22 decembrie 2006.
În perioada 30 octombrie - 5 noiembrie 2006, clasele din învatamântul primar si grupele din
învatamântul prescolar sunt în vacanta.
Vacanta – sâmbata, 23 decembrie 2006 – duminica, 7 ianuarie 2007
Cursuri – luni, 8 ianuarie 2007 – vineri, 2 februarie 2007
Vacanta intersemestriala – sâmbata, 3 februarie 2007 – duminica, 11 februarie 2007
Semestrul al II-lea
Cursuri – luni, 12 februarie 2007 –vineri, 6 aprilie 2007
Vacanta – sâmbata, 7 aprilie 2007 – duminica, 15 aprilie 2007
Cursuri - luni, 16 aprilie 2007 – vineri, 15 iunie 2007

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lala_D

quote:

ORDIN
cu privire la structura anului scolar 2006 - 2007

Art.2 Anul scolar 2006-2007 începe pe data de 1 septembrie 2006, se încheie pe data de 31 august ( aici intra si invatamantul prescolar . de aceea este asa lunga perioada )
2007 si se structureaza pe doua semestre, dupa cum urmeaza:
Semestrul I

Cursuri – vineri, 15 septembrie 2006 vineri, 22 decembrie 2006.
În perioada 30 octombrie - 5 noiembrie 2006, clasele din învatamântul primar si grupele din
învatamântul prescolar sunt în vacanta.
Vacanta – sâmbata, 23 decembrie 2006 – duminica, 7 ianuarie 2007
Cursuri – luni, 8 ianuarie 2007 – vineri, 2 februarie 2007
Vacanta intersemestriala – sâmbata, 3 februarie 2007 – duminica, 11 februarie 2007
Semestrul al II-lea
Cursuri – luni, 12 februarie 2007 –vineri, 6 aprilie 2007
Vacanta – sâmbata, 7 aprilie 2007 – duminica, 15 aprilie 2007
Cursuri - luni, 16 aprilie 2007 – vineri, 15 iunie 2007

O zi excelenta tuturor !
Lala.

lala, dar te contrazici: la art. 2 scrie ca incepe la 1 sept iar la sem I scrie cu 15 sept.! cine ma lamureste???
si cum sa se termine la 31 august?????

Mergi la inceput

Nu ma contrazic ti-am scris in paranteza ca la 1 septembrie incep profesorii si ciclu prescolar ( adica gradinita ) iar CURSURILE elevilor incep la 15 septembrie

Vacanta incheiata la 31 august se refera tot la profesori si cei de gradinita

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

mersi. m-am linistit....mai e pana la 15 sept.

Mergi la inceput

quote:

mersi. m-am linistit....mai e pana la 15 sept.

dar trece repede timpul

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput