Scoala la 6 sau 7 ani si 9 luni?
Raspunsuri - Pagina 3
monica spune:
am dispute aproape zilnice si interminabile cu o buna prietena pe tema asta.
toate educatoarele spun ca oricāt de inteligent este copilul, efortul intelectual si cel fizic este mult prea mare pentru a-l da la scoala la 6 ani, 6 ani si ceva..si sunt totalmente de acord
Bun, ca e sau nu apt sa faca fata stresului si programului de scoala, poate fi discutabil, dar oameni buni, sa ma lamureasca si pe mine cineva ce īnseamna "cāstiga 1 an" daca pleaca la scoala la 6 ani??? 1 an de ce?? de munca??? Iese īn productie mai devreme?? Iese la pensie mai devreme?? Nu īnteleg si pace! A, daa, mai cāstiga 1 an de copilarie stānd īnca 1 an acasa (la gradi respectiv), dar care e cāstigul asta enorm plecānd mai devreme la scoala.
Io o sa-l dau la 7 ani jumate aproape (e nascut īn mai ) si nimeni nu ma poate convinge ca ar fi mult mai cāstigat mergānd mai devreme. E un copil inteligent, e foarte īnalt (mult peste medie), e bine dezvoltat, are oaresce cunostinte, cunoaste toate literele si cifrele, īncepe īncet īncet sa scrie si totusi eu am sa-l tin acasa.
Imi zice prietena mea: o sa ai ditamai huiduma de 16 ani aproape la clasa a 8-a! So what??? O sa fie cel mai mare si cel mai tare :-)
Acuma, fiecare face cum crede, da' io zic ca e o mare prostie sa trimiti copilu' la scoala cāt mai repede.
Parerea mea!
Pretena mea o da pe fetita ei la 6 ani si 1 luna! Brrrrrrrr
angy11 spune:
Ina,baiatul meu e nascut tot pe 28 decembrie,ce coincidenta misto,dar 1997,l-am dat la scoala la 7 ani si noua luni,din aceleasi motive ca nu-l atragea,am simtit ca nu e pregatit pentru acest pas,pot sa-ti spun ca nu-mi pare rau deloc,azi a avut serbarea de finele clasei I,acolo e locul lui printre copiii de '98,ca de fapt s-a nascut cu trei zile inainte de schimbarea anului,in schimb fiica-mea face 6 ani in 18 septembrie si deja e pregatita pentru scoala,a contribuit la asta si fratele mai mare,dar tot nu o dau la scoala decat la anul.
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by monica
am dispute aproape zilnice si interminabile cu o buna prietena pe tema asta.
toate educatoarele spun ca oricāt de inteligent este copilul, efortul intelectual si cel fizic este mult prea mare pentru a-l da la scoala la 6 ani, 6 ani si ceva..si sunt totalmente de acord
Bun, ca e sau nu apt sa faca fata stresului si programului de scoala, poate fi discutabil, dar oameni buni, sa ma lamureasca si pe mine cineva ce īnseamna "cāstiga 1 an" daca pleaca la scoala la 6 ani??? 1 an de ce?? de munca??? Iese īn productie mai devreme?? Iese la pensie mai devreme?? Nu īnteleg si pace! A, daa, mai cāstiga 1 an de copilarie stānd īnca 1 an acasa (la gradi respectiv), dar care e cāstigul asta enorm plecānd mai devreme la scoala.
Io o sa-l dau la 7 ani jumate aproape (e nascut īn mai ) si nimeni nu ma poate convinge ca ar fi mult mai cāstigat mergānd mai devreme. E un copil inteligent, e foarte īnalt (mult peste medie), e bine dezvoltat, are oaresce cunostinte, cunoaste toate literele si cifrele, īncepe īncet īncet sa scrie si totusi eu am sa-l tin acasa.
Imi zice prietena mea: o sa ai ditamai huiduma de 16 ani aproape la clasa a 8-a! So what??? O sa fie cel mai mare si cel mai tare :-)
Acuma, fiecare face cum crede, da' io zic ca e o mare prostie sa trimiti copilu' la scoala cāt mai repede.
Parerea mea!
Pretena mea o da pe fetita ei la 6 ani si 1 luna! Brrrrrrrr
"La sagesse, c'est d'avoir des rźves suffisamment grands pour ne pas les perdre de vue lorsqu'on les poursuit."
Si cum se numesc cei care fac prostia de a-si da copii la scoala la 6 ani???
Spre sa corectezi cuvantul.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
grati.ela spune:
Din punctul meu de vedere copilul trebuie sa inceapa scoala intre 6 si 7 ani. Sa va ganditi si la urmatorul aspect: un copil care sta la gradi peste aceasta varsta ocupa locul unui copilas de 3 ani care este mult mai indreptatit sa mearga la gradinita. Daca ministerul va impune ca sa fie scolarizati toti copiii cu varste intre 6 si 7 ani (si nu peste) poate ca rezolva si problema celor mici. Problema se transfera la scoala (doar pt o generatie)dar ele au capacitati mari (sunt practic aceleasi scoli de pe vremea lui Ceausescu unde erau clase pana la i). Ce sa va mai spun ca la Ozi in clasa I sunt fetite de 8 ani si jumatate care au sani vizibili deja!
ina C spune:
Buna, Monica!
Nu te-am mai "vazut" de multa vreme.Te stiu din 2001 si te-am reintilnit la 3-3-3.Ce mai faceti?
ina C
monica spune:
quote:
Originally posted by CristinaT
Si cum se numesc cei care fac prostia de a-si da copii la scoala la 6 ani???
Spre sa corectezi cuvantul.
dupa ce corectezi tu copiii
monica spune:
quote:
Originally posted by ina C
Buna, Monica!
Nu te-am mai "vazut" de multa vreme.Te stiu din 2001 si te-am reintilnit la 3-3-3.Ce mai faceti?
ina C
Buna Ina!
Suntem cam off-topic, dar multumesc de īntrebare. Suntem ok, vladut al meu a facut 5 ani, e la grupa mijlocie, le va face si pe cea mare si pe cea pregatitoare (ca sa fim si īn subiect :D ). In rest, ca pe la noi...Agitatie, stres, munca multa, oboseala..Nimic interesant. Voi??
Pup
Monica, mama lui Vladut, nascut pe 7 mai 2001
angy11 spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
Din punctul meu de vedere copilul trebuie sa inceapa scoala intre 6 si 7 ani. Sa va ganditi si la urmatorul aspect: un copil care sta la gradi peste aceasta varsta ocupa locul unui copilas de 3 ani care este mult mai indreptatit sa mearga la gradinita. Daca ministerul va impune ca sa fie scolarizati toti copiii cu varste intre 6 si 7 ani (si nu peste) poate ca rezolva si problema celor mici. Problema se transfera la scoala (doar pt o generatie)dar ele au capacitati mari (sunt practic aceleasi scoli de pe vremea lui Ceausescu unde erau clase pana la i). Ce sa va mai spun ca la Ozi in clasa I sunt fetite de 8 ani si jumatate care au sani vizibili deja!
angy11 spune:
quote:
Eroare! Un copil de 6 ani si....nu ocupa locul unuia de trei ani,copii sunt structurati pe grupe,iar cei de peste 6 ani sunt la grupa pregatitoare care exista oricum,deci nu vad cum un copil de grupa mica i-ar putea lua locul in acea grupa.
monica spune:
quote:
unde e legatura cu subiectul īn discutie??
Si pentru ca ai deschis discutia, as vrea sa povestesc o secventa din categoria "no comment": baiatul meu de 5 ani nu de mult īmpliniti, sāmbata trecuta īn Parcul Tineretului la Boom Land (un soi de Balon gen Herastrau am īnteles...eu n-am vazut), cu parintii mei. Vine copilu' si povesteste usor īncurcat (din pacate n-a stiut cum sa reactioneze ) cum doua fetite (din descrieri am estimat ca pe la 7-8 maxim 9 ani) l-au abordat de doua ori īn cursul jocului, īntrebāndu-l daca doreste ca ele sa-i arate "niste tzātze mici". Si am stat si m-am īntrebat īn sinea mea oare la scoala ce-o sa-i mai arate?? O sa i-o puna pe fofo direct pe banca banuiesc..
Si d-aia zic sa tremet copilu' copt la scoala, sa fie domnule capabil cāt de cāt sa reactioneze..
Glumesc, evident, dar marturisesc totodata ca sunt usor īngrijorata de mersul lucrurilor...