Scoala la 6 sau 7 ani si 9 luni?
Raspunsuri - Pagina 2
furni spune:
Eu l-am dat pe al meu la 6 ani si 9 luni (acum suntem deja in a II-a). Am mers pe principiul ca, la gradi repeta aceeasi grupa pregatitoare (unde nici prima oara nu a facut mare lucru) si creierul daca ii dai exercitiu face, daca nu, nu si la sfarsitul anului era mai relaxat.
Asa ca l-am "aruncat" in scoala si, desi la inceput este greu (cel putin primul semestru eram cu nervii varza), s-a dat pe brazda si la sfarsitul clasei I a luat premiul I, o multime de diplome si se afla printre cei mai buni copii din clasa.
Oricum sa stiti ca se afla, ca si varsta, pe la jumatatea clasei (deci sunt multi copii dati la scoala de la 6 ani).
Asa ca, daca nu au probleme majore, scoala este un stimul f. bun pt. creierul unui copil de 6 ani 1/2.
Mari succese voua si prichindeilor.
mirelam spune:
quote:
Originally posted by furni
....s-a dat pe brazda si la sfarsitul clasei I a luat premiul I, o multime de diplome si se afla printre cei mai buni copii din clasa.
http://community.webshots.com/user/furni001
??? Eu stiu ca nu se dau premii in clasele mici. Doar diplome de merit.
Acum referitor la varsta, depinde de parerile fiecaruia. Eu l-am dat la 7 ani si jumate si nu-mi pare rau. Faptul ca l-am mai tinut un an la gradinita nu i-a stricat ba din contra s-a mai maturizat , a invatat sa fie mai disciplinat, mai responsabil.
Sorina spune:
Andreea are 6 ani si 2 luni si va merge abia la anul la scoala.
Noi nu am luat-o cu generalitati: " la 6 ani un copil e pregatit"....noi am intrebat educatoarea. Si din 38 de copii, cat are grupa, anul acesta doar 7 pleaca la scoala si mai mult pentru ca sunt deja la 7 ani. Educatoarea Andreei este de parere ca pruncii nu sunt suficient de "focusati" la lectii, nu ca n-ar fi inteligenti. Ca una e sa stea pe scaun si alta e sa stea pe scaun si sa si priceapa dar mai ales sa si participe activ la lectii.
Asa ca eu una sunt pentru o copilarie prelungita, in fond are toata viata la dispozitie ca sa invete, insa doar 7 ani de copilarie.
Parerea mea este sa intrebi educatoarea copilului, in fond e cadru didactic si e cea mai in masura sa-si dea cu presupusa vis-a-vis de cat de pregatit e un copil.
Oricand ati incepe scoala, noi va dorim La multi ani azi, de ziua copilului si o copilarie fericita!
Banti spune:
Fetita mea Irina a mers la scoala anul trecut la 6 ani si 4 luni si s-a descurcat perfect. Desi e un pic cam imprastiata, la lectii e foarte atenta (si sta si in ultima banca ca e inalta pentru virsta ei)si invata foarte bine. Nici nu ma gindesc sa o fi dat la 7 ani si ceva ca era prea mult. Are colegi in clasa care au deja 8 ani mai demult, iar ea e cea mai mica ca virsta, ar asta nu inseamna ca invata si mai bine sau sint mai atenti la ore.
Matei va merge la scoala la 6 ani si 9 luni pentru ca e nascut in decembrie, iar cind Dani va implini 6 ani si 4 luni va merge si el la scoala dar mai e ceva pina atunci ca e inca un bebelus
Cred ca la 6 ani se descurca perfect la scoala copiii, nu e nevoie sa mearga la peste 7 ani.
Ioana - de 3 x mami
mihaela_80 spune:
eu am mers la scoala la nici 6 ani impliniti, pt ca sunt nascuta vara, si am fost premianta mereu :)
adevarul e ca ma plictisieam la gradinita si nu invatam nimic nou, asa ca tine mai mult de copil decat de varsta.
el vrea la scoala? ca eu de-abia asteptam
Roxali spune:
Anul asta merge si baietzoiul meu la scoala(26.01.00).Ptr cei nascutzi pina in decembrie e obligatorie scoala (deci pina la 6 ani merg!), in schimb ptr al meu nu era obligatoriu (cei din ian si februarie facultativ) si nu am vrut sa-l trimit.Nici nu stiam ca in Romania se mai trimit copii la 7 ani(si eu am fost la fel).
ina C spune:
Principalul motiv pentru care mi-am pus aceasta intrebare a fost cel de ordin fizic.Mi s-a parut intotdeauna ca Radu e slabut, palid, scund fata de prietenii lui 120 cm si 20 kg.
Am participat insa la serbarea de sfirsit de an si copii de aceeasi marime vor merge anul acesta la scoala.
Inca suntem nehotariti!Ma consolez insa ca pina in sept 2007 mai este suficient timp.
annita72 spune:
Fetita mea a mers la scoala la 6 ani si 10 luni, dupa 4 ani de gradinita, pentru ca am dat-o la gradi la 2 ani si 10luni(e nascuta in noiembrie). Are, intr-adevar, colegi cu aproape un an mai mari in clasa, dar daca as mai fi tinut-o inca un an... Cand a mers la scoala stia deja sa citeasca foarte bine si sa faca mici socoteli. Mi-a fost teama ca daca o mai tin inca un an la gradi, dat fiind ca la scoala au mai "aerisit" programa de clasa intai, o sa se plictiseasca.
Asa ca daca crezi ca e pregatit copilul... Si nu spun dpdv fizic, pentru ca Ioana are la 7 ani si jumatate 129cm si 21kg si se descurca si cu ghiozdanul si cu programul.
mami de tudor si ioana
desprecopii spune:
Noi am hotarat sa il tinem pe Andrei in grupa de prescolari inca un an - desi are 6 ani si 3 luni.
Eu cred ca nu pierde nimic daca mai copilareste putin - e destul timp in viata pentru invatat si griji.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
mnarcisa spune:
Narcis va merge de 7 ani si 7 luni (in 2007-2008 an scolar)
Eu am mers de 6 ani si 5 luni si pentru mine a fost un chin. Nu constientizan ca am de facu tteme si pur si simplu nu intelegean ce caut eu acolo desi cunosteam destui copii si invatatoarea era super (indca mai tin legatura cu ea). Mai las copilul un am la gradi, va face si grupa pregatitoare si poate se da la cale ca e destul de zapauc (educatoarea lui zice ca ar fi fost nevoie de indca trei ca el sa se lase de meserie), assa ca ii mai las un am sa se "maturizeze", desi aproape toata lumea ma piseaza sa il sau in toamna, dar e usor de zic cand nu ai de facut tu teme cu copilul.
Toate cele bune!
Narcis George si Narcisa
"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."
http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos