Fetele din Belgia (7)
Raspunsuri - Pagina 18
ardeiash spune:
buna fetelor: hai spuneti-mi odata... veniti sau nu? eu as manca o pizza undeva.... dar italiana sa fie. voi ce ziceti? sau vreti sa mergem la un restaurant japonez? e mai palpitant . .. stiu eu unul unde se pregateste in fata ta ce vrei sa manci... e spectaculos ca e un intreg ritual...insa trebe' rezervare ... asa ca dak vreti.. sa m-anuntati din timpuletz.... sau poate aveti alte idei... asteeeeeept!
s-auzim numai de bine! si
aelita spune:
Fetelor,va cer si eu parerea intr-o poveste .Un amic are o iubita in Olanda si tin legatura asa la distanta si se vad de cateva ori pe an. Acum s-au hotarat sa vina ea la el. Problema e un pic complicata si incurcata. Ea a terminat acolo un divort,de curand ,cu un olandez,care e tatal copilului ei .Pt divort a asteptat cei trei ani necesari pt ca ea sa obtina cetatenia.Acum are rezidenta pe 5 ani. Ea a pierdut copilul, dar are dreptul sa il vada in weekend si jumatate din vacanta (tatal a castigat copilul pt ca s-a ajuns la concluzia ca nu e bine pt copil sa schimbe casa si scoala si pt ca mama nu avea de munca si statea intr-un apartament de ajutor social ) .
Acum urmeaza o serie de nelamuriri ..Ei i s-au furat actele ,si a cerut intre timp duplicate,plus cetatenia . Cetatenia i-a fost refuzata si la scurt timp a primit ordin de expulzare din Olanda in 28 de zile ,plus ca spune ca vine duba politiei la usa ei dimineata si suna .Desi i-au dat iar rezidenta aia pe 5 ani...
Cu copilul,alta poveste,ea isi face planul ca se va duce dupa el sa il ia in vacanta ,sa il scoata din Olanda, spune ca e posibil din moment ce are dreptul sa il tina jumate de vacanta . Se poate asta in conditiile in care ea ar putea sa nu il mai inapoieze ?Mai ales ca ea nu va mai locui in Olanda .
Eu nu inteleg mare lucru,poate stiti voi cum sunt legile acolo.
ardeiash spune:
aelita: ce situatie incurcata! si ce nesansa pentru prietena ta.. nu stiu daca cineva de pe topicul asta iti poate raspunde la asa o intrebare... insa scrie pe rombel.com ... comunitatea romanilor din belgia si sigur ti se va raspunde. .. cauta in principiu un avocat. sunt destule persoane care pot sa te ajute...
apoi , mai e o chestie. cu siguranta legile belgiene sunt diferite de legile olandeze... olanda e un soi de tara a tuturoor posibilitatilor.... cred ca mai bien te adresezi fetelor din olanda... bafta!
aelita spune:
Disperata,merci mult,esti o dulce! Credeam ca o sa ma trimiteti la plimbare ca am navalit aici .Adevarul e ca si mie mi s-a parut,din povestile ei, tara tutror posibilitatilor .
Nu am dat de fetele din Olanda pe aici...
Merci pt amabilitate
scumpi spune:
Aelita, prietenul meu este olandez si l-am intrebat pe el cam cum ar fii situatia. Mi-a spus ca aproape totul depinde de tata...daca relatia mamei cu tatal inca este buna si tatal are incredere sa-l lase pe cel mic cu ea in Romania atunci se poate...dar depinde si daca cel mic are pasaportul lui( ca daca este trecut pe pasaportul tatalui, atunci nu se poate, trebuie sa aiba pasaportul lui personal). Cati ani are copilasul? Aaaa, si daca tatal nu vrea sa-l lase sa plece cu mama in Romania poate sa obtina un ordin de restrictie...spunand ca ii e teama ca mama nu-l va mai aduce inapoi...deci conteaza f. mult cata incredere exista intre ei.
Sper ca am fost cat de cat explicita.
Bafta multa prietenei amicului tau...
aelita spune:
Din cate stiu eu, ea a avut probleme cu el din momentul in care ea a hotarat sa divorteze,mai ales ca ea il cunoscuse deja pe actualul iubit .Ea a fost in vizita la iubit, cand s-a intors el nu i-a mai dat voie sa intre in casa, a chemat politia, au luat-o cu forta de acolo,nici eu nu stiu de ce si nu inteleg ce si cum taieste ea acolo.
El a facut tot posibilul sa o tina departe de copil,nu i-l lasa nici in zilele libere ..edci ma indoiesc sa i-l dea de buna voie . Ea spune ca s-a interesat la un avocat si i-a spus ca din moment ce ea are dreptul la juma de vacanta,atunci are dreptul sa il scoata din tara. Eu asta nu cred,nu stiu cum e acolo,dar nu mi se pare normal .Ma pun in situatia lui :daca ar fi pe asa,oricand fostul ar lua copilul,s_ar duce in nu stiu ce tara si la revedere!
Si mise pare ciudata si cu ordinul acela de expulzare,din moment ce ea are rezidenta pe 5 ani . I-au refuzat cetatenia,desi ea zice ca are drept,dupa 3 ani de casatorie,dar nu vad cum ii pot ridica rezidenta asa din senin,si mai ales sa vina politia la usa ei..
Fetelor,e ok sa scriu aici???am cam dat buzna,dar nu am stiut unde sa scriu...va multumesc pt raspunsuri.
carmita_baby spune:
Buna dragele mele
Tania imi cer iertare pentru absentele nemotivate insa saptamana asta fiind prietena mea in Belgia impreuna cu sotul ei, iti dai seama ca nu prea am mai avut mult timp de net. In schimb am condus la greu. In legatura cu intalnirea de vineri, mi-ar face mare placere insa as putea veni numai cu conditia ca la 6 sa pot fi din nou acasa, pentreu ca va juca din nou Olanda si sotul prietenei mele, care este olandez ar vrea sa vada meciul de fotbal si cum sotul meu va avea o intalnire de afaceri in Olanda, eu va trebui sa fiu acasa, cu atat mai mult cu cat si eu vreau tare mult sa vad partdida de meci
Deci daca stabiliti sa ne intalnim la o ora rezonabila, eu vin cu mare drag. Mai ramane sa vorbesc si cu Oana.
Era sa uit sa te intreb de concert.. Ai fost la concert? Daca da, te-ai simti bine?
An-k ma bucur ca te-ai hotarat sa ni te alaturi nici eu nu te mai citisi de mult. Ce iti mai face puisorul? Cand mai mergi in Romania, ca poate o mai punem de o intalnire asa ca intre fete ca anul trecut Cat despre bilete cred ca cea mai in masura sa iti raspunda este Tania care de altfel a fost la concert.
Disperata te rog mult afla si tu ce si cum cu covorul ala de flori ca tare mi-as dori sa il vad si eu
Aelita intrucat totul s-a petrecut in Olanda, cred ca cel mai bine ar fi sa le ceri sfatul romanilor din Olanda: www.romanians.nl
Imi pare rau dar cu mai mult nu te pot ajuta, pentru ca nu am trecut prin asa ceva. Bafta multa prietenei tale!
Salutari si tuturor fetelor care ne citesc, dar din lipsa de timp trag chiulul la scris asa cum am facut si eu
Va pup si numai bine
Mello motanelul iubit
ardeiash spune:
aelita: fetele din olanda sunt aici pe dc: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73136&whichpage=6 si cum spunea carmita... mai bine la comunitatea olandezilor. poti gasi chiar avocati romani... daca ai noroc. bafta!
bepii, carmita: covorul de flori este din lavanda si este deschis numai vineri, sambata si duminica adik in perioada 16-18 iunie anul acesta... pentru mai multe detalii citiit si voi la http://www.provencedeslavandes.com/bruxellesprogramme.htm... deci daca veniti vineri, asa cum a propus bepii.. ar fi ok....
va astept . si eu is ff curioasa... mie imi convine de minune daca veniti dimineata..
pe vineri atunci...
ardeiash spune:
vad ca nu-mi functioneaza link-ul din grand place .... corect este la http://www.provencedeslavandes.com/bruxellesprogramme.htm am pus mai multe puncte dupa... d-aia nu mergea... acum sper ca-i bine. pup
oanademunck spune:
Salutare fetze boieresti!!
Ce mai facetzi? V-ati intors iara la plapumi si botosi? Vreme de facut copchii si de tuns iarba:)Io mi-s la job unde ascult muzica romaneasca si printre picaturi de ploaie si Borsato pt care am facut obsesie pot zice:)Citesc aici ca va faceti planuri frumoase pt maine insa eu nu am sa pot aparea pt ca maine e iar sedintza lu peste prajit aici o ora juma de stat si facut mutre(da aprobare, dezacord )ca vb numai sefii si cand ne cer si noua parerea a expirat timpul asa ca ramane sa vin sa fac fetze(deja ridic foarte profesionist spranceana dreapta in semn de-vai, da cum e posibil?sau de 'chiar asa, vai tu!!'Dupa sezatoare am sa ma indrept insa spre imparatie sa ma bucur si eu de orele libere si sa-mi linistesc emisferele cerebrale. Sambata iar munca doar cateva ore ce-i drept iar seara de la 7 petrecerea desertului-adica barbeq la sefu acasa cu 40 de oameni sau chiar mai multi (adica colegii apropiati). FAza e ca tre sa ne imbracam tematic (adica musulman)si nu dispun de bluze brodate, camile, cercei prin nas sau basma cu gauri sa-mi acopar minunatie de ochi..asa ca va trebui sa inventz ceva da fisa inca nu vrea sa-mi cada-apropos fete pe care le stiu, daca aveti idee sau vreo burk pe acasa si nu aveti nevoie urgenta de ea eu sunt in 'need' !
Aelita eu nu stiu ce sa iti raspund paote cel mai bine e ca amica ta sa ia legatura cu un avocat fiind problema de drept civil
Bepii, cum a fost la concert? cand ai fost alaltaieri pe soare sau ieri pe ploaie????:)
Pupici tuturor zmuahhhh!
poze aici
'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'