La France (54)
Raspunsuri - Pagina 4
blinky spune:
Oana si MIkMultumesc pt urari. eu va citesc pe aici dar nu prea indraznesc sa intervin, nu sunt eu inca mamik asa ca nu stiu ce v as putea povesti. Dar cum suntem toate fr adoptive nu ratez...daca vreti va povestesc de cele doua restaurante romanesti pe care le-am descoperit cu ocazia pastelui va pup
andiaroro spune:
Arcenciel-ule ma tot chinui de vreo 2 zile sa vin si eu cu sfaturi si pareri despre trusoul bebeluslui, dar abia acum am gasit timp...Si eu votez cu body-uri si pijamalute care se inchid lateral sau in fata. Abia acum cand bebele meu are aproape 3 luni reusim sa-i dam fara maraieli body-uri care se baga pe cap. Despre talie: mai bine ghideaza-te dupa cm, ca de la magazin la magazin o anumita talie nu reprezinta ac cm. Si noi am avut la nastere o supriza similara celei avute de Dorulet, dar in sens invers: bebele avea 48 de cm si 2.900, asa ca am fost f fericita ca am avut si 2 body-uri de 50 de cm. Nu cumpara f multe haine, cel putin cand e mic-mic nu prea ai unde sa le folosesti si alege lucruri care permit o usoara manipulare. Noi avem si o alta surpriza cu bebeul nostru: nu suporta caldura. De cand l-am adus acasa de la spital vrea numai la 19 grade si doar intr-un body. Asa ca toate pijamalutele, sacul de dormit si restul hainelor zac in dulap. Am folosit doar 2-3 costumatii pt iesit afara. Noi ne gandim ca o sa se faca alpinist si se caleste de pe acum.........Lasand gluma la o parte, poti sa faci un stoc, cu strictul necesar: 4-5 body-uri, 4-5 pijamalute,2*3 chestii de iesit afara, sac de dormit........ vezi ce mai primesti si eventual completati apoi in functie de necesitati........
Cait parca am mai povestit noi candva despre programe. Eu am tradus doar denumirea materiei si titlurile capitolelor, daca vrei pot sa-ti trimit o materie ca exemplu(la mine a functionat)......
Dama eu am o legatura f stransa cu niste Valeni din Valcea. Tu o intrebai pe Lorena doar de Valcea sau si de Valeni(am citit in diagonala si acum nu mai am timp sa cotrobaiesc sa vad exact cum ai pus tu intrebarea acolo)
Oana-ce dulce e Seb!
Mai multe de zis, dar am un memoire pt maine de terminat........
ana si alexandre
doruletz spune:
Merci Mik, am gasit formularele si informatiile pe situl de la CAF, acolo unde ai spus tu. Deci daca inteleg bine, trebe o scrisoare la employeur, pe urma trimis formularul ala la CAF cu mentiunea employeurului cum ca lucrez 80%. Ca sa faca ce CAF-ul? Ca bani nu cred ca-mi dau pana acuma n-am vazut nici un cent de la ei, imi tot trimit scrisorele cu "depasiti plafonul". Nici nu stiu de ce mi le trimit, oricum io nu le-am cerut niciodata, doar am facut declaratia pentru nastere si pentru Fransoaz. Cica doar de la al doilea copil poti spera la un mic "quelquechose" de compensatie. In sfarsit, o sa fac asa, deocamdata ma mai gandesc putin
Aurelia, io n-am auzit pana acu de nuci d'alea, sa ne spui cum sunt.
Cait, asa e, cum zice Lu, sunt ore complementare si suplimentare. Io stiam ca orele complementare pot fi introduse doar cand muncesti 'timp partial'.
andreea, ce statistica se poate face din "sentimentele" unui bebelus? Pe ce masuratori se bazeaza? pe faptul ca 3 bebei din 5 au tresarit cand au fost pusi din landou in patut sau invers? d'aia zic io ca sunt presupuneri, ca de fapt nimeni habar nu are! si de aia si "puericultorii" dau sfaturi ce se bat cap in cap! Poate mai degraba cum zice oana, subconstientul nostru isi aminteste si ne 'spune' instinctiv cum sa facem
Legat de trusou, si io votez cu body + pijama, e cel mai practic. Pentru maternitate mi-au cerut 1 schimb pe zi (deci 7 in total)+ gigoteuse+ paturica+ caciulita pentru primele ore. Erau mai multe, am mai uitat, a trecut asa mult de atunci.... 7 luni aproape!
Apropos de asta, io vreau sa iau un alt carucior, mai lejer, 'de vara', une poussette canne care sa fie usor de pliat. De care sa iau? Vazui ca toata lumea are MacLaren-uri dar mie mi se pare ca bebele sta mult prea jos in ea, ce-o vedea el saracu de acolo, numai picioare si roti de masini?! Aveti vreo alta idee?
blinky La Multi Ani!
gata, bonne nuit
"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini
cait spune:
Ana si tu le-ai tradus sau vechea poveste traducere autorizata?Si apropo ai mai facut copii si dupa documentele romanesti?nu de alta dar printre documentele cerute tot spun ca¨¨documentele intr-o limba straina trebuie stampilate si traduse in franceza¨¨ce sa inteleg ca trebuie sa le pun si pe alea romanesti?
Doruletz iete o noua informatie cu orele complemenatre dar ma voi interesa si eu.
o zi buna.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
oana cretu spune:
Blinky, c'est pas grave daca intri mai rar, noi tot iti uram.
Merci Ana! Vreau si eu poze cu Alexandre.
Fetelor, care imi puteti spune sub ce titlu gasesc filmele "The notebook" si "Satra" in franceza?
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI
SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!
Ubi spune:
Lorena - da, tati fara lista facuta de mami nu face nici un pas. Nu cumpara nimic daca nu e scris pe lista. De asta ma agit eu. Si avem copii in familie si printre prieteni si la fiecare trebuie sa cumpere cate ceva. de asta nici nu vreau lucurui de firma.
Dorulet, esti din Paris, tu ce zici de magazine? Unele mai ieftine, fara pretentii de firma. De exemplu Sergent Major (am citit de curand ca vin si in Ro) mi se pare cam scumput. In schimb la MarK and Spencer - cel putin in cel din UK am gasit lucuri foarte rezonabile ca pret.
www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/
andiaroro spune:
Ubi - cele mai ieftine lucruri de copii pe care le poate gasi la Défense se afla la Auchan-ul de acolo la etaj.
Arcenciel- cel mai bine intreaba dr tau pt trusou.Mi-am amintit ca la noi cereau si 2 pulovere tricotate(vezi prin magazine din PNA) si caciulita. Un pulover si caciulita pt imediat dupa nastere, iar cand am pronuntat cuvantul:paturica mi-au spus ca asta se utilizeaza dupa un an jumatate.....cate bordeie!. acum tu sa nu intelegi din mesajul meu precedent ca nu tr sa cumperi copilului mai multe chestii care iti plac. Iti povesteam doar cum s-a intamplat la mine ca eu am cumparat inainte pt o luna, pt 3, etc, la ele s-a adaugat si ce am primit si acum ma aflu cu ele in dulap ca dl a vrut numai body-uri. Dra trecem noi la pantaloni scurti.....
Cait - eu am tradus programa analitica singura, iar restul doc la trad autorizat in Rom. La unii tin minte ca le-am dat si copii dupa originalele rom ca asa cereau, altii nu au avut nevoie de asa ceva....leera de ajuns sa se uite la originalul original.
Oana - pun poze, dar sa-mi aduc aminte "parola". daca nu-mi reuseste.....pun oricum
ana si alexandre
Mik spune:
Doruletz, alocatia pentru temps partiel se da fara conditii de resurse.Io zic sa citesti atenta chestiile si sa trimiti dosarul la CAF.
Lili, nu stiu sa-ti raspund. Incearca sa vorbesti cu cineva sindicat, ei sunt la curent cu asta.
Blinky, nu mai fii sfioasa ! si fetele cu copii nou-nouti ne scriau inainte de a avea bebei.
Auras, eu n-am auzit de ceea ce intrebi. N-am mai calcat intr-un magazin Bio de o viata. In schimb mai cumpar produse bio din Auchan.
Mik.
lorena_andreianu spune:
Pupici fetelor!
Blinky si AB, LA MULTI ANI si de la noi, cu intarziere... si daca mai primiti. Nu stiu unde mi-a stat capul...
Cait, eu de fiecare data am trimis si originalele in romana si cele traduse. Mai bine sa fie, decat sa te intoarca pentru atat...
Oana, de www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=47422.html" target="_blank">asta si de asta vorbesti?!
Ubi, Sergent Major e deja "de firma" si mie mi se par destul de scumpi si aici... Haine convenabile ca pret si destul de bune, zic eu, gasesti la supermarcheuri gen Auchan, Carrefour sau Leclerc... fac des promotii si chiar se merita.
Aurelia, nici eu nu am auzit de bilele alea. Daca macar ar scoate petele ar fi altceva. Ca de nemiros, cum usuc hainele in sejour, nu m-ar deranja, dar la cat se pateaza fiu-meu sau ta-su' (sttt, sa nu ma spuneti) nu vad interesul.
Cat priveste playstationul... cum a zis si Mirunda, trebuie impus un anumit program. Nu are o setare prin care sa aiba un "timer", ceva?! ca dupa n minute sa se opreasca?! Daca nu, trebuie gasita o solutie. Mult succes!
Dama, iti trimisesem un PM, dar nu stiu daca l-ai primit...
De Mariuta noastra draga ce mai stiti? n-au trecut alea 10 zile cat zicea ca sta?! Dar de Otilia ce mai stiti? de Corina, Georgiana?!
Pupici si o zi buna la toate.
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
oLo spune:
Dorulet, ziceai mai de mult, de mult, de mult de un dentist roman in Ivry/Vitry e vb de Dl Tanasescu? E bun? E scump? Mai stie careva dentisti romani prin 94 sau 92 sud? Eu stiu unul, dar e cam departe de mine, e in Levallois. Mie mi-e cam greu sa ajung la el, dar daca are cineva nevoie, il recomand cu placere.