La France (54)
Raspunsuri - Pagina 5
lu.more spune:
Ziua buna!
La multi ani sarbatoritelor noastre !!!!
Si eu zic la fel, ca ce e mult strica, deci playstation si calculatoare da, dar cu limita. Simplu : ori te joci doar o ora, ori nu te joci deloc. Iar cand or creste mai mari (vezi cazul meu) e si mai simplu : in timplul saptamanii 30 de minute seara, dupa ce s-au terminat lectiile. In week end mai mult, bineinteles, dar am grija sa le fac program mai interesant de mers afara... sau sa le propun un film, sau alte jocuri, daca stam in casa. Noi ne jucam rummy (cu Olivia), sah (cu Carla) sau E=M6 (cu Anca) sau Pharaon (cu toate), sau... sau... sau... Bineinteles ca au tendinta sa uite sa mai plece de la calculator, dar le trag mereu de maneca...
Azi fusei in sala de audiente a tribunalului corectional, sa ma impregnez de atmosfera.
Bine am facut, ca am iesit cu o lista de cuvinte de cautat in dictionar, sa nu bajbai cand o veni momentul.
Am vazut ca intre judecator si „inculpat” distanta e mica, deci n-o sa trebuiasca sa strig (eu nu stiu sa vorbesc tare!). Asta ma linisteste...
Intre pledoarii si deliberari a fost o pauza de vreo 30 de minute, timp in care m-am intretinut un un politist care m-a intrebat ce e cu mine acolo (a vazut ca nu eram nici cu unii, nici cu altii). M-a informat despre cazurile in care sunt implicati romani, deci sa ma astept ori la furt de masini, ori la furt pur si simplu, ori la ceva legat de carti bancare.
Proxenetii merg in „assises” la Nice, deci nu poate fi asta (eu sunt convocata la Grasse). Mi-a mai spus ca ei colaboreaza cu o doamna mai in varsta, interpreta de limba romana, una singura... Si multe altele.
Am ramas acolo 3 ore care au trecut de parca ar fi fost 3 minute... La sfarsit, judecatorul mi-a zis „gata, spectacolul s-a terminat”, iar grefierul mi-a spus ca nu li se intampla mai niciodata sa aiba „turisti” in sala... Se vede ca m-am facut remarcata, data viitoare ii invit sa bem un suc impreuna...
Iar acu’ sunt la serviciu si n-am chef de nimic.
O zi buna!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
lorena_andreianu spune:
Lulu, super! Bafta multa! Care e urmatorul pas?!
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
chatonel spune:
repejor ca nu am timp: la impozitele pe venit se scad 3106€ de persoana si pe an pentru parinti daca le dati bani si aveti sau dovata de transfer bancar sau mandatul postal pe numele lor.
Toulouse, la ville rose
Maria I spune:
"Si Lazar a inviat din morti"
Asa ca iaca, ma-ntorsei. Bine v-am regasit, LA MULTI ANI sarbatoritelor (postfestum, ca am strabatut drum lung). N-am apucat sa va citesc pe-ndelete, ca de cand am venit tot incerc sa sterg urmele dezmatului care este, ma rog, care a fost in lipsa mea... Stiti si voi, cand pisica nu-i acasa samd
Romanika e tot mai pitoreasca, eterna si fascinanta. Miorita tot mai la ea acasa, placida si rumeganda comme d'hab. Ciobanasii ce s-au mai emancipat c-o frunza, se umplura de bmw-uri si mertane, gem gaurile din asfaltul bucurestean de niste masini cum io pe-aci n-am vazut multe. M-am si bucurat, asta-nseamna ca tara prospera, pai nu?! Pe la Mogosoaia am admirat casute cu turnulete multe si vapsite-n culori tulburatoare, de la roz bombon si ciclamen pana la violet fluorescent, cu panouri indicatoare pe dinainte: "Aici locuieste Somna, adevarata fica(da, da, cu un singur i) a Mamei Omida", "Câmpina, Regina Magiei Albe" si tot asa. Am vrut sa-mpozez ceste "casute", da' mi-a fost frica Macar un suvenir cu ghirlandele de flori artificiale combinate cu fructe exotice din plastic de-as fi reusit sa imortalizez, n-a fost sa fie, poate data viitoare.
V-as mai povesti, da' trage consortu' de mine sa ma scoata in lume. Si-apoi, despre realizarile din spatiul carpato-danubiano-pontic crez eu ca nici un raft de un km n-ar fi de-ajuns.
Mai viu mai tz un picut
Pana atunci va-mpupez pe toatele si nici nu stiti ce ma bucur ca v-am regasit
AB spune:
Blinky La Multi frumosi si sa fii iubita !
fetile... multam mult de urari... si va tratez c-o sampanie . Moët & Chandon of course:):), nu ca n-ar fi s-altile mai bune, dar eu din asta am baut.Oh, D-ne prima aniversare in patru ani la care am baut alcool...am savurat cupa nu alta.
Altfel acus incerc alta nounou...Cand ziceam si io c-am calmat spiritelecu a mea... imi spune senina. Vai azi a adormit fara sa planga . Eu in sinea mea(amin).. si ea continua "se juca si la un momentdat nu l-am mai auzit si cand m-am dus sa vad adormise pe paturica" Cum casa ei, la fel ca si celelate vizitate nu e babysafe...mi-am luat pruncul politicos si dusa am fost.Ca tot asa candid putea sa inghita ceva, sa-si sparga capatana.... etc..
In rest nimic interesant am lucrat, i-am stricat impreuna cu juniorul lui Michatastadespatiu de laptop si nu m-a batut da mi-a mancat jumatate din trufele primite cadou . Am facut poze prin Aix cu noua camera si cand oi avea timp le-oi pune la CalatoriileSufletului la Jurnalul provensal.
Chatonel multam de info.
Blinky scrie ca eu la sfarsitul zilei dupace-i tzuc si-ncep durerile despate, cap si picere vreausa audsi altceva decat bebei... chiardaca uite acus mandra e plecata in .ro.... se simte super bine de abia are timp sa steacu mine latelefon.... si io smiorcai.
Doruletz haber n-am cum fac teste pt landou-uri, da poate s-or baza pe scandalagii gen fii-miu care intins la orizontala oracaia de scula cartierul. Don-soarele bine crescute sujnt neglijabile.
[Lulu] auzi tu cu franceza incerci sa fii la inaltime, da cu romana te-ai gandit? Ca io am auzit ceva pustimede cartier... si am priceput juma.
Ubi Sergent Major e de firma. Pe aici nu prea-si permite lumea. Socrii mei au strambatdin nasos laAuchan s-saltili si s-au orientat la reducerile de acolo. Suntdragutesi mai stilate, dar fii-meacare-i la varsta exploratului si alergatului nu eprea comoda in ele. Mie-mi placea baby Gap in US, daracolo lareduceri le luam mai ieftin decat laCarrefour.
Dac-am uitat pecareva si mai recitesc
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
oana cretu spune:
Lorena, merci, da asta cautam! Tzoc tzoc
Maria, bine ai venit din tara florilor artificiale. Gata, iar mi-a trecut dorul de tara pt un timp...
Lulu, felicitari pentru noua meserie! Doamna in varsta e traducatoarea de la Cagnes sur Mer care i-a spus lui George ca rezolva ea sa ii ia un avocat din oficiu la tribunalul de la Grasse. Dar azi am fost la asistenta sociala pt acte si mi-a dat coordonatele Antenei de Justice de la...la Bocca si o sa iau rdv la ei sa ii faca dosar pt avocat si sa ne zica ce si cum. Si pt acte ne-a trimis la prefectura sa luam dosarul de regularizare si sa revin la ea sa il completam, cu dovezi cu tot de 5 ani. Saptamana viitoare mergem la prefectura. Sa ii transmiti si lui William asta, ca ma limitez la sunat ca acum o luna al-am sunat pe Geo si nu am pus bine telefonul in furca si nici el nu a inchis si dupa 1h37 s-a uitat el la ceas la telefon si a vazut ca timpul mergea la "convorbirea" noastra care a durat 30 sec de fapt. Si din 4 ore gratuite pe 2 luni nu mai am nimic. Stiti cum se spune, dupa ce ca ne descurcam greu, "omul si-o mai face si cu mana lui".
Andreea, sper sa gasesti una buna pana la urma!
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI
SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!
georgianab spune:
Lorena multumesc de intrebare. Aici si eu dar n-am ce scrie asa ca ma multumesc sa citesc. La noi "métro, boulot, dodo".
Corina din cate stiu eu are calculatorul stricat iar acum e in stagiu deci destul de ocupata.
Va pup.
lorena_andreianu spune:
Georgiana, pupici Irinei! Cum merge la maternelle? Dupa-amiaza ce faci cu ea?! La cat termina? o "gardezi" undeva? Nu de alta, dar ne pregatim si noi sufleteste pentru la anu'... Poate mai aveti drum prin St-Cloud intr-o zi cu soare, ce zici?!
Mariuta, tocmai intreabm de tine... Bine venisi! Haioasa aventura ai avut... rusinica pentru nepozat...
Oana, de rien!
Doruletz, am tot zis ca-ti spun... pousetta noastra e BabyBus cu roti mai mari ca MacLarenu' si parca un pic mai ridicata... Am luat-o de la NewBaby. Mie mi-a placut mai mult ca toate. Daca vrei sa-ti dau si alte detalii sa-mi zici, ca sa nu plictisesc lumea...
Pupici si o seara buna la toate!
Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)
Pozele noastre
Frantzujii
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
Corina spune:
Bonjour fetele!Raspund si eu la apel,am calculatorul socrilor pina miine,pe urma nu stiu cind mai intru.
Eu am terminat astazi primul ciclu din cursul pe care il fac,iar miine am examenul scris,sa imi tineti pumnii miine dupa-masa!Al doilea examen este miercurea viitoare,atunci abia voi sti daca sint admisa in al doilea ciclu si daca continui sau nu cursul!
Deocamdata atit,sper sa reusesc sa imi repar calculatorul!
Maria,cind ai timp si chef poti sa ma suni,eventual seara sau in week end;
Pupici
doruletz spune:
Ubi, hainute ieftine si dragutze pentru copii gasesti la H&M. Magazinele H&M sunt peste tot, in toate centrele comerciale, inclusiv la www.les4temps.com/" target="_blank">"Les 4 Temps" de la La Défense, cel despre care ti-au spus fetele (pe linkul de mai sus, du-te pe "Commerces" si cauta H&M ca sa-l vezi pe unde e vine ca centrul ala e foarte mare. vad ca sunt chiar 2 H&M-uri acolo). Tot H&M mai gasesti si in Paris, la Les Halles sau langa galeriile Lafayette. Altfel, la Carrefour, Auchan, Monoprix (supermarketuri). La "Du Pareil au même", asta-i boutique specializat, aici sunt mai scumpe un pic. Restu magazinelor sunt chiar scumpe. Pentru articole de puericultura, Natalys, Aubert, Bébé9. Nici astea nu-s prea ieftine.
Mai sunt si magazinele gen "depôt vente" cu lucruri de ocazie. Aici ai sanse sa gaesti lucruri de marca.
Unele sunt www.lesbebesdesabine.com/" target="_blank">Les bébés de Sabine, au mai multe magazine in Paris si regiunea pariziana. Altul este Bébé cash. Eu n-am fost inca la magazinele astea, tocmai am strans informatii si ma pregatesc sa merg sa ma uit dupa un carucior. Merci Lorena de sfat, n-am vazut pana acuma BabyBus, o sa ma uit si dupa asta.
Maria bine ai revenit!
gata,
"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini