La France (54)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

quote:
Originally posted by Ubi

Intre timp, am gasit ceva legat de Gemo dar nu mi-e clar daca pe Auber e magazinul sau acolo e un birou (ca nu scrie clar pe internet). Mamici din Paris, voi stiti ceva?

Gemo
19, rue Auber
75009 PARIS

www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/

Ubi, daca te uiti pe situl celor de la Gémo, mai precis www.gemo.fr/fr/gemomagasins.htm" target="_blank">aici, si apoi alegi regiunea pariziana, o sa vezi ca magazine au doar in imprejurimi, nu si in Paris.

Cum ti-au spus si fetele, la Défense este un centru comercial mare www.les-quatre-temps.com/vue/form/les4temps/accueil/accueil.htm?dinsight=502&kwsl=5748397" target="_blank">Les Quatre Temps. In lista de "boutiques" o sa vezi cam ce poate gasi acolo.

E bine ca aveti un tatic interesat sa alerge dupa diverse...

Pupici!

Mami si Miron Radu (06 oct. 2004)

Pozele noastre

Frantzujii

Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Liliana, pt assmat: in primul rand ar trebui sa-ti arate agrementul si asigurarile de casa si de masina (daca trebuie sa-l ia in masina) speciale pt assamat. Intreaba sa-ti arate unde va dormi, unde va manca, unde va fii schimbat, unde se la juca bebe. Gandeste-te ca va creste repede, deci nu te baza ca acum nu face mare lucru in curand va merge in patru labe si va putea sa se urce pe scari, sa iasa pe usa afara, gradina. Intreaba cum se va desfasura o zi normala (are de dus alti copii la scoala, se ocupa de mai multi copiiareunde sa-i culce pe toi etc...) Alte probleme materiale, cine face de mancare, cine ce aduce (scutece,apa pt bibe, bavetici, prosoape mai stiu si eu ce altceva) Alta problema concediul (are dreptul la 5 sapt pe an incepand cu al doilea an), dar daca si alti parinti are dreptul sa ia concediu de la toti in acelasi timp deci incerca sa aflii cum procedeaza. Noile contracte sunt f detaliate si vei avea multe de discutat.
In partea de feeling ... fiecare cum crede. vezi cum se comporta cu copilul tau, cu ceilati daca sunt prezenti. poti intreba ce face daca nu mananca, daca nu vor sa doarma etc ii pedepseste (de ex pus la colt ii recompenseaza (da o bomboana). orium ar trebui sa faca asa cum ii ceri tu sa faca, dar daca modul ei de a functiona este total diferit de al tau s-ar putea sa-i fie greu sa se adapteze si din obisnuita va face ca ea.
Ar mai fii o mie si una de chestii de spus, dar...
Fa-ti o lista de intrebari , ia notite cat discutati. daca mai ai intreabari incerc sa-ti mai gasesc raspunsuri
Curaj si iti doresc sa ai de unde alege!!!

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Dama avusesi dreptate cu nenorocirea aia de risc valutar care imi mananca zilele mele de repos.
Acu am si eu o intrebare.Luna trecuta am lucrat 169,45 ore.Mi-a platit 151,67 cu smic apoi 5,33 heures complementaires, apoi cu 10% 9,45ore si 2 ore cu 25% in plus.Ce sunt domne orele alea complementare?am mai vazut niste fise de salariu la o prietena si ea imediat dupa alea 151,67 trece la 25% in plus.
E legal ce-mi face mie tanti aia?

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Miku -le salutici ,ma unsé la suflet postul tau de la "cine sta la tara in strainatate" !!
cait eu acum auzii pentru prima oara de sistemul tau de plata ,o sa-l notez si eu sa stiu mai tirziu cu ce se maninca (daca te-o eclera cineva ce si cum?)!!

hristina scuze acum vazui ca ai pus o intrebare exact inainte de raspunsul meu al lung ,da eu stau linga Rennes in Bretagne cu ce pot sa te ajut?

LILI Bafta si tie la telefonat, eu am ajuns la concluzia ca aici cea mai buna solutie sa cresti copilu bine este sa stai cu el acasa pina la doi ani si jumatate cind merge la scoala!!!

Iar nunuurile bag de seama acum cind in sfirsit am gasit si eu una (pentru miercuri) ca daca vrei sa ai sanse sa gasesti una trebuie sa incepi de cind esti gravida ,si nu cu telefoanele ci cu "gura la ureche" si relatii ,nunua asta a noastra cel putin asa i-si ia bebelusii ,numai prin relatii si la cine-i pofteste ei inima ,mie cind mi l-a acceptat a fost pentru ca mi-a recunoscut vocea (si accentul) la telefon cind am sunat-o se pare ca atunci cind ma plimbam cu luca trecui prin fata casei ei si chiar am stat de vorba cu ea fara sa stiu ca este nunu ,deci cind am sunat-o mi-a zis ca ma cunoaste si ca "mi-l ia pe Luca" pentru ca l-a vazut si-i place de el(ce remarca!!!)si uite asa...........
Ei voi fetelor si mamicilor cu bebelusi ,voi a-ti auzit de
"noix du lavage"?
Nuca aceia care spala ecologic caci e naturala si est e SUPER pentru bebelusi caci nu irita pielea???
Profa mea de croitorie ne povestea astazi ca ea si-a cumparat de la "SCARABE" magazinul bio si pune cite 4-5 intr-un saculet perforat si spala cu ele ecologic de un an de zile !!!
Deci cu 4-5 nuci speli un an de zile pentru doua persoane fara probleme ,singurul inconvenient este ca rufele nu au miros (nici parfumat nici altfel) si ca nu assupliseste non plus!!!
Pe mine ma bate gindul sa dau o raita pe la SCARABE ca tot visez la niste masline bune dinacelea mari cum erau la noi intr-o vreme ,(iar la scarabe se poate gusta maslinele inainte sa cumperi)niste malai bun si tarite de griu sa fac borsu ,cum iau vacanta cum ma duc .
Dar daca voi aveti deja experiente cu "noix de lavage" dati-va si voi avizul aici sa stiu si eu cite cumpar cind m-oi duce!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Auras, am cetit si eu pe undeva ca e super noix de lavage, baiul meu e ca ai mei copii se pateaza "crincen", asa ca ezit...Daca iti cumperi, spune-ne si noua cum e!

Mergi la inceput

Si eu sper sa ma eclereze cineva ca sa nu sar la gatul tantii aleia degeaba..nu de alta dar am inceput si eu ca toti francezii cu inspection de travail..asta e traiam aci luam si din obiceiuri.Dar totusi banul e ban si trebe sa ne ecleram de ce e asa.

Cait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Cait, depinde de conventie (de "breasla" din care faci parte).
Nu mai stiu exact ce si cum, dar stiu ca exista o diferenta intre orele complementare si cele suplimentre.
La mine, de exemplu, pentru o norma de 20 de ore pe saptamana :
Pentru 26 de ore lucrate, se considerate ca am facut 6 ore complementare. Cele 6 ore sunt platite la acelasi tarif ca si salariul de baza. Daca am lucrat intre 26-30, se considera "suplimentare" si sunt platite cu 10% mai mult. Ce sare de 30 sunt platite cu 25 %. Ceva de genul asta . E un exemplu, fiindca nu mai stiu exact nr. de ore si cat la suta. Dar repet, depinde de conventia din care faci parte.
Cu o cautare pe google (pages francophones) gasesti explicatiile.
Nu stiu sa explic fisele voastre de salariu... Intreab-o pe cucoana care a calculat... pur si simplu : nu stii cum funcioneaza treaba, si ai vrea sa stii...

Despre nucile-detergent, eu acum aud pentru prima data.
Bineinteles ca am cautat pe internet si am gasit...
Doua inconveniente : lucrurile albe risca sa iasa gri, daca nu le pui o "sare inalbitoare". Si nu scot petele.

Si-as mai intreba eu... banuiesc ca le bagi in masina, odata cu rufele (nu in sertarul dpentru detergent, ca nu intra ).
Ei bine, cum le limpezeste masina ?!? Ca daca sunt inauntru cu rufele, nu prea vad apa limpede...

Seara buna!

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Merci Lu o sa caut sa vedem ce e cu conventia aia.Dar daca spui ca si la tine sunt ore din alea complementare asa o fi.
O seara buna tuturor.

Cait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Buna, fetili!

Intru scurt, ca ma duc peste 1/2H sa lucru, sa iti raspund, Auras, la intrebarea cu Play Station: ai grija MARE DE TOT! E super tentant, pentru copii de toate varstele, sa stea in fata lor cu orele, dar, nu e bine, deloc, pentru dezvoltarea lor, mentala si fizica, si iti zic asta caci am vazut multe cazuri, la spital, de parinti ce regretau ca nu si-au tinut copii mai din scurt...Copii uita sa se joace, sa se suie in copaci, sa alerge, sa citeasca, ca si noi adultii de fapt, sunt FASCINATI de aceste jocuri, dar la ei pericolele sunt mult mai mari...nu vreau sa deschid o polemica, dar de multe ori din copii ce isi petrec ore intregi in fata Play Station-ului, se "nasc" adolescenti ce stau ore si weekend-uri intregi in fata jocurilor video si a chat-ului cu prietenii, reali sau virtuali...cand lucram medic pe salvare, IT JUR, nu exagerez, in fiecare weekend aproape aveam cate un tanar in criza de epilepsie grava, din cauza lipsei acute de somn si a noptilor petrecute in fata jocurilor video...Noi, parintii de multe ori nu ne dam seama, si, fara sa vrem, ne facem partasi la viitoare catastrofe...Deci, in general, regula, aplicata de mine pana acum, si destul de fezabila, zic eu: nu interzis (vezi fructul oprit...), dar CU MASURA: pa Mara am lasat-o la computer (jocuri, de varsta ei, mai nou si chat pe un forum de copii MODERAT si supraveghiat), incepand de la vreo 6 ani, in primul an cam 1/2H pe zi, de pe la 8 ani max 1 H pe zi, acum ,la 11 ani, am ajuns cam la 1H jumate, si cam pe aici ne oprim, pana spre 14 ani...si nu in in fiecare zi, incerc, fara sa o oblig, sa o atrag cat pot spre activitati "afara din casa", si inca reusesc ...Poate ca par dura sau exagerata, nu stiu, dar stiu si am vazut cu ochii mei ce catastrofe pot iesi din copii lasati prea de capul lor in acesta nebunie multimedia ce ne-a cuprins pe toti...
Tu cum ai hotarit, pentru Luca?

Va pup, fetelor,

Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Am recitit si ma gandeam la ce ziceai tu, ca Luca a avut voie pana acum, cat a vrut el, si ma gandeam ca la inceput te vei lovi de proteste si o rezistenta crunta, poate, dar eu sunt sigura ca cu BLNDETE dar FERM, si facand reguli simple si clare (poate max o ora /zi, nu stiu, zic si eu, daca crezi ca e posibil), vei reusi pana la urma.
Bafta!
si un pupic,
Mirunda

Mergi la inceput