Deserturile Nataliei (9)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Gratiela, multumim la fel!
Si eu tot asa ma gindeam la blat din pandispan cu portocale si o crema de cioco, ca ar minca nonstop ciocolata; dar nu stiu nici una, poate are Nati vreo reteta??!! Io una m-as multumi si cu o crema de ciocolata sa pun intre blaturi si pe deasupra masinii, in loc de fondant si pe urma as face ferestre, faruri etc. cu culoare din cea de scris la tub ca am vazut in Supermarket si roti din biscuiti rotunzi cu crema. Cu fondantul, mi-e teama ca daca nu-i place???ce ma fac? ca e si pretentios nu cunoaste nu maninca!
Asa ca Nati asteptam ajutorul tau, sper sa nu te superi pe noi!
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Narcisa, Gratiela, ce chestie, puii nostri o sa pape torturi cu acelasi blat cool. De crema de cioco chiar vroiam sa intreb pe Gratiela, ca tocmai a scris mai devreme ca are una delicioasa. Poate o folosesc la al doilea tort, dar la cel de la cresa nu voi pune cioco deloc, ca sint si copii mai mici decit Vlad in grupa.
Narcisa, singura crema de ciocolata pe care am facut-o pina acum este cea de la tortul cu trufe. Despre colorant alimentar pot sa-ti spun ca mi-a trimis mai demult o prietena din Germania un set de 4 coloranti, de la firma Schwartau. Am gasit poza cu colorantii pe site-ul lor (pe dibuite, ca in gemrana sint ioc , dar din pacate, nu se pastreaza link-ul, nusce are. Intra tu www.schwartau-backwelt.de/" target="_blank">acolo, vezi la sectiunea Produkte > Zucker Dekor Artikel - e o cutiuta cu un fursec motanel si niste soricei desenati pe ea. M-am imbolnavit cind am vazut cite chestii pt. ornat au acolo, vreau si eu asa ceva aici!
In loc de fondant zic si eu sa folosesti crema obisnuita, e mai putina bataie de cap si stii sigur ca daca e o crema de ciocolata, o sa manince.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Nati, ha ha exact asta aveam in cap cind am scris in mesajul anterior de tuburi pt. scris! Am mai folosit asa ceva si la animalute, ma gindeam sa desenez ferestrele si un animalut imbracat pe jum in cioco ca si cum s-ar uita din masina(sper sa intelegi ideea mea!). Schwartau e firma pe care o folosesc des in decoratiuni sint de efect si bune! Mai ramane o crema de cioco buna......sa gasesc. O sa ma uit si la crema ta de cico de la tortul cu trufe, eu nu l-am facut pina acum ca are prea multe calorii pt. mine care ma chinui sa slabesc!
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Narcisa, tuburile din cutia cu motanel sint chiar coloranti, nu sint geluri de scris direct cu ele, ci se pune cite putin, ca sa colorezi crema sau fondantul. Poate au separat si geluri pentru scris. Foarte haioasa ideea cu animalutul iesind pe geam!
Sa nu-ti faci griji pentru calorii, doar o sa fie mai multi candidati la mincat tortul, asa ca va veti ingrasa toti cite putin

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Mersi mult Nati, ca tot e azi ziua nostra de cumparaturi, o sa cumpar si eu diseara, tu ai dreptate sint coloranti. Eu am folosit tuburi de scris, cit despre tortul cu trufe ai mare dreptate!
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Natalia, da, cool, noroc cu tine cu pandispanul cu portocale, saru'mana inca o data .
crema de care vorbeam imi place tare mult, o folosesc tot timpul cand fac vreun tort sau chiar prajitura cu foi, rapid, ceva nelaborios. poate fi facuta si fara ciocolata, atunci ii adaug coaja si suc de lamaie. iata:
- 3 oua intregi
- 1 pahar obisnuit de zahar
- 100 g ciocolata
- 1 pachet unt
Fierb la foc mic zaharul cu ouale si ciocolata rupta/rasa pana ce se omogenizeaza. dupa ce s-a racit putin adaug untul si frec bine pana ce se leaga. daca e cu ciocolata, adaug si nuca macinata.
e multi-crema mea salvatoare

acum ma gandesc ca pentru topping-ul tortului Mariei ar fi mai buna crema ta de la "Truffle", cred ca e mai tare si se preteaza, caci nici strumfita mea nu papa fondant. sau ma mai gandeam la o gelatina colorata.

Gratiela, strumfilor Maria si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myhaella spune:

Nati, poti sa-mi spui te rog daca la tortul de ciocolata cu trufe folosesti smantana dulce lichida (la cutiuta din carton) sau smantana obisnuita Dorna (in recipient din plastic)? Imi ajung 400 ml. de smantana lichida Dorna 32% atat pentru crema cat si pentru trufe? Arata super si fursecurile trufe... As mai face si un dulce cu fructe, poate tortul nemtesc cu crema de branza, crema este oricum fina si "cremoasa" (?) - chiar daca nu se compara cu cea de la cheese cake care mi se pare cam grea pentru gustul meu. Daca pun fructe peste crema de branza renunt la bezea si pun fructele dupa ce scot tortul de la cuptor? Scuze pentru nepricepere...

Merci,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gratiela, merci mult de reteta, mi-am notat-o si chiar o s-o incerc curind.
Sa stii ca crema de la tortul cu trufe nu iese chiar batoasa, poate doar sa-i adaugi niste intaritor de frisca, altfel e relativ moale, adica nu poti face ornamente cu ea, de ex.

Myhaella, pentru tortul cu trufe se foloseste smintina dulce (frisca lichida), nu smintina obisnuita pe care o stim noi. In Bucuresti, singura frisca potrivita pentru acest tort este Dorna de 32% grasime, in recipient tetrapak (sau cel putin eu nu am vazut altceva). Pentru crema iti trebuie minim 500 ml (iar unele fete recomanda chiar un pic mai multa crema, intrucit iese cam la fix), iar pentru o portie de trufe merge 1/3 de pahar, adica circa 80 ml. Evident ca 400 ml nu ti-ar ajunge decit daca ai face un tort mai mic.
La tortul nemtesc de brinza eu am renuntat demult la bezea, pun ouale intregi in umplutura, iar dupa ce tortul s-a copt si s-a racit, asez fructe pe suprafata lui si torn jeleu deasupra. Aceasta varianta imi place mult mai tare decit cea cu bezea.
Mult succes la gatit!

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delutza spune:

Draga
nati ,chiar daca pana acum nu am indraznit sa-ti scriu,azi ma simt mai curajoasa.Sambata merg undeva si m-ma gandit sa fac prajitura cu miere(la o pomana).Vreau sa te intreb de care smantana sa folosesc?Cea de la Danone,la galetusa este buna(aceea groasa folosita la mancaruri)?Azi merg sa cumpar ingredientele si poate imi raspunzi inainte de a pleca.Si inca cena,ce dimensiuni are tava?
Mersi frumos,anticipat,pentru raspuns si ''La Multi Ani'' tuturor,copii si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Delutza, tava mea are dimensiunile de 28/38 cm, e cit tava standard de aragaz. Poti sa intinzi mai multe foi pe o tava mai mica, mie insa mi-a fost lene si de aia am folosit o singura tava.
Smintina am pus Milli, dar merge si Danone, numai sa ai niste pliculete de intaritor pe aproape, in caz ca nu se ingroasa crema suficient.
Mult succes!

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput