Clubul moldovencelor de peste Prut (26)
Raspunsuri - Pagina 11
Lucia_B spune:
Ce pacat ca nu este imoticon ca la ICQ, ashela care rosheste si scurma cu deshtu'n ...., ey nu unde va ginditi, in pamint .
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Lucia_B spune:
Nuuu, eu iaka taman pe ashela il vreau .
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
alinkav spune:
Buna fetelor!
Zampred are otpusk!
Tocmai l-am luat pe Alex de la cresa si deja nu-mi da pace, asa ca scriu repejor!
Noi suntem binisor, Alex a fost si el bolnav, momentan e pe antibiotic, ca altfel nu prea merge, fiind la cresa. Astept cu nerabdare sa fiu mereu cald, ca deja racelile astea ma enerveaza rau!
In rest baiatul meu creste, se face mare!In mai putin de o luna avem vaccin, a trecut ceva timp de la ultimul.
MamaNati, eu pe cand eram insarcinata, toate hainele mi le-am cumparat din Sun Sity, e un magazinas chiar langa cele ptr copii, la et.3 parca. Fiind gravida(cu burta mare) mai mult vara, am gasit multe lucruri frumoase. Erau cum scumpe, dar au meritat toti banii. A si tot acolo, dar in alt magazin de blugi, aveau salopete(sarafane de blugi-fusta), blugi si fustite ptr gravide. Acum pe viitor, tin iarasi sa fiu gravida vara, ca am plin dulap cu haine cu "burta" .
Alina, si eu prefer aurul "nostru", de aceea toate pobrykushtele mi-am luat de la Chisinau.
Lucia, ce trece timpul, iaka si fata ta e mare deja!Felicitari, ai o frumusete de fetita!
Tatiana, felicitari ptr nasit!!!Aici lumanrile au flori naturale si de aceea se iau chiar in ziua nuntii(comanda se face inainte cu cateva zile). De icoane nu stiu nimic, aici nu se practica.
Doroti, nastere usoara si ultimele zile inainte ne nastere linistite!!!
Apropo de nasteri, ieri dupa masa a nascut cumatra noastra o fetita, azi ne vom duce s-o vedem!Sunt tare emotionata!
Cam atat deocamdata, trebuie sa ma uit din urma.
Pupici!
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
lia_c spune:
salutare,
va scriu repede de dimineata, c-apoi sa nu ma iau cu lucru asta
Alina, nasii nostri (traiesc in Ro deja def multi ani) cumpaar aur doar de la noi: 1. e mai calitativ, 2. bijuteriile sint mai frumos facute 3. e mai ieftin. Atentie: sint si la noi aparute o multime de magazine cu aur turcesc... Noi insa cumparam doar de la vechea "Aureola" sau este un magazinas pina la Sun City pe Puskin, imi pare ca se numeste "Tatiana Ceban" (iti spun zilele urmatoare mai sigur). Mie imi plac f mult bijuteriile de la ultimul magazin!
Lilia, Alina, la moment sint in sapt. a 12 si astept cu mare nerabdare sa mi se termine starile de rau. Kiar ieri am stat acasa ca ma simteam ingrozitor, azi de dimineata - mai binishor... E personalitate bb asta! Dulciuri nu vrea sa accepte, sucuri - doar de anumite fructe... Apa/apa plata - yok, asa ca tati cumpara cu baxul sucurile De ce nu-mi pun la semnatura saptaminile, deoarece trebuie de actualizat in fiece saptamina acest numar si mi-e lene... As vrea sa stau vreun an cu bb acasa, insa mai vedem cind ajugem la momentul respectiv, dar nici restanta in profesie n-as vrea sa ramin... - poate reusesc sa le imbin cumva...
Alionuska, bine ai revenit! Las ca tot ce se intimpla se intimpla spre bine! Iar in privinta bb, nu te stresa, fii cit mai linistita si las ca vine el curind!
Tatiana, noi tot am cumparat luminari mari de la Calea Basarabiei, de fapt nasii au cumparat - dar le-am folosit doar la petrecere, caci in biserica am fost obligati sa cumparam din biserica, iar icoana ne-au cumparat-o parintii, taticu are niste prieteni la Mitropolie si de acolo au cumparat-o - adica era sfintita deja. Nu e din aia simpla, e un pik mai sofisticata. Insa acum am vazut ca au aparut la noi magazine bisericesti, de la Mitropolie, unul se afla vizavi de Casa Radio, iar altul in Gara de autobuse de linga Piata Centrala si am vazut ca au o multime de icoane frumoase si mai mici si mai mari si alte chestii bisericesti...
P.S. covorasul de la biserica tot nasii trebuie sa-l cumpere... dar depinde cum va intelegeti intre voi...
o zi cit mai reusita
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
lia_c spune:
Fetelor, pot oare starile astea de greata sa fie cauzate de faptul ca nu prea maninc/pot minca? Ma cearta toti ca nu maninc, dar eu pur si simplu nu pot, inainte eram o gurmanda... Iar cit am stat in spital medicul m-a supravegheat mereu ca sa maninc. Imi zicea ca "gura mea trebuie sa fie pusa la lucru". Am sertarul plin la serv. cu biscuiti si cozonac, insa nu-i pot inghiti... Maninc ceva doar pe la 10.00 - 11.00 - ceva gen capuccino sau ceai (in cel mai bun caz cu o chifla) si apoi la 14.00 - ceva mai consistent. Pe la 16.00 - iarasi capuccino (cu ceva daca mi-e pofta) si seara pe la 20.00 - cina. Credeti ca e cam putin?
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
oxy spune:
Salutare dragelor,ce mai faceti?eu binisor la munca e ultima zi de lucru,si dupa aia incepe weekend-ul.Mersi mult pentru felicitari si pentru explicatii,in caz ca nu gasim aici ceva bun,le zic la ai sa se uite la magazinele alea cu lucruri bisericesti de care ai spus tu Cornelia,imi notez si adresa.
Lucia am vazut icoana voastra,wow, este superba ,e cu Maica Domnului,ale noastre tre sa fie cu SF.Nicolae,ca ca pe el si l-au ales ca sfant de cununie,a voastra este si destul de maricica impunatoare,eu vreau sa eau cam in jumate cat a voastra,una de aceasta marime si cam asa lucrata aici ajunge la aproximativ 300$,deaceea o iau ceva mai mica..Apropo ti-am vazut odorasul in poze si imi venea sa il mananc ce dragalasa si grasunica easte,ptiu-ptiu
Alina ii urez si eu sanatate lui Alexut al tau,si sa il ocoleasca racelile cat mai mult,dar asa este perioada asta mai rea,de la frig la cald,si mai repede coppi prind raceala fiind mult mai sensibili decat adultii,ei acum isi formeaza imunitatea,si tre sa trecem si prin faze mai urate..La mine Chris a fost cam toata iarna racit si de aia spun ca stiu cum este,doua saptamani tot sanatos si dupa aia o saptamana proasta,doua saptamani bine si una nu..si tot asa m-am cam chinuit cu racelile iarna asta,si cel mai sensibil este la tuse,cum ceva cum tuseste..dar oricum am zis ca nu ii mai dau antibiotice decat daca e maaare,mare urgente,ca asa il chinui si pe el si nici nu i se mai formeaza imunitatea bine,acum evit sa ma duc la medicul de familie atat de des,pt.ca stiu ce urmeaza,un tratament pe antibiotice bineinteles...
Gravidutelor aveti grija de voi ca nu o sa treaca mult si o sa va tineti bebeii in brate pt.prima oare si o sa vedeti ca pe moment o sa utati de toate starile de rau, greata,picioare umflate si toate celelalte simptome....
pa-pa va pup pe toate,muahh
sirbu
MamaElei spune:
Buna, dragelor!
Cornelia, esti tare bravo, uite ce multa informatie ai adus! Bravo! In privinta mincarii, nu stiu in ceea ce priveste cantitatea nu pot spune nimic, ca daca nu poti - nu ai sa bagi cu de-a sila. Dar ti-as recomanda totusi sa maninci mai multe lactate, eu de exemplu imi luam mereu iaurturi (dar degrasate), brinzici glazurate, gingasie, si neaparat seara inainte de somn - kefir/bifidoc. Apoi as scoate capuccino, eu la inceputul sarcinii beam numai ceai verde sau de fructe, mai spre sfrisit imi permiteam o cafeluta mica cu lapte. Si desigur multa apa plata, fructe si legume, ca tot incepe sezonul. Iei vitamine prenatal sau materna?
Tania, mult spor la lucru
Aliona, bine ai reaparut si sa dea Domnul sa nu se lase mult asteptat bebeul!
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
Rodica, multumesc de raspuns... problema e ca nici cu lactatele/brinzeturile n-o duc bine... Sotul imi cumpara si pina la urma tot el maninca (ca sa nu le arunce). Mamica ma cearta mereu ca nu maninc carne/peste, brinza, lapte etc... Iar medicul mi-a zis ca daca nu maninc bine ma trece pe vitamine, la moment nu iau... iar eu as vrea sa le evit totusi...
Mamica se da peste cap sa-mi pregateasca vrute si nevrute si eu yok "recunostinta"...
Imi pare rau ca va umplu capul cu problemele mele, insa ma sperie un pik acest fapt...
lia_c