Mamici din Japonia (5)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

Buna!

Nu stiu daca-i vina cadrelor didactice mai mult decat cea a parintilor. Daca parintii ar avea o comunicare buna cu copiii lor multe din probleme ar putea fi evitate. Nu pot concepe sa te uiti in ochii propriului copil si sa nu-ti dai seama ca ceva nu-i in regula cu el. Pentru a se ajunge la sinucidere nu-i suficienta o singura "zi proasta" la scoala. Zi dupa zi, saptamani intregi sau chiar luni copilul nu ar mai fi in "apele lui"...unde sunt parintii atunci?
Fiica-mea cea mare e in clasa a doua si , ca orice copil nu are numai prieteni , dar cand o vad cu "botic" ma tin de capul ei si o plictisesc cu intrebari pana imi spune care-i "buba". Nu-i inca nimic serios, dar daca ar fi asa as fi prezenta la scoala intai si m-as sfatui cu invatatoarea, iar daca va mai fi cazul as sta la discutii si cu parintii copilului(copiilor) respectiv(i). Nu-i usor deoarece japonezii(in special "ele") tin la "kinjyo tsukiai"(relatii) mai mult la suprafata si probabil doar ar zambi si si-ar cere scuze dar cand se intorc cu spatele deja s-ar gandi cum sa te sape . Poate exagerez sau poate mi se trage de la faptul ca am trait prea multi ani in aceasta tara si am vazut prea multe.

Tokyotokyo Ai copii? Chiar crezi ca ai rezolva ceva daca acel copil ar lua bataie de la cineva fara macar sa stie pentru ce?

Dolphinash,inca nu ma simt prea bine dar o sa treaca si asta ...ca si multe altele . Te pup si sarcina usoara in continuare(cu toate ca burta-i grea )

*grupul fetelor fantastice *
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibos spune:

Buna
Am fost azi la farmacie si am intrebat si mi-a spus ca nu se mai pun la vedere ...se face comanda ...in fine am comandat si la sfarsitul saptamanii ma duc sa iau testul...sa fie cu noroc ca tare imi doresc un...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

am pus mesajul si dincolo la viata in japonia, il mai pun odata si aici, dincolo pare cam liniste:

buna fetelor,
am intrat doar sa va spun (celor ce ati trimis bani la pika-pika pt. Craciunul batranilor si copiilor) ca banii(100 euro si 10.000yeni) au ajuns la mine si mai departe vor ajunge unde trebuie.
va multumim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocris spune:

Si eu sunt putin ingrijorata, pentru ca fetita mea, care merge acum la gradinita, este foarte legata de prietenii pe care si i-a facut acolo. Ii place tare mult si cred ca daca ar putea, ar merge si sambata si duminica.
Nu stiu insa ce ar face daca ar avea probleme cu prietenii.
Japonia este complet diferita de Romania. Nu imi amintesc sa fi auzit in Romania de parinti care isi omoara copiii din bataie, prin infometare... Copiii stau la scoala o gramada de timp (cei de gimnaziu se intorc acasa pe la ora 5,6) iar cei care merg la liceu si mai tarziu. Este comod pentru parinti, dar ma ia cu frig cand ma gandesc ca o sa-mi vad copiii doar dimineata si seara, cand vor fi, bineinteles, foarte obositi.
Sa speram insa ca totul va fi bine. Voi incerca sa fiu cat mai apropiata de ele, ca sa imi dau seama cand nu este ceva in regula.

Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

Buna mamici.Nici noi n-am mai intrat de ceva timp,suntem tare ocupati cu bebelusa...
Bun venit fetelor noi!
Fetelor,ati mers cu bebeii la onsen?In decembrie,familionu'(a se include si soacra)a programat o iesire la onsen si ma intrebam daca si bebelusilor "le place"?Doua dintre mamicile japoneze cu care mai vorbim noi,au fost la onsen si zic ele ca totul a fost ok.Totusi bebelina mea are doar trei luni...Voi ce ziceti?A mai fost cineva in situatia mea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Anca, noi chiar marti ne-am intors de la onsen (Hawaiians unde a fost super) si am vazut bb-lus chiar in roten buro (afara era destul de rece... dar se simtea, parca, la fel ca-n burta mamei, mai avea un pic si adormea). Nu stiu insa cat e de bine sau nu... dar ma gandesc ca daca faci cu randul cu socrela sa n-o tii prea mult in baile fierbinti, i-ar placea... si ce bine-ti mai doarme dupa bai noaptea! Ai timp si de tati!!! Asta daca nu e soacra in aceeasi camera...

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Un fulg pentru seara de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Elyia, bine ai venit! Esti si pe listuta!!

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Un fulg pentru seara de Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiko2004 spune:

buna seara la toate japonicile
fetelor voi ce planuri va-ti facut pt sarbatorile de iarna?
si voiam sa va mai intreb ce o sa pregati la masa de craciun?
voi ve-ti pune si mancare romaneasca?
eu voi avea ceva invitati la masa din ajun...si nu stiu daca fac bine sa pun si ceva din gustarile noastre
hanako ce mai face emilica ta?mam uitat la pozici si vad ca nu mai
pui nimic nou la album
astazi cam atat ...va pup dulce
aaa vreau sa le urez si la fetele noi BUN VENIT si sedere lunga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shian spune:

M-ai atins unde ma doare Adina,caci se pare ca vom sta cu soacra in aceeasi camera.Cica"ne vom simti mai bine" daca suntem toti in aceeasi camera.Mi-am zis ca doar o noapte nu mai mor si poate chiar ne vom simti bine stand de vorba la o bericica.Asa ca nici o sansa pentru "tati time".
Multumesc pentru pontul cu roten buro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ken spune:

BINE v-am regasit si sa fiti fericite.AM si eu o intrebare daca se poate.CUM se spune la STERILET in japoneza?SE poate pune sau scoate si in JAP?Intentionez sa il montez in ROM.

Mergi la inceput