Sezatoarea canadiana (45)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

Salutare tuturor fetelor!Mai este un loc la sezatoare si pentru mine?Eu sunt cam noua pe aici,abia am 3 saptamani de Canada.
NELIA, La multi ani!Tudorei.Sa creasca mare,sa fie sanatoasa si sa aibe parte numai de bucurii.

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Bonjour, bonjour,
Hai ca vad ca stabiliti la greu ce si cum...
Votez si eu contra cabane a sucre, Ira ori ai un ficat beton ori nu maninci cind ajungi pe-acolo, noi am fost de doua - trei ori si de fiecare data siropul de artar cu fasole, omleta si muraturi ne-a terminat, literalmente, am bolit toti cu saptaminile...
Data, cum vreti voi si ramine cum am stabilit! :) (Numai sa nu fie in weekendul lung, mai pleaca lumea pe ici pe colo si si asa e greu sa ne adunam...). Si, ca sa va incurc si eu putin: pe 27 mai, teoretic, aniversam ziua plodului. Nu cred ca o sa reusesc sa fiu si la castori si sa o si pregatesc... 3 iunie ar fi posibil? Daca nu, asta e, o sa venim data viitoare.
Gata pe azi si, cred, si pe sapt. asta. Diseara vopsim oua, prima data cu Radu impreuna, am scos masa in curte, parca vad ca-mi aduce tot cartierul de copii... si pe urma pregatiri si pregatiri... mmm abia astept sa gust din drob si cozonac!
Cu drag,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

In principiu putem veni pe 27 mai.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Dana, la drob pun doar piept de pui si pate de ficat, fara alta carne, am inteles bine? Cam la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul?

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

dana, CEA e asociatia economistilor canadieni. are in fiecare an un soi de congres care se tine de fiecare data in alt oras. vin citeva sute de economisti din toata canada si din alte parti. unii din ei prezinta lucrari de cercetare din aproape toate domeniile din economie. sint peste o suta de papers, aproape toate available online pe siteul CEA (economics.ca). eu merg sa ma mai intilnesc cu unul-altul din breasla, ca de prezentat anul asta nu am ce (cu concediul de maternitate cine a avut timp de cercetare). mai cunosti lume, mai vezi vechi colegi sau cunostinte, e mai mult un prilej sa-ti faci contacte decit de invatat ceva. oricum lucrarile le poti descarca de pe site.

carmen, bine ai venit. acomodare usoara.

nelia, multi ani fericiti si multa sanatate micutei si voua la toti.

cristina, nu as putea sa spun cind e cel mai bine de venit la festival. depinde mult de vreme. au fost ani cind la jumatatea festivalului nu mai era nici o lalea inflorita, ofilite toate din cauza ca a fost cald si au fost ani cind la jumatatea festivalului nu vezi nici o culoare, toate florile numai boboci, din cauza ca a fost frig. acum e ff cald dar nu au plantat inca lalele pt festival. incearca ei sa le planteza asa incit sa fie inflorite atunci dar nu le iese intotdeauna. daca esti flexibila, vezi si tu cum e vremea si te orientezi.

uite citeva idei de restaurante. in afara de pizzerie si cel din quebec, toate sint downtown.

italian (are brunch bun duminica): Vittoria Tratoria in market (35 William St)
italian (paste bune): Mama Grazzi's Kitchen (25 George St), au o terasa faina in spate.
italian (cea mai buna pizza din ottawa): La Pergola (pe Preston St)
japonez: Itchibei (197 Bank St)
thai: Green Papaya (260 Nepean St)
indian (are bufet la lunch): India Palace (292 Albert Street)
bistro belgian: L'Argoat in partea franceza. au clatite umplute cu tot felul de chestii, dulci sau sarate (au una cu vinat in sos de vin, yuuummm).
cofetarie: Oh So Good (selectie fff bogata de torturi, poti minca acolo sau lua la pachet)

fetelor, voi vorbiti de lucruri sfinte: bors? de unde bors? nu l-am vazut de cind sint in canada.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

quote:
Originally posted by Laura T

Fetele, scuze ca "dau buzna" peste topicul vostru, dar in 2007 intentionam sa venim in Canada pentru 2 saptamani (fara copii), la o prietena, si as avea nevoie de niste informatii: care este cea mai convenabila companie de zbor pe ruta Bucuresti-Toronto? Cat este valabila viza turistica, din momentul obtinerii ei, 6 luni, 1 an? Adica, daca, de ex, incercam sa luam viza inca din toamna asta, o putem folosi vara viitoare?
Va multumesc anticipat.

Dau si eu "buzna" pe aici . Laura, eu am fost de doua ori in Canada. Viza obisnuita (one entry) are valabilitate 6 luni din momentul emiterii. In ceea ce priveste compania de zbor, ma tem ca nu te pot sfatui prea mult. Prima oara am fost cu Lufthansa si a doua oara cu Austrian. Daca stii din timp data plecarii poti sa contactezi o agentie de turism sa iti caute oferte mai ieftine. Stiu ca CSA si LOT au bilete ceva mai ieftine, dar cum eu m-am hotarit prea tarziu, nu am gasit bilete in perioada in care aveam nevoie. Oricum, depinde si de perioada aleasa, de destinatie (Montreal, Toronto...). Bafta la cautari si la viza.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Ica 1975

Dana, la drob pun doar piept de pui si pate de ficat, fara alta carne, am inteles bine? Cam la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul?

Noi

Exact,numai pui si pateu. Daca ai ficat (sau alte maruntaie) le fierbi pe alea si le pui in loc de pui.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

quote:
Originally posted by Ica 1975

Noi

scuze m-am grabit, cuptorul pe la 190 celsius

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Seara buna fetelor,
spuneti-mi si mie unde gasesc drojdie proaspata in Toronto, except magazinul romanesc ca-i cam departe de zona unde locuim noi, dar daca doar acolo gasesc asta e...
Merci!
Va doresc de pe acum - ca nu mai am timp sa dau pe-aici decat in fuga- tuturor Joyeuses Paques, cu mult soare si iepurasi voiosi!
Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ah ce zi de doi lei am avut, abia la 8 seara apuc sa intru, tztztz:-)
Am doua intrebari la voi (cam tembele, asta e):
as vrea sa imi trimit niste bagaje inainte la sotz si poate voi ati avut experiente cu vama: sa le trimit pe numele meu (sa ma astepte acolo), sa le trimit pe numele lui? se plateste ore ceva vama? sunt numai lucruri personale, haine, lampa mea de citit, and so.
Si mai am una: am cu mine icoana de la cununie, care este o frumoasa icoana bucovineana (cred), pe lemn, cu Bunavestire. Nu este icoana veche. Oare o sa am probleme la vama?
Va pup, poate maine am mai mult timp.

Mergi la inceput