Testarea Nationala pentru vara 2007
Raspunsuri - Pagina 8
Kikina spune:
Offffffffff!!!! I-a scazut fix 0,50, cat sa-i iasa nota mai mica. Sunt atat de trista si asa de rau imi pare pt. el! Cel mai greu mi-e sa-l aud cum zice: "Imposibil! Imposibil!". Dar oricum are medie buna si sper ca va intra acolo unde vrea. N-am prea avut putere sa fac o statistica clara, dar, la o prima vedere a listelor de contestatii afisate la scoala, se pare ca majoritatea au ramas la nota initiala sau au scazut. Cele mai multe contestatii au fost la lb. romana. Asta e! Eu de admirat tot imi admir copilul ca a incercat sa-i fie mai bine.
De-acum ne pregatim de optiuni si apoi de asteptat repartitizarile.
craciunitza spune:
Incredibil!
Mie asta-mi suna a razbunarea prostului, ca si-asa ma acuza o persoana importanta ca sufar de teoria conspiratiei :)))
Pentru ca eu vad asa, profesorul care a corectat primul, a gresit, si daca in urma contestatiei s-a concluzionat ca se corecteaza iar dar de catre alt profesor, nota finala trebuia sa fie cel putin egala cu nota initiala, deoarece orice modificare demonstreaza ca a intervenit eroarea umana. Sau, sa-i micsoreze copilului nota initiala da' sa amendeze si profesorul care a corectat primul lucrarea.
Kikina, ati prins loc la liceul unde vrea copilul? Transmite-i admiratia mea si felicitari!
Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Felix si Otilia Paul si Virginia
Kikina spune:
Mersi, draga Craciunitzo, pt. sustinere si intelegere. Asa gandeam si eu in privinta contestatiei. Dar n-a fost sa fie. Sunt trista. As vrea ca baiatul meu sa uite repede si sa nu-si piarda curajul niciodata.
Inca nu stim ce loc prindem. Mai intai facem optiunile, in functie de mediile care se vor afisa pe NET (mama, ce noapte o sa avem!) si de media lui (si de mediile din anul trecut). Facem tot felul de statistici, sa vedem unde ne incadram si ce sanse avem. Si apoi, alta runda de emotii, pe 14 iulie, cand se afiseaza rezultatele finale, adica clasele/liceele la care sunt repartizati copiii. Urmeaza inscrierea la liceul respectiv si... gata! Adica nu: mai e sampania, pe care oricum o vom bea, noi, parintii, pentru meritul copilului. Inca n-am desfacut-o, de necazul contestatiei.
craciunitza spune:
Cred ca numai cine nu are copil la gimnaziu poate privi indiferent nebunia numita "testele nationale". Sotul meu spune ca recorectarea lucrarilor se face mult mai exigent si marja de eroare la recorectare este 1 punct
Sunt doua aspecte, kikina:
1. tu ai un copil bun si curajos, e mare lucru sa ai 14 ani si sa incerci sa te lupti cu sistemul, sa intelegi deja ca ai drepturi;
2. sistemul este cel din cauza caruia tu suferi si fa-o astfel incat sa nu afectezi copilul.
Nu stiu cum poate fi totul automatizat dar rezultatele finale se afla peste doua saptamani
Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Felix si Otilia Paul si Virginia
danyalo spune:
Kikilina
Imi pare rau...nespus de rau...Nu am cuvinte sa spun ceva...
si la noi la fel... de scazut nu prea s-au scazut au fost diferente mici si au ramas notele la fel...unei fetite care picase la mate i s-au dat dupa contestatie peste 50 sutimi si a trecut si ea( imi parea atat de rau de ea...avea peste 9,5 la geogra ,peste 8 la romana si picase la mate cu 4 si ceva)...
Asta e...contestatiile sunt cu doua taisuri...Eu sunt mai fricoasa din fire...de aceea nu am facut nici o contestie in viata mea...caci nu am avut ce sa contest..pana acum nimeni nu m-a nedreptatit( am si noroc )
Sper sa trecem cu bine si peste completat fise... admitere computerizata...si sa vedem ca au intrat copiii acolo unde si-au dorit!!
O sa vezi ca totul o sa fie bine!!!
Si o sa desfaceti si sampania la final ca sa sarbatoriti copilu'!!
Dany
Kikina spune:
Multumesc, Dany. Succes si voua! Si tuturor copiilor care n-au scapat de emotiile examenelor. Hai ca mai e putin si suntem liceeni.
be_yourself spune:
...Dar rezultatul mai depinde si de media din 5-8,kikina.El cat a avut?
...Sa ne anuntati si pe noi unde au fost repartizati...Oricum,eu astept pe toata lumea in Lazar
<i></i>
KUKI spune:
Offf, Kikina, ce rau imi pare. Oricum ai un baiat de toata isprava, sa fii mandra de el.
Ii doresc din tot sufletul sa intre acolo unde si-a propus si merita. Ce lectie urata a primit, prea devreme, parca. Intra bietul copil in viata cu nedreptatea asta in suflet. Off, dragii de ei.
Mai, eu simt un gol un stomac si cititnd aici despre emotiile Kikinei mi-au dat si lacrimile.
Ce ne-om face la anul pe vremea asta, oare, Craciunitzo, draga ? Ca la tine mi-e nadejdea sa plang si eu pe un umar care sa inteleaga prin ce trec, ca in rest nu am cu cine imparti emotiile.
Mie mi-e frica de nu mai pot de pe acum.
alinaxeni spune:
Stai linistita KUKI ca sunt si eu aici,deci suntem 3 pana acum.Sper sa nu plangem anul viitor si sa aducem numai vesti bune despre copii nostri.Constat ca anul acesta se discuta mai mult despre aceste testari,probabil si datorita neregularitatilor care s-au intamplat.
Kikina,cu asa note nu se poate sa nu prindeti un loc f. bun.Tinem pumni stransi .
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
Kikina spune:
Azi am depus optiunile. Am facut cat mai multe, sa fiu sigura ca nu ramane pe-afara. Poate stiti ca asa s-a intamplat, parca anul trecut sau acum 2 ani, cu un copil care avea media peste 9 si facuse prea putine optiuni. Mamicilor care veti da examen la anu', sa aveti grija de asta! Am verificat si rasverificat "fisa-martor" si gata, am predat-o. Parca ma simt putin mai usurata. Sper sa fie bine si sa intre unde ne dorim cu totii. Mai avem de asteptat pana pe 14 iulie. Asta-i "Lunga vara fierbinte"...