Testarea Nationala pentru vara 2007

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Kikina, cum ati facut optiunile? Mereu ma gandesc la asta. Ati tinut cont de profilul liceului, de media cu care s-a intrat anul trecut sau de cat de aproape de casa este liceul?
Inca tinem pumnii!

Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Felix si Otilia Paul si Virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kikina spune:

Craciunitzo, pentru mine optiunile astea sunt cu adevarat coplesitoare. Si acum, la a 2-a experienta, am simtit aceeasi incarcatura emotionala, dar mai ales o infinita raspundere. Pot sa-ti spun ca in momentul cand am scris cele 3 cifre in casutele alea, care reprezinta codul specializarii, aproape ca imi tremura mana si am verificat de nenumarate ori dupa ciorna scrisa acasa si dupa brosura de admitere. Azi, dupa ce am predat optiunile si m-am intors la serviciu, am mai simtit de cateva ori nevoia sa verific daca am scris codurile corect. O fi paranoia, dar chiar ajungi sa te zapacesti cu atatea cifre aliniate si te temi sa nu confunzi codul cu nr. de locuri sau cu ultima medie de intrare din anul trecut si - Doamne fereste! - sa trimiti copilul la vreo profesionala sau... niciunde!
In fine, noi am facut optiunile astfel: pe primele locuri - profil mate-info de la toate liceele bune din zone apropiate de casa sau accesibile, apoi profil uman la aceleasi licee (pt. ca exista sanse mai mari sa se schimbe copilul de la o clasa la alta in cadrul aceluiasi liceu, dupa terminarea cl. a IX, daca are media mai mare decat ultima din clasa respectiva)si apoi am trecut la alte licee mai indepartate. Aseara studiam harta Bucurestiului sa vad pe unde sunt... Si, desigur, m-am orientat dupa mediile din ultimii 2-3 ani (am pastrat si brosura de la baiatul cel mare, dar, oricum, rezultatele respective pot fi vizualizate pe www.edu.ro) si am optat si pt. licee unde s-a intrat cu note mai mari si pentru unele la care mediile au fost putin mai mici. Dar, in general, m-am cam invartit in jurul mediei copilului. Si de-aici am tot calculat variante, in functie de numarul copiilor admisi, de cel al elevilor care vor veni din provincie (se pare ca anul asta sunt foarte multi, un "record" - cum am citit intr-un ziar, si au si note f. mari!), de pozitia in ierarhie s.a.m.d. Am ajuns la tot felul de statistici, raportate la situatia anilor trecuti, ca sa pot deduce ultima medie de admitere posibila de anul acesta, la clasele dorite de la liceele respective. Si acum m-am oprit. Sper.
Nu te stresa inca. Pastreaza-te pentru perioada examenului si a acestor "prelungiri". Si bate-l la cap pe copil sa se lupte pt. orice sutime in anul scolar urmator, chiar daca nu esti adepta notelor vanate. Nici eu nu sunt, dar inteleg acum cat de mult conteaza fiecare nota care formeaza media si care te poate urca sau cobori in clasament chiar cu cateva zeci de pozitii.
Da, mai tineti-mi pumnii inca putin! Si intrebati-ma orice credeti de cuviinta. De-acum, cu 2 experiente la activ, sunt maestra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

I mi pare inuman sa tii zeci de mii de copii pe jar timp de aproape o luna.Cine naiba a inventat sistemul asta?De ce n-o fi fost bun sistemul vechi?...eu nu-i gaseam nici o hiba.
Deja simt cum ma cuprinde panica gandindu-ma la ce ne astepta.De multe ori m-am gandit sa optam pt. un liceu din zona unde locuim,un liceu de nivel mediu, numai sa nu-mi inebuneasca copila.Exista posibilitatea sa gresim un cod si sa nenorocim copii?Doamne fereste.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Offf, Kikina va tin pumnii in continuare si sunt convinsa ca va fi bine pana la urma.
Chiar evit sa-mi bat capul de pe acum cu calculul optiunilor ca simt instantaneu cum mi se ridica tensiunea. Vom vedea anul viitor ce va fi. La urma urmei sa intre la un liceu cat de cat bunut, eu nu am de gand sa-mi imbolnavesc copilul tintind spre cine stie ce liceu de elita. Prefer sa am un copil echilibrat si sper sa fiu in stare sa il invat ca in viata trebuie sa te bucuri cate putin de toate. Nu vreau un geniu. Vreau un copil normal si fericit.

Mergi la inceput

Nici mie nu-mi place sistemul actual de departajare pt. intrarea la liceu. Si banuiesc ca mintile crete vor experimenta, in timp, noi si noi variante. Dupa 25%+75% si 50%+50% (media generala din gimnaziu si media de la testele nationale), s-a putea sa se ajunga si la un fel de mini teste la fiecare sfarsit de an si media acestora sa cantareasca 20, 40, 60, 80%... Cine stie? Cate capete (din Min. Ed), atatea idei. Mie mi se parea mai corect (si mai putin stresant) sistemul de admitere care implica examen sustinut pt. un liceu anume. Vroiai Sava, dadeai la Sava si stiai dinainte ca sunt 1,2,3 concurenti pe loc. Vroiai liceul cel mai apropiat de casa, dadeai examen acolo ( probabil ca numarul copiilor arondati era cam egal cu cel al candidatilor, deci era loc pt. toti, desigur, in ordinea. mediilor). Exista si cazul scolilor care cuprind si gimnaziul si liceul, uneori cotat ca bun, si unde copiii pot face toate cele 12 clase, sustinand examenul respectiv. Cine vrea sa invete, invata si la liceul bunicel din coltul strazii si la cel cu traditie, de "elita", situat la celalalt capat al orasului. Dar mai e problema profesorilor, a implicarii lor...
Noi avem 2-3 licee bune in zona, unde mediile ultimilor admisi din anii trecuti nu au coborat sub 8.70. Unul este chiar cel la care copilul a facut si gimnaziul si care se numara, desigur, printre optiunile principale. Macar acolo stiu deja ca un profesor foarte bun de matematica va lua clasa vizata de noi. De profii de mate de la celalalte licee pt. care am optat nu stiu nimic, ma bazez doar pe renumele scolii (ex: Vianu) si pe faptul ca, fiind apropiate de casa, nu se va face ora 9-10 seara pana sa ajunga baiatul acasa. Asa va avea timp mai mult si pt. invatat si pt.... joaca. Ca tot copii sunt, nu-i asa?

Mergi la inceput

Ba da, sunt adepta notelor vanate, ca asta e sistemul, mi-am invatat copilul sa profite, sa fie smecher, sa intuiasca. Din pacate, copilul meu cel mare este un monument de bun simt si are o inima uriasa, iti da tot, ii lasa pe altii inainte, nu seamana cu mine deloc
Spun "din pacate" pentru ca traieste in vremuri dificile cand ar trebui sa-i pese mai mult de coada lui, iar mie - evident - imi pasa in primul rand de copilul meu.
Copilul meu vrea la Sincai, anul trecut s-a intrat cu 9.30, imaginati-va ce ne asteapta.
Kikina, o sa-mi las sotul sa faca optiunile copilului, ca are cap de programator si intuitie de sfant, e ca un robot, eu sigur o sa ma pierd si o sa incurc bifarile. Am intrebat si la alta sectiune, asa o fi si in UE, nu se va schimba nimic din 2007?

Copiii
Noi doi
Felix si Otilia Paul si Virginia

Mergi la inceput

"Admiterea in liceu incepe maine

Datele candidatilor la un loc in liceu sau in scoli de arta si meserii sunt deja in computerul care face maine repartizarea. In functie de mediile obtinute in gimnaziu, la Testarea nationala si de optiunile fiecaruia, calculatorul alege unde vor continua elevii studiile.
Peste 2.500 de candidati din provincie vor sa studieze din toamna in
Capitala si au venit cu medii foarte mari. Maine, la pranz, ministrul educatiei va apasa tasta care declanseaza repartizarea. Astazi e ultima zi cand se mai corecteaza eventualele erori."

Din ziarul Libertatea / Articol semnat de Marina Dohi

Daca tot se spune "sa aiba mana buna", zic si eu: sa aiba degetul cel bun cand o apasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Asta cu candidatii din provincie ma dispera.Stiu ca si ei sunt copii si au dreptul la cea mai buna educatie,dar as pune pariu ca vin cu medii umflate.Uite,daia sunt eu adepta examenelor pe sistem comunist,da copilul la ce liceu vrea si are mult mai multe sanse.
ieri discutam cu cineva care a trecut de doua ori prin asta si amandoi copii cu medii peste 9 au ajuns la licee de duzina.
Kikina,mai e putin,multa bafta pt. puiu tau.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Da, si pe mine ma zgandara problema candidatilor din provincie, veniti cu note foarte mari . Incerc, insa, sa-i inteleg si pe ei ( si pe parintii lor), chiar daca acum nu-i pot privi decat ca pe concurentii copilului meu. Uite asa, in momente din astea, devenim din mame fiare. Sigur o sa-i inteleg si mai bine sau cel putin imi vor fi toti copiii la fel de dragi, atunci cand va intra fiu-meu unde vrea. Sa fie si 27 din provincie in clasa lui, dar el sa fie al 28-lea!

Mergi la inceput

Pentru care motiv iti trimiti copilul, la 14 ani, sa studieze in orasul pierzaniei, Bucuresti? Ca daca-i intrebi, Bucurestiul e cel mai urat si mizer oras din tara si bucurestenii sunt toti niste smecheri
Kikina, cate zile mai aveti?

Mitele iubitele

Mergi la inceput