Testarea Nationala pentru vara 2007
Am un baiat in clasa a VII si sunt interesata de pe acum de Testarea Nationala din vara anului 2007. Acum catva timp auzisem ca se va schimba modul de admitere la liceu, dar nu am reusit sa aflu amanunte. Poate stiti ceva despre acest subiect.
Raspunsuri
ingerash spune:
Adrianaa intra pe edu.ro poate sunt detalii acolo, dar nu cred :(
Adrianaa spune:
Multumesc pentru indrumare, dar pe acolo am fost de multe ori si nu au informatii decat despre Testarea pentru anul scolar 2006-2007.
ingerash spune:
Pai avand in vedere ca eu dau bacul acum in iunie-iulie si noi la simulari inca nu stiam cum arata un subiect de mate & romana pentru ca s-au schimbat nu te poti astepta la prea multe din partea lor...
si al simularea de azi alte surprize
craciunitza spune:
Si baiatul meu cel mare da testarea vara viitoare, mereu am sperat ca se modifica admiterea la liceu, cred totusi ca vom da si noi piept cu uraganul, pana acum nu am auzit de nici o modificare.
Nu certati copiii cand viseaza!
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
KUKI spune:
Cred ca facem un club Si al meu da testarea vara viitoare.
Eu sunt stresata de pe-acum. Urmeaza un an greu.
craciunitza spune:
Anul asta cum a fost? Ce subiecte, ce note, bune, slabe? Habar n-am.
Ma enerveaza ca eu il vad pe al meu, la copil ma refer, mic, pot sa ma duc eu sa dau examen in locul lui?
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
ana_maria222 spune:
eu sunt din ce in ce mai stupefiata de rezultatele de la capacitate si de la bac.....ce se intampla? elevii sunt de vina? sau profesorii? de la an la an sunt tot mai putini cei care promoveaza!!
Ce straniu lucru: vremea! Deodata pe perete
Te vezi aievea numai in stersele portrete
Te recunosti in ele, dar nu si-n fatza ta,
Caci trupul tau te uita, dar tu nu-l poti uita!
http://community.webshots.com/user/ana_maria222[/b] poze noi....
craciunitza spune:
Nu stiu ce sa intampla dar toata perioada de examene mi se pare varza. Iar posibilitatea de a muta copilul la alta scoala, pe bani, mi se pare o super porcarie.
Copiii
Noi doi
Mitele iubitele
Adrianaa spune:
Dragi mamici,
Ma bucur sa aflu ca nu sunt singura care se streseaza de pe acum cu viitorul examen de liceu al copiilor. Va fi si mai dificil pe viitor pentru noi, pentru ca mereu se schimba cate ceva in sistemul de invatamant, iar acea schimbare nu este anuntata din timp, ci pe ultima suta de metri. Asa ca ar fi bine sa fim cu un pas inaintea Ministerului Educatiei in materie de informare la acest capitol.
Iata ce am gasit pe internet referitor la acest subiect, pentru care temerile noastre vor fi indreptatite:
http://duminica.monitorul.ro/cms/site/article_print.html?article=130300
Articolul a fost scris in februarie 2006.
Ce parere aveti?
Adriana
titisha spune:
Dragele mele,
Incercati sa nu va stresati prea mult voi, ca le transmiteti si copiilor.
Iar ei discuta cu atat mai mult despre stresul din preajma testelor nationale cu cat noi ii presam mai mult.
Craciunita intreba "Anul asta cum a fost? Ce subiecte, ce note, bune, slabe?" .... Ei bine raspund cu ce mi-a spus copilul anul trecut dupa examenul de romana si mate : "Subiectele nu au fost grele ! Noi suntem prosti !!" , cu toate ca toti sustin ca subiectele din vara anului 2005 au fost ceva mai grele decat cele din 2004. Iar la istorie "au fost de bun simt" dupa cum spunea el. Notele la teste au fost comparative cu cele din clasele 5-8. Mai ales daca copilul a urmat o scoala generala la care cadrele didactice si-au dat interesul sa-i atraga spre un oarecare studiu, astfel incat copilul trage singur concluzia ca invata pentru propia lui formare nu pentru note. Deci va incurajaz !!
Copilul meu vine dintr-o scola generala unde notele au fost intotdeauna mari. La marea majoritate dintre copii, notele sau pastrat cam aceleasi si la testele nationale. Cred ca mai mult de jumatate din ei au intrat la asa zise-le cele patru cele mai bune licee din Bucuresti : Sava, Viteazu, Vianu, Lazar (nu neaparat in ordinea asta). Si toti se descuraca bine si acum in clasa a IX a. Au cam aceleasi note mari, dar cam umflate dupa parerea mea: eu "pe vremea mea" munceam mult mai mult pentru o nota peste 9 la examene. El a avut si are timp suficient pentru activitatile scolare si pentru o serie de pasiuni care nu le-a intrerupt nici macar in preajma testelor.
Eu am fost extrem de stresata, as fi dat testele in locul lui – cum prea bine zicea cineva aici pe forum – pentru ca consideram si atunci si acum, ca adevarata lui pregatire nu este de niste note asa de mari. Bineinteles nu i-am aratat, l-am incurajat si l-am sutinut in alegerea facuta de el pentru optiunea liceului ... si totul a fost OK!
Un singur sfat: nu cautati ca meditatiile sa le faca cu profesorii de la clasa !! Notele vor creste considerabil fara sa ai garantia ca copilul are o pregatire mult mai buna!
pe curand, titisha