M-am indragostit

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by She

quote:
Originally posted by vandal

quote:
Originally posted by She
Ti-ar place sa fi pt o femeie, sa insemni, numai amintiri si trecut ?
si tot asa...

Daca ar fi sa iau ca axioma ce spui inseamna ca poti sa iubesti pe cineva un numar de x ani (luni, etc) si dupa aia gata. Te uiti mai departe la altcineva sau pur si simplu apare altcineva.
Pentru mine (cred) iubirea este ceva care ramine. Este sau nu este.

Pai atunci de ce o sfatuiesti pe autoarea sa se gindeasca bine daca a iubit sau daca mai iubeste? daca dupa tine, iubirea NU MOARE, este clar ca ea il mai iubeste, nu?
deci iubirea nu moare niciodata.
si tot asa...

She si vandal - voi nu vedeti ca priviti subiectul exact din prisma celor doi "oponenti"?

Vandal - tu esti barbatul care orice ar simti sotia sau orice atitudine ar avea nu ai aproba divortul. Iar She este femeia care ar avea capacitatea si puterea de a o lua de la capat daca iubirea din casnicia ei s-ar stinge. Ma insel???

Nu aruncati cu rosii, dar schimbul vostru de replici asta a demonstrat. Si vin eu sa ma intreb, atunci cind si barbatii sint cei parasiti sau nu mai sint iubiti de ce cedeaza atit de greu? Oare sint mai orgoliosi decit femeiele? Cum sa fie parasit? Cum sa nu ma mai vrea? Cum sa nu ma mai iubeasca? Bine, nu vreau sa spun ca o femeie "tradata" accepta asta cu zimbetul pe buze dar cred ca si ea si el, atunci cind iubirea nu mai graviteaza asupra cuplului ar trebui sa aiba demnitatea de a trece mai departe. (ma refer bineinteles dupa ce incearca sa faca ... ceea ce e rational si de bun simt pentru a "trezi" relatia).
Chiar crezi "Pentru mine (cred) iubirea este ceva care ramine. Este sau nu este. Nu ceva care s-a demodat si trecem la altceva pentru ca ne ia ochii, e mai frumos, etc." ... ???
Poate ramin amintirile, simpatia ... alte sentimente placute... dar iubirea se poate stinge sau pur si simplu se poate indragosti de altcineva.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

Ina, nu am inteles exact ce nu intelegem noi:)

Eu stiu ca atit barbati cit si femei doresc sa fie iuibiti, ci nu o rama de fotografie sau jurnal de bord. Vandal poate este o exceptie.

"poti sa-mi iei ce am mai sfint pe lume
dar sa nu-mi iei niciodata dragostea"

parca sintem la gradinita:)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by She

si tot asa...

Nu e vorba de ce nu intelegeti, ci de ce nu va intelegeti. Si concluzionam eu ca oricit ati discuta nu cred ca veti ajunge la o solutie comuna, asta pentru ca abordati subiectul de pe baricade opuse.

Intr-o relatie esuata exista de obicei doua parti: una care se agata de trecut si una care vrea mai mult sau merge mai departe, etc...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ina78

quote:
Originally posted by She

Nu e vorba de ce nu intelegeti, ci de ce nu va intelegeti. Si concluzionam eu ca oricit ati discuta nu cred ca veti ajunge la o solutie comuna, asta pentru ca abordati subiectul de pe baricade opuse.

Intr-o relatie esuata exista de obicei doua parti: una care se agata de trecut si una care vrea mai mult sau merge mai departe, etc...

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." -
proverb suedez

Nu stiu dar discutia nu este neaparat legata de motivele esuarii, (aici as fi vrut sa ajung eu),ci mai degraba de insamnatatea sentimentului de a iubi pe cel de linga tine, si aici cred ca si eu si el/ea sintem de aceeasi parere ca trebuie sa existe!
Numai ca unul crede ca dragostea nu poate muri, iar eu zic ca se intimpla si ca , cauzele, de cele mai multe ori sint altele decit cele pe care le descrie el.Tocmai pt ca atunci cind iubesti, nu esti interesat de altcineva.
Pt vandal am o reteta de nesimtire, indolenta, eventual ceva beri pina la adormirea cind ar fi lumea mai draga, si dupa aceea, sa vina sa-mi spuna ca partenera l-a parasit pt altul sau ca s-a plictisit de el.) Sa-mi explice ca dragostea nu a murit de fapt, ci EA este instabila si nu a stiut ce a vrut!

Normal, ea..gaseste pe altcineva si normal, nu el a fost de vina, ci ea, ca a indraznit sa vrea ceva mai palpitant.Urmarea inevitabila este"c---o!":)si niste rosii in urma-i.
sau?

E asa un cliseu ca a devenit plictistor:)

Mergi la inceput

Nu vezi ca motivele esuarii nu sint subiectul discutiilor. Ne plingem ca ne-am schimbat, ca unul din parteneri face aia sau ailalta... dar nu si de ce s-a ajuns aici.

Iar eu bateam moneda tocmai pe faptul ca exista momente in viata unui cuplu si a unui partener, in care considera ca chiar daca dragostea sau iubirea unuia dintre parteneri s-a stins sau nu mai exista ... cuplul poate merge mai departe, neacceptind ruperea, despartirea. (parere care mi s-a parut ca a sustinut-o si Vandal).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandal spune:

Este adevarat ca unul din defectele mele majore este ca nu sint suficient de clar in argumente.

1. O relatie nu se poate continua fara iubire/dragoste, etc. Deci cei/cele care credeti ca eu am spus altceva va inselati....amarnic.

2. Iubirea/dragostea ia diverse forme in functie de virsta/temperament, etc. La 20 ani iubeam si toate lumea putea sa dispara. pentru mine singurul lucru important era iubirea mea.

3. personal, imi este greu sa accept ca cineva se poate casatori fara a simti ceva pentru partener.

4. Singurul lucru pe care l-am recomandat este ca rachela sa se gindeasca si sa-si analizeze sentimentele fata de actualul partener inainte de a face ceva ireversibil.

Edit: Aveam impresia (imbecila, stiu!) ca fiind un forum de discutii populat (in marea majoritate) de femei, discutiile sint mai...discutii, fara atacuri personale de mahala. Se vede ca m-am inselat si spiritul gregar exista si aici. Nu ne cunoastem personal (cel putin unii dintre noi) si orice supozitii si extrapolari sint extrem de penibile pentru persoana care le face.

Edit2 (just for fun)
Cel care a scris:
''O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara''
n-a fost niciodata in Quebec....

Mergi la inceput

quote:

Este adevarat ca unul din defectele mele majore este ca nu sint suficient de clar in argumente.
1. O relatie nu se poate continua fara iubire/dragoste, etc. Deci cei/cele care credeti ca eu am spus altceva va inselati....amarnic.

deci,nu esti tu clar in argumente (as zice exprimare, ca argumente ai!) sau se inseala lumea amarnic?

ca sa constatam ca de fapt sintem de acord in dezacord.

PS..."just for fun" a cazut la fix:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:

Edit: Aveam impresia (imbecila, stiu!) ca fiind un forum de discutii populat (in marea majoritate) de femei, discutiile sint mai...discutii, fara atacuri personale de mahala. Se vede ca m-am inselat si spiritul gregar exista si aici. Nu ne cunoastem personal (cel putin unii dintre noi) si orice supozitii si extrapolari sint extrem de penibile pentru persoana care le face.

Edit2 (just for fun)
Cel care a scris:
''O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara''
n-a fost niciodata in Quebec....

vandal, de putine ori am citit argumente si idei scrise pe forum de barbati care chiar isi dau silinta sa inteleaga natura feminina macar in mica parte.
Cine te-a atacat personal, de mahala?
Cine a fost penibil/a?

Mie mi se pare ca ai fost pertinent si foarte interesat sa raspunzi la obiect/subiect.
Poate ar trebui sa te mai gindesti, asupra acestui aspect despre care spui ca te-a deranjat...uneori e mare nevoie de rabdare, cu tine, cu ceilalti, cu lumea, cu intimplarea etc.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu sunt de aceeasi parere cu vandal. Am zis mai devreme, da' nu m-a atacat nimeni, ocupate fiind cu vandal. In plus, fazele cu "indragosteala" si caii verzi pe pereti le consider prostii venite din prea mult bine si nu prea multe lucruri de facut.

Cele doua parti beligerante nu vor cadea in veci de acord din cauza de principii morale total opuse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
2. Iubirea/dragostea ia diverse forme in functie de virsta/temperament, etc. La 20 ani iubeam si toate lumea putea sa dispara. pentru mine singurul lucru important era iubirea mea.

Vandal, pt. simpla mea curiozitate, offtopic daca vrei, daca asa e definit acest sentiment la 20 de ani, la 40 cum e definit?

Altfel?

Elise

Mergi la inceput