M-am indragostit
Raspunsuri - Pagina 6

vandal spune:
quote:
Originally posted by Elisequote:
2. Iubirea/dragostea ia diverse forme in functie de virsta/temperament, etc. La 20 ani iubeam si toate lumea putea sa dispara. pentru mine singurul lucru important era iubirea mea.
Vandal, pt. simpla mea curiozitate, offtopic daca vrei, daca asa e definit acest sentiment la 20 de ani, la 40 cum e definit?
Altfel?
Elise
Depinde de statutul pe care il ai....nu vorbesc de statut social...vorbesc de unde esti ca persoana, experienta de viata pe care o ai, implicarea in relatie, prin ce ai trecut, ce valori ai (daca ai) etc.
Daca la 40 de ani nu esti casatorit si nu ai copii probabil ca esti inca din floare in floare si fiecare relatie este un amor infinit.
Daca esti casatorit, mai ai si copii si esti femeie, lucrurile probabil ca se schimba putin in functie ce relatia pe care o ai cu partenerul actual sau in functie de ce ''crezi'' ca e relatia cu partenerul actual (impresia mea este ca femeile se implica mai mult sentimental decit barbatii intr-o relatie de infidelitate).
Daca esti casatorit, mai ai si copii si esti barbat, probabil este in functie de sistemul de valori pe care il ai(daca le ai), principii si cit de responsabil te simti fata de familia ta.
Nu pot sa vorbesc prea clar in teorie pentru ca am un sistem relativ strong de principii si valori. Cind eram tinar eram pentru mine, totul era pentru mine si numai eu si fericirea mea conta - egocentrism pur.
Acum, sau mai bine zis in urma casatoriei si a primului copil am realizat ca nu mai sint singur si sint alte persoane de care trebuie sa am grija. Persoane pe care le iubesc si ma iubesc la rindul lor iar unele nici macar nu au cerut sa vina pe lume. Asa ca din acest punct de vedere sint responsabil pentru aceste persoane 100% si nu cred ca as putea sa gasesc nimic care sa ma poata absolvi in cazul in care as face un gest care le-ar periclita viata (sentimental, psihic, fizic, etc.).
Fiecare din noi trebuie sa traiasca si sa-si asume nu deciziile ci ceea ce decurge din fiecare decizie. Pina la urma chiar daca iubirea nu asculta decit de inima tot trebuie sa fii gata sa traiesti cu si sa iti asumi urmarile oricarei decizii pe care o iei.
Pe de alta parte sint sincer la extrem si chestia asta mi-a adus destule probleme (la servici, in societate si citeodata in familie) - nu pot sa mint ''social''.
Probabil ca as putea fi catalogat ca fiind un conservator din punct de vedere al valorilor sociale. Asta este...fiecare din noi are dreptul la micile lui greseli.

In orice caz...nu uitati ca fiecare din noi scrie din experienta lui personala, experienta care si ea este influentata de statutul fiecaruia, de societate, etc.
Edit: Realizez ca inca o data nu am fost destul de clar. In resumé: (opinia mea) la 20 de ani iubesti cu fluturasi, la 40 ani realizezi ca iubirea nu este numai un sentiment ci implica si responsabilitati, chiar daca este (poate fi) la fel de frumos si inflacarat ca la 20 de ani.

daniela_b spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Eu sunt de aceeasi parere cu vandal. Am zis mai devreme, da' nu m-a atacat nimeni, ocupate fiind cu vandal. In plus, fazele cu "indragosteala" si caii verzi pe pereti le consider prostii venite din prea mult bine si nu prea multe lucruri de facut.
Cele doua parti beligerante nu vor cadea in veci de acord din cauza de principii morale total opuse.
ruxij, esti nostima...mai ales la "
In plus, fazele cu "indragosteala" si caii verzi pe pereti le consider prostii venite din prea mult bine si nu prea multe lucruri de facut. "
....
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Elise spune:
RUXIJ,
nu stiu daca intr-adevar chestia cu "dispar fluturii" e reala...
Ma rog, se pot duce spre pasuni mai verzi uneori, dar nu e o regula.
Si probabil sint si persoane carora nu le-ar conveni sa se desparta de fluturii respectivi pe vecie - si ce sa faca in cazul asta?
Daca pur si simplu nu sint create sa traisca langa un barbat care ajunge in timp un membru al familiei (ca fluturii dispar) ...si atit?
Elise

addinel spune:
eu nu cred sa existe persoana care sa poata afirma cu sinceritate (ca altfel orice se poate spune de dragul conversatiei) ca fluturii au fost mereu acolo, in sufletel... exista perioade si perioade, poti simti fluturi si dupa 20 de ani de relatie, numai ca nu in permanenta. fluturii apar si dispar, ne surprind in cate un moment sau altul, intr-o perioada sau alta... ati vazut voi fluturi iarna? eu am avzut doar in insectarele vechi pe care le pastrez din copilarie.
in alta ordine de idei: si eu sunt de parere ca dragostea trece prin diverse etape, in functie de varsta si situatie.
nunta mea

ruxij spune:
Bey, merci ca m-ati bagat si pe mine in seama
Da mai, Daniela, sunt nostima, dar asa cred. Cai verzi pe pereti si prostii venite din prea mult bine si lipsa de ocupatie. Ia sa cresti vreo doi copii si sa muncesti 12 ore pe zi, sa vezi cat chef de "parca m-am indragostit de X si vaaaai, incredibiiiil, da' ce barbat extraordinaaar" mai ai
Fluturii din primii doi ani dispar si intervine un alt fel de dragoste. Dar daca ai o problema de "commitment" si principiile tale morale se bazeaza pe "e bine doar ceea ce imi face mie bine" e OK sa te indragostesti sa te dez-indragostesti din doi in doi ani pana la adanci batraneti. Din partea mea, liber, ca nu dau eu aviz de indragosteala si nu ma afecteaza pe mine cu nimic. Doar ca prea e inclinata aici balanta in favoarea celor cu "fluturasi" (nu zic unde ), asa ca venii sa fiu nostima lol.

Elise spune:
ruxij,
io personal ma tot indragostesc si dezindragostesc de vreo 5 ani - nu stiu daca se pune la numaratoare, fiind una persoana, dar asta doar pt. ca tot de el imi place!
Ma enerveaza la culme, omor toti fluturii, shi vin altzii.
Principiile mele morale nu se prea amesteca in treburile astea interne.
La asta ma refeream.
O fi lipsa de preocupare?
so... o fi, probabil nu mi-am luat in serios commitmentu' si rolu' de nevasta responsabila!
Elise

daniela_b spune:
quote:
Bey, merci ca m-ati bagat si pe mine in seama
Da mai, Daniela, sunt nostima, dar asa cred. Cai verzi pe pereti si prostii venite din prea mult bine si lipsa de ocupatie. Ia sa cresti vreo doi copii si sa muncesti 12 ore pe zi, sa vezi cat chef de "parca m-am indragostit de X si vaaaai, incredibiiiil, da' ce barbat extraordinaaar" mai ai
Fluturii din primii doi ani dispar si intervine un alt fel de dragoste. Dar daca ai o problema de "commitment" si principiile tale morale se bazeaza pe "e bine doar ceea ce imi face mie bine" e OK sa te indragostesti sa te dez-indragostesti din doi in doi ani pana la adanci batraneti. Din partea mea, liber, ca nu dau eu aviz de indragosteala si nu ma afecteaza pe mine cu nimic. Doar ca prea e inclinata aici balanta in favoarea celor cu "fluturasi" (nu zic unde), asa ca venii sa fiu nostima lol.
daca ai niste copii, ma ofer sa ti-i tin eu vrio citVa timp, numa' de dragul sa-ti aduci flucturasi....in pe unde vrei tu sa ti-i aduci.
casa, masa si educatie frumoaxa.
Zau.
Si pe urma tu ai sa ai o pauza, in care sa te gindesti la toata filozofia ..ce zici?
Am experienta

Ma refer desigur la joaca de-a sotronul cu copii...

daniela_b spune:
quote:
Bey Daniela, lasa-ma ca nu de mine e vorba. Fluturasii mei, copiii mei, treaba mea.
te rog sa ma scuzi, era o oferta adevarata cu intentii adevarate si sincere, nu am vrut sa fac nici o trimitere pe nicaieri.
Eu nu am copii, am lucrat cu copii, consider ca ma pricep sa descurc lumea lor de basm si bineinteles ca zabauca si aiuristicissima cum sint abia acum am observat ca locuiesti in U.S...
Vezi, uneori, unele lucruri sint altfel decit iti inchipui...
Asa si cu dragostea....

greieras spune:
vandal iaca o de la mine. Daca vroiam sa dezvolt eu putin subiectul as fi zis la fel. Nu sunt multi care gandesc ca tine, de aceea te felicit pentru maturitate.
ruxij poftim si tie o. Putini mai vorbesc azi de "commitment" si principii morale.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
poze
poze recente