M-am indragostit
Raspunsuri - Pagina 4

Elise spune:
quote:
Originally posted by pareja
adica vrei sa-i spui sa se limiteze pt inceput la a-si insela sotul? intai sa-l probeze pe X ceva vreme si apoi sa ia o decizie?
Da, si eu sint de parere ca daca nu-l mai iubeste ar trebui sa se desparta si gata.
Nu conteaza daca ramane sau nu cu celalalt.
Natura ne-a creat in asa fel incit putem supravietui si singuri, ba in anumite conditii chiar mai bine singuri....
Daca nu-l iubesti de ce ti-ai mai pierde timpul?!
Doar asa, de fun?
O casnicie nu e prea fun.... ba din contra.
Elise

daniela_b spune:
quote:
Originally posted by pareja
adica vrei sa-i spui sa se limiteze pt inceput la a-si insela sotul? intai sa-l probeze pe X ceva vreme si apoi sa ia o decizie?
adica vreau sa spun exact ce vreau sa spun: rachela sau oricine altcineva, trebuie sa ia hotarirea -oricare ar fi ea- cu calm, in liniste, nu "in goana", nu dupa 3 zile.
Si, din cite am inteles, ea l-a inselat deja.
Iar pentru un sot, una e sa fie parasit pentru ca ea nu-l mai iubeste si nu mai pot convietui in comun si alta sa fie lasat pentru altul. Sigur ca el va suferi oricum dar daca stai sa te gindesti, impactul celei de-a doua situatii este mult mai mare dpdv psihologic, pe termen lung.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

She spune:
quote:
Originally posted by vandal
Iubirea inseamna si sa suferi pentru si cu cineva, sa fii ingrijorat cind e bolnav, sa te bucuri cu cineva, sa suferi cu cineva,sa te certi cu cineva, in alte cuvinte sa traiesti si sa te bucuri de viata cu cineva.
Uite ca stii ce inseamna!Bravo! Si cind nu mai iubesti cum faci TU toate astea?
hai linga mine o luna, fara sa ma iubesti nu?si te rog demonstreaza-mi ca poti face tot ce ai scris aici:)
te astept cu drag!!

vandal spune:
quote:
Originally posted by Shequote:
Iubirea inseamna si sa suferi pentru si cu cineva, sa fii ingrijorat cind e bolnav, sa te bucuri cu cineva, sa suferi cu cineva,sa te certi cu cineva, in alte cuvinte sa traiesti si sa te bucuri de viata cu cineva.
hai linga mine o luna, fara sa ma iubesti nu?si te rog demonstreaza-mi ca poti face tot ce ai scris aici:)
te astept cu drag!!
si tot asa...
Ori n-ai inteles, ori nu vrei sa intelegi. Iubirea se manifesta sub diferite forme. In esenta este acelasi lucru. Traiesti cu cineva si impartasesti toata gama de sentimente zi de zi.
Si bineinteles iubirea si dragostea pot capata diferite forme si in functie de virsta, temperament, sex, etc.
Tot ce am spus (si repet) este ca Rachel ar trebui sa se gindeasca la ce a insemnat viata ei cu sotul si sa realizeze daca a fost/este iubire. Este dureros sa faci un astfel de pas si apoi sa iti dai seama ca de fapt iubeai aceea persoana (si te iubea/iubeste) dar nu ai fost in masura sa-ti dai seama de ce insemna cu adevarat.
Poti sa ma crezi pe cuvint, stiu despre ce vorbesc. Nu sint numai teorii.
OK?

Elise spune:
vandal,
ce spui tu:
quote:
Este dureros sa faci un astfel de pas si apoi sa iti dai seama ca de fapt iubeai aceea persoana (si te iubea/iubeste) dar nu ai fost in masura sa-ti dai seama de ce insemna cu adevarat.
ar fi probabil puterea obisnuintei, afectiune, regret... sentimente care apar si dor in cadrul unui divortz, nu dragoste.
Ca daca iubesti pe cineva e cam greu sa nu remarci lucrul asta.
Elise

daniela_b spune:
quote:
Originally posted by vandalquote:
te astept cu drag!!
si tot asa...
Ori n-ai inteles, ori nu vrei sa intelegi. Iubirea se manifesta sub diferite forme. In esenta este acelasi lucru. Traiesti cu cineva si impartasesti toata gama de sentimente zi de zi.
Si bineinteles iubirea si dragostea pot capata diferite forme si in functie de virsta, temperament, sex, etc.
Tot ce am spus (si repet) este ca Rachel ar trebui sa se gindeasca la ce a insemnat viata ei cu sotul si sa realizeze daca a fost/este iubire. Este dureros sa faci un astfel de pas si apoi sa iti dai seama ca de fapt iubeai aceea persoana (si te iubea/iubeste) dar nu ai fost in masura sa-ti dai seama de ce insemna cu adevarat.
OK?
OK.Ok.
Si totusi..pe ce te bazezi, vandal?
De ce vandal, care este barbat gindeste asemeni unei femei? ( ceea ce e de laudat, desigur...si totusi...), ce vrei sa ne transmiti noua "cititorilor"?
Care este firul tau colorat si calauzitor in relatia de cuplu, vandal?
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

ina78 spune:
quote:
[quote]Originally posted by She
[quote]Originally posted by vandal
Tot ce am spus (si repet) este ca Rachel ar trebui sa se gindeasca la ce a insemnat viata ei cu sotul si sa realizeze daca a fost/este iubire. OK?
Tu vorbesti deja despre obijnuinta, rutina, despre a tine la cineva, a-i purta de grija... Ceea ce ai descris tu nu inseamna neaparat iubire.
Cit despre Rachel daca doar a insemnat ceva... atunci poate spune stop, a mentine o casnicie din "N" motive, mai putin iubirea ... este deja compromis.
Si din acel compromis .. se naste tradarea, inselarea. Ce barbat prefera sa fie inselat sau sa nu fie iubit, numai de dragul de a ramine linga aceea care "cindva" l-a iubit???
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

She spune:
quote:
te astept cu drag!!
OK?
Ti-ar place sa fi pt o femeie, sa insemni, numai amintiri si trecut ?
ce ai dori sa simta partenera ta pt tine? Impacarea cu soarta despre care pomenesti aici? "l-am iubit, am trait 3 ani impreuna, ce sa fac, ramin ca...deh..a fost ceva intre noi IERI".Ce ai spune daca ai intra in creerul unei femei si ai descoperi monologul acesta?
"A fost/ este iubire"!! Vandal,a fost sau este? sau e totuna?

vandal spune:
quote:
Originally posted by She
ce ai dori sa simta partenera ta pt tine? Impacarea cu soarta despre care pomenesti aici? "l-am iubit, am trait 3 ani impreuna, ce sa fac, ramin ca...deh..a fost ceva intre noi IERI".Ce ai spune daca ai intra in creerul unei femei si ai descoperi monologul acesta?
si tot asa...
Daca ar fi sa iau ca axioma ce spui inseamna ca poti sa iubesti pe cineva un numar de x ani (luni, etc) si dupa aia gata. Te uiti mai departe la altcineva sau pur si simplu apare altcineva.
Nu cred (sau nu pot sa constientizez) ca iubirea este ca o camasa care o porti si cind nu iti mai place o dai la gunoi.
Pentru mine (cred) iubirea este ceva care ramine. Este sau nu este. Nu ceva care s-a demodat si trecem la altceva pentru ca ne ia ochii, e mai frumos, etc.
Monolog in capul meu (dupa axioma ta): Mada, am iubit-o, a fost frumos, da acum e rutina, s-a ingrasat, are riduri, sforaie (si voi sforaiti, OK?), ma cicaleste, etc...ia uite ce simpatica e colega de birou (cea din statia de metrou in fiecare dimineata, prietena ei, etc) parca imi place mai mult si avem aceleasi gusturi si vai ce romantic este si bang, stergem cu buretele.
Asa sa fie?

She spune:
quote:
Originally posted by She
Daca ar fi sa iau ca axioma ce spui inseamna ca poti sa iubesti pe cineva un numar de x ani (luni, etc) si dupa aia gata. Te uiti mai departe la altcineva sau pur si simplu apare altcineva.
Nu cred (sau nu pot sa constientizez) ca iubirea este ca o camasa care o porti si cind nu iti mai place o dai la gunoi.
Pentru mine (cred) iubirea este ceva care ramine. Este sau nu este. Nu ceva care s-a demodat si trecem la altceva pentru ca ne ia ochii, e mai frumos, etc.
Monolog in capul meu (dupa axioma ta): Mada, am iubit-o, a fost frumos, da acum e rutina, s-a ingrasat, are riduri, sforaie (si voi sforaiti, OK?), ma cicaleste, etc...ia uite ce simpatica e colega de birou (cea din statia de metrou in fiecare dimineata, prietena ei, etc) parca imi place mai mult si avem aceleasi gusturi si vai ce romantic este si bang, stergem cu buretele.
Asa sa fie?
Pai atunci de ce o sfatuiesti pe autoarea sa se gindeasca bine daca a iubit sau daca mai iubeste? daca dupa tine, iubirea NU MOARE, este clar ca ea il mai iubeste, nu?
deci iubirea nu moare niciodata.
Tot dupa tine, iubirea moare numai si numai ca apare alt printz/printzesa sau pt ca te plictisesti.
amindoua, permite-mi sa-ti spun, sint mult departe de realitate.Se pot intimpla, ca iubirea sa ramina vesnic si se mai poate intimpla ca o casnicie sa se destrame din cauza unui al3-lea, dar, DAR, cred ca nu ai citit postingul care a creeaz<a subiectul.
Monologul de care vorbesti a fost in capul tau.Tu esti cel ce-si doreste ca partenera sa stea linga tine fara sa te mai iubeasca.Eu NU!. Eu daca as auzi acestea ca motive pt ca cineva sa ramina linga mine, in doua secunde as iesi pe usa. Indiferent de cauze.Nu amesteca aspectul fizic si schimbarile in timp cu sentimentul de iubire.Sint oamni care iubesc indiferent de trecerea anilor.Dar IUBESC!
Cind iubesti pe cineva, nu te intereseaza nimeni altceva.Nu stiai?