M-am indragostit
Raspunsuri - Pagina 3

april spune:
Nu il iubesti pe X, esti doar atrasa de el, adica de necunoscut, incearca sa-l cunosti. Sunt curioasa daca iti mai zburda "mieluseii" prin stomac.
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

ina78 spune:
quote:
Initial creeata de rachela
acum aproape 3 ani m-am casatorit cu un barbat pe care il placeam si am crezut ca am sa reusesc sa il iubesc desi stiam in adancul inimii mele ca Fat-Frumosul meu nu este el, si ca intr-o zi va sosi il voi gasi.
Iar pe sotul meu nu il iubesc, tin la el si atat.
vandal- chiar crezi ca ceea ce scrie mai sus nu-i da posibilitatea sa-si incerce dreptul la fericire? Crezi ca e de preferat sa stea linga un om pe care nu-l iubeste doar de dragul lui sau pentru ca a comis o greseala?
Sa-si analizeze bine sentimentele si fie cu X fie fara X ... sa ia niste decizii...
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

vandal spune:
Fur Elise
1.Ai citit atenta postul? (nu sint ironic).
2.Rachela a simtit ca IL iubeste de cind l-a vazut. WOW! Asta se intimpla de obicei cind lipsurile sufletesti latente (pe care evident ca nu le-a discutat cu sotul) s-au manifestat in prezenta LUI.
3.De ce cred ca ii va pare rau? Pentru ca fericirea ei se va cladi (in mare parte) pe nefericirea sotului. Pentru ca va divorta si va trai cu un om pe care nu IL cunoaste deloc si pe care il va descoperi cum este dupa divort. Si pentru ca de cele mai multe ori diferentele sint atit de mari ca iti vine sa iti iei cimpii. Este aceeasi diferenta intre vizita pe care un viitor boss ti-o face si totul este extraordinar de frumos la potentialul loc de munca (incit te intrebi cum dracu' ai stat pina cum si altii au lucruri la care tu visai) si ziua in care incepi sa muncesti si descoperi ca nu sint mari diferente fata de vechiul loc de munca.
4.Infidelitatea (in general) si mai ales cea din partea femeilor (cind este injustificata ca reactie de aparare impotriva unui sot abuziv)imi cam pun valul rosu pe ochi

vandal spune:
Pentru ina
Nu am spus ca n-are dreptul sa fie fericita. Tot ce am spus este sa se uite bine in ea si la cei 3 ani alturi de sotul ei fara sa ia in considerare ce simte pentru Fat-Frumos.
Pentru ca, sincer, nu pot sa cred ca poti trai 3 ani cu cineva, zi de zi, fara sa simti ceva pentru aceea persoana.
Ah, am uitat, tine la el. Imi pare rau, dar poti sa tii la un ciine, la o pisica, poti sa tii la un prieten, dar in cazul asta cred ca e vorba de ceva mai mult decit tinut la sotul.
Sentimentele sint acolo doar ca acum sint ingropate sub o avalansa de emotii care le innabusa.
Tot ce i-am spus este sa isi lopata, sa le dezgroape si sa se uite la ele, sa-si aduca aminte, sa fie sincera cu ea si apoi va putea lua o decizie.
Si nu mai sariti asa...si barbatii au dreptul sa se apere...nu?

ina78 spune:
quote:
Originally posted by vandal
Pentru ina
Ah, am uitat, tine la el. Imi pare rau, dar poti sa tii la un ciine, la o pisica, poti sa tii la un prieten, dar in cazul asta cred ca e vorba de ceva mai mult decit tinut la sotul.
Tot ce i-am spus este sa isi lopata, sa le dezgroape si sa se uite la ele, sa-si aduca aminte, sa fie sincera cu ea si apoi va putea lua o decizie.
Si nu mai sariti asa...si barbatii au dreptul sa se apere...nu?
Poate la inceput sa fii fost ceva mai mult decit a tine la cineva, poate a considerat ca dragostea va veni in timp sau cine stie ce motive a avut sa se casatoreasca cu el... cert e faptul ca "fata" a spus ca nu-l iubeste, nu ca nu-l mai iubeste... desi oricum nu ar mai conta...
Nu incurajam divortul si nici nu "atacam" barbatii ci pur si simplu vorbim din experienta noastra sau din ceea ce consideram noi ca ar fi mai bine...
Tocmai de aceea am si spus ca in primul rind trebuie sa-si analizeze sentimentele pentru sot si apoi sa ia o decizie chiar luind in considerare ca X ar putea ramine linga ea sau nu...
Nu crezi ca i-ar face mai mult rau de acum incolo daca ar ramine din cu totul alte motive decit dragostea linga el? Nu crezi ca tentatia de a considera un alt barbat posibil X va ramine si deci si posibilitatea de "abateri"?
Mai vorbim...
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara." - proverb suedez

Elise spune:
quote:
Originally posted by vandal
Fur Elise
1.Ai citit atenta postul? (nu sint ironic).
2.Rachela a simtit ca IL iubeste de cind l-a vazut. WOW! Asta se intimpla de obicei cind lipsurile sufletesti latente (pe care evident ca nu le-a discutat cu sotul) s-au manifestat in prezenta LUI.
3.De ce cred ca ii va pare rau? Pentru ca fericirea ei se va cladi (in mare parte) pe nefericirea sotului. Pentru ca va divorta si va trai cu un om pe care nu IL cunoaste deloc si pe care il va descoperi cum este dupa divort. Si pentru ca de cele mai multe ori diferentele sint atit de mari ca iti vine sa iti iei cimpii. Este aceeasi diferenta intre vizita pe care un viitor boss ti-o face si totul este extraordinar de frumos la potentialul loc de munca (incit te intrebi cum dracu' ai stat pina cum si altii au lucruri la care tu visai) si ziua in care incepi sa muncesti si descoperi ca nu sint mari diferente fata de vechiul loc de munca.
4.Infidelitatea (in general) si mai ales cea din partea femeilor (cind este injustificata ca reactie de aparare impotriva unui sot abuziv)imi cam pun valul rosu pe ochi
Vandal, multumesc penru dedicatzie!

Nici eu nu sint ironica: dar a prognoza de la inceput ca o relatie nu va merge pentru ca a inceput sub niste auspicii cam sumbre ...e riscant.
POTI sa iti cladesti fericirea pe nefericirea altcuiva.
Nu e ceva de recomandat: dar ce faci in situatia in care in ambele cazuri pierzi?
Sau pierzi (poate) singura ta sansa de a fi fericit, sau pierzi echilibrul cladit pina atunci?
Eu as alege ce e mai putin subred.
Elise

ruxij spune:
Dupa trei zile...e posibil sa nu mearga. E exact ca la loterie. de fapt nu il cunoaste pe X, habar n-are cum ar fi viata langa el si sansele sa o dea in bara sunt mari. Sunt sanse sa se si potriveasca, cum zisei, o loterie. Eu nu am cum sa aprob, noroc ca nu imi cere mie aprobarea . Doar daca actualul sotz are niste hibe majore, chestia cu nu-l iubeste nu e suficienta la mine. Dupa 2 ani dispar fluturii aia si iubirea nu mai e la fel, ce e aia, "nu-l iubeste"? Domn'e viata e asa grea si unii numa' tampenii au in cap. Daca n-au destul de munca?

vandal spune:
Elise Reloaded
Nu e ceva de recomandat: dar ce faci in situatia in care in ambele cazuri pierzi?
Sau pierzi (poate) singura ta sansa de a fi fericit, sau pierzi echilibrul cladit pina atunci?
_
Ai dreptate, numai ca unul dim drumuri POATE va functiona (cu sanse relativ mari de deziluzii, remuscari si depresii in timp ce celalalt drum e bazat deja pe o viata de X ani.
Si chestia cu nu-l iubesc e putin (nu stiu cum sa ii zic sa nu jignesc pe nimeni). Sint convins ca dupa trei ani cunosti un om relativ bine si te-ai bucurat cu el si alaturi de le, ai fost feicita linga el si pentru el si pentru voi, etc. Toate astea insemna iubire si dragoste.
Iubire nu inseamna numai iubirea de la 18 ani cind te topesti pe picioare si ai fluturasi in stomac (si in cap).
Iubirea inseamna si sa suferi pentru si cu cineva, sa fii ingrijorat cind e bolnav, sa te bucuri cu cineva, sa suferi cu cineva,sa te certi cu cineva, in alte cuvinte sa traiesti si sa te bucuri de viata cu cineva.

daniela_b spune:
Cred ca Rachela a plecat. Nu stiu daca a plecat cu X sau a plecat doar de la subiectul "nostru" insa as fi vrut sa-i scriu si eu un mic mesaj, in caz ca se intoarce:
Rachela, e foarte frumos sa iubesti. Te inteleg mai bine decit iti poti imagina.
Dar, probabilitatea sa hotarasti bine in acest caz ( si ma gindesc la acele 3 zile "suficiente" ) este egala cu aceea cu care poti citi un panou comercial cu 140 de cuvinte, de pe marginea soselei, conducind o masina, cu 140 km/h.
Eu zic sa te opresti, sa il citesti cap-coada, apoi sa testezi si abia la sfirsit sa "cumperi" produsul din reclama.
Desigur, comparatia este usor fortata, insa stii tu ce-am vrut sa spun.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

pareja spune:
adica vrei sa-i spui sa se limiteze pt inceput la a-si insela sotul? intai sa-l probeze pe X ceva vreme si apoi sa ia o decizie?