Mincare sanatoasa (fara aditivi)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Placintele de orez cu peste afumat si icre

Ingrediente (pentru 20 de portii): Placintelele - 125 g orez natural, 2 oua, 100 ml lapte, 125 g faina, coaja rasa de la 2 portocale, 50 g hrean (din borcan), sare, piper, 4 linguri ulei. Pestele: 750 g batog sau alt peste afumat dezosat (taiat felii subtiri), 750 g somon afumat (taiat felii subtiri), 250 g icre de crap, 250 g icre rosii, 500 g smantana groasa, marar verde pentru ornat.
# Mod de preparare:
# Se spala bine orezul intr-o sita, se pune la fiert cu apa sarata (multa) si, dupa ce da in clocot, se lasa sa fiarba 40 de minute la foc potrivit. Se scurge si se baga sub un jet de apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu laptele, faina, coaja de portocala, hreanul, sarea si piperul. Se incorporeaza orezul racit si bine scurs si, la sfarsit, albusurile batute spuma cu un varf de cutit de sare. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie, se fac 20 de placintele de orez, se prajesc, pe rand, cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc iute, si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se aseaza feliile de batog si de somon pe un platou, se garnisesc cu marar verde si se servesc cu placintele de orez, 2 feluri de icre si smantana (separat, intr-un bol)


Pe mine ma intereseaza mai mult reteta la placintelele de orez, ca pestele afumat iar nu-i bun,ca de altfel orice afumatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Deci,ficatul nu e bun ca are toxine,hormoni(de care nici eu nu duc lipsa acum),dar de pipote si inimi ce stiti?
Si veniti cu idei de papa sanatos,exemple de meniuri din care sa ne mai inspiram.


www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">27 sapt cu Sara Lois &www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Fetele, asa cum faina alba nu este buna si orezul alb trebuie ocolit. Preferati-l pe cel brun. Asadar atentie si cu faina de orez. Sa fie din cel brun.

Iar praful de roscove - atentie mare la cantitate. Este constipant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

.Laptele viu,nefiert,cumparat direct de la tarani, e cel mai sanatos.


asta daca ai noroc si nu are e.coli sau salmonella


Idora in magazinele naturiste gasesti faina integrala si tot felul de cereale si paste integrale.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Idora multumim de reteta.


Irina C, nu stiu cum faci tu de cheltui prea mult pe zahar ca eu cumpar un kg si ma tine o juma de an . Dar e adevarat ca eu nu fac dulciuri deloc ca s-ar duce o tava intreaga in 2 zile si barbatu-mi are si-asa 105 kg. Eu evit zaharul cit pot, noroc ca mai vine soacra pe la mine ca ea isi pune in cafea cite 5 linguri.

Caroline, orezula alb este asa pentru ca e albit industrial sau asa e el alb? Eu numai orez alb asiatic maninc (Yasmine)

ML nu-ti face probleme cu cei mici ca mai maninca junk ocazional (mincare proasta) ca n-ai cum sa impiedici asta, dar daca si-au facut deprinderi sanatoase de acasa e super!

Michelle 7, si eu am vazut americanii cum baga in ei, multi sint dependenti de dulciuri, sotul avea un coleg care minca ciocolate si chestii non stop, era bolnav de toate cele, avea vreo 200 kg si abia se misca. Sint sigura ca era constient de unde i se trage, ca era om educat, dar nu se putea lasa.
Eu am vazut mame (mexicance e adevarat), dind cola la copii in biberon.
Cit despre ce maninca majoritatea americanilor acasa...teroare, numai semipreparate din borcane. Si am intilnit o data o femeie, operata de stomac din cauza la sodas (bauturi carbogazoase), si se "lasase" de ele, bea numai una pe zi, ca nu se putea lasa complet...

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

asa e cipcip si mai si dau o gramada de bani pe medicamente miraculoase de slabit.
prietenii nostri cei mai buni sunt americani slabi si au peste 40 de ani. dar in casa la ei am vazut doar carne de pui, masline, branza, apa , etc pt ei junk inseamna crackers cu sundried tomatoes spread samd. de cate ori ne invita la cina portiile sunt decente si relativ fat free ( nu de zgarciti) iar in oras de multe ori mananca doar o salata cu pui.
amandoi merg la sala de 3 ori pe saptamana si nu au fost bolnavi niciodata . ca ei sunt destul de multi oameni constienti ca o dieta fara zahar in exces si fara grasimi e solutia pt o viata sanatoasa .din pacate nu sunt majoritari.
faza cu cola am vazut-o si eu , la o chinezoaica. nici un popor nu e perfect



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip

Idora multumim de reteta.

Caroline, orezula alb este asa pentru ca e albit industrial sau asa e el alb? Eu numai orez alb asiatic maninc (Yasmine)




Orezul alb este alb pentru ca este decorticat. Poate fi si albit, dar decorticarea ii ia exact fibrele din el si-i lasa doar partea glucidica, adica amidonul. De-asta daca mananci orez, este bine sa mananci din cel nedecorticat, adica orez integral.

Faina alba exista si din cea nealbita, dar este tot neindicata din acelasi motiv. Starch 100%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

quote:
Originally posted by Caroline

quote:
Originally posted by cipcipcip

Idora multumim de reteta.

Caroline, orezula alb este asa pentru ca e albit industrial sau asa e el alb? Eu numai orez alb asiatic maninc (Yasmine)




Orezul alb este alb pentru ca este decorticat. Poate fi si albit, dar decorticarea ii ia exact fibrele din el si-i lasa doar partea glucidica, adica amidonul. De-asta daca mananci orez, este bine sa mananci din cel nedecorticat, adica orez integral.

Faina alba exista si din cea nealbita, dar este tot neindicata din acelasi motiv. Starch 100%



Dar faina nealbita tot este mai buna decit cea albita, nu?
Nu stiu daca gasesc aici orez nedecorticat, am sa caut, dar nu stiu daca voi putea sa ma las de orezul meu alb ca-mi place prea mult Dar poate pot minca odata pe saptamina pentru inceput si dup-aia mai vedem.
Tu maninci de cel nedecorticat numai?

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by cipcipcip

Idora multumim de reteta.
Irina C, nu stiu cum faci tu de cheltui prea mult pe zahar ca eu cumpar un kg si ma tine o juma de an . Dar e adevarat ca eu nu fac dulciuri deloc ca s-ar duce o tava intreaga in 2 zile si barbatu-mi are si-asa 105 kg. Eu evit zaharul cit pot, noroc ca mai vine soacra pe la mine ca ea isi pune in cafea cite 5 linguri.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Eu fac dulciuri(dar sa stii ca nu foarte des),dar si cafeaua,ceaiul,etc.le beau foarte dulci,2-3 lingurite de zahar la cescuta,si de aceea se consuma mult.Iar zaharul brun parca nu e atat de dulce ca asta alb si se consuma mai repede decat el,din cauza asta.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

cipcipcip eu mananc orez nedecorticat si este foaaarte bun - aduce un pic la gust cu coliva. Incearca. Pe mine ma enerveaza ca nu-l gasesc in restaurante (in special la mine la servici la bufet) si din cauza asta mananc rar orez.

Mergi la inceput