Mincare sanatoasa (fara aditivi)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Sa vedeti ce mi s-a intimplat azi. Scot eu niste carne tocata de la congelator sa fac sos Bolognese cu paste. Pregatita cu ciuperci naturale si ardei si rosii. Deci scot eu carnea, erau 2 pachete, unul luat de la macelar (care-ti ia o halca de carne si o toaca) si celalalt din magazin, din galantar. Am lasat carnea la dezghetat si cind ma uit la ea, una gri si urita si cealalta rozalie si super frumoasa. Ma tot gindesc eu, si pina la urma iau pachetul la cea rozalie si citesc ingredientele (era cea cumparata gata ambalata). Era plina de antioxidanti, conservanti si sulfizi (astia nu stiu la ce-or fi buni, dar asa scria). De-aia avea carnea o culoare asa frumoasa, ca avea antioxidant in ea. Era o diferneta ca de la cer la pamint intre cele doua carnuri. Gata, de-acum nu mai cumpar de-aia gata impachetata, nici nu-mi daduse prin gind ca baga chestii in ea dupa ce o toaca

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Cipcipcip, las-o si pe sunca (mezeluri) si pe carnea rosie. Asta am citit de curand (risc pt. cancer pancreatic - vezi ultimul articol: "The risk in cold cuts"):

http://www.usaweekend.com/06_issues/060101/060101thinksmart.html

Eu nu am mancat carne vreo 7 ani, acum iar mancam de 2-3 ori pe sapt. de pui sau peste, desi nu este organica.

Ma gandeam la "junk-foodul" copilariei mele si imi spuneam ca "Nooo, eu nu am mancat asa ceva pe atunci". Apoi incet incet au inceput sa-mi vina in minte bombonelele Cip, Bem-Bemul, pufarinele colorate, sucul Hellas, sucurile de "zmeurica " si "lamaita" si astea numai la capitolul dulce... Hei, hei de aia bunica poate sa manace si la 95 de ani sosuri cu ceapa calita! Pai a auzit ea de puiul impanat cu antibiotice si hormonei pe care il savuram noi acum?

Azi am scos si eu untul din frigider si m-am uitat de curiozitate la "grasime saturata": 37%. Hmmm, iau si uleiul de floarea soarelui, 8 %. Asa ca, pana mai tai din dulciurile de casa si trec pe fructe, are cineva retete de prajituri cu ulei? (cum Irina poti sa nu mananci prajituri?)

P.S. Am cautat de curiozitate "halva" pe Net ca mi-e tare dor si am gasit tot felul de minuni, dar nu ce imi doream. Oricum "halvaua" asta pare buna, sanatoasa si cred ca si pe gustul copiilor (mai ca as adauga si ceva ciocolata, asa saturata, ordinara si grasana cum e dansa):

http://www.organicfood.co.uk/inspiration/raw_halva.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Aricol interesant:ALIMENTATIA ECHILIBRATA A OMULUI SANATOS
http://www.formula-as.ro/revista_6255438alimentatia-echilibrata-a-omului-sanatos.html


Mezeluri: nu mai este nici un secret ca în toate mezelurile de pe piata intern#259;, circa 40% din compozitie este constituit#259; din produsi obtinuti artificial. Pe eticheta fiec#259;rui sortiment de mezel veti g#259;si nenum#259;rati aditivi alimentari, nocivi, inclusi pe lista de mai sus. Gr#259;simile cu care sunt "îmbog#259;tite" mezelurile sunt obtinute prin aceleasi metode ca margarina. Toate aceste produse se conserv#259; cu acelasi glutamat de sodiu. Totodat#259; se adaug#259; si alte substante suspecte: nitrati si nitriti. De ce nu se mai prepar#259; mezelurile dup#259; retetele traditionale, de cas#259;? Pentru c#259; se urm#259;reste câstigul, prin m#259;rirea cantit#259;tii cu tot soiul de chimicale. Produc#259;torii nu-si pun nici cele mai mici probleme de moral#259; atunci când umplu cremvustii "pentru copii" cu o duzin#259; de E-uri.
http://www.procons.home.ro/otravuri.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Ce bine ca ai deschis subiectul acesta, cipcipcip!
Si eu incerc de ceva timp sa am o alimentatie cat mai sanatoasa, fara sucuri, margarina, branza topita, mezeluri, condimente cu glutamat de sodiu, produse cu multe E-uri ...
Orezul imi place mult, dar consum numai din cel alb, nici nu stiam de cel nedecorticat. O sa-l caut si eu prin magazine, poate gasesc.

Painea neagra din comert nu e asa sanatoasa. Am citit ca i se adauga caramel (care e periculos) pentru culoare.

Super ideea cu snitelele si hamburgerii preparati la cuptor si nu prajiti! O sa incerc si eu cu prima ocazie.

Michelle, ai grija cu tabletele de vitamine zilnic. Vitaminele in exces pot face mai mult rau decat lipsa lor. Nu mi-o lua in nume de rau, este un lucru pe care l-am auzit recent.

Irina, ce mancati voi la micul dejun intr-o zi de post (si sanatos, evident :))?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by addaIrina, ce mancati voi la micul dejun intr-o zi de post (si sanatos, evident :))?!

Adda,m-ai prins aici,ca noi nu obisnuim sa mancam dimineata,in general(cu exceptia Ilincai,desigur).Cand ne sculam bem cafeaua,si ca sa nu fie pe stomacul gol mai luam alaturi un biscuit,sau turta dulce de post(o cumpar,ca nu stiu sa fac).Pe la 10 mai mananc un fruct,ceva,si pe urma abia la 16-17,cand vine sotzul acasa ,mancam "de pranz".Si seara mai rontaim tot asa,ceva,un biscuit,sau popcorn,un fruct,sau orez fiert cu zahar si scortisoara,sau paste fainoase cu nuca,etc..Cam asa e in post,ca in afara lui mai avem dimineti cand mancam ou fiert cu unt,sau lapte cu inka si paine cu unt,si altele de acelasi gen.Am incercat la un moment dat sa mancam cereale cu lapte dimineata(din acelea cu germeni din diverse cereale,si cu fructe uscate,alune),dar nu prea ne-am tinut de ele,desi erau bune.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.





Idora,se gaseste si in ro faina integrala,la magazinele naturiste.Dar nu cred ca e buna la prajituri,ca nu cr este la fel cu cea alba.

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

[/quote]
----------------------------------------------------------------------

Moamaaaa, ce subiect pierdusem eu...
Irina, poti ca la prajituri sa pui jumatate faina alba, jumatate faina integrala. Iti ies bune garantat!

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by adda

Irina, ce mancati voi la micul dejun intr-o zi de post (si sanatos, evident :))?!





Adda, nu sunt Irina, dar incerc sa-ti raspund :-)
Dimineata, se pot manca cerealele cu suc de fructe, in loc de lapte si iaurt. Mie mi se par mult mai bune asa si, in plus, se digera mai usor.
Poti sa faci pt. uns pe paine pateut de linte (o bunatate) sau pate de naut (hummus).
Gasesti la Plafar branza tofu cu ceapa, care mi se pare cel mai bun produs cu soia de pana acum.
In blender pui o banana si 2 cani de lapte de soia (tot de la Plafar)
Noi mancam dimineata si salata de fructe. Ne da o stare foarte buna pt. toata ziua.
Tot la Plafar gasesti cremvursti de soia (aia la borcan sunt super gustosi).
Salate de cruditati cu maioneza de morcov si cartof, alaturi de paine integrala prajita.

Cam atat. Ma mai gandesc si iti spun.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

dar soia nu poate fi si ea modificata genetic? cum o recunoasteti pe cea "buna"?
Denizel, cum faci pateul de naut si de linte? te rog explica-mi ca la retardati ca eu nu am mai gatit pana acum cu ingredientele astea.


Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

"Irina, poti ca la prajituri sa pui jumatate faina alba, jumatate faina integrala. Iti ies bune garantat!"


Denizel, ai incercat ceva? Ma tenteaza dar spune-mi tu ce intai (fursecuri, prajituri cu fructe sau ce?). Multumesc!

Irina sau Denizel si pe mine ma intereseaza pateurile. Cand aveti timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

denizel si Irina, multumesc pentru raspunsuri!
Denizel, cand ai timp, te rog sa scrii cum se fac pateurile de naut sau linte.
Cremvurstii de soia nu au E-uri?! (eu nu cumpar cremvursti vegetali, pateuri vegetale pentru ca nu mi se par sanatoase, au o gramada de aditivi alimentari)
Sucuri de fructe mi-as face si eu la blender, dar noi plecam la 7 dimineata de acasa si ne-ar scalpa vecinii daca am face zgomotul ala asurzitor la 6 dimineata

Teodora, eu cumpar soia pe care scrie ca e nemodificata genetic. Nu stiu sa-ti dau acum exemplu de firma care o comercializeaza pt ca nu am in casa, dar cauta prin supermarket si o sa vezi pungute cu soia pe care scrie "nemodificat genetic"

Mergi la inceput