Mamici de sept-oct 2006 (13)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Buna,fetelor!
Desi cam tarziu m-am decis sa fac si eu parte din grupul vostru.Inca nu am reusit sa citesc totul de pe site pt. a va cunoaste mai bine,dar am decis curajoasa sa imi fac intrarea.Data UM este 1.01.2006,iar DPN este 5.10.2006.La mine nu este prima sarcina. Am o de 4 ani, iar in 2003 am mai pierdut o sarcina.De atunci nu am mai ramas insarcinata, desi bebe a fost invitat,rugat deseori sa vina.Sarcina nu a avut un inceput fericit debutand cu sangerari dese, medicul recomandandu-mi repaos la pat,tratament cu Gravibinon,Utrogestan si No-spa.Avand in vedere sarcina pierduta si faptul ca Diana s-a nascut la 36 de saptamani, sunt cam speriata, dar sper in final ca totul sa fie OK, deoarece ne dorim enorm inca un copil.
Va salut pe toate - sarcina usoara si sanatosi si frumosi!

11 saptamani + 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Buna seara, fetelor.
Cu scuzele de rigoare ca n-am mai scris demult, incerc sa recuperez acum, asa ca sper sa nu va suparati daca scriu mult.
try, si eu am crezut ca intrarea in trimestrul doi va aduce alinare greturilor. Iata ca n-a fost asa si vad ca nu sint singura. In saptamina 12 mi-a fost cel mai rau pina acum, poate-poate la egalitate cu saptamina 10, dar nu cred c-am bolit asa atunci. Vad ca nici saptamina 13 nu-i mai breaza, asa ca astept cu nerabdare sa miste brotacul, in speranta ca macar acest aveniment va face greturile sa se opreasca.

Fetelor, imi pare rau de experientele neplacute la controale/chiuretaje. Eu am fost o singura data la Marie Stops, dar daca imi amintesc eu bine, am fost sa-mi recomande anticonceptionale. Oricum, acum citiva ani era o moda cu clinica asta. Cum eram io in liceu pe-atunci si n-aveam habar de ginecolog sau alte chestii, vorbeau fetele intre ele de marea clinica MS. Mie nu mi-a placut deloc si am preferat sa ma duc la dispensarul de cartier (iancului) unde m-a vazut o dna dr. citiva ani de zile. Asta pina m-am lamurit io ca se poate si mai bine si am schimbat-o pe un barbat.
Cit despre momentul dezbracare-urcat pe masa, au inceput si la noi sa se mai destepte, cel putin prin clinicile particulare.Mai gasesti o pereche de papuci cu care faci cei citiva pasi, se mai intoarce dr sau asistenta cu spatele cind tu te "potrivesti" pe masa...
Ceea ce nu se intimpla insa la stat. Cind am fost la urgenta, tocmai spalasera pe jos si nu puteai sa calci cu piciorul gol. Si dr si asistenta se uitau la mine cum ma chinuiam sa ajung de la scaun la masa, amuzate, parca...

pufymic, mai bine zis pufymare dupa burtica pe care o ai, bafta maine la eco si sint convinsa ca totul va fi bine. Drum bun si sa mergeti cu grija.
ionica e bine sa te feresti de peste crud si carne gatita insuficient (friptura in singe de ex.). Chiar daca ti-ai facut analizele si listeria ti-a iesit bine, nu cred ca vrei sa risti acum...
adriana, eu am citit pe net ca masurarea pliului nucal se poate face intre saptaminile 11+1 si 13+6, varsta ecografica a sarcinii. Dupa acesta perioada, masuratoarea nu mai este precisa. Creste si bb, creste si pliul nucal odata cu el si atunci cei 3 mm de referinta nu mai pot fi un reper. Daca ai cum, incearca sa ajungi la morfologica inainte de 14 saptamani, macar cu doua-trei zile. Felicitari pt rezultatele de la eco.
lexi si try felicitari pt miscarile bb-ului. Sinteti niste fericite. Si eu de abia astept.

Bun venit noilor fete, carora le urez sarcina usoara fara greturi si fara griji si bebei sanatosi si frumosi.

In rest, eu in afara de durerile de burta si de secretia colorata, altceva n-am. Uneori stau si ma intreb daca n-ar trebui totusi sa ma ingrijorez, dar daca 2 medici au zis ca totul e bine, io ce sa mai zic? Niciunul dintre ei insa, nu mi-a dat vreo explicatie pt cele doua fenomene. Mai nou am observat ca secretia nu mai e asa colorata - adica spre maroniu, e mai galbena si apoasa. Eu nu mai inteleg nimic. Analizele de secretie mi-au iesit bine, deci posibilitatatea unei infectii locale este exclusa. Om vedea. Pina la noi ordine, bag utrogestan si nospa la greu.
De abia astept sa se invredniceasca iubitul meu sot sa-mi faca niste poze (nu ca n-ar fi asta meseria lui) sa ma mindresc si io cu burtica mea. Nu e chiar asa mare ca a lui pufilica, dar e mare...
Va pup si promit sa mai scriu.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | 13+ | Alé

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ale,

Dar de ce mai ei progesteron daca ai trecut de saptamana 12?
Mie doctora mi-a spus ca nu mai este necesar deoarece placenta a luat stafeta.
Secretie vaginala este normala,progesteronul isi face de cap ;zi merci ca nu ti-a crescut barba sau par pe piept
nu ca mie mi-ar fi crescut dar asa mi s-a spus !!!!

PUFYMICFacem petrecere pana vii si ne spui vestea mare!!!

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gripo spune:

Buna dimineata burtici!
Am vazut aseara pe discovery documentarul acela de care zicea si bb ralukutza, despre bebe-le din burtica mamei, cum creste el ce lucruri fantastice se intampla pe-acolo. A fost grozav, in afara de final, cand au prezentat si nasterea. Ei, aici e-aici. Dar mai bine nu spun nimik. Singurul mu gand bun legat de asta e ca avem printre noi burticute care au trecut deja o data prin asta si au ales si a 2-a oara, deci nu poate fi atat de rau.
Va pup si vorbim mai tarziu.
14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Salut!
Bun venit noilor burticutze, sarcini usoare si copilasi sanatosi!

Am fost si eu la control, doctorul m-a asigurat ca e totul in regula. Uterul meu retrovers a revenit in pozitie normala.
Peste o luna m-a chemat la a doua eco. apoi, in saptamana 24, eco morfologica.

Ioana, drum bun si te asteptam cu vesti bune!

Uf, imi pare rau ca n-am fost pe faza si am scapat documentarul de pe discovery.

Felicitari fetelor care au simtit primele miscari ale 'fluturasului'. Le astept si eu cu nerabdare.

O zi buna tuturor!

Carmen siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Pufymic drum bun si te asteptam cu vesti bune!

Bun venit Alinache si sarcina usoara! Ce de Aline pe aici ha,ha. Si pe mine tot Alina ma cheama dar pur si simplu mi-a fost greu sa gasesc un nume de utilizator asemanator asa ca mi-am ales VAUVA care in limba finlandeza inseamna bebe

Eu mananc cam mult si ma tot gandesc ca o sa ma fac ca o bila pana la sfarsitul sarcinii. Am un bebe fomist rau in burtica si problema ii ca daca nu mananc or ma ia cu rau ori cu arsuri. Bine ca noaptea nu trebuie sa ma scol sa mananc asta ar m-ai trebui. Nu m-am ingrasat prea mult si sper ca nici in continuare ca imi inchipui ce greu va fii sa le dau jos si nici nu-i sanatos prea multa grasime, cred.

Fetelor cele din luna mai mare voi v-ati apucat de ceva gimnastica pentru gravidute? Si eu cred ca o sa ma apuc de luna viitoare de ceva sport daca totul este bine dupa urmatorul control.

Vauva 17+

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Roxanae bine ai venit si sarcina usoara!

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

buna!

ionica am vazut documentarul si am avut cred aceeasi reactie ca tine la faza cu nasterea! odata si odata trebuie sa ne gandim si la partea asta, si sa fim sincere nu-i chiar floare la ureche! mie mi-a deschis un pic ochii!

ale, ma gandeam eu ca sotul tau lucreaza ceva in domeniul fotografiei ca tare interesante mai erau pozele de la tine din album. si sotul meu se invarte prin acelasi domeniu.

va multumesc ca mi-ati raspuns la problema cu imbracat/dezbracat la dr, ca pt mine e chiar o problema, neavand mare experienta in domeniu. dar cred ca toate trb sa trecem peste astea odata si-odata!

mai fetelor, ce e cu durerile aste de burtik la noi? vad ca pe multe ne-a apucat in perioada asta?

la 15 plec la dr.wish me luck!

raluca 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra2005 spune:

Buna dimineata fetele!

In sfirsit a avenit si la noi primavara.Altfel incepi ziua cind e soare afara si vreme frumoasa.Eu m-am necajit aseara ca a stat numai sotul la calculator si n-am avut timp sa va citesc, insa recuperez acum.Tare harnicute sinteti, bravo voua.Asta e un semn ca incepem sa ne mai apropiem si noi si sa ne cunoastem mai bine.Ma rog, eu la scris am stat rau in ultimul timp, insa eu ma bucur sa fac fac parte din gasca voastra si tot imi gasesc timp sa va citesc si sa va raspund.

Acd2you esti o draguta, iti multumesc super mult de sfaturi.Acum raceala mea s-a ameliorat, insa e bine de stiu pentru viitor sau pentru alte gravidute care mi-ar cere sfatul.

Ralucutza, ce culoare te-ai vopsit la par?

Alinache bine ai venit printre noi, iti doresc o sarcina usoara si un bebic sanatos si mincacios.Si eu am cam acelasi DPN ca tine, 22.10, deci ma bucur ca mai este cineva apropiat ca mine.Uite ca fetele au inceput deja sa-i simti pe bebici, eu insa la cele 9 saptamini ale mele mai am de asteptat .

Putzuruca stiu de la fete ca pliul nucal se masoara intre 11 saptamini si 13 saptamini si 6 zile.

Try super ca l-ai simtit pe bebe.Cred ca esti super fericita.Si eu de abia astept momentul asta.

Ralucutza, acum am citit si celalt mesaj al tau.Doamne, ce nesimtita doctorita aia...Merita sa-i spui citeva.Si vorba ta, doar era clinica particulara...of...Si eu am mai patit din astea, insa daca vad ca doctorita e vreo acritura incerc sa prind curaj si sa ma iau si eu de ea.Nu de alta, dar consultatiile astea se platesc, daca nici pe banii nostri nu sintem tratate cum trebuie...

Roxanae bine ai venit in gasca noastra.Iti doresc o sarcina usoara cu cit mai putine greturi si un bebe sanatos.

Vauva acum m-am lamurit si eu ce inseamna numele tau.Eram un pic curioasa, insa n-am indraznit sa te intreb.

Acum sa va zic cite ceva si despre mine.Ramin si eu in clubul fetelor cu greturi , insa alte neplaceri nu am.Cu pofta de mincare ramin in limitele normale, iar de oboseala nu ma pot plinge.Vauva intreba de exercitii de sport...eu ies cu bebe cite 2-3 ore zilnic afara, plus curatenia din casa, asa ca alte activitati sportive nu mai am.In rest parca mi-a mai trecut disperarea de saptamina trecuta de a merge sa fac iar o eco.E drept, nu prea mi-a stat gindul la bebe prea mult din cauza unor certuri cu sotul, insa sint sigura ca va iesi soarele si pe strada mea.

Trebuie sa imi caut niste pantaloni mai larguti, ca blugii pe care ii am cu greu ma mai incap.Adevarul este ca tocmai ce i-am spalat si stau mai tepeni, insa nu stiu cit de bine e sa imi string burta prea tare.Ca doar asa m-ar incape.

Am fugit si eu la treaba acum.Cred ca o sa ma ingrozesc cit de mult am scris, dar am recuperat si eu dupa citeva zile de pauza.

Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra2005 spune:

Ralucutza multa bafta la doctor, sa vii cu vesti bune si sa ne tii si pe noi la curent.

Mergi la inceput