Mamici de sept-oct 2006 (13)
Raspunsuri - Pagina 9
try spune:
Mie azi mi-a fost atat de rau de parca eram in sapt. 8-9 cu Alex. Am vomitat de 2 ori (record absolut) inainte si dupa ce-am mancat de dimineata. Iar intre reprize mi-a fost tare rau. Acum e mai bine, insa doar in comparatie cu dimineata, caic comparativ cu zilele trecute, e la fel.
Eu nu-s ce-i cu greturile astea. Sunte deja in a 12 sapt. si in loc sa se amelioreze ele se intetesc.
O veste buna, l-am simti pe bebe azi noapte cum a miscat. Am simti ca si cand s-ar fi rostogolit/rasucit, jos de tot, catre colulul uterin, dar in centrul burtii, nu la suprafatza pielii. Si a fost miscare in toata regula, adica nu fluturasi. Eu asteptam fluturasii, sper sa nu trec peste etapa asta ca mie tare mi-au placut.
Hai sa va spun cum e cu arsurile la stomac. Stomacul secreta acid gastric ca sa proceseze mancarea, ca urmare, el este captusit cu o mucoasa corespunzatoare astfel incat acidul gastric sa nu atace peretele stomacal. Aceasta captuseala insa nu se extinde si la esofag. Dar pe timpul sarcinii uterul creste tot mai mare impinge stomacul in sus si-l gheia o pauzaste. Stomacul nu mai are loc sa se desfasoare in voia lui in momentul cand e umplut cu mancare si ca urmare mancarea amestecata cu acid gastric da pe-afara si refuleaza un pic si-n esofag care nu e prevazut cu o mucoasa protectoare corespunzatoare. De aceea simtiti acele arsuri care de fapt nu-s la stomac, ci pe esofag (ce sa mai zic ca nu au nici o legatura cu parul copilului (bietul de el, n-are nici un fir de par pana, hat, tarziu in sarcina).
remediul e sa mancati mai putin si mai des astfel incat sa nu mai refuleze mancare combinata cu acid gastric din stomac.
La unele femei nici un remediu nu ajuta si singura solutie e sa aveti rabdare sa nasteti.
V-auzeam ca va vaitati de intimitate la cotrol. Hai sa va spun cu me la noi: nimeni nu e de fata cand femeia se dezbraca si se pregateste de control. Se bate la usa inainte ca dr. sa intre. Daca ceri sa fi asistata de o a treia persoana poti cere oricand acest lucru. Si aceasta a treia persoana paote fi asistenta, sotul, mama etc. oricine il poti considera martor si cu care tu ca pacienta te simti in largul tau. Asta e masura de protectie atat pt. pacient cat si pt. medic. Dupa ce te dezbraci nu ai de traversat nimic, masa de contro le chiar acolo in camera respectiva si dupa ce te urci pe masa te acoperi de la brau in jos cu o coala de hartie moale (ca de servetel) la fe lca atunci cand te acoperi cu o patura (asta ca sa nu te simti ridicola sau stanjenita). Coala ti se da inainte. Si medicul te controleaza doar bagand mana pe sub hartia respectiva. Daca e nevoie sa se utie o face. Dar te simti mai omeneste in conditiile astea... Nu stiu de ce in Ro nu se practica asta, caci n ue mare lucur o coala de hartie de unica folosinta pt. asa ceva...
.......in 10+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
ionica spune:
Ce fac burticile???,
la noi a inceput gimnastica pe la 3 dimineata ,l-am simtit pe bebic duminica 18 martie dand din picioruse si apoi a facut un salt inapoi sa rulat ca o sardina in conserva lui si s-a oprit!!!
Asa da miscare !!
am ramas titanizata ,deodata mi s-a facut cald si nu mai puteam sa respir de fericire,l-am prins pe sotior de par si-l trageam sa se trezeasca saracul a tipat a crezut ca-l ataca cineva!!![]()
![]()
bb ralukutza oare de ce se comporta asa doctorii din romania?
Apropos ,eu am ramas aproape sterila din cauza unei doctore de la Mariestopes,am facut un chiurotaj care m-a costat 8 ani de durere si suferinta,abia am reusit sa raman insarcinata si sa tin sarcina.
Try este normal sa-ti fie rau incepand din aceasta saptamana pana la saptamana 11, este varful de piramida hormonal ,placenta a luat totul sub control iar substanta galbena (progesteronul) creste semnificativ,iti trece cand vei intra in sapt; 13 ,la mine asa s-a intamplat, deja pot sa ies din casa,sa conduc,merg la restaurant.
spune-mi si mie te rog ,crezi ca e bine ca am mancat sushi de doua ori??
putzuruca pliul nucal se masoaa in saptamana a 14a si daca este mai mare de 3mm te vor trimite sa faci triplu test,desi doctora mi-a explicat ca acest test de o marja f mare de eroare,deci daca bebe are pliul nucal mare este bine sa faci amniocinteza ,dar nici aici nu-ti va spune 100% ca este 0risc!
Oare cum faceau mamele noastre cand erau gravide?
Eu m-am nascut pe 1 ianuarie intr-o clinica veterinara cu o moasa care se afla la petrecere cu mama!
si cica era un fric de-ti clantanea dintii in gura,mama nu a facut nici o ecografie la nici unul din copii(4) si suntem sanatosi beton,o mai fi unul mai mongolez asa un pic dar doar la matematica![]()
!!!!
Hai fetelor va pupic ,mi-a venit noua colectie la magazin si trebuie sa vand bine sezonul asta!!
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica
gripo spune:
Bun venit alinache, multa sanatate tie si lu' ala mic, sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Lasa try ca trec ele si greturile astea. O sa vezi ca intr-o saptamana maxim 2 trec. La mine asa a fost. Am simtit intr-o zi de luni o usurare si gata, ei, nu de tot, dar simti ca traiesti din nou. Inca putina rabdare.
Miscari prin burta am mai simtit si eu, foarte rar, dar eu sunt mai pesimista din fire si ma abtin sa ma bucur, mai bine astept pana va misca clar.
In rest, de la hormoni si de la primavara asta traiesc o stare permanenta de euforie, total necaracteristica mie. Vin de la serviciu pe jos(oricum nu e departe), ma uit la pomi sa vad daca au mugurasi, la asfintit, si la atatea altele, care ma incantau si inainte dar nu ca acum. Parca totul a capatat o alta semnificatie si mai ales o alta importanta.
Nokia, chiar imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva acum, dar exact cum suna motto-ul tau: ... un pas inainte. Si apoi mai e si bebe-ul care vine si care sigur iti ridica moralul.
14+
_Ralu_ spune:
try, e mana cereasca ce zici tu! sa-ti zic cum a fost la mariestopes cand am fost eu. (e o clinica particulara, deci macar aici ar trebui!)
am vb cu dr-a dupa care mi-a zis: "hai sa va vad pe masa.pantalonii si chlotii jos!"era acolo un scaun de plastic din ala ca la carciumile alea de cartier, unde trb sa-mi pun hainele.
dau sa ma urc pe masa, ea statea si se uita la mine cum ma scalambaiam pe acolo sa reusesc sa ma cocot! zice:"mai in fata, va rog!" ma dau mai in fata si o aud ca tipa: "nu asa! nu va mai tarati ca dati toate astea jos! (cearceful de pe masa)ridicati-va!"
eu saraca de mine era prima data cand mergeam la ginecolog, si cand ma urcam pe o astfel de masa, plus ca aveam niste emotii uriase, credeam ca-s insarcinata, si nu era cazul!
asta ca sa-ti faci o idee! ce sa mai zic daca as fi mers la o clinica de stat?
asa ca poate ma intelegi de ce ma plang!
hai ca m-am intins aiurea dar sunt f revoltata ca suntem tratate asa!
e f posibil sa fi fost o intamplare nefericita! n-or fi toti asa!
15fix
_Ralu_ spune:
fetelor, tocmai m-am uitat pe tv mania si pe discovery de la 22.00 e un documentar: un corp spectaculos: de la conceptie la nastere
sper sa fie ceea ce cred eu si sa nu ma fi indus in eroare titlul.
oricum eu am mai vazut ceva asemanator la discovery si a fost tare interesant.
sper sa va uitati si voi.
Cricor spune:
Voi aveti idee ce se intampla cu forumul astazi? Se schimba tot ordinea mesajelor.
Pufymic drum bun maine!!
Corina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com
anangel_lexi spune:
Putzuruca, foarte frumoase pozele! Pozele mele de la nunta sunt in semnatura la "Poze diverse". Si apropo de nunta, maine implinim 5 luni de la casatorie.
Ce repede au trecut!!!
14+
I wish I were an angel...
Poze diverse
Poze cu bebe
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20720;104/st/20060918/dt/7/k/6d15/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev260pr_.png
try spune:
Ionica, am uitat eu sa schimb semnatura, acum sunt in a 12-a sapt. Dar presimt ca o sa fie ca la alex, adica nu se opresc ele cu una cu doua. La alex s-au oprit la 16 sapt. cand a inceput sa miste serios. L-am simtit prima data la 13 sapt. si atunc iau inceput sa se reduca si greturile.
Raluca, sa ma fi vazut pe mine prima data cand am facut un control aici; era la medicul de fam. (astia fac si asa ceva). Eram insarcinata si programarea la ginec. era de-abia in luna a treia iar eu deja aveam dureri de burta si dr. de fam m-a intrebat daca vreau sa ma consulte el (vroia sa vada daca colul e inchis, iminenta de avort etc.). Mi-au lasat ei hartia-servetel cu pricina (care e cam de 1m pe 1m) fara sa-mi spuna ce-am de facut cu ea. Mi se spune sa ma dezbrac in liniste si el si asistenta (care urma sa fie martorul) o sa revina mai tarziu. Iese el si asistenta din cabinet, eu ma dezbrac pana-n brau, vad hartia, nu stiu ce-i de facut cu ea, asa ca o despachetez si o pun pe masa pe care urma sa ma urc (pe care in prealabil era o hartie - se trage si se reinlocuieste cu fiecare pacient care atinge in vreun fel masa). Asa ca-mi astern eu dosul peste hartiutza servetel cu pricina si astep sa vina dr. si asistenta. Ma simteam ca un rahat asa dezvelita acolo, dar mie nici prin cap nu-mi trecuse ca eu trebuie sa ma invelesc cu hartia ce mi-au dat-o (deh, obisnuinta ca-n Ro). Vine medicul si fastacit, cand ma vede rasfirata acolo fara nimic pe mine scoate repede o alta hartie de-aia si m-acopera repede. Cand am inteles ce era cu hartia imi venea sa intru-n pamant de rusine. Dovedisem clar ca nu mai fusesem la nici un control ginecologic in Ca.
Si sa-ti mai povestesc o alta faza: ajunsesem la urgente dupa ce-am pierdut acea sarcina la care spuneam ca am avut dureri si eram acolo pe pat intr-o alveola-rezerva (imbracata cu camasa de spital) asteptand medicul sa soseasca si sa-mi faca un control sa vada daca e o problema (mi-era teama ca am facut infectie - sangeram si aveam dureri ceea ce era normal, insa eu ma panicasem). Vine medicul cu o masa mobila pe care avea tot felul de intrumente necesare unui astfel de consult si da sa ma consulte, iar eu ii spun sa stea putin sa-mi dau chilotii jos ca inca ii mai aveam pe mine (sangeram si aveam tampon, nu puteam sta fara pana venea medicul). Iar el, stanjenit de parca facea primul control, se intoarce repede cu spatele si-si cere mii de scuze ca n-a stiu. M-a impresionat placut atitudinea.
Si ca sa dau un contra exemplu, in Ro am facut o intrerupere de sarcina chiar la MeryStop si am plecat de-acolo ravasita si umilita cum nu am crezut. La controlul initial unde mi s-a spus ca e posibil sa fiu insarcinata (ca de-aia ma dusesem, sa aflu de ce imi intarzia) m-am simtit ca o vaca controlata in grajd. Iar cand mi s-a facut chiuretajul am crezut ca mor. Desi mi se daduse o pastilutza inainte ca sa reduca durerea am simtit tot. Iar dr. aia racaia cu atata ura acolo inauntrul meu de-am crezut ca are ceva cu mine. Ce eram eu vinovata ca ei nu-i placea ce facea acolo, cine-o pusese sa aleaga meseria asta? Am plans zile-ntregi dupa experienta asta si mi-am propus atunci sa nu mai ajung vreodata sa trec prin asta. O adevarat trauma...Iar dupa ce am coborat dupa masa (deja nu-mi mai pasa ca asistentele si alte persone se perindau pe-acolo ca in Gara de nord, dar cand am iesit de-acolo ametita de parca eram drogata, a trebuit sa-mi tin vata cu mana si sa traversez un culoar pe care se perindau viitoarele paciente care inca nu stiau ce le-asteapta. Degradant. Si de-abia acum ajunsa aici imi dau seama ce mult conteaza micile amanunte, ce diferenta face un simplu zambet, o vorba buna si o privire intelegatoare. Mai ales cand te confrunti cu chestii atat de delicate ca problema avortului.
.......in 10+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Sephora spune:
Va pup pe toate 
Eu astazi iar bine ,doar de dimineata am dat nitica fiere afara in rest ok.Am fost in parc de doua ori,am calcat iar,dar in schimb am o alta problema cu toate ca mi-e foame din cauza starii de greata nu prea imi vine sa mananc nimic.Mi-a adus Ani azi ciorbica si mazarica nici nu m-am atins,mi-e scarba de mancarea gatita.Mai dati-mi niste idei ca eu una nu mai stiu ce sa mai mananc.Am mancat toata ziua fructe,putin cascaval si niste sunca.De ce acum cand nu mai vomit nici nu mai mananc?Ce urat.Daca nu-i una-i alta!Ufa!
Nici astazi nu am reusit sa m-a trezesc sa m-a duc sa-mi fac dublu test,pur si simplu na m-a pot trezi poate maine.
IO
12+
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
pufymic spune:
Fetelor eu va pup si sper sa ne "revedem" sambata(sau vineri seara dc mai sunt in stare dupa drum....
Sper sa vin si eu cu vesti bune....
Sa aveti grija de voi!
Pupici!
Ioana
(14+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump