Activitati si jocuri care pot inlocui TVul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Gandacel, ii iau si eu reviste dintr-alea, dar englezesti nu frantuzesti, ca dintr-astea gasesc si intr-adevar au multe chestii simpatice in ele. Bine ca mi-ai amintit sa merg astazi sa vad daca mai sunt de pe februarie, ca am uitat sa-i iau.
Apropos de bricolaje din resturi, aseara ne-a apucat sa facem un crocodil dintr-o cutie de oua, dar ne-am plictisit pe la jumatate, asa ca-l reluam astazi. Sa vedem ce iese.

Claudia (15+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Eu am gasit cartile de care vorbea gandacelu la librariile diverta, costa cam 32.000 una, si cu jucarie cu tot.
Gandacelu, sigur ca da, te ajut, dar transp va fi mai incolo, pe la sfarsitul lui marte, daca nu e prea tarliu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

lamuriti-ma si pe mine unde gasesc inregistrarile alea, ca n-am priceput...dadui cautare dc++ si-mi dadu vreo 64 de mii de rezultate
ai mei copii , maria si ilie azi facura ziduri, cazemate, tuneluri, oamini , toate din zapada...da presupun ca asta nu se pune, ca nu avam oricand la indemana materia prima

Mergi la inceput

Doina, eu nu stiu de unde le poti lua de pe DC++, eu le-am cumparat, nici nu erau prea scumpe, am dat cam 650 mii pe vreo 15 CD a cate 2,3 povestioare, deci destule..
Asta apropo de subiectul de la Ortodoxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

m-ar interesa si pe mine reviste din astea, dar in engleza.pe astea de care ziceti voi le-am vazut la o prietena, era tare incantata de ele, dar ce sa fac daca nu stiu boaba de franceza?in engleza nu s-or gasi pe la noi?

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by adriana

Doina, eu nu stiu de unde le poti lua de pe DC++, eu le-am cumparat, nici nu erau prea scumpe, am dat cam 650 mii pe vreo 15 CD a cate 2,3 povestioare, deci destule..
Asta apropo de subiectul de la Ortodoxia

Hi,hi,Adriana,daca le-ai comandat de pe situl fonoteca.nu mai stiu cum,sa stii ca si alea sunt piratateapropo de discutia amintitaCred ca originalele trebuie sa aiba sigla Electrecord pe ele Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Pe bune?
Aaa... atunci, na.. ce sa mai zic, eu ma simteam cu inima-mpacata.. (mi-ai distrus linistea irina...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

[quote]Originally posted by ML
Hai mai Gandacel chiar picteaza copilul pe sticla? Fenomenal!

da! sub indrumarea mamei! si inca sa vezi ce frumos picteaza, iti dai seama ce curatie are un copil care picteaza o icoana...

mami de ileana si ioachim

[/quote]

Da mama unde invata?
Si eu am vazut la un copil care picta, dar mergea la scoala de arte, era ceva exceptional!!!
Am vrea si noi sa incercam, dupa ce am testat pe mandalas rabdarea si creativitatea.

Noi am cumparat o revista de croitorie cu tipar, material si toate cele ,bineinteles prima data am croit eu, apoi a prins curaj si fetita.
Nu va spun ce insaileala a iesit, dar asta e pentru copii mai mari.

...si mai avem noi un joc cu schimb de roluri.
Se ia una bucata pereche de pantofi cu toc, o poseta si accesoriile de rigoare si incepe gateala.V-ati intrebat vreodata cum arata mama in ochii copilului sau? eu am aflat .

Eii... mama ca si copil nu prea am voie sa zic "ca ma prostesc" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Adriana, Irina, , sunteti niste scumpe...Adriana, am cumparat si eu o multime de casete audio cu povesti, da Amintiri din copilarie n-am vazut...Pe de alta parte, singurele inregistrari reusite sunt alea vechi, pe care le ascultam si noi la picup...Am luat de curand Alba ca zapada si parca nici nu-i Alba ca zapada...e o inregistrare moderna, Maria s-a plictisit dupa 5 minute de auditie...

Hai sa va zic cum face fi-miu o masina cu ...aero-propulsor. Ia o cutie de carton (de preferinta ambalaj de la medicamente) , ii monteaza doua rotite in spate si una in fata, pe mijloc(cam ca o tricicleta), ii fixeaza in spate un balon umflat, si cand ii da drumul, masina fuge pana se dezumfla balonul...Ar mai fi ceva detalii tehnice, probabil, pentru cei interesati, il pot intreba pe ...maestru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ia sa ma mai bag un pic si eu pe aici cu intrebari si amintiri.

Sanzi, este marocco jocul vostru? Si stie baietelul tau la 3 ani sa-l joace? Hai ca mi-ai facut "curaj" sa-l scot din dulap. Mie mi-era frica sa nu se intepe.

Kehleyr, servetelele tale decupate m-au dus cu gandul la horele cu fetite si baietei realizate tot prin pliere. Dupa ce trece entuziasmul se pot lipi impreuna (hora fetitelor si a baieteilor) si face o coronita pe masura capusorului copilului.
Iar Animalele fantastice mi-au amintit de un joc similar din copilarie,... hai sa-i spunem "Propozitii haioase". Era la ordinea zilei la aniversari, petreceri. Alcatuiai propozitii obisnuite si in final desfaceai "acordeonul". Ce mai iesea! Fiecare scria cate un cuvant, indoia apoi pasa urmatorului. Intelegeti mai?

She Wolf, pompierul si postasul... preferatele mele. Eu am cartea:

http://www.amazon.com/gp/product/0020207395/sr=8-1/qid=1141362282/ref=pd_bbs_1/104-7595897-0262356?%5Fencoding=UTF8

si tare imi place. Poate o gasesti la biblioteca. Am sa mai trec cate ceva din ea si aici.

Gandacel ne poti arata si noua cum picteaza fetita? Mi-ar face placere. Numai sa nu se supere mami si sa nu-ti fie greu sa pui.
Cu mini proiectorul (lumina de fundal), desi merge si cand bate soarele pe perete, se pot face si si jocuri de umbre: catei, aligatori, lebede, pasari. Daca va intereseaza incerc sa regasesc linkul cu modele.

Zana ma gandeam sa vopsesc nisip (habar nu am cum inca, poate cu colorant alimentar?! si sa incercam niste mandalas cu palniute cam cum fac calugarii.
Vorbesti de revista de croitorie. E sigur un inceput pt. fetita. Eu gaseam in copilarie "Mica croitoreasa" sau cam asa ceva, un pachet cu tipare si bucati de material. Apoi mai era "Sa tesem frumos" pe care mama l-a gasit anul trecut. Arata nu cine stie ce, dar imi amintesc ca desi ma enerva la culme sa "tes" cu fasiutele acelea de hartie pe... hartie (de cate ori nu se rupeau!) nu ma lasam si eram tare mandra de covorasele realizate. Rabdare, rabdare, rabdare...

Doina intreaba-ti maestrul! Vreau si eu!
Noua ne plac jucariile experimentale (de curand am facut o parasuta, 2 carticele "animate" si o roata a culorilor pe care am transformat-o mai apoi in titirez. Este un site (in franceza) cu astfel de jucarii (are si o moara de apa, etc.) mentionat de Henny la "Camera copiilor". Mie mi se pare nimerit pt. baietei mai mari cum este al tau. Si pt. ca ai vorbit de baloane prin liceu ma distram cu fratele meu (si acum cu cei mici in gradina) cu baloane umflate si date "liber" sa zboare. Ce mai fasaieli si topaiala sa-l prinda! Si cu placi cu muzica ascultate la turatia maxima. Hai ca asta am spus-o de 10 ori pana acum dar tare as mai repeta operatia!

Mergi la inceput