Activitati si jocuri care pot inlocui TVul
Raspunsuri - Pagina 4
fdoina spune:
ML, uite varianta mai simpla a masinii: o cutiuta de carton, de la sapun sau medicamente, se gaureste in spate si sus, si se trece prin gauri un balon, asa incat prin gaura din spate se iasa putin partea pe unde sufli, la care se ataseaza un dispozitiv de suflat (fi-miu a pus un cornet de ala mic de la trusa de ornat tortul cu frisca)...se umfla balonul, se lasa liber si cutia o ia la sanatoasa...
Azi facu avioane si barcute de hartie...va amintiti, noi cand eram copii faceam pahare, coifuri...
Hai, da-ne si noua link pentru site-ul ala in franceza, sa ne mai inspiram si noi
ML spune:
Multumesc Doina. Vom incerca sa vedem ce ne iese. Draguta idee.
Si noi am facut o broasca, tot origami. Mai am linkuri si pt. origami cu cele clasice cum spui si tu, gasisem si niste barcute realizate din 2 cercuri inegale care chiar plutesc si mai ales cara pietricele!!!, o masinuta de printat si lipit (faina dar e nevoie de hartie mai tare si culori la imprimanta), parca si avioane din hartie... Am sa le trec candva la sb. cu jucarii si iti dau de veste daca il intereseaza pe baietel.
Pana una alta trec siteul lui Henny:
http://www.teteamodeler.com/boiteaoutils/age.asp
zana spune:
He, he...multumesc!
Noi facem acum manuta suport pentru bijuterii.
Sunt tare,tare simpatice toate, mi-am adus aminte de prima manuta pe care mi-a adus-o pictata de la gradinita la 3 ani.
...o sa facem si una pentru papusa ca are si ea bijuterii .
Cand spui origami vorbesti de site-ul asta?
www.origami.com/gallery.html" target="_blank">http://www.origami.com/gallery.html
ca mi-am prins urechile la Craciun cu o ghirlanda de pe acolo.
Am mai vazut niste jucarele simpatice pe la scarmanus prin semnatura.
Invartecus unde esti?
De-a v-ati ascunselea nu va jucati? prin parcuri sau prin dulap.
am imprumutat ideea de la Narnia cu sifonierul fantastic.
ML spune:
Zana manuta o faceti din lut?
Nu, sunt alte siteuri cu modele si mai simple (catel, pahar, pian, balon, cutie...).Daca intereseaza pe cineva le trec. Frumosi trandafirii de pe linkul tau.
V-ati ascunselea am incercat sa-i invat dar baietelul nu se dezlipea de lopata! - "Cine nu e gata...". Asa ca am trecut pe "Am pierdut o batistuta". Apropo... in siteul "Rosetta" mentionat de tine am gasit intr-o caticica cu jocuri (Marea Britanie?!) varianta de la... 1900 a "batistutei". Si eu care credeam ca-i jocul generatiei mele si pe deasupra mandru romanesc! Hi, hi, hi! Nimic nou sub soare,nu?
Aici e carticica dar nu mai reusesc sa gasesc pagina respectiva:
http://www.childrensbooksonline.org/Greenaway_Games/index.htm
Am uitat sa te intreb... fetita ta chiar coase cu ac adevarat? La ce varsta sa o las sa incerce si pe a mea?
ML spune:
Stiti, ma gandeam care au fost jucariile cele mai utile, dragi, folosite (dar nu asa 5 minute ci cu anii) ale copiilor mei. Bineinteles ca nu cele scumpe, rosii, cu sclipici, lumini si alte zorzoane de pacalit parintii ci:
- o masinuta de plastic pe care incaleca si dau ocol meselor de 3 ani incoace
- 2 mingii mari cam ca cele de plaja dar nu din plastic subtire ci din cauciuc pe care am inceput sa-i asez in fund, tinuti de subrat si rotesc usor inca de mititei. Apoi mai mari se puneau pe burta pe dansele si eu ii ridicam de picioare cam ca la "roaba", se aruncau pe ele si ciocneau, stand jos la distanta impingeau de la unul la altul, folosite la "popice" cu sticle mari de plastic, la plaja, in gradina...
- cutia de carton de la scaunelul de masina cu care s-au jucat aproape zilnic timp de 6 luni, ascunzandu-se inauntru cu pernute, lanterna si jucarii, unul dedesubt altul in picioare afara batand in ea cu palmutele (de fapt a fost prima data cand i-am vazut interactionand in mod oarecum pasnic), aruncandu-se pe burta cu tot cu ea si rostogolindu-se, colorand-o cu creta in curte cand si-a dat obstescul sfarsit si a luat drumul gunoiului...
- dar cele mai grozave dintre toate sunt tot scaunele cu spatar cum spuneati si voi, pernele de la sofa si paturicile cu care isi fac zilnic cand eu gatesc casuta, carusel, trenulet, ce le mai trece prin cap
- mai putin utilizat este tarcul vechi a carei plasa am taiat-o intr-o parte. Desi ma asteptam sa le fie "casuta" il folosesc mai mult ca bara (capatul deschis) de leganat.
- saltelutele vechi de la patuturi le-am alaturat si topaie pe ele pana cad lati (asa imi mai salvez paturile)
Voi ce ati trece in TOP?
ML spune:
Pt. fetite, o invitatie la ceai ...din 1907 (cu ursuletii) si invatarea bunelor maniere:
http://www.victoriana.com/christmas/teddybear.html
Ortansa spune:
acum ne jucam de-a magazinul:am pus niste plansete pe pat in loc de tejghea,iar jucariile de la kinder surprise(ca avem o gramada) sunt produsele.cel mai fain ca avem si dubluri-iar alea sunt puse sub tejghea,in vitrina punem doar un exemplar:-).
ps-io vreau sa fac o mana de pus bijuterii,dar nu din lut.aveti linkuri?caut de mult asa ceva prin magazine si nu gasesc de vanzare.
va pup.
...if you know what I mean.(proverb american :-D)
zana spune:
ML, merci ca mi-ai amintit de carticica cu jocuri ca uitasem de ea.
Avem masuta de ceai, ca bine zici, sa invit ursuletii mai sa-mi tina locul, ca am tot servit ceaiuri de mi s-a terminat apetitul, am trecut pe prajiturele si torturi :)
Una peste alta trebuie sa invatam maniere ca maine, poimaine avem iar invitatie.
Ultima data mi-a venit pictata pe fata de la o aniversare, era jumate fluture roz si greu s-a lasat curatata.
Spune si mie cu ce picteaza oamenii astia pe fata?
Trebuie sa se poata colora nisipul ca doar si pamantul de flori se poate colora, parca vazusem ceva undeva... habarnam acum pe unde.
De cusut noi am incercat pe la 5 ani, dupa ce invatase sa decupeze hartia ptr. tipare si dupa ce mi-a legat picioarele unui scaun cu fire de ata.
Trebuie avut mare grija si cu suportul de ace alaturi ca altfel se-nteapa papusa, dee... acum are ursuletul tricou.
Si-i mai place si un joc magnetic cu diverse hainute care se pot combina.
Ortansa, uite manuta:
www.teteamodeler.com/vip2/nouveaux/creativite3/fiche613.asp " target="_blank">http://www.teteamodeler.com/vip2/nouveaux/creativite3/fiche613.asp
Vrei s-o faci din fondant ? o halesc 'io dupa ce o faci,mai discutam cu livrarea :-D.
Noi am facut-o din carton colorat, ma gandeam s-o facem din plastilina si sa-i pictam unghiile apoi.Iar pentru suport am mancat inghetata.
Inca n-am terminat-o, exersam pe hartie si apoi trecem la modelaj.
Pentru copii mai mici, se ia manuta si se pune direct in tempera apoi pe o bucata de carton.
Interesanta ideea cu magazinul ca si noi avem o mini colectie de kindere dar si o pusculita pe aproape.
Nu cheltuim tot...mai punem deoparte sa avem si de carti.
Pentru copii mai mari este jocul ala cu bani adevarati, cumperi casute si vile si platesti taxe de tot felul apoi.
...Am pierdut ieri o batista si ma bate mama...
ML spune:
Ortansa, buna ideea cu magazinul. Ma batea gandul sa scap de jucariile mici si inutile...
Zana, succes cu manuta si multumesc de raspuns.
ML spune:
"Punguta cu ...povesti" (din cartea "Natural Childhood")
Vreti sa creati povesti originale dar nu aveti idei?
- coaseti o punguta "fermecata" din material tip catifea (legata cu snurulet la gura) in care pastrati o colectie de "obiecte misterioase" cum ar fi: jucarele mititele din lemn sau plastic, bilute, castane, papusele, un sirag de margele sau o bratara, conuri de brad, un nasure, un zar, etc.
Revin cu detalii. Opriti-ma daca deja cunoasteti.