In Italia (9)
Raspunsuri - Pagina 9
crista-s spune:
Aoleoo eu acum am citit mai bine ca reteta de marmelada e facuta cu Bimby ( e un kitchen aid ) .. oricum ideea e daca chiar iti va face cu ochiul ca tot ce fac ei in reteta cu robotul tu faci folosind cutitul si craticioara pe foc ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
silvia_popa spune:
Crista, multumesc mult, dar eu zbor Bologna-Denver. O sa incerc si ce ai spus tu, multumesc inca o data.
crista-s spune:
Silviutzaaaa .. de ce n-ai spus toata lectia ... eu obisnuita ca toti americanii stau la in NY nu m-am gindit si la alte orase ...
Dar ai venit tu zbor direct de la Denver la Bologna ?? ca pe site-ul aeroportului din Bologna ( http://www.bologna-airport.it/) nu exista zbor direct spre Denver ... deci sigur tb sa schimbi .
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
enn spune:
Am studiat si eu retetele cu morcovi, cu un Morcoveata-n casa avem si noi mereu rezerve.
Eu salatele sarate le fac cu boabe de porumb+ mazare+ castraveti si sos de iaurt, iar cele dulci cu portocale, nuci, stafide si sos de smīntīna dulce cu miere. Iar sotč-ul cu lapte īn loc de apa si-l manīnca copilul cu orez fiert. Morcovi la cuptor n-am facut īnca, dar suna foarte bine, trebuie sa īncerc.
Morcovii rasi se pot pune si-n chiftelute sau prajituri (muffins de ex.).
Apropo de Miercurea Cenusii, sotul s-a lasat de fumat anul trecut cu ocazia asta, diseara sarbatorim primul an fara fum. Succes, Cristina (stralucitor)!
crista-s spune:
Da Enn ce bine suna salatele tale .. eu sunt intr-o perioada portocaloasa ca ma sparg mincind portocale . Si deci imi fac salata din portocale cu diverse ( ce am prin frigider ) si maninc linga carnita. Prima oara cind am auzit la tv despre portocale mincate cu sare si ulei ma gindeam ca e vreo prostie .. cind colo sunt super bune.. acum nu ma pot lasa de ele. Am o intrebare cind zici salate dulci le maninci ca desert ?? adica salata de fructe .. ca eu de la prietena mea asta din Suedia aud numai ciudatenii ... tocmai imi povestea azi de o budinca de varza cu carne ( adica un fel de varza alla Cluj insa fara orez ) mincata cu dulceata de coacaze parca... linga .
In chiftelute pun si eu morcov ... sunt mai bune .. mai dulci . Checul cu morcovi nu l-am incercat dar toata lumea zice ca e super bun .. asa ca asta si dulceata de morcovei va fii pe lista prioritatilor mele ...
Fetelor ce se intimpla in Mirecurea Cenusii .. ca al meu sot habar n-are daca il intreb de religie ... Trebuie sa faci vreun legamint ceva ... Inafara ca " se lasa sec" .. cum s-ar zice pe romaneste .. adica incepe postul ( care la catolici insa nu se tine . sau se tine ?? ).
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
stralucitor1 spune:
Cri, Miercurea Cenusii e miercurea in care incepe Postul Pastelui (Quaresima) si in care noi mergem la biserica sa ne "punem cenusa in cap" adica preotul iti presara (la propriu!) cenusa pe frunte sau pe crestet, in forma de cruce si iti spune:" Caieste-te de pacatele tale si crede in Evanghelie" sau " Aminteste-ti ca din pamint ai venit si in pamint te vei intoarce" ...e un fel de purificare adica lasi in spate pacatele si te pregatesti sa te pregatesti spiritual pentru Inviere....din cite mai stiu eu din istorie se tinea post negru, acum preotii catolici sunt mai ingaduitori un pic si trebuie sa maninci dar sa nu te saturi o chestie de genul asta...oricum "postul" e relativ in sensul ca nu trebuie sa maninci carne vinerea...in rest...cam ce vrei...
aaa uitasem sa spun ca cenusa nu este una oarecare ci este facuta din ramurile sfintite la Floriile anului precedent.
Enn, multumesc din suflet
pentru retete! mi- am facut deja dosarel cu morcovii mei cred ca o parte ii fac si suc ca am cam multi!!!!!
Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...
To and Me
viorela hoff spune:
hallo fetelor, ce mai faceti? stau cam prost cu timpu, maine e ziua sotului si nu i-am pregatit nimic iar in week suntem tare ocupati. cred ca vom sarbatori sapt. viitoare.
cristina, ce frumos ai facut prima pagina, multumesc ca m-ai trecut si pe mine.
stralucitor, am si eu o reteta de morcovei, un fel de sote, poate o stiti: pui la dinstuit o ceapa si un usturoi mic, apoi peste sub capac vreo 10 morcovi rasi pe razatoare. asta la foc mic. dupa ce s-au mai muita morcovii, presari marar din belsug, apoi putin lapte, mai lasi un pic la capac. in loc de sare eu pun vegeta.
asta e valabil si pt. "morcoveata" a lui enn.
va pup si am fugit si pe la alte subiecte.
apropos de morcovi, la noi a nins muuuult si des azi!
voi ati avut martisoare azi? mama mi-a trimis in plic dar inca nu a ajuns, inca il mai astept!
Vio
Tina catelus de catifea
crista-s spune:
Vio ce dor imi era de tine ... bine ca ai aparut ... Sa iti traiasca sotiorul sanatos si norocos ... sa va bucurati ani multi impreuna si sa aveti parte de o petrecere frumoasa . Cum nu i-ai pregatit nimic, ia-i si lui o prajitura mica de la magazin daca nu ai timp de pregatiri iar de cadou nu iti face griji caci ...tu esti cadoul cel mai important pe care ar fii putut sa il primeasca ... .
Martisor n-am primit ... ca aici nu exista .. si din Ro vad ca n-a ajuns nici o scrisoare inca ... dar tb sa vina ca in fiecare an imi trimite nepotelul meu. Anul asta dragutul de el a facut cu minuta lui felicitarea de Craciun si s-a pierdut pe drum si cea pt mine si cea pt neamu' de la america .. si tare a fost trist. El fiind artistul familiei trimite desene ... mai dragi decit orice felicitare cumparata.
Cristinica ( Stra.) multumesc mult , am vazut aseara la tv ca isi puneau cenusa in cap si ma gindeam ca tb sa fie ceva mai important cu cenusa asta ( adica de unde e .. ), nu m-a dus capul sa ma gindesc la ramurelele de maslin . Asta inseamna ca de miercuri nu mai trebuie sa tii ramurica linga crucifix ?? Eu stiam de la mama care si ea ardea salcia ( cum e la noi in Ro ) care se pune la icoana, nu o arunca .. asta nu stiu daca e din religia ortodoxa sau din amintirile ei din copilarie cind mergea "cu scoala" la biserica protestanta (saseasca ). Nu imi aduceam aminte ce facea cu cenusa .. sigur nu ne-o punea in cap, asa ca eu cu Fabio am pus-o la ghiveciul cu flori. Ca nu m-a lasat inima sa o arunc la gunoi si nici la pomi afara unde nu stii ce mizerii se mai arunca. Asa... la floricelele mele e curat pamintul. Insa am facut chestia asta in Duminca Floriilor cind am venit de la biserica cu ramurica noua . Nu e el religios dar macar ramurica o pune mereu. Isi duce si la servici si pune la crucifix in birou. Si pun si eu la iconita mea adusa din Romania. Si la noi (ortodocsi) prima zi de post e importanta. La grecii pentru care lucram eu inainte sa vin aici, si care aveau santier de constructii in prima zi de post ( era luni dupa Duminca de lasat de sec ) venea preotul si facea o slujba pe santier si apoi trimiteau muncitorii acasa .. nu lucra nimeni -doar noi la birou .. dar nu ne omoram nici noi. E foarte interesant ca grecii care au fabrici, cel putin in jurul Bucurestiului au construit si bisericuta in curtea fabricii ... din banii lor .. adica biserica e construita din donatie juma juma constructorul cu patronul fabricii. Singurii care nu aveau nici o treaba cu sarbatorile erau americanii unde am lucrat inainte .. aia si in Duminica de Paste te chemau la servici, parca o faceau in ciuda ... asta pt ca erau in Ro, ca la ei casa stau bine mersi si de ziua bancilor nu numai pentru sarbatori religioase ...
Asaa si sa trecem la lucruri mai .. pamintene... m-ati omorit voi cu retele cu lapte peste morcovei. Data viitoare o sa fac si eu cu laptic si nu mai pun zahar ca sunt toate dulci pe acolo.
Irinusha ce mai faci ??? tot racita ???
Saptamina viitoare dau o tura pina acasa .. o sa va aduc poze din Bucuresti ( asta in cazul ca va era dor). Pt Iri special cu Drumul Taberii ( o sa pozez Materna ).
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Buna dimineata... ce frumoooooos, cate pagini ati scris... iar eu am fost harnicuta si am citit tot.
Ma simt mai bine, mai tusesc putin, dar oricum greul a trecut.
Vad ca ati facut un fel de epopoee a morcovilor, parca-parca mi s-a facut si mie pofta, desi trebuie sa recunosc ca nu prea mi-au placut niciodata, imi amintesc si acum cum mama imi facea mancarica in care punea tot felul de zarzavaturi si cum eu, metodic, le scoteam pe toate pe marginea farfuriei. Si mai cu seama morcovii!
Dar, repet, citind retetele voastre, mi-a venit parca interesul sa le incerc si eu, macar cate unele.
Cri Cri, te-ai hotart asadar sa mergi la Bucuresti??? Ce frumos... de cand tot zic ca merg si eu si tot nu mai apuc. Sa faci poze muuuulteeeee, cu Materna, cu strazile din zona, cu blocul tau (poate il tragi in foto si pe...Lulu ). Si cine stie, in spatele Maternei este Aleea Lunca Cernei 4, langa Sc. Gen. 176, cu blocul meu D 47, scara b, etaj 4, poate daca ajungi acolo faci o poza si inspre etajul meu... Doamne, ce fericita as fi... Oricum, tu distreaza-te si intoarce-te cu povestiri minunate!
O zi buna fetelor!
Iri, mami de Ale
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
enn spune:
Cri, eu manīnc dulciuri īn nestire. Īntr-o excursie de studii īn Cipru mi-am īnnebunit toti colegii comandīnd la restaurant numai dulciuri, pe care pe urma le-am mīncat frumos pe rīnd, pīna m-am saturat. Salate īmi fac adesea dupa-masa, ca noi luam masa foarte devreme, pe la 12-13, de dragul lui Morcoveata, care pe urma se culca de dupa-masa.
Dulceata de coacaze se manīnca aici cu cascaval pane, dar mie nu-mi place. Īmi plac īn schimb merele ca garnitura la friptura, se curata, taie īn sferturi, se rumenesc putin īn unt si se pun la cuptor cu friptura pt. ultimele 5-10 minute.
La noi a nins din nou, killing me softly